2009. június 2. kedd

jún. 2
3:03
Szávay 20 millióval búcsúzott (Blikk)
PÁRIZS – Vereséget szenvedett Szávay Ágnes (20) a Roland Garroson. A magyar játékos a világklasszis Venus Williams (28) búcsúztatása után a nyolcaddöntőben kapott ki 6:2, 6:4-re a szlovák Dominika Cibulkovától (20).
jún. 2
3:07
Pasini bravúrja Mugellóban (Blikk)
Hat év után nyert a Tóth-csapat motorosa
jún. 2
3:11
BL-t kell nyernie a Chelsea-nek (Blikk)
LONDON – „A tiétek vagyok!” A legnagyobb angol napilap, a The Sun sportoldalának főcíme volt tegnap ez a mondat. Az olasz sztáredző, Carlo Ancelotti (49) üzent így a Chelsea futballcsapata szurkolóinak, délelőtt pedig az egyesület is hivatalosan közölte: az olasz bajnokságban idén harmadik, és így Bajnokok Ligája-induló Milantól vasárnap este búcsúzott tréner július elsején áll munkába, és…
jún. 2
3:15
Brutálisak voltak az újpesti biztonságiak (Blikk)
BUDAPEST – Lesz folytatása az Újpest–Fehérvár mérkőzésnek. A labdarúgó-szövetség vizsgálatot indít, szigorú büntetés vár a lila-fehér fociklubra.
jún. 2
3:19
Szombathelyi ünnep (Blikk)
SZOMBATHELY – Tűzijátékkal és hajnalig tartó fiestával ünnepelte története első bajnoki érmét a Szombathely élvonalbeli futballcsapata.
jún. 2
4:33
Majdnem pontot szerzett Talmácsi utódja, Németh Balázs (Behaviour)
Úgy tűnik, Talmácsi Gábor távoztával sem marad magyar sikerek nélkül a gyorsasági motoros-világbajnokság. Hét hosszú év, több vérfagyasztóan izgalmas futam után csúcsra ért a Team Tóth: Mattia Passini megnyerte a 250-sek futamát. A mezőny két magyar pilótája is kitett magáért. Ifjabb Tóth Imre a pontszerző 15. helyen, míg élete első versenyén, éppen Talmácsit helyettesítve Németh Balázs a…
jún. 2
7:15
Barcelona: Yaya Touré hazavitte Elefántcsontpartra a BL-trófeát (She)
Yaya Touré, a Barcelona elefántcsontparti játékosa hazautazott, és magával vitte a katalán csapat múlt héten megnyert Bajnokok Ligája-trófeáját.
jún. 2
7:51
Boca Juniors: Bianchi sportigazgató felére csökkentette a fizetését (She)
Carlos Bianchi, a Boca Juniors sportigazgatója példaértékű gesztussal élt: felére csökkentette a saját fizetését, hogy a klub megtarthassa játékosait.
jún. 2
7:53
Lille: hiába az Európa-liga, menesztik Rudi Garciát (She)
Meglepő hírről számol be a francia sportnapilap, a L’Équipe keddi száma: az újság szerint az élvonalban szereplő Lille vezetői menesztik a csapat vezetőedzőjét, Rudi Garciát.
jún. 2
8:09
Fenerbahce: lapértesülések szerint lejárt Aragonés ideje a klubnál (She)
A spanyol El Mundo napilap értesülései szerint Luis Aragonés és a Fenerbahce a következő napokban minden bizonnyal szerződést bont.
jún. 2
8:27
Vb 2010: Ronaldo szerint hatalmas a nyomás a portugálokon (She)
Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott Aranylabdás játékosa szerint nagyon nagy a nyomás csapatán az Albánia elleni, szombati vb-selejtező előtt, mivel sorsdöntő mérkőzés következik Portugália számára.
jún. 2
9:00
Világbajnok vendégeskedik a sakkozás szentélyében (Infostart)
Szerdától vasárnapig Lékó Péter a világbajnok indiai Viswanathan Ananddal vív rapidsakk-párosmérkőzést a Miskolci Nemzeti Színházban. Verőci Zsuzsa olimpiai ezüstérmes nagymester, az esemény egyik szervezője szerint nagy csata várható.
