2009. szeptember 10. csütörtök

szept. 10
11:18
Cselgáncs: változások a vezetőségben, távozott a férfi szakágvezető (She)
A Magyar Judoszövetség (MJSZ) elnöksége szerdai ülésén a szakmai vezetőség átszervezése mellett döntött, melynek eredményeként távozott posztjáról Nagysolymosi Sándor férfi szakágvezető.
szept. 10
11:36
Vb 2010: Capello szerint Lennon volt az angolok legjobbja (She)
Az angol labdarúgó-válogatott szerda este nagyszerű játékkal, magabiztos, 5–1-es győzelmet aratott Horvátország ellen, és ezzel biztosította helyét a jövő nyári világbajnokságra. A mérkőzést követően a szövetségi kapitány, Fabio Capello nem győzte dicsérni Aaron Lennont, aki szinte minden gólból oroszlánrészt vállalt, és végig kimagasló teljesítményt nyújtott.
szept. 10
11:42
Csepeli mozgalom a budapesti olimpiáért (Metropol)
A budapesti olimpia megrendezését támogató mozgalmat indított útjára a Csepel SC Alapítvány sportigazgatója, Losonczi Flórián és a magyar kajak-kenu sportnak számos klasszis versenyzőt kinevelő mesteredző, Ludasi Róbert.
szept. 10
12:18
Koeman: még van esélyünk a vb-részvételre (Metropol)
Erwin Koeman szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak a szerdán a portugáloktól, illetve a múlt szombaton a svédektől elszenvedett veresége ellenére továbbra is van esélye kijutni a jövő évi világbajnokságra.
szept. 10
12:27
Kiállítás nyílik Kolonics György emlékére (Infostart)
Kolonics, a sportlegenda címmel nyílik kiállítás a Csepel Plázában - tájékoztatta az InfoRádiót a tárlatot megvalósító Kolonics György Alapítvány kuratóriumi elnöke. A tárlatnak kettős célja van: egyrészt emléket állít a kétszeres világbajnok kenusnak, másrészt népszerűsíteni kívánja a sportágat a fiatalok körében - mondta Angyal Zoltán.
szept. 10
12:30
Formula-1: Piquet Szingapúrban a 2009-es szerződéséért törhette össze a Renault-t (She)
Az autosport.com szakportál értesülései szerint Nelsinho Piquet a 2008-as Szingapúri Nagydíjon a 2009-es szerződéséért törhette össze Renault-ját, futamgyőzelemhez segítve ezzel Fernando Alonsót.
szept. 10
12:32
Olimpia: csepeli mozgalom indult a budapesti játékokért (She)
A budapesti olimpia megrendezését támogató mozgalmat indított útjára Losonczi Flórián, a Csepel SC Alapítvány sportigazgatója és Ludasi Róbert, a magyar kajak-kenu sportnak számos klasszis versenyzőt kinevelő mesteredző.
szept. 10
12:34
Rg vb: Vass Dóra bejutott az egyéni összetett döntőjébe (She)
Vass Dóra, a magyarok élversenyzője remek teljesítménnyel bejutott a Japánban zajló ritmikusgimnasztika-világbajnokság egyéni összetett döntőjébe.
szept. 10
12:36
Foci-vb: van még esély? (Behaviour)
Erwin Koeman szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak a szerdán a portugáloktól, illetve a múlt szombaton a svédektől elszenvedett veresége ellenére továbbra is van esélye kijutni a jövő évi világbajnokságra.
szept. 10
12:48
Videoton: Dvéri biztosan nem játszik szombaton Nyíregyházán (She)
Miután Dvéri Zsolt csigolyaproblémákkal küzd, ezért a héten nem tudott részt venni a csapat közös edzésein.
szept. 10
13:06
Tolvaj vitte el Görbicz autóját (Blikk)
GYŐR – Ellopták Görbicz Anita (26) gépkocsiját. A 2005-ben a világ legjobb játékosának megválasztott győri kézilabdázótól egy használatra kapott Audi Q7-est vittek el.
szept. 10
13:24
Vb 2010: Thierry Henry 50. gólját lőtte a szerbeknek (She)
A francia válogatott erejéből szerdán csak 1–1-es döntetlenre futotta Szerbia ellen, igaz, a csapat sokáig emberhátrányban játszott, miután a játékvezető már az első negyedórában kiállította Hugo Llorist. A gallok egyenlítő találatát a csapatkapitány, Thierry Henry szerezte, ez volt a játékos 50. gólja a válogatottban.
