2010. november 4. csütörtök

nov. 4
14:45
Sárga és piros lap a jégen is! (Infostart)
Új szabályt vezettek be a rövidpályás gyorskorcsolyában: a labdarúgásban megszokottakhoz hasonlóan a bírák ezentúl sárga és piros lapokkal is büntethetik a szabálytalankodókat.
nov. 4
15:03
Bajnokok Ligája: Gomezé a második német mesterhármas (She)
A Bayern München sokáig mellőzött labdarúgója, Mario Gomez a második német, aki mesterhármasig jutott a Bajnokok Ligájában.
nov. 4
15:21
Bundabotrány: több magyarországi játékos is érintett (Infostart)
Több magyarországi labdarúgó is érintett lehet az európai futball bundabotrány kapcsán gyanúba keveredett négy NB I-es mérkőzés végeredményének befolyásolásában a bochumi ügyészség szerint.
nov. 4
15:21
Atlétika: London visszavonta pályázatát a 2015-ös vb-re (She)
London visszavonta a 2015-ös atlétikai világbajnokságra benyújtott jelentkezését, így egyedül Peking pályázik az öt év múlva esedékes sportági csúcstalálkozó házigazda tisztére.
nov. 4
15:24
Bundabotrány: több magyar játékos is érintett (Metropol)
Több magyarországi labdarúgó is érintett lehet az európai futball bundabotrány kapcsán gyanúba keveredett négy NB I-es mérkőzés végeredményének befolyásolásában a bochumi ügyészség szerint.
nov. 4
15:39
Póker: Las Vegasba is begyűrűzött a gazdasági válság (She)
Bármily hihetetlenül is hangzik, a Las Vegas-i csillogás alatt mély recesszió húzódik, egyre rosszabbul élnek a helyiek – derül ki a New York Times elemzéséből.
nov. 4
15:57
Roma: Totti szerint a Lazio fogja megnyerni a városi derbit (She)
Francesco Totti, a Roma labdarúgócsapatának kapitánya szerint a városi rivális Lazio fogja megnyerni a hétvégi, Roma elleni derbit.
nov. 4
15:59
Férfi kézilabda: kiáll a válogatott keret Nagy László mellett (She)
Gál Gyula csapatkapitány a Nemzeti Sportnak elmondta: beszélt a válogatott keret tagjaival, és egységes a játékosok véleménye: Nagy László az igazat írta nyílt levelében.
nov. 4
16:15
Vívó-vb: Iliász Nikolász főtáblára jutott férfi kardban (She)
Négy magyar vívó lesz a Párizsban zajló vívó-világbajnokság férfi kard egyéni versenyszámának főtábláján. Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás és Szilágyi Áron kiemeltként lett főtáblás, nekik nem kellett a selejtezőben indulniuk, Iliász Nikolász pedig a kvalifikációban harcolta ki a 64-es táblán való részvétel jogát.
nov. 4
16:17
Bunda: Kína belügyének tartja a futballmeccseket, a FIFA rosszall (She)
Kínai sajtóbeszámolók szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) rosszallását fejezte ki amiatt, hogy a kínai szövetség harmincpercesre nyújtja a félidei szünetet az élvonalbeli bajnokság utolsó fordulójának mérkőzésein, így kívánván csökkenteni az eredmények manipulálásának lehetőségét. Kína kitart az újítás mellett.
nov. 4
16:51
Liverpool: ír válogatott védőt szemeltek ki a „vörösök" (She)
Ír lapértesülések szerint a Liverpool és az Aston Villa is szeretné a télen szerződtetni Sean St Ledgert, a Preston North End védőjét.
nov. 4
16:53
Argentína: Zanettinek fáj, hogy két világbajnokságra sem vitték el (She)
Javier Zanetti, az Internazionale és az argentin labdarúgó-válogatott veterán hátvédje hosszabb interjút adott a FIFA hivatalos honlapjának, s arról is beszélt, miként élte meg „világbajnoki mellőzöttségét" – Zanettit, mint ismeretes, sem a 2006-os, sem a 2010-es vb-re nem nevezték.
nov. 4
17:09
MLSZ: érvényben maradt a Kaposvár és a Honvéd büntetése, Sztanisics két meccset kapott (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága megtartotta soros ülését, amelyen többek között arról is döntött, hogy érvényben tartja a Kaposvár–Honvéd meccsen történt balhé miatt korábban kiszabott büntetését. A szolnoki Petar Sztanisics (mint visszaeső) kétmeccses büntetést kapott – számolt be róla az mlsz.hu.
nov. 4
17:11
FTC: a felügyelő bizottság szerint a busztársaság nem tartozik a klubnak (She)
Az FTC működése törvényes és tiszta, átlátható gazdálkodást mutat – ez az összegzése annak a rendkívüli ülésnek, amelyet csütörtökön tartott a klub felügyelő bizottsága.