jún. 2
9:03
Zenit: Advocaat 2010 elején veheti át a belga válogatottat (She)
Mint arról már korábban beszámoltunk, Dick Advocaat, a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató orosz Zenit vezetőedzője közel került ahhoz, hogy átvegye a belga labdarúgó-válogatott irányítását. A hírek arról szóltak, hogy május végére ígért választ a kérdésben. Nos, a Le Soir belga napilap szerint Advocaat elvállalja a felkérést, és a következő napokban fogja aláírni kettő plusz két éves szerződését a…
jún. 2
9:03
Úttalan babodi dombokon (Metropol)
A hétvégén ismét nagy érdeklődés mellett bonyolították le Európa legnagyobb terpejárós rendezvényét, a Nemzetközi Terepjáró Fesztivált Somogybabodon.
jún. 2
9:05
Svéd győzelem Nyirádon (Metropol)
A nyirádi katlanban három kategóriában közel húsz országból több mint hatvan versenyző csapott össze az 1220 méter hosszú, hol aszfaltozott, hol murvás szakaszokból álló versenypályán.
jún. 2
9:21
Vb 2010: Gareth Bale nem játszhat Azerbajdzsán ellen (She)
A Tottenham és a walesi válogatott védője, Gareth Bale térdsérülése miatt nem szerepelhet hazája válogatottjában a szombati, Azerbajdzsán elleni vb-selejtezőn Bakuban. Helyét a Swansea City U21-es walesi válogatott játékosa, Shaun MacDonald veszi át.
jún. 2
9:23
Labdarúgás: nyáron ismét láthatják az angol szurkolók a Barcát (She)
A Chelsea-nek és a Manchester United-nek valószínűleg egy időre elege lett a Barcelonából, az angol szurkolók azonban július végén ismét találkozhatnak a katalán Bl-győztessel. Ugyanis az eddigi két évvel ellentétben, amikor a Barcelona a skóciai St. Andrews-ban töltötte előszezonbeli egyhetes edzőtáborát, ezúttal a Bisham Abbey sportközpontot választották Buckinghamshire-ben.
jún. 2
9:39
Válogatott: együtt a keret, kezdődik az összetartás Telkiben (She)
Kétnapos premiert tart az MLSZ szinte napra pontosan egy hónappal ezelőtt átadott edzőközpontjában válogatottunk. A koraesti órákig folyamatosan érkeztek a játékosok, csak Vadócz Krisztián késett egy kicsit, és a hozzá hasonlóan vasárnap még komoly tétmeccset játszó Fehér Csaba csatlakozik kedden reggel társaihoz. Az esti programban a játékosok a komplexummal ismerkedtek és első benyomásaik után…
jún. 2
9:39
Roddick nem látott jól a meccsen (Metropol)
A sötétedésre panaszkodott és haragszik a bíróra Andy Roddick, aki hétfő este búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokságtól.
jún. 2
9:57
MU: Hargreaves csak januárban játszhat legközelebb (She)
A Manchester United angol válogatott játékosa, Owen Hargreaves felépülése a vártnál lassabban halad, és az előre tervezett augusztus helyett csak jövő év januárjában játszhat ismét.
jún. 2
9:57
Győzelemmel zárt a bajnok Győr (Metropol)
A bajnoki címét már korábban bebiztosító Győr a Debrecen felett aratott vasárnapi, hazai győzelemmel zárta a női kézilabda NB I 2008/09-es idényét.
jún. 2
10:15
Videó: hatalmas kapusbaki a norvég másodosztályban (She)
Nem mindennapi gól született a norvég bajnokság második vonalában rendezett Skeid Oslo–Lov Ham Bergen találkozón. Az 58. percben a hazaiak kapusa, Beau Molenaar hosszú kirúgást készült el végezni (a partjelző intése után azt gondolta, lesállás miatt szabadrúgás következik), ám a bergeniek csatára Arve Grovan Walde elvette a labdát a tétovázó kapustól, és beállította az 1–2-es végeredményt.
jún. 2
10:17
Vb 2010: zárt kapuk mögött játszhat Chile Paraguay ellen (She)
Zárt kapuk mögött rendezhetik meg Chile Paraguay elleni rangadóját a dél-amerikai zóna világbajnoki selejtezőjében a H1N1 influenzavírus miatt.
jún. 2
10:33
Póker: bravúros címvédés a WSOP első hétvégéjén (She)
A Las Vegasban zajló World Series of Poker 3. versenyén Thang Luu megvédte tavalyi címét, míg a nagymenők csatájában orosz tornagyőzelem született.
