2010. február 8. hétfő

febr. 8
13:36
QPR: a klub menedzsere szerint jól sikerült Priskin Tamás bemutatkozása (She)
A QPR labdarúgócsapatának menedzsere, Mick Harford csapata Peterborough ellen 1–0-ra elveszített szombati bajnokija után úgy nyilatkozott, két bemutatkozó játékosa, Priskin Tamás és Marcus Bent jó teljesítményt nyújtott.
febr. 8
13:38
Versenytánc: az Andrea Silvestri, Váradi Martina páros megvédte címét (She)
Triplázott Andrea Silvestri és Váradi Martina. A latintáncok 2010-es magyar bajnokságán a világranglista 15. helyezett párosa magabiztos győzelmet aratott, ezzel zsinórban harmadszor lett magyar bajnok. Az ezüstérmet az a László Csaba és Mikes Anna duó érdemelte ki, amely egy nappal korábban a standardtáncok magyar bajnokságán nyert.
febr. 8
13:54
Premier League: elhagyta a Wigant az 1-9-en és 0-5-ön szereplő svéd védő (She)
Közös megegyezéssel szerződést bontott az angol élvonalbeli Wigan labdarúgócsapatával Erik Edman, a Latics rutinos svéd védője.
febr. 8
13:56
Anglia: ittas vezetésért ismét letartóztatták Paul Gascoigne-t (She)
Ismét letartóztatták Paul Gascoigne-t, a briliáns tehetségű, de hírhedten kezelhetetlen egykori kiváló futballistát.
febr. 8
13:58
Belgium: nem mer Juhász szeme elé kerülni az Anderlechtet legyőző játékos (She)
Az Anderlecht ellen a 89. percben győztes tizenegyesgólt szerző Cephas Chimedza, a St. Truiden futballistája elmondta, a következő napokban megpróbálja elkerülni Juhász Rolandot.
febr. 8
14:12
Profi ökölvívás: szabadlábon a halálos balesetet okozó Barrios (She)
Argentínából származó információk szerint szabadon engedték Jorge Barrios ökölvívót, aki január 24-én okozott súlyos közlekedési balesetet, amelyben egy állapotos nő meghalt, hat másik személy pedig  megsérült.
febr. 8
14:14
MLSZ: elkészítették a tavaszi szezon órarendjét (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága elkészítette a Soproni Liga, a Magyar Kupa és a Ligakupa tavaszi menetrendjét. A Soproni Liga 16., azaz első idei fordulóját február 19-én, 20-án és 21-én (pénteken, szombaton és vasárnap) rendezik, a Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzéseire március 23-án és 24-én (kedden és szerdán) kerül sor, a Ligakupa középdöntőinek küzdelmei pedig február 13-án…
febr. 8
14:16
Vívás: magyar aranyak a junior párbajtőr világkupa-versenyeken (She)
A legszebb éremmel jöhettek haza a fiatal magyar párbajtőrvívók az Alpok országaiból: Svájcban Böjte Szabolcs, Ausztriában Békefi Edina győzött a világkupán.
febr. 8
14:17
MLSZ: elkészült a tavaszi menetrend (Metropol)
Jövő hét pénteken a Debrecen-Diósgyőr találkozóval kezdődik a labdarúgó Soproni Liga tavaszi idénye. A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága elkészítette az élvonalbeli fordulók mellett a Magyar Kupa és a Ligakupa menetrendjét is.
febr. 8
14:18
Németország: menesztették Offenbachból a korábbi Siófok-játékost (She)
A német harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Kickers Offenbach menesztette Steffen Menze vezetőedzőt.
febr. 8
14:30
Vancouver 2010: az MTV 227 órányi műsort sugároz az olimpiáról (She)
Összesen 227 órányi műsort sugároz a téli olimpia eseményeiről a Magyar Televízió – erről a közszolgálati televízió sajtóanyaga adott hírt.
