2009. június 16. kedd

jún. 16
0:00
Konföderációs Kupa: egyiptomi reklamálás a 4. brazil gól miatt (She)
Az egyiptomi labdarúgó-válogatott a FIFA-nál reklamál a Konföderációs Kupán a brazilok elleni meccsen kapott negyedik gólja miatt. Az afrikai ország szerint a játékvezetőt a videofelvételek segítették a helyes döntés meghozatalában.
jún. 16
0:21
Győzött a világbajnok (Metropol)
Egy gólos hátrányból fordítva győzte le az Egyesült Államokat a világbajnoki címvédő olasz labdarúgó-válogatott, a dél-afrikai Konföderációs Kupa hétfő esti összecsapásán.
jún. 16
3:18
Rossi gratulált Talmának (Blikk)
BARCELONA – Bemutatkozott Talmácsi Gábor (28) a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájában. A múlt pénteken a Scot Racing Teamhez szerződő magyar pilóta a 17. helyen fejezte be a Katalán Nagydíjat, amely után még a sportág élő legendája, a nyolcszoros világbajnok Valentino Rossi (30) is gratulált neki. A levezetőkörben egymás mellett haladtak, kezet is fogtak.
jún. 16
3:22
Szávay Noszállyal gyorsít (Blikk)
BUDAPEST – A hétfőn kezdődő wimbledoni teniszbajnokságra Noszály Sándorral (37) készül Szávay Ágnes (20). A világranglistán 29. játékosnak még mindig nincs trénere, ezért edzőpartnerekkel gyakorol. Utóbbiak egyike a „Nagy Ő” című tv-műsorból is ismert egykori kiváló teniszező, Noszály, aki szívesen vállalta a felkészítését.
jún. 16
3:26
Skót edző jön Újpestre? (Blikk)
BUDAPEST – Skót edzővel vág neki a következő bajnokságnak az Újpest futballcsapata? A vezetők a Celtic tartalékcsapatát irányító William (Willie) McStayt (47) szeretnék a Megyeri útra csábítani.
jún. 16
4:33
Az utolsó pillanatban szerezték meg a győzelmet a brazilok (Behaviour)
A brazil válogatott a félidőben 3-1-re vezetett, a győzelmet mégis csupán a rendes játékidő letelte után volt képes kicsikarni a Konföderációs Kupa első fordulójában az egyiptomiak ellen. A négyszeres világbajnok olaszok meccse első kiadásunk zárta után ért véget az Egyesült Államok legjobbjai ellen.
jún. 16
6:36
Del Piero is a Realba tart? (Infostart)
Alessandro Del Piero, a Juventus világbajnok futballistája külföldön folytathatja a pályafutását, ha 2010-ben lejáró szerződését nem hosszabbítják meg. A torinói vezetők hallgatnak, miközben a legjelentősebb olaszországi átigazolásokat jelentik be.
jún. 16
6:54
NB II: Simon Antal egy év után távozhat az MTK II-től (She)
Információnk szerint Simon Antal, az MTK Budapest II vezetőedzője egy év után távozik a Hungária körútról.
jún. 16
7:12
Győr: Bajzát Pétert Angliából és Németországból is keresik (She)
Arról, milyen lesz a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Győri ETO játékoskerete a következő szezonban, egyelőre keveset lehet tudni, ám kapus, jobbhátvéd, védekező középpályás és támadó is érkezhet a zöld-fehérekhez, ugyanakkor többen távozhatnak is.
jún. 16
8:06
DVSC: Demjén Gábort elcserélhetik Mohl Dávidra a Fehérvárral (She)
A bajnok DVSC labdarúgócsapatának vezetősége egyeztet a Fehérvár FC-vel. A Fejér megyei csapat Demjén Gábort vinné, míg Debrecenbe a bal oldalon szerepeltethető védő, Mohl Dávid érkezne, aki a lengyel Wisla Krakówhoz tartó Leandrót pótolhatná.
jún. 16
8:08
Bp. Honvéd: szlovák gólkirállyal erősíthet a kupagyőztes (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Budapest Honvédnál rengeteg fiatal, többségében ismeretlen arc mellett a Siófokra kölcsönadott Ivancsics Gellért, és a kaposvári kölcsönjátékából visszatérő Zsolnai Róbert is részt vett a csapat első edzésén. Sisa Tibor gárdája akár korábbi szlovák gólkirállyal is erősödhet.