szept. 10
13:26
Rg vb: addig óvtak az ukránok, amíg bronz lett az ezüstjükből (She)
Az olimpiai bajnok orosz Jevgenyija Kanajeva tarolt a Japánban zajló ritmikusgimnasztika-vb szerenkénti döntőiben: kedden megszerzett két aranyérme után még kettőt begyűjtött.
szept. 10
13:28
FTC: Zsivoczky még csak bokszol, Adnannál előkerült a labda is (She)
A műtétje után lábadozó ferencvárosi Zsivoczky Norbert a labdával még csak óvatosan bánhat, a szakmai stáb azon dolgozik, hogy fokozatosan hozza egyre jobb erőállapotba a játékost. Ennek érdekében Mark Pease erőnléti edző is kiemelten foglalkozik a szélsővel, a csütörtöki edzésen Zsivoczky a már jól ismert gyakorlatot, a bokszolást hajtotta végre – számolt be róla a 100%Fradi.
szept. 10
13:30
NB III: a játékossztrájk után visszalép az Algyő a küzdelmektől (She)
Az Algyő labdarúgócsapata hivatalosan bejelentette, hogy visszalép az NB III Alföld-csoportjának küzdelmeitől.
szept. 10
13:30
Vass Dóra döntős egyéni összetettben (Metropol)
Vass Dóra bejutott az egyéni összetett fináléjába a Japánban zajló ritmikus gimnasztika-világbajnokságon.
szept. 10
13:30
Magyar arany a sakk Eb-n! (Behaviour)
Két érmet szereztek a magyarok az olaszországi Fermóban rendezett korcsoportos sakk Európa-bajnokságon.
szept. 10
13:32
Sportlegendától kell búcsúznunk (Behaviour)
Bejelentette visszavonulását Stacey Dragila, a női rúdugrás első olimpiai és világbajnoka.
szept. 10
13:42
Anglia: Bogdán Ádám szívesen venné, ha a Bolton kölcsönadná (She)
Saját bevallása szerint Bogdán Ádám, a Bolton Wanderers magyar utánpótlás-válogatott kapusa szívesen elmenne kölcsönbe egy rendszeres játéklehetőséget biztosító csapathoz.
szept. 10
13:44
Sakk: magyar arany és bronz a korosztályos Európa-bajnokságon (She)
Két érmet szereztek a magyarok az olaszországi Fermóban rendezett korcsoportos sakk Európa-bajnokságon.
szept. 10
13:48
Foci vb: két győzelemmel tovább juthatunk (Behaviour)
Noha a svédektől és a portugáloktól elszenvedett két vereség nyomán jelentősen megcsappant a magyar labdarúgó-válogatott esélye a vb-részvétel kivívására, két győzelemmel még a pótselejtezőt érő második helyen végezhet csoportjában a csapat.
szept. 10
14:00
Manchester United: Ferdinand a hét végén visszatérhet a Tottenham ellen (She)
Jó hír lehet a Manchester United szurkolói számára, hogy a klub csütörtöki tájékoztatója szerint jó esély van a hosszabb ideje sérüléssel küzdő Rio Ferdinand játékára a szombati, Tottenham elleni bajnokin.
szept. 10
14:18
Tenisz: Nadal ráerőltetné az akaratát Gonzálezre a negyeddöntőben (She)
A US Open csütörtöki játéknapjának vélhetően a Rafael Nadal–Fernando González lesz a slágermérkőzése. Az esti programban helyet kapó negyeddöntőben minden bizonnyal az dönt, hogy kinek érvényesül jobban a tenyerese.
szept. 10
14:20
Fallabda: Krajcsák Márk tornát nyert Spanyolországban (She)
Pályafutása során először diadalmaskodott spanyol versenyen Krajcsák Márk. Első számú fallabdázónk a 6000 dollár összdíjazású Palencia Openen győzött – adta hírül a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálata.
szept. 10
14:42
Krajcsák Márk tornát nyert Spanyolországban (Metropol)
Pályafutása során először diadalmaskodott spanyol versenyen Krajcsák Márk: az első számú hazai fallabdázó a 6000 dollár összdíjazású Palencia Openen győzött.
