2009. július 2. csütörtök

júl. 2
5:06
A mezeken veszekszik Raúl és Ronaldo (Blikk)
Cristiano Ronaldónak muszáj beletörődnie, hogy Madridban a 9-es dresszben futballozhat
júl. 2
5:08
Focilázban égnek a szombathelyi drukkerek (Blikk)
34 év után játszik európai kupameccset a szombathelyi gárda
júl. 2
5:10
Ha Lothar nincs, Mezey is jó (Blikk)
Fehérvári focikomédia: külföldi edző helyett Mezey sportigazgató lett az új tréner.
júl. 2
6:03
Még mindig nincs vége a pekingi olimpiának (Behaviour)
Csak fizikailag van vége a pekingi olimpiának, hiszen nemrégiben is változott az éremtáblázat: egy bahreini atlétaarany és egy olasz bicikliezüst bánta az egyre finomabbra hangolt doppingvizsgálatot, a sportolóktól utólag vették el az érmeket. De miért csak görög, olasz, horvát és efféle sportolók buknak meg utólag? Az ameri­kaiak, angolok, kanadaiak tényleg nem szednek semmi tilosat?
júl. 2
7:30
Brazil Kupa: Ronaldo újabb trófeája, győzött a Corinthians (She)
A Corinthians csapata hódította el a labdarúgó Brazil Kupát, miután hazai 2–0-s győzelme után 2–2-es döntetlent ért el egy igen parázs hangulatú meccsen az Internacional PA otthonában.
júl. 2
7:32
Serie A: augusztus 23-tól május 16-ig tart az új szezon (She)
Olaszországban véglegesítették az első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Serie A 2009–2010-es szezonjának legfontosabb dátumait.
júl. 2
8:06
Görögország: Kacuranisz hazatér a Benficából a Panához (She)
Újabb nagy név a görög Panathinaikosz keretében: az athéni zöldek szerződtették a Benficától távozó Európa-bajnok középpályást, Kosztasz Kacuraniszt.
júl. 2
8:08
Férfi kosárlabda: kulcsemberek hosszabbítottak Pakson (She)
Alakul a következő szezon felnőttkerete a férfibajnokság címvédőjénél, hiszen azután, hogy az ASE korábban Kiss Zsoltot, Csaplár-Nagy Ervint, Körtélyesi Gergelyt és Horváth Ákost igazolta, ezúttal „házon belül” erősített: további egy évig Pakson kosárlabdázik Gulyás Róbert és Mészáros Zalán.
júl. 2
8:10
NHL: Martin Havláttal erősített a Minnesota Wild (She)
Beindult a játékoskeringő az észak-amerikai profi jégkorongligában: a Minnesota Wild csapata szerződtette a szabadügynökké váló Martin Havlátot.
júl. 2
8:24
Kínos! Szétrepedt a cáparuha az úszónő fenekén (Blikk)
Hiába próbálta eltakarni magát...
júl. 2
8:24
Manchester City: Ball, Hamann, Mills és Vassell mehet (She)
Szerda este „útjára bocsátotta” négy rutinos játékosát a Manchester City: a lejáró szerződésű Michael Ball, Didi Hamann, Danny Mills és Darius Vassell sem kap új kontraktust.
júl. 2
8:42
Libertadores-kupa: az Estudiantes harcba szállhat ötödik győzelméért (She)
Az argentin Estudiantes csapata jutott be elsőként a labdarúgó Libertadores-kupa döntőjébe, miután győzni tudott az uruguayi Nacional otthonában is.
júl. 2
9:00
NBA: az AP szerint Villanueva és Gordon is a Pistonsé (She)
A Detroit Pistons kosárlabdacsapata az AP hírügynökség értesülései szerint megegyezett a szabadügynökké váló Ben Gordonnal és Charlie Villanuevával.