jún. 16
8:09
Del Piero jövőre külföldön folytatja? (Metropol)
Alessandro Del Piero, a Juventus világbajnok futballistája külföldön folytathatja a pályafutását, ha 2010-ben lejáró szerződését nem hosszabbítják meg.
jún. 16
8:24
Benfica: a Bragától távozó Jorge Jesus lesz az új edző (She)
A portugál Benfica vezetősége megállapodott a bajnokságban 5. helyen végzett Sporting Bragával, hogy a csapat vezetőedzőjét, Jorge Jesust elengedik Liszabonba, így ő lesz a bronzérmes gárdától szezon végén távozó Quique Sánchez Flores utódja.
jún. 16
8:26
Vívás: Decsi Tamás aranyérmet szerzett a venezuelai vk-n (She)
Három ezüstérem és két bronz után végre az idén is egyéni világkupa-győzelmet ünnepelhet a magyar férfi kardvívás. Eddigi legeredményesebb kardvívónk, a 2009-ben már két ezüstöt gyűjtő Decsi Tamás nyerte meg a venezuelai Estado Vargasban a viadalt, amelynek végjátéka magyar–spanyol párharccá szűkült.
jún. 16
8:45
McStay lesz az Újpest vezetőedzője (Behaviour)
A skót William McStay lesz a labdarúgó Soproni Ligában második helyen záró Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője.
jún. 16
9:00
Juventus: lapértesülés szerint Del Piero külföldön folytathatja (She)
Alessandro Del Piero, a Juventus világbajnok futballistája külföldön folytathatja a pályafutását, ha 2010-ben lejáró szerződését nem hosszabbítják meg. A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a válogatott csatár az Egyesült Államokban, Kínában, esetleg Spanyolországban fejezheti be karrierjét.
jún. 16
9:18
FC Fehérvár: Damilo Milanovic hároméves szerződést kötött (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő FC Fehérvár vezetősége hároméves szerződést kötött a horvát első osztályú, HNK Sibenik korábbi játékosával, Damilo Milanoviccsal – közölte a klub hivatalos honlapja.
jún. 16
9:20
Férfi kosárlabda: Grebenár Péter is Pécsről igazolt Szolnokra (She)
Az újabb szerződést aláíró Ousmane Barro, az érkező Dragan Alekszics, Fodor Márton és Thomas Kelley után Grebenár Péter is a férfibajnokság élvonalában szereplő Szolnoki Olaj játékosa lesz a következő évadban.
jún. 16
9:21
Magyar kardarany Venezuelában (Metropol)
Decsi Tamás nyerte a férfi kardozók venezuelai Világkupa-versenyét. Az Estado Vargasban rendezett viadalon Decsi az elődöntőben Jorge Pinát, a fináléban pedig egy másik spanyolt, Jaime Martít győzte le, mégpedig 15-11-re.
jún. 16
9:23
Pénzhiány miatt elmarad a jégkorong Bajnokok Ligája (Metropol)
Anyagi források híján nem rendezik meg a jégkorong Bajnokok Ligája 2009/10-es kiírását. A nemzetközi szövetség (IIHF) azért döntött így, mert az eddigi főszponzor, a sorozatot több tízmillió dollárral támogató orosz Gazprom visszalépett.
jún. 16
9:54
Cristiano Ronaldo Amerikában csajozik (Blikk)
LAS VEGAS – Madarat lehet fogatni Cristiano Ronaldóval (24), amióta ajánlatot tett érte a Real Madrid, és a világ legdrágább futballistája lett.
jún. 16
10:12
Konföderációs Kupa: a helyi sajtó lehülyézte Joel Santanát (She)
Nem bánik kesztyűs kézzel a dél-afrikai sajtó a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, Joel Santanával. A The Star nevű napilap szó szerint hülyének nevezte a brazil szakembert a Konföderációs Kupa nyitó találkozója, a gól nélküli döntetlenre végződő Dél-Afrika–Irak mérkőzés után.
jún. 16
10:14
NHL: a San Jose másodedzője veszi át a Minnesota irányítását (She)
A 42 éves Todd Richards lett az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Minnesota Wild vezetőedzője.
jún. 16
10:30
A legjobb Rossi a nagy Paolo óta (Infostart)
Egy amerikai fiú intézte el az amerikai futball-válogatottat a Konföderációs Kupa második hétfői mérkőzésén. A 3-1-re nyerő olasz válogatottban két gólt is szerzett Giuseppe Rossi, aki legalább annyira amerikai, mint az ellenfél játékosai. Fura történet a nemzetközi futball világából.