szept. 10
14:54
Videó: nézze meg Cristiano Ronaldo párharcait a magyar védőkkel! (She)
Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott világklasszisa szerda este a Puskás Ferenc Stadionban lépett pályára vb-selejtezőn. Az alábbi videóban megtekintheti a Real Madrid játékosának megmozdulásait a mérkőzésen.
szept. 10
14:56
CSZKA Moszkva: a Real Madrid korábbi mestere az új vezetőedző (She)
A korábban a Real Madridot is irányító Juande Ramos lesz az orosz labdarúgó-bajnokságban negyedik helyen álló CSZKA Moszkva új vezetőedzője. Ezt maga a szakember jelentette be saját honlapján.
szept. 10
15:30
Liverpool: felmentették a huligánt, felháborodás Bulgáriában (She)
Óriási felháborodás fogadta Bulgáriában, hogy felmentették hazájában azt a liverpooli futballhuligánt, aki 2005-ben életveszélyes sérüléseket okozott egy pincérnek a CSZKA Szófia otthonában vívott Bajnokok Ligája-selejtező után.
szept. 10
15:54
Nő, vagy nem nő? Novemberben döntenek (Behaviour)
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) november 20-án vagy 21-én dönt a berlini világbajnokság női 800 méteres számát megnyerő Caster Semenya sorsáról, aki a seregszemle során nemvizsgálaton esett át.
szept. 10
16:24
IFFHS: a Real Madridot nevezték meg a 20. század legjobb klubjának (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS megválasztotta a 20. század legjobb klubját, amely a spanyol Real Madrid lett. Mögötte jócskán lemaradva az olasz Juventus végzett a második, míg a szintén spanyol FC Barcelona a harmadik helyen.
szept. 10
17:00
Hamburg: Guerreróra több hónapos kihagyás vár (She)
A Bundesligában szereplő Hamburg csatára, Paulo Guerrero már biztos, hogy több hónapos kihagyásra számíthat, miután a Venezuela elleni labdarúgó vb-selejtező mérkőzésen megsérült, és elszakadt a térdszalagja. Erről a német klub adott ki hivatalos közleményt.
szept. 10
17:02
Bajnokok Ligája: hétvégén is nyitva lesznek a pénztárak a fővárosban (She)
Mint arról többször is beszámoltunk, péntektől Budapesten is megvásárolhatók a Lyon elleni BL-mérkőzés jegyei, illetve a három hazai találkozóra (Lyon, Fiorentina, Liverpool) szóló bérletek. A Puskás-stadion Ifjúság útja és Dózsa György út felőli kőpénztárai minden nap, vagyis hétvégén is, nyitva lesznek 10-18 óráig.
szept. 10
17:36
Atlético Madrid: új, négyéves szerződést kötöttek Forlánnal (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Atlético Madrid megegyezett uruguayi támadójával, Diego Forlánnal egy új, négyéves szerződésben.
szept. 10
17:38
Székesfehérvár: a sportegyesületek ingyen engedik be a nyugdíjasokat (She)
Székesfehérvár nagy sportegyesületei a jövőben is ingyenjegyeket adnak rászoruló nyugdíjasoknak. Ez erről szóló szándéknyilatkozatot csütörtökön erősítette meg Warvasovszky Tihamér polgármester, valamint az Alcoa Fehérvár női kézilabda-, a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorong-, az Albacomp férfi kosárlabda-, valamint a Videoton FC labdarúgócsapata. Az utóbbi 50, a többiek 30-30 ingyenjegyet biztosítanak…
szept. 10
18:00
Alex Ferguson védte megrágalmazott klubját (Behaviour)
Sir Alex Ferguson, az angol bajnoki címvédő Manchester United vezetőedzője tagadja, hogy a labdarúgóklub szabálytalanul igazolta volna le Paul Pogbát a francia Le Havre-tól.
szept. 10
18:12
Arsenal: hétfőn tart meghallgatást az UEFA az Eduardo-ügyben (She)
Mint ismeretes, az Arsenal brazil származású, horvát válogatott támadóját, Eduardo Da Silvát az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) két meccsre eltiltotta a Celtic elleni BL-selejtezőn történt műesése miatt. Az angol klub fellebbezett, az ügyben hétfőn tart meghallgatást az európai szövetség.
szept. 10
18:14
NB II: megváltozott három mérkőzés kezdési időpontja (She)
Az MLSZ versenybizottsága módosította három NB II-es bajnoki kezdési időpontját.