jún. 2
10:35
Brazília: a korábbi legdrágább Denílson Vietnamban folytatja (She)
Az 1998-ban még a labdarúgás történetének legdrágább játékosaként ismertté váló Denílson Vietnamban folytatja pályafutását.
jún. 2
10:51
Blackburn: dél-afrikai válogatottat szerződtetett a Rovers (She)
A Blackburn Rovers labdarúgócsapata kétéves szerződést írt alá Elrio van Heerdennel, a dél-afrikai válogatott középpályással.
jún. 2
10:53
Getafe: a bennmaradás után hosszabbítottak Míchellel (She)
A Getafe két évvel meghosszabbította a csapat vezetőedzőjének, Míchelnek az idény végén lejáró szerződését.
jún. 2
11:06
Több Milan-sztárt vinne a Chelsea-hez Ancelotti (Infostart)
Bár hivatalosan csak hétfőn nevezték ki a Chelsea új menedzserévé Carlo Ancelottit, máris megindultak a találgatások, hogy az olasz tréner kikkel erősítené meg a londoni klub keretét. Sajtóhírek szerint a kiszemeltek között van Pato, Adebayor és Pirlo is.
jún. 2
11:09
Atlétika: visszatér az EPO miatt két évre eltiltott szlovén futónő (She)
Visszatér a rekortánra a doppingolás miatt 2007-ben két évre eltiltott Jolanda Ceplak. A szlovén középtávfutónő ezt a Dnevnik napilapnak adott interjújában jelentette be.
jún. 2
11:09
Milliós prémium (Behaviour)
Bőkezűen megjutalmazta az olasz bajnok Internazionale Zlatan Ibrahimovicot, miután a svéd futballista lett a Serie A gólkirálya.
jún. 2
11:11
Románia: a Dinamo 200 szurkolója megtámadta a csapat játékosait (She)
Hatalmas botrány tört ki Bukarestben, miután a Dinamo 2–0-es vereséget szenvedett a román bajnokságban a Brassó elleni meccsen vasárnap.
jún. 2
11:27
Strasbourg: június 29-én kezdik a felkészülést Szélesiék (She)
Szélesi Zoltán csapata, a francia másodosztályban szereplő Strasbourg június 29-én kezdi a felkészülést a bajnokság augusztus 7-i rajtjára. A játékosoknak így közel egy hónapjuk van a pihenésre.
jún. 2
11:27
Újpesti botrány (Behaviour)
Várhatóan még kedden feljelentést tesz az FC Fehérvár klub ismeretlen személy ellen, miután az Újpest elleni, múlt pénteki bajnoki mérkőzést követően az egyik rendező bántalmazta a vendégek labdarúgóját, Marka Andicot.
jún. 2
11:29
Anglia: Rio Ferdinand és Ashley Cole kihagyta a válogatott edzését (She)
Rio Ferdinand és Ashley Cole sem vett részt az angol válogatott tegnapi edzésén a szombati, Kazahsztán elleni vb-selejtező előtt.
jún. 2
11:45
Ökölvívás: Foreman egyik George nevű fia apja nyomdokaiba lép (She)
Profi bunyósnak áll az egykori nehézsúlyú legenda, George Foreman fia.
jún. 2
11:45
Újpesti botrány – fehérvári feljelentés (Metropol)
Várhatóan még kedden feljelentést tesz az FC Fehérvár klub ismeretlen személy ellen, miután az Újpest elleni, múlt pénteki bajnoki mérkőzést követően az egyik rendező bántalmazta a vendégek labdarúgóját, Marka Andicot.
jún. 2
11:47
Roland Garros: Babos kétszer, Susányi egyszer lép ma salakra (She)
Három mérkőzés is vár a magyar junior leányokra a francia nyílt teniszbajnokság kedd délutáni programjában. A verseny honlapja szerint a negyedik helyen kiemelt Babos Tímea a nyolcaddöntőben a 15.-ként rangsorolt amerikai Sloane Stephensszel találkozik előreláthatólag 13 órakor. A páros első fordulójában, a 16 közé jutásért Babos a brit Heather Watsonnal az oldalán a Mallory Burdette, Quirine…
jún. 2
12:03
Ökölvívás: Khan szerint Pacquiao legyőzné Mayweathert (She)
Amir Khan szerint Manny Pacquiao legyőzi a veretlen Floyd Mayweathert, ha összejön kettejük szupermeccse.