jún. 16
11:06
Bielefeld: Lothar Matthäust szerződtetné az Arminia (She)
Múlt héten szerdán az FC Fehérvár vezetői a klub honlapján hivatalosan is bejelentették, hogy a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus veszi át a Soproni Ligában szereplő csapat vezetőedzői posztját. A német szakember kategorikusan elzárkózott a klubvezetők bejelentésének megerősítésétől, akik végig magabiztosan nyilatkoztak Matthäus érkezéséről. A német Bild mai száma…
jún. 16
11:24
A Chelsea edzője telefonon győzködte Tévezt (Infostart)
Carlo Ancelotti telefonon győzködte a nyaralását töltő Carlos Tévezt, hogy igazoljon a Chelsea labdarúgó-csapatához.
jún. 16
11:24
Skócia: László Csaba már négy kérőt is visszautasított a nyáron (She)
Az elmúlt időszakban több klub is bejelentkezett a Heartsszal a skót első osztályú labdarúgó-bajnokságban harmadik helyen záró menedzserért, László Csabáért, akit az év edzőjének is megválaszottak Skóciában.
jún. 16
11:26
Anglia: Tévez két napon belül eldöntheti, hol folytatja (She)
Angol sajtóhírek szerint egyre élesedik az argentin Carlos Tévezért folytatott verseny a Manchester United, a Manchester City és a Chelsea között. A támadó játékjogát a Media Sports Investment társaság birtokolja, és mindhárom klub jelezte, hajlandó lenne kifizetni a támadó 26 millió eurós vételárát.
jún. 16
11:27
Pénzhiány miatt elmarad a jégkorong Bajnokok Ligája (Metropol)
Anyagi források híján nem rendezik meg a jégkorong Bajnokok Ligája 2009/10-es kiírását. A nemzetközi szövetség (IIHF) azért döntött így, mert az eddigi főszponzor, a sorozatot több tízmillió dollárral támogató orosz Gazprom visszalépett.
jún. 16
11:42
60 ezres tömegtüntetés a Betis elnöke ellen (Blikk)
Nem bírják megemészteni a szurkolók, hogy kiesett a csapatuk
jún. 16
11:42
Férfi vízilabda: Decker helyére Györkét szerződtette a BVSC (She)
Az elmúlt idényben az Eger kölcsönjátékosaként szerepelt a BVSC-Atlantis Casinóban Decker Attila, aki a jövőben a Ferencváros kapusa lesz.
jún. 16
11:44
ZTE: korábbi válogatott labdarúgó lesz az utánpótlás főnöke? (She)
A zte.hu információi szerint Kereki Zoltán, a klub korábbi sokszoros válogatott labdarúgója lesz Nagy Mihály utódja a ZTE FC utánpótlás-szakágvezetői posztján. Az eddig ezt a pozíciót betöltő Nagy Mihály közös megegyezéssel távozik a klubtól, a döntés okairól egyik fél sem kívánt nyilatkozni.
jún. 16
11:46
Futsal: összeállt a magyar válogatott idei programja (She)
Összeállt a magyar futsalválogatott idei programja: Kozma Mihály együttese június 25. és július 6. között tizenhat csapatos brazíliai tornán szerepel, majd szeptember 19-én és 20-án Debrecenben Lengyelország, Csehország és Szlovákia legjobbjait fogadja.
jún. 16
11:48
NB II: a megyei I. osztályban indulhat az Integrál-DAC (She)
Már a bajnokság vége előtt több helyen olvasható volt, hogy kérdéses az NB II Nyugati csoportjában szereplő Integrál-DAC jövője, most azonban kezd körvonalazódni a helyzet – olvasható a klub hivatalos honlapján.
jún. 16
11:50
Ferencváros: Pölöskey akár végleg is érkezhet a Haladástól (She)
Az élvonalba frissen feljutó Ferencváros vezetősége egyeztetéseket folytat az elmúlt szezont a fővárosi zöld-fehéreknél kölcsönben töltő 20 éves támadó, Pölöskey Péter ügyében a Szombathelyi Haladással.
jún. 16
11:52
Atlétika: a szövetség együttműködik a jövőben a BGF-fel (She)
A Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) és a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) együttműködési megállapodást írt alá, amely az egész magyar atlétika érdekét szem előtt tartva biztosít lehetőséget a felsőoktatásban a sportág legújabb módszertani és gyakorlati eredményeinek hasznosítására, ezáltal is növelve a BGF sokszínűségét, vonzerejét. A megállapodás segíti ugyanakkor az élsportolók továbbtanulását…
jún. 16
12:00
Pécsi MFC: Koplárovics Bélát is szabadlistára tette a klub (She)
Három játékost is szabadlistára tett az NB II Nyugati csoportjának 2008–2009-es kiírását a harmadik helyen záró és ezzel a feljutásról lemaradó Pécsi MFC.
