2009. július 5. vasárnap

júl. 5
0:18
MotoGP: Lorenzo indul az élről, Talmácsi az utolsó (She)
A spanyol Jorge Lorenzo indulhat az élről a gyorsaságimotoros-világbajnokság Laguna Seca-i futamán. A világbajnoki pontversenyben második helyen álló pilóta mögött a vb éllovasa, Valentino Rossi végzett, a harmadik Casey Stoner lett. Az Egyesült Államok Nagydíján (amelyen csak a királykategóriában rendeznek versenyt) Talmácsi Gábor az utolsó, 17. helyről rajtolhat.
júl. 5
4:48
Előzés Amerikában (Blikk)
LAGUNA SECA ‒ Jól kezdődött Talmácsi Gábor (28) számára a gyorsasági motoros világbajnokságon az Egyesült Államok Nagydíja.
júl. 5
4:52
Király bemutatkozott Münchenben (Blikk)
ALLACH ‒ Új csapatának első edzőmérkőzésén máris a kezdőcsapatban kapott helyet Király Gábor (33).
júl. 5
4:56
Fociparadicsomban a Fradi (Blikk)
SHEFFIELD ‒ Megkezdte a felkészülést az NB I-re a Ferencváros labdarúgócsapata.
júl. 5
5:00
Serena nyerte a testvérháborút (Blikk)
LONDON ‒ Serena Williams (27), a fiatalabbik nővér győzött a wimbledoni nemzetközi teniszbajnokság női egyesének fináléjában.
júl. 5
7:30
Caen: szívproblémái miatt vonulhat vissza a francia labdarúgó (She)
Szívproblémái miatt valószínűleg fel kell hagynia a profi futballal Steve Savidannak, a Caen francia válogatott csatárának.
júl. 5
7:32
NFL: meggyilkolták Steve McNairt, a Tennessee Titans korábbi irányítóját (She)
Meggyilkolták Steve McNairt, a Tennessee Titans és a Baltimore Ravens amerikaifutball-csapatának korábbi irányítóját. A játékos mellett holtan találtak egy húszéves hölgyet is. Mindkettőjükkel lőfegyver végzett.
júl. 5
7:48
Arany-kupa: tovább remekelnek a Grenadát simán megverő amerikaiak (She)
Esélyeshez méltóan kezdte szereplését az Egyesült Államok a 2009-es Arany-kupán. A Konföderációs Kupán döntős tengerentúli csapat 4–0-ra verte meg a viadalon először szereplő Grenadát.
júl. 5
8:06
AC Milan: egyelőre negatív rekord a bérletértékesítésben (She)
Eddig alig ezer bérletet sikerült eladnia az olasz labdarúgó-élvonalban szereplő AC Milannak, ami ebben az időszakban negatív csúcsnak számít. Valószínűleg Kaká távozása is hatással van az eladásokra.
júl. 5
9:18
Férfi kosárlabda NB I: Seth Scott ismét visszatérhet Nyíregyházára (She)
Elkezdődtek a tárgyalások Seth Scott és a Marso-Vagép NYKK vezetői között az amerikai center újbóli nyíregyházi szerepvállalásáról.
júl. 5
9:20
Videó: nézze meg Falcao nem mindennapi, románoknak lőtt gólját! (She)
Falcao csodálatos gólt szerzett a Románia elleni világkupa-mérkőzésen. A brazil játékos filmekben megcsodált módon húzta át a kapus fölött a labdát. A jelenet még nagypályán is hatalmas szenzáció lett volna, futsal-pályán pedig egyenesen csoda, hogy valaki egyáltalán meg merte próbálni. Tekintse meg a nem mindennapi találatot videón!
júl. 5
9:54
Profi ökölvívás: Anselmo Moreno megvédte világbajnoki címét (She)
Ismét idegen környezetben védte meg WBA harmatsúlyú világbajnoki címét Anselmo Moreno.
júl. 5
9:56
Futsal: egygólos vereséggel búcsúzott a válogatott Brazíliától (She)
A magyar férfi futsal-válogatott lejátszotta utolsó mérkőzését Brazíliában, az V. Futsal Grand Prix-n Kozma Mihály együttese Perutól szenvedett 3–2-es vereséget. Erről az mlsz.hu adott tájékoztatást.