nov. 4
17:13
Celtic: szerződtették Olivier Kapót, aki teljes erőbedobást ígér (She)
A skót labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Celtic az idény végéig szerződtette Olivier Kapót, a kilencszeres francia válogatott középpályást.
nov. 4
17:45
Czene Attila: teljes körű rekonstrukció vár a Kisstadionra (Infostart)
Teljes körű rekonstrukció vár a jégkorong egyik budapesti bázisára, a nyitott Kisstadionra.
nov. 4
17:45
Női kézilabda: a szlovén klasszis a szerb válogatottat választotta (She)
Az egyik legjobb szlovén kézilabdázó, Barbara Varlec a szlovén sajtónak is bevallotta azt, amiről már napok óta cikkeznek Szerbiában: egy héttel ezelőtt, Eszéken játszott utoljára a szlovén női válogatottban, és már a decemberi Európa-bajnokságon (a szlovénok velünk, a franciákkal és a norvégokkal vannak egy csoportban) sem lép parkettre benne.
nov. 4
18:03
Chile: új elnök a szövetség élén, Marcelo Bielsa kapitány távozik (She)
Jorge Segovia lett a Chilei Labdarúgó-szövetség (ANFP) új elnöke, ez pedig azt is jelenti, hogy Marcelo Bielsa, a válogatott kapitánya távozik posztjáról.
nov. 4
18:05
Werder Bremen: Wiese már játszhat a Stuttgart elleni hét végi bajnokin (She)
A Werder Bremen kapusa, Tim Wiese már pályára léphet a hét végén, a Stuttgart elleni német bajnokin.
nov. 4
18:07
Belgium: két ország is akarja a Dzsudzsákéknak gólt lövő szélsőt (She)
Meghívót kapott a marokkói labdarúgó-válogatottba Nacer Chadli, a holland bajnokságban szereplő Twente kiváló formában lévő marokkói származású, belga szélsője, ám még a belga szövetségi kapitány sem tett le a beválogatásáról.
nov. 4
18:24
Új kapitány a női vizilabdázóknál (Metropol)
Az eddigi utánpótlás-kapitányt, Merész Andrást bízta meg a női válogatott szakmai irányításával a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége, amely csütörtöki ülésén döntött az új szövetségi kapitány személyéről.
nov. 4
18:39
Svájc: Frei nem lesz többé válogatott, mert elege lett a gyalázkodásból (She)
Alexander Frei, a svájci labdarúgó-válogatott rutinos csatára hivatalosan is megerősítette: többé nem húzza magára a „Nati" mezét. A 81 válogatott mérkőzésen 40 gólt szerző támadó döntését részben azzal indokolta, hogy elege lett a szurkolók őt megcélzó gyalázkodó rigmusaiból.
nov. 4
18:57
AS Roma: kidőlt a „nagy" Burdisso, öccse helyettesítheti a derbin (She)
Elképzelhető, hogy az AS Roma labdarúgócsapata Nicolás Burdissót is elvesztette a Lazio elleni derbi előtt: az argentin védő a Basel elleni BL-csoportmérkőzésen szenvedett bokasérülést.
nov. 4
18:59
Nigéria: véglegesítették a válogatott élén Samson Siasiát (She)
A Nigériai Labdarúgó-szövetség (NFF) véglegesítette az eddigi megbízott szövetségi kapitány Samson Siasiát a nemzeti csapat élén.
nov. 4
19:15
Tenisz: szettet sem vesztettek a kiemeltek csütörtökön Valenciában (She)
Győztek a kiemeltek a valenciai ATP-torna nyolcaddöntőjének csütörtök délutáni összecsapásain, David Ferrer, Nyikolaj Davigyenko és Robin Söderling két szettben győzött, s jutott be a negyeddöntőbe.
nov. 4
19:17
Európa-liga: az összes eredmény és gólszerző a csütörtöki meccsekről (She)
Véget ért a labdarúgó Európa-liga csütörtöki játéknapja, ezzel a 4. forduló: öt csapat – az orosz Zenit és CSZKA Moszkva, a fehérorosz BATE, a német Stuttgart és a portugál Porto – már továbbjutott az első kieséses körbe, a legjobb 32 közé. A PSV-től 3–0-s vereséget szenvedő Debrecen már matematikailag is elbúcsúzott továbbjutási esélyeitől.
nov. 4
19:19
Anglia: Buzsáky Ákost műteni kell, több hétig nem léphet pályára (She)
Buzsáky Ákos négy-öt hétig nem kezdheti el az edzéseket, miután csütörtökön bizonyossá vált, hogy meg kell operálni nemrégiben megsérült térdét – adta hírül a magyar válogatott labdarúgót foglalkoztató angol másodosztályú klub, a Queens Park Rangers honlapja.