júl. 2
9:02
Sion: macedón válogatott riválisa lesz Vanczáknak (She)
A svájci FC Sion labdarúgócsapata kétéves szerződést kötött a Nürnberg sokszoros macedón válogatott játékosával, Alekszandar Mitreszkivel. A középhátvédként és védekező középpályásként is bevethető légiósnak többek között Vanczák Vilmossal kell megküzdenie a kezdőcsapatba kerülésért.
júl. 2
9:18
Hearts: magyar származású fiatalt tesztel a László-csapat (She)
A skót élvonalbeli Hearts labdarúgócsapata próbajátékon teszteli Héber Tibort, az Alemannia Aachen német-magyar kettős állampolgárságú támadó középpályását.
júl. 2
9:20
Hamburg: a Bayerntől távozó Zé Roberto 2+1 évre ír alá (She)
Zé Roberto immár hivatalosan is a Hamburg futballistájának tekinthető: a Kicker információi szerint a 34 éves brazil középpályás 2+1 évre szóló megállapodást írt alá új csapatánál.
júl. 2
9:21
Ronaldóék nyerték a Brazil Kupát (Behaviour)
Ronaldo együttese, a Corinthians nyerte a labdarúgó Brazil Kupát, miután a szerdai visszavágón 2-2-es döntetlent ért el az Internacional vendégeként.
júl. 2
9:54
Galatasaray: újabb nagy fogás, a lyoni Keita érkezik (She)
Egy nappal Leo Franco megszerzése után a török Galatasaray labdarúgócsapata szerződtette az Olympique Lyon elefántcsontparti támadóját, Abdul Kader Keitát, aki három évre írt alá.
júl. 2
10:12
Bayern München: Ribéry a Real Madridba szeretne igazolni (She)
Franck Ribéry el akarja hagyni a Bayern Münchent, és a Real Madridban szeretné folytatni a pályafutását – ez derül ki a francia futballista nyilatkozatából, ami a L’Equipe sportnapilap csütörtöki számában olvasható.
júl. 2
10:33
Ribéry a Real Madridba vágyik (Behaviour)
Franck Ribéry el akarja hagyni a Bayern Münchent és a Real Madridban szeretné folytatni a pályafutását - ez derül ki a francia futballista nyilatkozatából, ami a L,Equipe című sportnapilap csütörtöki számában olvasható.
júl. 2
10:48
Primera División: rekordösszegért igazolt kapust a Valencia (She)
A spanyol Valencia labdarúgócsapata szerződtette Miguel Ángel Moyát, a Mallorca kapusát.
júl. 2
10:50
IFFHS: továbbra is a Barca és az MU a klubvilágranglista élén (She)
Továbbra is a BL-győztes Barcelona és az angol bajnok Manchester United áll a labdarúgás statisztikai adataival foglalkozó IFFHS klubvilágranglistájának élén.
júl. 2
11:06
Inter: a belga szupertehetség, Eden Hazard érkezhet (She)
Olasz sajtóértesülések szerint az Internazionale csapata szerződtetné a Lille rendkívüli tehetségnek tartott belga középpályását, Eden Hazardot.
júl. 2
11:06
Ronaldo ablakot tört egy tinilány miatt (Blikk)
Elvesztette önuralmát és tört-zúzott a világ legdrágább labdarúgója, mert egy 17 éves lány fényképezni kezdte őt és édesanyját az utcán a Daily Telegraph beszámolója szerint. A lány az üvegcserepektől meg is sérült és kórházba került.
júl. 2
11:08
Világjátékok: a fallabdázó Krajcsák Márk felépült sérüléséből (She)
Krajcsák Márk visszatért. Első számú fallabdázónk a zürichi PSA-tornán bokaszalag-húzódást szenvedett, így egy hónapos kényszerpihenőn van túl.
júl. 2
11:10
Videó: így játszott az Újpest döntetlent a Wisla Kraków-val (She)
A bajnokságra és az Európa-ligára hangoló Újpest labdarúgócsapata 1–1-es döntetlent játszott felkészülési mérkőzésen lengyel ellenfelével, a Wisla Kraków-val. Az osztrák Kohfidischben, óriási esőben lejátszott meccsen irreális körülmények között alakult ki a végeredmény. Tekintse meg a találkozó összefoglalóját!