jún. 2
12:03
Kaká maradni akar az AC Milanban (Metropol)
Kaká, az AC Milan brazil labdarúgója változatlanul maradni szeretne Milánóban, annak ellenére, hogy a sajtó az elmúlt hetekben többször kapcsolatba hozta a Real Madriddal.
jún. 2
12:05
AC Milan: Kaká utoljára mondta el, hogy nem távozik a klubtól (She)
Kakának kezd elege lenni abból, hogy a nemzetközi sajtó folyamatosan azt találgatja, hol folytatja pályafutását. A Milan klasszisa elmondta, nem távozik az olasz csapattól.
jún. 2
12:07
Jégkorong: a négy magyar egyike sem került be a KHL-be (She)
Hétfőn tartották az orosz bázisú Kontinentális Jégkorongliga (KHL) történetének első draftját, és a játékosválasztáson Hetényi Zoltán, Kóger Dániel, Galló Illés, valamint Hári János személyében négy magyar hokis is érdekelt volt.
jún. 2
12:21
Ligue 1: portugál szakember veszi át a Le Mans irányítását (She)
Portugál vezetőedzője lesz a következő szezonban a francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Le Mans-nak.
jún. 2
12:23
Videó: fordított a Ferencváros és megverte a "kis" Lokit (She)
Hétfő kora este az NB II Keleti csoportjának 28. fordulójában a Ferencváros Ferenczi István duplájával és Dramane Kamate góljával fordított az Albert-stadionban a DVSC-DEAC ellen, és 3–1-re nyert. A vendégek Vinicius révén még vezetéshez jutottak, de a zöld-fehérek alig három perc alatt egyenlítettek, majd a győzelmet is kiharcolták, így tavasszal továbbra is százszázalékosak. Nézze meg az…
jún. 2
12:39
Real Madrid: Zidane ingyen dolgozik majd Florentino Péreznek (She)
Florentino Pérez, a Real Madrid újdonsült elnöke elmondta, Zinedine Zidane nem kért pénzt azért, hogy a Real Madridnál dolgozik majd tanácsadóként.
jún. 2
12:41
Videó: négy méterről hibázott az AEK támadója a Pana ellen (She)
A görög bajnokság rájátszásában rendezett AEK–Panathinaikosz találkozó (0–2) 10. percében megszerezhette volna a vezetést a hazai csapat, de Ismael Blanco négy méterről csak a kapufát találta el, noha a kapu üresen tátongott. Nézze meg az óriási helyzetet!
jún. 2
12:57
Real Madrid: hivatalosan is valóra vált Manuel Pellegrini álma (She)
Florentino Pérez, a Real Madrid újdonsült elnöke hivatalosan is bemutatta a „királyi gárda” új vezetőedzőjét, Manuel Pellegrinit.
jún. 2
12:57
Bosnyák csatár a Bundesliga legjobbja (Metropol)
Edin Dzekót, a bajnok VfL Wolfsburg bosnyák támadóját választották az idény legjobbjává a német Bundesliga labdarúgói.
jún. 2
13:15
Villarreal: Ernesto Valverde lett Manuel Pellegrini utóda (She)
A spanyol Ernesto Valverde lett kedden a spanyol élvonalbeli Villarreal labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután az eddigi tréner, Manuel Pellegrini egy nappal korábban a Real Madridhoz szerződött.
jún. 2
13:17
1. FC Köln: Daum „lelépett” és a Fenerhez távozhat (She)
Három idény után váratlanul távozott Christoph Daum, a német élvonalbeli 1. FC Köln labdarúgócsapatának vezetőedzője. „Hétfő este felhívta Wolfgang Overath klubelnököt, és közölte: »leléptem«” – nyilatkozta az Express című újságnak Jürgen Glowacz alelnök.
jún. 2
13:33
Augsburg: lehet, hogy Király Gábor lesz a klub ötödik kapusa (She)
Az Augsburger Allgemeine Zeitung értesülései szerint könnyen előfordulhat, hogy Király Gábor a német másodosztályban szereplő FC Augsburghoz igazol, dacára annak, hogy a csapatnak már jelenleg is négy kapusa van, illetve annak, hogy a Kicker szaklap osztályzatai szerint az első számú kapus, Sven Neuhaus volt az évad legjobb játékosa az együttesben.

Keresés