nov. 4
19:51
Chelsea: Florent Malouda kihagyja a Liverpool elleni mérkőzést (She)
A Chelsea futballistája, Florent Malouda sérülés miatt nem léphet pályára a Liverpool elleni vasárnapi Premier League-mérkőzésen.
nov. 4
19:53
Tenisz: Nalbandian, Roddick és Gasquet is továbbment Bázelben (She)
Az argentin David Nalbandian három játszmában legyőzte a hatodik helyen kiemelt horvát Marin Cilicet a bázeli férfi tenisztorna második fordulójában. Szintén továbbjutott a következő fordulóba az amerikai Andy Roddick és a francia Richard Gasquet is, mindketten két szettben nyerték meg meccsüket.
nov. 4
20:09
Anglia: Sikeres futballüzletet kötne? Vegyen Huszti Szabolcsot! (She)
A brit közszolgálati médium, a BBC honlapján megjelent, az új liverpooli futballigazgató, David Comolli kinevezését, várható üzletpolitikáját értékelő elemzésben egyebek mellett Huszti Szabolcsot említik, mint akivel jó vásárt csinált egy futballklub.
nov. 4
20:11
Európa-liga: Dzsudzsák Romárióékat megelőzve lehet csúcstartó (She)
Új klubrekordot állít fel Dzsudzsák Balázs, a holland PSV magyar szélsője, ha a Debrecen elleni második csoportmérkőzésen is betalál az Európa-ligában. A magyar támadó sorozatban ötödik találkozóján lehet eredményes a nemzetközi kupában, ami korábban még senkinek sem sikerült az eindhoveni klubban.
nov. 4
20:13
Vívó-vb: négyből három versenyzőnk folytathatja férfi tőrben (She)
Három magyar vívó lesz a Párizsban zajló vívó-világbajnokság férfi tőrözők egyéni versenyszámának főtábláján.
nov. 4
20:27
Európa-liga: Huszti kezdő a Hajduk ellen, Koman csere Genovában (She)
Huszti Szabolcsot a kezdőcsapatba jelölte Luciano Spalletti, a Zenit olasz szakvezetője a Hajduk Split elleni idegenbeli labdarúgó Európa-liga-találkozón. A G-csoport másik mérkőzésén a belga bajnok Anderlecht Juhász Rolanddal a soraiban lép fel az athéni AEK vendégeként.
nov. 4
20:45
Európa-liga: Dzsudzsák mellett Lens és Reis rohamozza a Loki kapuját (She)
A labdarúgó Európa-liga I-csoportjában a PSV vezetőedzője, Fred Rutten a klubcsúcsra esélyes Dzsudzsák Balázs mellett Jeremain Lenst és Jonathan Reist jelölte a támadósorba, azaz a svéd Marcus Berg csak a kispadra került.
nov. 4
21:03
El, B-csoport: a címvédő Atlético ismét legyőzte a Rosenborgot (She)
A címvédő Atlético Madrid idegenben 2–1-re legyőzte a Rosenborgot a labdarúgó Európa-liga B-csoportjának csütörtöki játéknapján. Ugyanebben a kvartettben a Leverkusen az utolsó pillanatokban szerzett góllal 1–0-ra legyűrte az Arisz Szalonikit.
nov. 4
21:05
El, A-csoport: a Juve negyedik döntetlenjét játszotta, kikapott a Man. City (She)
Az Európa-liga A-csoportjának 4. fordulójában az olasz Juventus hazai pályán 0–0-t játszott az osztrák Salzburggal, míg a lengyel Lech Poznan hazai pályán 3–1-re legyőzte a Manchester Cityt.
nov. 4
21:07
El, E-csoport: magabiztosan nyert otthon a Dinamo Kijev és a BATE (She)
A Dinamo Kijev Artem Milevszkij duplájának köszönhetően 2–0-ra verte meg hazai pályán az AZ Alkmaart a labdarúgó Európa-liga E-csoportjának 4. fordulójában. Szintén otthon győzött a fehérorosz BATE Boriszov is, amely a moldovai Sheriff ellen nyert 3–1-re. A minszkiek sikerükkel már továbbjutottak.
nov. 4
21:09
El, F-csoport: továbbjutott a CSZKA, Svájcban nyert a Sparta (She)
Bár egygólos hátrányban volt, remek második félidei játékával 3–1-re legyőzte a CSZKA Moszkva Palermót a labdarúgó Európa-liga F-csoportjának 4. fordulójában. Az orosz csapat zsinórban negyedik győzelmével már biztosan továbbjutott. A kvartett másik találkozóján hiába vezetett otthon a svájci Lausanne a Sparta Praha ellen, végül a csehek fordítottak, és szintén 3–1-re nyertek.