febr. 8
14:32
Vancouver 2010: a kanadaiak számíthatnak a legnagyobb prémiumra (She)
A házigazdák versenyzői számíthatnak a legnagyobb jutalomra a pénteken kezdődő vancouveri téli olimpián.
febr. 8
14:34
Hollandia: az alsóházi rangadó hősévé váló Babost dicsérte az ellenfél edzője (She)
A holland lapok beszámolója szerint az RKC Waalwijk elleni bajnoki kulcsembere Babos Gábor, az NEC labdarúgócsapatának magyar kapusa volt, aki hibátlanul védett, és az ellenfél vezetőedzőjének elismerését is kivívta.
febr. 8
14:48
Kézilabda: a nők a 4., a férfiak a 7. helyen az európai ranglistán (She)
A női világbajnokság és a férfi Európa-bajnokság után a kézi.hu szakportál ismét közölte európai ranglistáját, amelyen Magyarország a nők mezőnyében – a dobogóról hajszállal lemaradva – a negyedik, a férfiak között a hetedik helyen áll.
febr. 8
14:50
Serie B: menesztették Kovácsik Ádámék edzőjét (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Reggina együttese menesztette Ivo Iaconi vezetőedzőt.
febr. 8
15:06
Borussia Dortmund: Hajnal bánja, hogy nem játszhatott, de türelmes (She)
Nem kapott szerepet a Borussia Dortmund labdarúgócsapatában Hajnal Tamás a vasárnapi, Eintracht Frankfurt elleni bajnokin. A magyar irányító tisztában van vele: sérülése után hiába épült fel teljesen, türelmesnek kell lennie.
febr. 8
15:24
Magyar válogatott: Győrben lesz az oroszok elleni felkészülési mérkőzés (She)
Az eredeti tervekkel ellentétben nem Budapesten, hanem Győrben rendezik meg a magyar-orosz barátságos labdarúgó-mérkőzést március 3-án.
febr. 8
15:26
Férfi kézilabda: David Barrufet visszavonul, kapust keres a Barcelona (She)
Második számú kapust keres a szerb Danijel Sarics mögé Nagy László kézilabdacsapata, a Barcelona, miután a 39 éves, spanyol válogatott David Barrufet bejelentette visszavonulását.
febr. 8
15:27
Késelés, zavargások, letartóztatások az olasz labdarugó bajnokságban (Behaviour)
A vasárnapi Fiorentina-AS Roma találkozó előtt nagyjából 200 hazai szurkoló flakonokkal, kövekkel és más tárgyakkal támadt neki a vendégcsapat ultráinak.
febr. 8
15:29
Győrben lesz a magyar-orosz barátságos mérkőzés (Behaviour)
Az eredeti tervekkel ellentétben nem Budapesten, hanem Győrben rendezik meg a magyar-orosz barátságos labdarúgó-mérkőzést március 3-án.
febr. 8
15:57
Galatasaray: kilenc évnyi légióskodás után hazatért a brazil karmester (She)
Hazatért Brazíliába, és a Palmeiras labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Lincoln, akiért 2.16 millió eurót fizetett a Sao Pauló-i csapat.
febr. 8
15:59
Férfi kosárlabda: a 18. kosárgálán kezdi meg a szezont a válogatott (She)
Az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfi válogatott a XVIII. kosárlabdagála keretében kezdi meg idei programját, a március 14-én sorra kerülő eseménynek a budapesti Sportmax Hegyvidék ad otthont.
febr. 8
16:01
Euro 2012: a finnek támadója reméli, még számíthatnak Litmanenre (She)
Jonatan Johansson, a finn labdarúgó-válogatott rutinos támadója reméli, hogy a nemzeti csapat szakmai stábja számíthat még az Eb-selejtezőkön Jari Litmanenre.
febr. 8
16:03
Felkészülés: Elefántcsontpart és Dél-Korea Londonban csap össze (She)
Elefántcsontpart és Dél-Korea labdarúgó-válogatottja Londonban csap össze egymással felkészülési mérkőzésen március 3-án, a Queens Park Rangers otthonául szolgáló Loftus Roadon.
