2009. július 12. vasárnap

júl. 12
0:00
Tenisz: Querrey Rammal találkozik a newporti torna döntőjében (She)
A harmadik helyen kiemelt Sam Querrey két játszmában legyőzte a francia Fabrice Santorót a newporti ATP-torna elődöntőjében, így honfitársával, a belga Olivier Rochust legyőző Rajeev Rammal találkozik a fináléban.
júl. 12
0:04
Finnország: Gruborovics góljával ikszelt a Mariehamn (She)
Gruborovics Tamás góljával játszott 1–1-es döntetlent az IFK Mariehamn a finn bajnokság 14. fordulójában szombaton. A magyar légiós a 27. percben talált be, melyre csak a második félidőben tudott válaszolni az Inter Turku.
júl. 12
0:36
Tenisz: Szeles Mónikát beválasztották a Hírességek Csarnokába (She)
Kilenc egyéni Grand Slam-siker, összesen 53 tornagyőzelem szingliben, no és természetesen világelsőség (összesen 178 héten keresztül!) – ennyi kellett, hogy a még mindig csak 35 éves Szeles Mónikát beválasszák a tenisz Hírességek Csarnokába.
júl. 12
5:06
Szivós aranyat akar (Blikk)
A harcos király, Leónidasz a pólós példaképe
júl. 12
5:08
Lapos lett a teniszező kebelcsoda (Blikk)
Internetes aláírásgyűjtés indult, amikor kiderült, a 17 esztendős román teniszezőlány, Simona Halep a szezon végén kisebbre operáltatja a kebleit.
júl. 12
5:10
Dárdai az Üllői útra készül (Blikk)
Dárdai 1997 óta nem játszott magyar csapat ellen
júl. 12
7:48
Ligue 1: a Monaco négy futballistáját megfertőzte a H1N1 vírus (She)
A francia élvonalban szereplő AS Monaco négy labdarúgója megfertőződött az új H1N1 influenzavírussal.
júl. 12
7:50
Brazília: százezres tagsági létszám az Internacionalnál (She)
Az ország első klubjaként az Internacional elérte a százezres tagsági létszámot.
júl. 12
8:24
Arany-kupa: csoportgyőztesként jutottak tovább az amerikaiak (She)
Csoportgyőztesként jutott a legjobb nyolc közé a házigazda Egyesült Államok a 2009-es Arany-kupán, miután 2–2-es döntetlent játszott Haitival.
júl. 12
8:26
Manchester United: Gary Neville szerint Owen jól döntött (She)
Gary Neville szerint Michael Owen a válogatottság szempontjából is jól döntött, amikor a Manchester Unitedet választotta.
júl. 12
9:00
Világjátékok 2009: útra kelt az első magyar különítmény (She)
Elindult a magyar csapat első része a Kaohsiungba, a 2009-es világjátékok helyszínére. A vasárnap hajnalban útra kelt küldöttségben a szumó, a testépítés, a ritmikus gimnasztika és az ejtőernyős sportágakban indulók kaptak helyet.
júl. 12
9:02
Profi ökölvívás: Tomasz Adamek könnyed címvédése (She)
Könnyedén lépett túl az esélytelennek tartott Bobby Gunnon az IBF cirkálósúlyú világbajnoka, Tomasz Adamek a newarki bokszgálán.
júl. 12
9:18
Sunderland: manchesteri futballistával erősödtek Fülöpék (She)
Fraizer Campbell a Sunderland ajánlatát fogadta el, így a Manchester Unitedtől érkező labdarúgó a következő szezonban a Fülöp Mártont is foglalkoztató csapatot erősíti.
júl. 12
9:20
Avellino: nincs pénzügyi garancia, visszasorolhatják a csapatot (She)
Koman Vladimir, Vaskó Tamás, Kenesei Krisztián és Szatmári Lóránd korábbi csapata, az Avellino, valamint a Treviso, a Pisa (ez a három együttes esett ki a Serie B-ből) és a harmadosztályú Venezia sem tudta benyújtani a nevezéshez szükséges pénzügyi garanciákat, így a csapatokat a Serie D-be sorolhatják vissza.
júl. 12
9:39
Peirsol újabb világcsúcsa (Metropol)
Az ötszörös amerikai olimpiai bajnok ezúttal a férfi 200 méteres hátúszás világcsúcsát döntötte meg szombaton.
júl. 12
9:54
A nap, ami legendává emelte Zinedine Zidane-t (Infostart)
Zinedine Zidane természetesen már az 1998-as világbajnokság előtt ismert játékosnak számított, a Juventus tagjaként a francia válogatott kulcsembere volt. Ám ikonná, egy nemzedék bálványává 1998. július 12-én, a megnyert világbajnoki döntőben vált. Mindig ódzkodott a politikától, de nem menekülhetett: a rengeteg belpolitikai gonddal küzdő Franciaországban ő lett a bevándorlók asszimilációjának…
júl. 12
9:54
Női kézilabda NB I: beadta a Hunnia KSK a szükséges papírokat (She)
A szövetség hivatalos állásfoglalását követően Miltényi Zoltán, a Hunnia KSK ügyvezetője személyesen adta le az MKSZ-ben a bajnoki induláshoz bekért további dokumentumokat.