nov. 4
21:11
El, C-csoport: beállt, és öt másodperc után öngól fejelt a Levszki-védő, két pontba „fájt” (She)
A labdarúgó Európa-liga 4. fordulójában az eddigi sereghajtó Gent 3–1-re legyőzte hazai pályán a C-csoport eddig hibátlan alakulatát, a portugál Sportingot. A kvartett másik összecsapásán a Lille drámai találkozón szerzett pontot a Levszki Szófia vendégeként.
nov. 4
21:21
El, C-csoport: beállt, és öt másodperc után öngólt fejelt a Levszki-védő (She)
A labdarúgó Európa-liga 4. fordulójában az eddigi sereghajtó Gent 3–1-re legyőzte hazai pályán a C-csoport eddig hibátlan alakulatát, a portugál Sportingot. A kvartett másik összecsapásán a Lille drámai találkozón pontot szerzett a Levszki Szófia vendégeként.
nov. 4
21:23
El, I-csoport: PSV-Debreceni VSC élőben az NSO-n (She)
Elkezdődött a labdarúgó Európa-liga I-csoportjának PSV–Debreceni VSC találkozója. A 4. forduló mérkőzését ön is figyelemmel követheti élő, szöveges tudósításunk nyomán.
nov. 4
21:25
El, D-csoport: nyert a PAOK, idegenben győzött a Dinamo Zagreb (She)
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában a PAOK Szaloniki hazai pályán a portugál Vieirinha góljával legyőzte a forduló előtt csoportelső spanyol Villarrealt. A görögök ezzel átvették a vezetést a kvartettben. A csoport másik, tízperces késéssel kezdődött mérkőzésén a horvát Dinamo Zagreb idegenben győzte le a belga FC Bruges-t.
nov. 4
21:39
Finomodhat az Alkotmánybíróság jogkörét érintő fideszes javaslat - hírösszefoglaló (Infostart)
Finomodhat az Alkotmánybíróság jogkörét érintő fideszes javaslat. Országszerte megemlékezéseket tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 54. évfordulóján. Őrizetbe vették Benedek Fülöpöt, az agrártárca egykori szakállamtitkárát.
nov. 4
21:39
Női kosár Európa-kupa: második meccsén is kikapott a Szeged (She)
A Szeged női kosárlabdacsapata ismét kikapott az Európa-kupában: a magyar együttes hazai pályán szenvedett vereséget a spanyol Gran Canariától. A 72–75-ös eredménnyel végződő találkozó után a Szeged két mérkőzésből két vereséggel áll.
nov. 4
21:57
Ligue 1: hat meccsre eltiltották a játékvezetőt lökdöső kapitányt (She)
Alou Diarra, a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Girondins Bordeaux csapatkapitánya súlyos, hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott a játékvezető inzultálásért.
nov. 4
21:59
Videó: íme, Ibrahim Afellay gólja Dzsudzsák Balázs passzából! (She)
Ibrahim Afellay góljával a PSV megszerezte a vezetést a Debrecen ellen a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában. A találat Dzsudzsák Balázs remek passzából született. Nézze meg a gólt!
nov. 4
22:15
Videó: Reis révén már két találat a PSV előnye a Debrecen ellen (She)
Jonathan Reis 44. percben lőtt góljával kétgólosra növelte előnyét a PSV a Debrecen ellen a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában. Nézze meg a jobblábas találatot!
nov. 4
22:33
Videó: Ivanov, a csereember hatalmas öngólt fejelt öt másodperc alatt (She)
A 2–2-re végződő Levszki Szófia–Lille összecsapáson a negyedik gólt az az Ivo Ivanov szerezte, aki alig öt másodperce volt a pályán. A sors furcsa fintora, hogy a bolgár saját kapujába fejelt, mindössze két perccel a mérkőzés vége előtt. Íme, a(z ön)gól!
nov. 4
22:35
Női kosár Euroliga: a Jekatyerinburg is két sikerrel áll a Sopron csoportjában (She)
Egy mérkőzés maradt csütörtök estére a női kosárlabda Euroliga csoportkörének 4. fordulójában. A Sopronnal egy hatosban szereplő lengyel Gdynia hazai pályán 80–62-es vereséget szenvedett az Ummc Jekatyerinburgtól. Az orosz csapat két forduló után – akárcsak a Sopron – két győzelemmel áll.
nov. 4
23:09
Háromgólos vereséget szenvedett a Debrecen Eindhovenben (Infostart)
Továbbra sem szakadt meg a Debreceni VSC rossz sorozata, a Loki egymást követő tizedik "főtáblás" mérkőzésén kapott ki. A 2009-es, a Bajnokok Ligájában elszenvedett hat vereséget immár négy követte az Európa Ligában. A magyar bajnok 3-0-ra kapott ki a PSV-től Eindhovenben.

Keresés