júl. 2
11:12
MotoGP: a Scot Racing megvált Talmácsi csapattársától (She)
A Scot Racing megvált Talmácsi Gábor csapattársától, a japán Takahasi Jukitól, így a magyar motoros az idény hátralévő részében egyedül képviseli az istállót a MotoGP-ben.
júl. 2
11:24
NS Magazin: keresse az újságárusoknál a nyári dupla számot! (She)
A július 2-án megjelent Nemzeti Sport Magazin nyári dupla számában olvashat Cseh Lászlóról, Phelpsről, Koemanról, a DVSC-ről, Szávayról és sok már érdekességről!
júl. 2
11:26
Roda: a vezetőség vasárnapig vár Bodor döntésére a folytatásról (She)
A Roda JC vezérkara bejelentette: vasárnapig tartja érvényben a Bodor Boldizsárnak tett szerződéshosszabbítási javaslatát.
júl. 2
11:28
Atlétika: a továbbra is veretlen Pars Moszkvában is győzött (She)
Pars Krisztián továbbra is veretlen az idén, mivel a szerdai moszkvai atlétikai versenyen is megnyerte a férfi kalapácsvetést.
júl. 2
11:30
Werder Bremen: visszatért kölcsönből Carlos Alberto (She)
Július elsejével lejárt Carlos Alberto kölcsönszerződése a Vasco da Gama labdarúgócsapatával, így a 2007-ben klubrekordot jelentő 7.8 millió euróért szerződtetett brazil támadó középpályás visszatér a Werder Bremenhez.
júl. 2
11:32
NHL: Hossa 12 évre szóló szerződést kötött a Chicagóval (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Chicago Blackhawks szerdán 12 évre szóló szerződést kötött a szlovák Marián Hossával.
júl. 2
11:42
Debrecen: Herczeg és Bücs személyesen figyeli meg a Kalmart (She)
Személyesen nézi meg a Bajnokok Ligája-ellenfél Kalmar FF labdarúgócsapatát Herczeg András és Bücs Zsolt – adta hírül a DVSC-TEVA hivatalos honlapja.
júl. 2
11:42
McSzólalt a lilák új mestere (Blikk)
Izgatottan várja az FTC elleni rangadót
júl. 2
11:44
Videó: botrány Ronaldóék Brazil Kupa-döntőjének hajrájában (She)
A kétmérkőzéses Brazil Kupa-döntő második felvonásán hamar eldőlt a trófea sorsa, hiszen szűk fél óra alatt 2–0-s vezetésre tett szert a vendég Corinthians. A fordulás után négy perc alatt egyenlített a hazai Internacional, de mivel összesítésben az első meccsről áthozott kétgólos hátrányban volt, a látogatóké lett a trófea. Az indulatok később olyannyira elszabadultak, hogy a játékvezetőnek piros…
júl. 2
11:44
Talmácsi miatt küldték el a csapattársat (Blikk)
Nincs pénz két motorosra a válság miatt a Scot Racing-nél
júl. 2
11:46
Wigan: Hondurasból erősítette meg keretét a Latics (She)
Az angol élvonalbeli Wigan Athletic szerződteti a hondurasi Deportivo Olimpia középpályását, Hendry Thomast.
júl. 2
11:46
Négy gólt lőtt Dzsudzsák (Blikk)
EINDHOVEN — Átmentette jó formáját az előző szezonból Dzsudzsák Balázs.
júl. 2
11:48
Átigazolás: Sebők a megye I.-ből a szlovén élvonalba igazolt (She)
A Nemzeti Sport értesülései szerint legutóbb a megyei I. osztályban szereplő Lentiben szereplő korábbi magyar válogatott labdarúgó, Sebők József ismét légiós lesz.
júl. 2
12:00
Belgium: a Real Madrid után Bölöniék is szerződtettek egy Ronaldót (She)
A Sud-Presse belga lap szerint a belga bajnokcsapat, a Standard Liege kétéves szerződést kötött a 19 éves portugál középpályással, Tiago Ronaldóval.