júl. 5
10:12
Felkészülés: az Újpestnél most az erőnlét javításán lesz a fő hangsúly (She)
Willie McStay, az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint az első félidőben a lila-fehérek kiegyenlített mérkőzést játszottak az NK Mariborral. A szlovén együttes a második félidőben volt jobb a budapesti együttesnél. Erről az ujpestfc.hu számolt be.
júl. 5
10:14
Paks: Kiss Máté és Gévay Zsolt már a klub játékosa (She)
A Paksi FC labdarúgócsapatának hivatalos oldala, a paksifc.hu tájékoztatása szerint Kiss Mátéval és Gévay Zsolttal egyaránt 3 éves szerződést kötött a klub.
júl. 5
10:30
Wolverhampton: francia védővel erősített a Wanderers (She)
A Wolverhampton Wanderers leszerződtette az Olympique Marseille francia védőjét, Ronald Zubart.
júl. 5
10:48
A világbajnoki ezüst, ami letargiába ejtette az országot (Infostart)
Ötvenöt évvel ezelőtt "gyászra" ébredt e reggelen Magyarország. Úgy tízmillió futballszurkoló nem tudta megemészteni, mi több, elhinni, hogy az Aranycsapat kikapott a július negyedikei világbajnoki döntőben Németországtól. Közben a politikai rendőrség már készült a játékosok hazamenekítésére. A döntő története, a világbajnokság eseményei szinte percről percre ismertek. De mi történt utána? Magasra…
júl. 5
11:06
Újpest: Aczél Zoltán a jövőben már nem az edzői stáb tagja (She)
Aczél Zoltán és az Újpest labdarúgócsapatának útjai két és fél hét után elváltak. A tavasszal a Siófokot benn tartani igyekvő szakvezető, Erwin Koeman szövetségi kapitány stábtagja úgy határozott, hogy nem akar a harmadik számú edző lenni a bajnoki ezüstérmesnél.
júl. 5
11:24
Hamburg: kilenc millió euróért érkezhet csatár a Twentétől (She)
A L'Equipe francia napilap szerint még a mai napon bemutathatják a német Hamburgnál a csapat legújabb szerzeményét, az FC Twentétől érkező holland Eljero Eliát.
júl. 5
11:26
Olympique Marseille: elhunyt a csapat többségi tulajdonosa (She)
Elhunyt az Olympique Marseille labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa, Robert Louis-Dreyfus.
júl. 5
12:00
Real Madrid: Di Stéfano kilences mezét kaphatja meg C. Ronaldo (She)
A spanyol As című sportnapilap információi szerint a Real Madrid rekordösszegért szerződtetett aranylabdása, a portugál Cristiano Ronaldo a kilences mezt kaphatja meg új csapatánál.
júl. 5
12:18
Universiade: Gercsák Balázs révén egy döntősünk lesz ma úszásban (She)
Gercsák Balázs a nyolcadik helyen bejutott a férfi 400 méter gyors ma esti döntőjébe a belgrádi universiadén.
júl. 5
12:18
Otthonában ölték meg az amerikaifoci-sztárt (Blikk)
Megölték Nashville-ben Steve McNairt, a profi amerikaifutball-liga (NFL) közelmúltjának egyik legjobb irányítóját. A 2008 áprilisában visszavonult játékosra és barátjára, a 20 éves Sahel Kazemire szombat délután találtak rá egy McNair által bérelt belvárosi lakásban.
júl. 5
12:39
Kővágó harmadik a madridi GP-n (Metropol)
Kővágó Zoltán a harmadik helyen végzett férfi diszkoszvetésben a szombat este rendezett madridi atlétikai Grand Prix-viadalon. Az athéni olimpián ezüstérmes magyar versenyző 62,70 méteres eredménnyel zárta a viadalt, s négy és fél méterrel maradt el a győztes litván Virgilijus Aleknától.
júl. 5
12:57
Gercsák Balázs döntős 400 gyorson (Metropol)
Gercsák Balázs a nyolcadik időt úszta a selejtezők során, így bekerült a férfi 400 m gyors vasárnap esti döntőjébe a belgrádi Universiadén.