jún. 16
12:02
Bulgária: csak bolgárokat foglalkoztat a CSZKA Szófia (She)
A bolgár labdarúgó-élvonalban szereplő CSZKA Szófia vezetősége úgy határozott, hogy a jövőben csak honi játékosok szerepelnek majd a csapatban.
jún. 16
12:04
Real Madrid: úgy tűnik, Villa és Ribéry nem érkezik (She)
Kaká és Cristiano Ronaldo megszerzése után (bár a portugál érkezése még nem biztos) David Villa és Franck Ribéry lett a Real Madrid elsőszámú célpontja, ám a jelenlegi állás szerint egyikük sem lesz a „blancók” játékosa.
jún. 16
12:18
NFL: Brett Favre még nem döntött, de a Minnesotában folytathatja (She)
Könnyen elképzelhető, hogy Brett Favre egykori csapata, a Green Bay Packers ősi riválisánál, a Minnesota Vikingsnál folytatja pályafutását.
jún. 16
12:36
Chile: a H1N1-vírus döntött ágynak egy válogatott labdarúgót (She)
A Colo-Colo tájékoztatása szerint a klub chilei válogatott középpályását, Rodrigo Millart a H1N1-vírus tüneteivel kezelik, azaz a játékos elkapta az influenza manapság az egész világot fenyegető új variánsát.
jún. 16
12:38
Aston Villa: David Bentley lehet a birminghamiek új igazolása (She)
David Bentley elhagyná a Tottenham Hotspur csapatát. Az angol szélső jelenleg a szintén a Premier League-ben szereplő Aston Villával tárgyal.
jún. 16
12:54
Férfi vízilabda: Németh I Zsolt bejelentette visszavonulását (She)
Tóth László mellett a magyar póló még egy nagy egyénisége döntött úgy, hogy a 2008–2009-es szezon végén felhagy a játékkal: a BVSC bekkje, Németh I Zsolt is befejezi pályafutását.
jún. 16
12:56
Horvátország: hazatért Kínából a Zalaegerszeg volt védője (She)
Amikor a ZTE labdarúgócsapata 2002-ben megszerezte fennállása eddigi egyetlen bajnoki címét, a klubhoz erősítés gyanánt érkezett a horvát védő, Igor Budisa. Nos, a bekk tagja volt a Manchester Unitedet BL-selejtezőn legyőző együttesnek, ám sokkal több pozitívumot nem mondhat el magáról – fél év múlva távozott a klubtól, alig néhány mérkőzéssel a lábában.
jún. 16
12:58
Chelsea: Ricardo Carvalho el akarja hagyni a londoniakat (She)
Ricardo Carvalho örül az Inter megkeresésének, és elmondta: mindenképpen távozni szeretne a Premier League-ben szereplő Chelsea-től.
jún. 16
13:12
Blog: Hosnyánszkyék jót derültek néhány átigazolási pletykán (She)
Újabb írással jelentkezett az NSO blogzónájában Hosnyánszky Norbert, a római világbajnokságra készülő férfi vízilabda-válogatottunk jobbkezes átlövője.
jún. 16
13:14
Wolfsburg: elhagyta egyik csatára a bajnokcsapatot (She)
Okubo Josito, a Bundesliga-bajnok Wolfsburg csatára visszaigazolt egykori klubjába, a japán Vissel Kobéba.
jún. 16
13:30
Formula-1: nincs megegyezés, maradnak a 2010-es szabályok (She)
Nem zárultak eredménnyel a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) és a Formula–1-es csapatokat tömörítő szervezet (FOTA) közötti megbeszélések, ezért a jövő évre tervezett szabályokon nem módosítanak – jelentette be az FIA kedden.
jún. 16
13:32
Férfi vízilabda: Kovács István válogatottja tornát nyert (She)
A Kovács István irányította román válogatott nyerte meg a Moszkvában rendezett négycsapatos nemzetközi tornát.
jún. 16
13:48
Óriási hitelt kap a Real Kaká és Ronaldo megvételéhez (Infostart)
Mintegy 150 millió eurós hitelt kapott a Real Madrid, így a vezetésnek már aligha kell aggódnia a csatlakozó Cristiano Ronaldo és Kaká vételárának kifizetése miatt.

Keresés