júl. 2
12:02
Videó: Övrebö parádés öngólt lőtt sarokkal a bajnoki meccsen (She)
A norvég másodosztályban rendezett Ham Kam–Moss (1–0) találkozó egyetlen gólját Lars Övrebö szerezte, aki a 66. percben saját kapujába oxizta a labdát. A középpályásként és védőként is bevethető játékost felállva ünnepelték a hazai szurkolók. Tekintse meg az öngólt eredményező mozdulatot!
júl. 2
12:04
Németország: Wolfsburg-Stuttgart az új idény nyitányán (She)
Csütörtök délelőtt elkészítették a Bundesliga és a Bundesliga 2. sorsolását: a német élvonal első fordulójában a bajnok Wolfsburg a Stuttgart elleni rangadóval kezd, a Bayern München pedig Hoffenheimbe látogat. A magyar érdekeltségű együttesek közül Hajnal Tamás csapata, a Dortmund a Kölnt fogadja az 1. fordulóban, a Herthához (Dárdai Pál) a Hannover látogat, a Mainz (Lőw Zsolt) a Leverkusennel…
júl. 2
12:06
Real Madrid: Raúl Albiol ma reggel átesett az orvosin (She)
Ma reggel sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon Raúl Albiol – akit a Real Madrid 15 millió euróért vett meg a Valenciától –, így ma este 9 órakor hivatalosan is bemutatják a Bernabéu-stadionban.
júl. 2
12:18
Ribéry is Madridban akar játszani (Infostart)
Franck Ribéry el akarja hagyni a Bayern Münchent és a Real Madridban szeretné folytatni a pályafutását - ez derül ki a francia futballista nyilatkozatából, ami a L'Equipe című sportnapilap csütörtöki számában olvasható.
júl. 2
12:18
Kovács a vb-n sem indul Janiccsal (Blikk)
BUDAPEST — Kovács Katalin (33) a világbajnokságon is az egyesre koncentrál. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos úgy döntött, hogy az augusztus 13–16-án sorra kerülő kanadai vb-n sem indul Janics Natasával (25) a párosok 500 méteres versenyében.
júl. 2
12:54
Boca Juniors: bemutatták a csapat „új” edzőjét, Alfio Basilét (She)
Az argentin labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Alfio Basilét nevezték ki a Boca Juniors új vezetőedzőjének. A szakember már a hivatalos bemutatáson is túl van.
júl. 2
12:56
Európa-liga: zöldben a Haladás, nem lesznek kazah szurkolók (She)
A Haladás hivatalos honlapján tette közzé, hogy a meccs előtti – az UEFA ellenőrének társaságában megtartott – technikai értekezleten kiderült, tiszta zöld mezben lép pályára a magyar csapat az Irtis ellen.
júl. 2
13:12
MTK: a Honvéd után a kék-fehérek is a Senicával csapnak össze (She)
A Budapest Honvéd után az MTK is összecsap felkészülési mérkőzésen a szlovák FK Senicával szombaton 17 órakor a Hungária körúton– adta hírül a kék-fehér klub hivatalos honlapja.
júl. 2
13:14
Nyíregyháza: Simon Gergelyt és Tóth Norbertet kölcsönadták (She)
Miután Simon Gergely, a Nyíregyháza játékosa visszatért a Baktalórántházától – amelynél kölcsönben szerepelt – a Szpari ismét kölcsönadja a játékost a Nagyecsednek – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
júl. 2
13:30
Tenisz: Patty Schnyder is játszik Budapesten, Szávay húgával indul (She)
A július 6. és 12. között rendezendő budapesti, 220 ezer dollár összdíjazású WTA-torna sajtótájékoztatóján kiderült, hogy Patty Schnyder is pályára lép a tornán Alisza Klejbanova, Aljona Bondarenko és Alizeé Cornet mellett.

Keresés