júl. 5
13:12
Roma: Francesco Totti 2014-ig a „farkasok” játékosa marad (She)
Megkezdte a felkészülést a követező szezonra az AS Roma. Az együttes csapatkapitánya, Francesco Totti sajtótájékoztató keretében tudatta, hogy 2014-ig a „farkasoknál” játszik tovább.
júl. 5
13:30
Tenisz: Szávay Blanka kiesett a selejtező második fordulójában (She)
Szávay Blanka két játszmában vereséget szenvedett a Római-parton zajló 220 000 dollár összdíjazású női tenisztorna selejtezőjének második fordulójában. Szávay Ágnes húgát a magyar származású, de svájci állampolgárságú Bacsinszky Tímea búcsúztatta 6:0, 6:1-gyel.
júl. 5
13:48
Milan: Huntelaart kölcsönbe nem, csak végleg adná a Real Madrid (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság bronzérmese, az AC Milan szeretné megszerezni a spanyol bajnoki ezüstérmes Real Madrid holland támadóját, Klaas-Jan Huntelaart, ám az utóbbi klub a hírek szerint sokkal inkább végleg megszabadulna – 13 millió fontért – játékosától, minthogy kölcsönbe adja a milánóiaknak.
júl. 5
14:06
Universiade: az elődöntőig jutott férfi kardcsapatunk (She)
A nyolcaddöntőből erőnyerőként automatikusan a negyeddöntőbe került férfi kardcsapatunk a belgrádi universiade ötödik napján, ahol Ukrajna felett 45:43-as győzelmet aratott, majd az elődöntőben ugyanilyen különbséggel veszített Kína ellen.
júl. 5
14:24
Universiade: legyőzték az olaszokat női vízilabdázóink (She)
A magyar női vízilabda-válogatott vasárnap utolsó csoportmérkőzésén legyőzte az olasz csapatot a Belgrádban zajló universiadén.
júl. 5
14:42
Francesco Totti visszatérne az olasz válogatottba (Infostart)
Kész visszatérni a válogatottba, s hamarosan 2014-ig meghosszabbítja szerződését az AS Roma labdarúgócsapatával - jelentette be Francesco Totti.
júl. 5
14:45
Kikapott Hollandiától a női vízilabda-válogatott (Metropol)
A magyar női vízilabda-válogatott egygólos vereséget szenvedett az olimpiai bajnok holland csapattól az Eindhovenben zajló négyes torna záró napján, vasárnap.
júl. 5
15:18
Krikett: meghalt a mérkőzésvezető, miután eltalálta a labda (She)
Elhunyt egy mérkőzésvezető a Dél-Wales-i Krikettszövetség első osztályának Swansea–Llangennech meccsén, miután játék közben fejbe találta a labda.
júl. 5
15:20
Arsenal: ügynöke szerint Adebayor maradna az „ágyúsoknál” (She)
A togói Emmanuel Adebayor a következő szezonban is az angol labdarúgó-bajnokság legutóbbi kiírásának negyedik helyén végző Arsenalt erősíti majd, állítja a játékos ügynöke.
júl. 5
15:54
Tenisz: Jani egy győzelemre van a főtáblától a budapesti tornán (She)
Jani Réka-Luca három szettben, 3:6, 6:4, 6:1-re felülmúlta az orosz Jekatyerina Ivanovát a római-parti női tenisztorna selejtezőjének második fordulójában, így már csak egy győzelemre van a főtáblától.
júl. 5
15:56
Férfi kézilabda: Vorival megegyezett a HSV Hamburg (She)
Német sajtóértesülések szerint mindenben megegyezett a német bajnoki ezüstérmes HSV Hamburg kézilabdacsapata és Igor Vori, így a világklasszis horvát beálló a kikötővárosban folytatja.
júl. 5
15:58
Skócia: lengyel védőt szerződtetett László Csaba csapata (She)
Harmadik nyári erősítését jelentette be a skót élvonalban szereplő Hearts labdarúgócsapata: László Csaba együttese ezúttal a lengyel Lech Poznan védőjét, Dawid Kucharskit szerződtette.