febr. 8
16:15
Bayern München: Van Gaal elutasította a nigériai válogatott felkérését (She)
Louis van Gaalt megkereste a Nigériai Labdarúgó-szövetség, ám a holland szakember elutasította a felkérést, így nem lesz az afrikai válogatott szövetségi kapitánya.
febr. 8
16:33
Belgium: Bölöninek már nem kell a volt francia válogatott középpályás (She)
Bár öt hónapig még élt volna a megállapodása, Olivier Dacourt szerződést bontott a Standard Liege labdarúgócsapatával.
febr. 8
16:35
Paks: a Lokomotiv Zagreb ellen megsérülő Horváth hamarosan edzhet (She)
A Paks labdarúgócsapatának legutóbbi felkészülési mérkőzésén a Lokomotiv Zagreb ellen megsérült Horváth Sándor. Páros lábbal csúsztak be neki, eltalálták mindkét térdét. Horváth több mint fél év után kezdhette meg a felkészülést a télen, mivel a jobb térdét korábban megoperálták.
febr. 8
16:51
Lazio: az elnök Edy Reját ültetné a vergődő csapat kispadjára (She)
Az Il Corriere dello Sport értesülései szerint a jelenleg a Hajduk Splitet irányító Edy Reja válthatja a Lazio labdarúgócsapatának kispadján Davide Ballardinit.
febr. 8
17:09
Lazio: 30 év alatt 21-szer klubot váltó edző érkezhet (She)
Claudio Lotito klubelnök bizalma megrendült Davide Ballardini vezetőedzőben, és Edy Reja elcsábításán munkálkodik – írja a Corriere dello Sport.
febr. 8
17:11
Vasas: válogatott labdarúgó igazolt Angyalföldre (She)
Válogatott labdarúgóval erősítette meg keretét az élvonalbeli Vasas labdarúgócsapata: a 26 esztendős algériai Karim Benunesz nyolcszoros U23-as és egyszeres felnőtt válogatott.
febr. 8
17:33
Csipet a labdába! (Behaviour)
Jochen Drees játékvezetőnek a német labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában elkövetett komoly hibája után ismét többen szorgalmazták a csippel felszerelt labdák bevezetését.
febr. 8
17:45
Bundesliga: a nagyot hibázó német bíró szerint is kell a csip a labdába (She)
Jochen Drees játékvezetőnek a német labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában elkövetett komoly hibája után ismét többen szorgalmazták a csippel felszerelt labdák használatának bevezetését.
febr. 8
17:47
Tenisz: Szafina hátfájdalmai miatt nem indul a Dubaji versenyen (She)
Hétfői bejelentése szerint elhúzódó hátsérülése miatt nem indul a jövő heti, dubaji női tenisztornán Dinara Szafina, a világranglista második helyezettje.
febr. 8
17:51
Erdei az USA-ban bokszolhat? (Metropol)
Sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) korábbi félnehézsúlyú világbajnoka az amerikai Antonio Tarverrel csap össze májusban, az Egyesült Államokban.
febr. 8
18:03
NFL: itthon is kiemelkedő volt az éjjeli Super Bowl nézettsége (She)
Magyarországon is kiemelkedő volt az érdeklődés az NFL éjjel rendezett nagydöntője, a Super Bowl iránt, az eseményt a több mint 135 000 néző kísérte figyelemmel a Sport1-en, azaz a tévénézők közül ennyien kapcsoltak a Super Bowl miatt a csatornára, és maradtak ott rövidebb-hosszabb ideig.
febr. 8
18:05
Tenisz: Marosiék párosban legyőzték a negyedik kiemelt duót Párizsban (She)
Marosi Katalin a horvát Darija Jurakkal az oldalán győzelemmel kezdte meg szereplését a Párizsban zajló női tenisztorna páros versenyében, miután 7:6, 2:6, 10–3-ra diadalmaskodott a negyedik kiemelt Sarah Borwell, Raquel Kops-Jones, brit, amerikai duó ellen.