júl. 12
10:12
Vitorlázás: Vadnai Benjámin ezüstérmet szerzett az Eb-n (She)
A 14 éves Vadnai Benjámin ezüstérmet szerzett a szlovéniai optimist (gyermekhajó-kategória) Eb-n, amelyen negyven ország 200 sportolója vett részt.
júl. 12
10:30
Olympiakosz: Enzo Maresca a görög csapatban folytatja (She)
Enzo Maresca, a Sevilla játékosa a görög Olympiakoszban folytatja pályafutását. A 29 esztendős középpályás három évre kötelezte el magát új csapatához.
júl. 12
10:32
MTK: Garami szerint remek körülmények között készülhettek (She)
A tegnapi, REAC elleni felkészülési mérkőzéssel véget ért az MTK edzőtáborozása az agárdi Sándor Károly Akadémián. Garami József, a csapat vezetőedzője elégedetten nyilatkozott a szerinte remek körülményekről.
júl. 12
10:48
Profi ökölvívás: holtan találták egy hotelszobában Arturo Gattit (She)
Elhunyt Arturo Gatti, egykori profi ökölvívó. Az Olaszországban született, de Kanadában élő sportolót Brazíliában egy hotelszobában találták holtan.
júl. 12
11:06
Holtan találták egy hotelszobában Arturo Gattit, valószínűleg megölték (She)
Elhunyt Arturo Gatti, egykori profi ökölvívó. Az Olaszországban született, de Kanadában élő sportolót Brazíliában egy hotelszobában találták holtan. Az első feltételezések szerint felesége a gyilkos.
júl. 12
11:08
Pápa: Véber György a vereség ellenére is elégedett a csapattal (She)
Bár a Lombard Pápa egygólos vereséget szenvedett tegnap a Sigma Olomouctól felkészülési mérkőzésen, a csapat vezetőedzője, Véber György elégedett volt a látottakkal.
júl. 12
11:10
Soroksár: Dajka László lett az együttes új vezetőedzője (She)
Dajka László, a korábbi 24-szeres válogatott labdarúgó lett az NB III Duna-csoportjában szereplő Soroksár csapatának vezetőedzője. Az egyesülettől származó vasárnapi információ szerint az 1959-es születésű szakember megbízatása egy évre szól.
júl. 12
11:12
Vízilabda: Szerbia válogatottja nyerte meg az Unicum-kupát (She)
Szerbia 12–6-ra legyőzte Ausztráliát a Margitszigeten zajló Unicum-kupa zárónapján, s ezzel százszázalékos teljesítménnyel megnyerte a tornát.
júl. 12
11:42
Dajka László a Soroksár vezetőedzője lett (Infostart)
Dajka László, a korábbi 24-szeres válogatott labdarúgó lett az NB III Duna-csoportjában szereplő Soroksár csapatának vezetőedzője.
júl. 12
11:42
Universiade: ötödik helyen zárt a férfi pólócsapat (She)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 9–8-ra győzött az Egyesült Államok ellen a belgrádi universiade tizenkettedik, záró napján.
júl. 12
12:00
Szeles Mónika is lakója lett a Hírességek Csarnokának (Infostart)
A magyar anyanyelvű (s állampolgárságú) amerikai teniszcsillag, Szeles Mónika hivatalosan is bekerült a sportági Hírességek Csarnokába.
júl. 12
12:00
Ferencváros: Alcántara érkezik, Ahmed válaszára várnak (She)
Joaquín Pastor Martinez után a másik spanyol próbajátékos, Carlos Alcántara is a Ferencvároshoz kerülhet, miután Berki Krisztián tájékoztatása szerint a játékos pozitív választ adott számukra. Közben Adnan Ahmednek is megtette ajánlatát a klub, most döntésére várnak.
júl. 12
12:03
Volt világbajnok különös halála (Metropol)
Egyes források úgy tudják, hogy brazil felesége bukkant rá Arturo Gattira, aki alsóneműben, fején és nyakán sérülésekkel hevert a padlón, más hírek szerint az olasz születésű kanadai öklözőn se lövés, se késszúrás nyomai nem voltak, viszont vérfoltokat találtak a szobához vezető emeleti folyosón.
júl. 12
12:18
Meghalt Arturo Gatti (Infostart)
Holtan találták Porto de Galinhas-i bérelt apartmanjában a Brazíliában nyaraló Arturo Gatti volt világbajnok bokszolót.
júl. 12
12:18
Dopping: az EPO az agyat is csúcsteljesítményre sarkallja (She)
Az erythropoietin (EPO) nevű doppingszer nem csupán az izmokat tüzeli fel, hanem az agyat is, legalábbis egereknél – fedezte fel a göttingeni Max Planck Kísérleti Orvostudományi Intézet (Németország) Hannelore Ehrenreich professzor által vezetett csapata.