júl. 5
16:12
Törökország: Matteo Ferrari a Besiktasban folytathatja (She)
A török Besiktas labdarúgócsapatába igazolhat Matteo Ferrari, a Genoa védője.
júl. 5
16:14
Liverpool: Javier Maschareno heti 90 ezer fontot kereshet (She)
A Premier League ezüstérmese, a Liverpool heti 90 ezer fontos fizetést kínál a spanyol klubok által körbeudvarolt argentin Javier Mascheranónak.
júl. 5
16:16
Portugália: nigériai legenda öccsével erősített a Nacional (She)
A portugál Nacional da Madeira labdarúgócsapata négyéves kontraktust kötött a nigériai Kevin Amunekével.
júl. 5
16:30
Wimbledon: a szavazók szerint Federer és Navratilova a legnagyobb (She)
A wimbledoni tenisztorna hivatalos honlapjának szavazásán közel százezer leadott voks alapján Roger Federert és Martina Navratilovát választották meg minden idők legnagyobb bajnokainak a tenisz füves pályás szentélyében.
júl. 5
16:32
Fogathajtás: Boyd Exell magyar lovakkal nyert Aachenben (She)
A magyar lovakkal versenyző ausztrál Boyd Exell nyerte meg az év legrangosabb négyesfogathajtó-viadalát, a hagyományos aacheni világkupa-fordulót. Exell mögött a holland Ijsbrand Chardon lett a második, a német Christoph Sandmann pedig a harmadik. Csapatban a hollandok diadalmaskodtak a németeket és a svájciakat megelőzve.
júl. 5
16:48
Universiade: hatalmas csatában kiesett férfi teniszpárosunk (She)
A Kuhárszky Andreas, Kuhárszky Kristian férfi teniszpáros a második fordulóban 7:6, 6:7, 10–6-ra, szuper tie-breakben kapott ki a Borisz Csonkics, Alekszandar Grubin szerb duótól.
júl. 5
17:06
Triatlon: spanyol és svájci siker, Szabó Zita a 12. az Eb-n (She)
A férfiaknál a világbajnok spanyol Javier Gómez, míg a nőknél a svájci Nicola Spirig nyerte meg vasárnap a hollandiai Holtenben megrendezett rövid-, azaz olimpiai távú triatlon Európa-bajnokságot, amelyen legjobb magyarként Szabó Zita az előkelő 12. helyen zárt.
júl. 5
17:24
Universiade: győzött és bronzérmes a férfi kardcsapat (She)
Hátrányból fordítva 45–41-re győzött a magyar férfi kardcsapat Románia ellen a belgrádi universiade kisdöntőjében, így bronzérmet szerzett.
júl. 5
17:26
Tour de France: Mark Cavendish nyerte a második szakaszt (She)
A brit Mark Cavendish nyerte meg a 96. Tour de France második, Monaco és Brignoles közötti 187 kilométeres szakaszát, az összetettben pedig továbbra is a svájci Fabian Cancellara vezet.
júl. 5
17:28
Universiade: Berki Krisztián aranyérmes lólengésben! (She)
Berki Krisztián 15.500-es pontszámmal győzött a lólengés döntőjében a belgrádi universiadén. A második a belga Donna-Donny Truyens, a harmadik a szlovén Saso Bertoncelj lett.
júl. 5
17:30
Műugrás: Gondos Flóra ezüstérmes 3 méteren az ifjúsági Eb-n (She)
Gondos Flóra ezüstérmes lett a 16–18 évesek között, az úgynevezett A-korcsoportban 3 méteren a budapesti ifjúsági műugró Európa-bajnokságon.
júl. 5
18:00
Berki Krisztián aranyérmes lólengésben az universiadén (Infostart)
Berki Krisztián esélyeshez méltóan vasárnap megnyerte a lólengést a belgrádi universiadén, amelyen ez a magyar delegáció első aranyérme.
júl. 5
18:00
Universiade: Gombás Laura a 8. helyen végzett ugrásban (She)
A belgrádi universiade ötödik napján Gombás Laura a nyolcadik helyen végzett a női ugrás döntőjében.

Keresés