febr. 8
18:07
Felkészülés: Spanyolország összecsaphat a lengyelekkel (She)
Lengyelország is Spanyolország ellenfele lehet a nyári labdarúgó vb-re való felkészülés jegyében.
febr. 8
18:21
Újpest: korábbi Manchester City-játékost tesztel a csapat (She)
A mai naptól az Újpest labdarúgócsapatával készül Varga Péter - adta hírül a klub hivatalos honlapja.
febr. 8
18:23
Paks: kiújult Bohner Roland korábbi combsérülése (She)
Kiújult Bohner Roland korábbi sérülése - adta hírül a Paks labdarúgócsapatának hivatalos honlapja.
febr. 8
18:39
MLSZ: félórás megbeszélést tartott Sepp Blatter és Kisteleki István (She)
Félórás négyszemközti megbeszélést tartott hétfőn Zürichben Joseph S. Blatter FIFA-elnök és Kisteleki István. Az MLSZ elnöke tájékoztatta vendéglátóját a magyar labdarúgás időszerű kérdéseiről. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elsőszámú irányítója jelezte, hogy személyes képviselője jelen lesz az MLSZ február 27-i rendkívüli közgyűlésén. (Az UEFA ugyanezt már korábban megtette.). Erről a…
febr. 8
18:57
Felkészülés: Huszti egy félidőt kapott a vesztes Zenitben (She)
Huszti Szabolccsal a soraiban kapott ki a Zenit labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen.
febr. 8
19:33
Vancouver 2010: Romören dühében az ujját törte, de utazik (She)
A síugró Björn Einar Romören egy rossz kísérlet után csapott dühében a falra, kisujja eltörött, műteni kellett.
febr. 8
19:39
Párizsi tenisztorna: Szávay a 16 között (Metropol)
Szávay Ágnes bejutott a legjobb 16 közé a Párizsban zajló, 700 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán, miután a hétfői első fordulóban ellenfele, a fehérorosz Olga Govorcova a második szettben feladta a párharcukat.
febr. 8
21:21
NFL: az éjjeli Super Bowl volt minden idők legnézettebb műsora (She)
A magyar idő szerint hétfő hajnalban véget ért Super Bowl, azaz a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) döntője volt minden idők legnézettebb televíziós műsora az Egyesült Államokban.
febr. 8
21:39
Bajnokok Ligája: Beckham ígéri, nem ünnepel, ha gólt szerez (She)
David Beckham nem örül majd látványosan abban az esetben, ha a Milan színeiben betalál a Manchester United ellen, a két csapat BL-párharcában.
febr. 8
21:41
FTC: a jamaicaiaknak magyarázatot kell adniuk a késésre (She)
Mint korábban beszámoltunk róla, a Ferencváros labdarúgócsapatának két jamaicai légiósa, Rafe Wolfe és Jason Morrison csak később csatlakozik a kerethez.
febr. 8
21:43
Anderlecht: szaúdi válogatott védő pótolhatja nyártól Juhász Rolandot (She)
Helyi lapértesülések szerint szaúdi válogatott védő érkezhet a belga élvonalban szereplő Anderlecht labdarúgócsapatának bekksorába.
febr. 8
21:57
Belgium: 71 évesen hunyt el a bobozó válogatott gyeplabdakapus (She)
Hetvenegy éves korában elhunyt Jean-Marie Buisset, aki bobban és gyeplabdában is képviselte Belgiumot az olimpiai játékokon.
febr. 8
22:33
Hamburg: Van Nistelrooyt Mexikóból és Amerikából is keresték (She)
Ruud van Nistelrooy a Sportweek című lapnak elmondta, hogy a Hamburg labdarúgócsapatán kívül több ajánlata is volt.
febr. 8
22:35
Anglia: börtönt kaptak a legenda házánál hagyott gránátért (She)
Négy és fél, illetve öt évig lesz börtönben az a két férfi, aki kézigránátot helyezett el a volt liverpooli futballcsillag, a skót Kenny Dalglish southporti házánál.

Keresés