júl. 12
12:20
Peirsol újabb világcsúcsa 200 m háton (Infostart)
Aaron Peirsol ötszörös amerikai olimpiai bajnok megdöntötte a férfi 200 méteres hátúszás világcsúcsát szombaton, három nappal azután, hogy 100 méteres hátúszásban is világrekordot állított fel.
júl. 12
12:54
Férfi vízilabda: győzelemmel zártuk az Unicum-kupát (She)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 14–8-ra verte meg Németországot a Margitszigeten zajló Unicum-kupa utolsó mérkőzésén. Kemény Dénes együttese Szerbia mögött a második helyen zárta a tornát.
júl. 12
12:56
Napoli: az interes Victor Obinna került a célkeresztbe (She)
A olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Napolitól származó információk szerint a klub ajánlatot tesz az Internazionalénak Victor Obinnára.
júl. 12
13:30
NBA: Kidd három évet marad még a Dallas Mavericksnél (She)
Jason Kidd három évvel meghosszabbította szerződését az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Dallas Mavericks csapatával.
júl. 12
13:32
Felkészülési mérkőzés: három góllal győzött a Celtic (She)
Három góllal nyert felkészülési mérkőzésen a Celtic az ausztrál Brisbane Roar FC ellen. Közben a klubnál kijelentették, hogy lengyel kapusuk, Artur Boruc nem eladó.
júl. 12
13:48
Közepes játékkal is 6 gólos siker a németek ellen (Infostart)
Meglehetősen közepes teljesítményt nyújtva nyert hat góllal a németek ellen a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely ezzel a százszázalékos szerbek mögött a második helyen fejezte be szereplését vasárnap, a margitszigeti Unicum Kupán.
júl. 12
13:48
Bolton: Paul Robinson érkezett kölcsönbe a WBA-tól (She)
Megegyezett egymással a West Bromwich Albion és a Bolton, így Paul Robinson a következő szezonban kölcsönben a Wanderersnél szerepel.
júl. 12
13:51
Nedved nem megy, de nem marad (Metropol)
Pavel Nedved nem ír alá az olasz futballbajnok Internazionaléhoz, de nem marad eddigi klubcsapatánál, a bajnoki ezüstérmes Juventusnál sem.
júl. 12
13:53
Győzelem Moldova ellen (Metropol)
Balázs Attila megnyerte vasárnapi egyesét Andrej Gorban ellen, ezzel a magyar férfi teniszválogatott 3-1-es, behozhatatlan előnyre tett szert Moldova ellen a gödöllői Davis Kupa-mérkőzésen.
júl. 12
14:06
Formula-1: kövesse a Német Nagydíjat élőben az NSO-n! (She)
A Nürburgringen rendezik meg a 2009-es Formula–1-es világbajnokság kilencedik futamát, a Német Nagydíjat. A versenyen Mark Webber indul az első helyről (pályafutása során először), és jó esélye van rá, hogy megszerezze karrierje első győzelmét.
júl. 12
14:08
Vízilabda: Szécsi Zoltán nem lehet ott a világbajnokságon (She)
Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya Szécsi Zoltánt, Mátyás Zoltánt és Török Bélát hagyta ki a római világbajnokságra utazó keretéből. Erről a vlv.hu adott tájékoztatást.
júl. 12
14:24
Chelsea: egykori dán válogatott játékos az új sportigazgató (She)
Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Chelsea Frank Arnesent nevezte ki a csapat sportigazgatójának.
júl. 12
14:42
Kemény Dénes kihagyta Szécsi Zoltánt a vb-csapatból (Infostart)
Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a vasárnap zárult Unicum Kupa után csapatot hirdetett a két hét múlva kezdődő római világbajnokságra.
júl. 12
14:42
Premjer-liga: Huszti Szabolcs egy félidőt kapott, a Zenit nyert (She)
Az orosz labdarúgó-bajnokság élvonalának 13. fordulójában a Zenit hazai környezetben, Ivan Krizanac 55. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte az FK Moszkvát.
júl. 12
15:03
Megvan a magyar vb csapat (Metropol)
Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a vasárnap zárult Unicum Kupa után csapatot hirdetett a két hét múlva kezdődő római világbajnokságra.
júl. 12
15:18
Bolton: Paul Robinson érkezett kölcsönbe a WBA-tól (She)
Megegyezett egymással a West Bromwich Albion és a Bolton, így Paul Robinson a következő szezonban kölcsönben a Wanderersnél szerepel.
júl. 12
15:36
Evezés: tizedik lett a női könnyűsúlyú kétpár a luzerni vk-n (She)
A tizedik helyen végzett az Alliquander Anna, Hajdú Zsuzsanna duó a könnyűsúlyú kétpárok versenyében Luzernben az evezősök idei harmadik, egyben utolsó világkupaversenyén.
júl. 12
15:38
Davis-kupa: Lukács kikapott, 3-2 a vége Moldova ellen (She)
Lukács Dénes két szettben elvesztette ugyan az utolsó egyest a magyar–moldovai tenisz Davis-kupa-mérkőzésen, de ez már nem osztott, nem szorzott, hiszen Balázs Attila győzelme már korábban bebiztosította a magyar győzelmet és a bennmaradást.

Keresés