szept. 10
18:16
Rg-vb: Vass Dóra szerint a döntőben már bármi megtörténhet (She)
Mint beszámoltunk róla, remekelt Vass Dóra, hiszen bekerült az összetett fináléba a Japánban zajló ritmikus gimnasztika világbajnokságon.
szept. 10
18:30
Franciaország: Gera volt csapattársa a Strasbourghoz kerülhet (She)
A legutóbb a magyar válogatott Gera Zoltánnal a Fulhamban együtt játszó Olivier Dacourt könnyen lehet, hogy a francia másodosztályban folytatja pályafutását.
szept. 10
18:32
U20: vasárnap találkozó, hétfőn nyilvános edzés, kedden magyar-angol (She)
Vasárnap, pontosan két héttel a Honduras elleni, első világbajnoki csoportmeccse előtt ismét edzőtáborba vonul U20-as válogatottunk. Egervári Sándor legénysége délben randevúzik az MLSZ telki edzőközpontjában, délután lesz az első tréning, amit másnap, hétfőn két újabb gyakorlás követ. Ez utóbbiak közül az első, a délelőtt 9.30 órakor kezdődő a sajtó számára nyilvános, utána egyéni interjúk…
szept. 10
18:48
Arsenal: Arsavin lemarad csapata következő néhány meccséről (She)
Andrej Arsavin lágyéksérülést szenvedett az orosz válogatott Wales elleni vb-selejtezőjén, ezért lemarad az Arsenal következő néhány mérkőzéséről. Így minden bizonnyal kihagyja a Manchester City elleni bajnokit, valamint a Standard Liege elleni BL-mérkőzést, de még az is előfordulhat, hogy a Wigan ellen sem küldheti őt pályára Arsene Wenger.
szept. 10
18:50
US Open: Fucsovics Márton a nyolcaddöntőben búcsúzott (She)
A US Open juniorversenyének nyolcaddöntőjében férfi egyesben a magyar Fucsovics Márton két szettben kikapott az amerikai Chase Buchanantől.
szept. 10
19:06
Tenisz: Henin tovább lebegteti a visszatéréséről szóló híreket (She)
Mint arról néhány hete beszámoltunk, az egyik belga napilap szerint a tavaly májusban visszavonuló Justine Henin jövőre újra pályára léphet WTA-tornákon, bár egykori edzője, Carlos Rodríguez ezt akkor cáfolta. A mai nap folyamán ismét megkérdezték erről Henint, aki éppen az UNICEF nagyköveteként beszélt a tetanusz védőoltás fontosságáról a fejlődő országban élő anyák számára.
szept. 10
19:12
US Open - Fucsovics kiesett (Behaviour)
Fucsovics Márton két szettben vereséget szenvedett a hazai közönség előtt szereplő Chase Buchanantől az amerikai nyílt teniszbajnokság juniorversenyének nyolcaddöntőjében.
szept. 10
19:24
Blog: Kipukkadt a lufi - Szöllősi György írása (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Szöllősi György újságíró, aki ezúttal a magyar labdarúgó-válogatott Portugália elleni 1–0-s veresége kapcsán fejti ki véleményét.
szept. 10
19:26
PSG: kameruni tehetséggel kötöttek szerződést a fővárosban (She)
Lucien Owona Ndong egyéves szerződést kötött a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő PSG-vel.
szept. 10
19:42
U20: Kádár Tamás biztosan nem utazik Egyiptomba (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy a Newcastle nem engedi el az U20-as vb-re Kádár Tamást.
szept. 10
19:44
KS Fans: megjelent a Képes Sport Fans őszi BL-száma! (She)
Ismét itt a Képes Sport posztermagazinja. A posztereken ezúttal a Bajnokok Ligája-főtáblájára kerülő Debrecen és a leghíresebb BL-sztárok: Messi, C. Ronaldo, Rooney, Arsavin, Henry és még sokan mások kaptak helyet!
szept. 10
20:18
Férfi kézilabda NB I: könnyedén nyert az MKB Veszprém (She)
Az MKB Veszprém a férfi kézilabda NB I 3. fordulójának csütörtöki mérkőzésén hazai pályán könnyedén nyert a Debrecen ellen.
szept. 10
20:20
Női labdarúgás: Németország sorozatban ötödször Európa-bajnok (She)
A német válogatott sikerével zárult a 2009-es női labdarúgó Európa-bajnokság. Silvia Neid együttese a fináléban 6–2-re verte meg Angliát.

Keresés