2015. december 12. szombat

dec. 12
0:03
Női kézi-vb: hétfőn játszunk a lengyelekkel – a nyolcaddöntő programja (She)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) elkészítette a dániai női világbajnokság nyolcaddöntőjének pontos menetrendjét. Ez alapján a magyar válogatott december 14-én, hétfőn 18 órakor találkozik Lengyelországgal az olimpiai kvalifikáció szempontjából sorsdöntő mérkőzésen. Szerencsére nem kell utaznia a csapatnak, a csoportkörhöz hasonlóan Herningben lépünk pályára.
dec. 12
0:57
Eurofutball: Köteles megint nem védett, Otigba betalált – videó (She)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 16. fordulójának nyitó mérkőzésén Otigba Kenneth csapata, a Heerenveen otthon 2–1-re legyőzte az Excelsiort, ezzel hazai pályán sorozatban a harmadik győzelmét aratta. A házigazdák első gólját a 22. percben a meccset végigjátszó magyar utánpótlás-válogatott hátvéd szerezte, aki egy szöglet utáni kavarodás végén talált be.
dec. 12
1:15
Szombati sportműsor: Eb-sorsolás és Fradi–Újpest a középpontban (She)
Szombaton, Párizsban elkészítik a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztását, vagyis eldől, hogy a magyar válogatott mely csapatokkal mérkőzik meg a jövő évi kontinenstorna csoportküzdelmei során. Az NB I-ben az idei utolsóra kerül sor, a játéknap rangadóját a Ferencváros és az Újpest vívja egymással a Groupama Arénában. A topligák szerelmesei sem unatkozhatnak, a nagycsapatok közül a…
dec. 12
1:33
Szombati sportműsor: Eb-sorsolás és Fradi–Újpest (She)
Szombaton, Párizsban elkészítik a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztását, vagyis eldől, hogy a magyar válogatott mely csapatokkal mérkőzik meg a jövő évi kontinenstorna csoportküzdelmei során. Az NB I-ben az idei utolsó fordulóra kerül sor, a játéknap rangadóját a Ferencváros és az Újpest vívja egymással a Groupama Arénában. A topligák szerelmesei sem unatkozhatnak majd, hiszen a…
dec. 12
6:57
Barcelona: Marco Reus ezért nem lett a katalánok játékosa (She)
A Borussia Dortmund támadóját, Marco Reust a nyári átigazolási időszakban többek között a Barcelona is szívesen szerződtette volna, de a német válogatott futballista maradt a BVB játékosa. Most már tudni, a katalánok miért nem jártak sikerrel a tárgyalások során.
dec. 12
7:15
Tematikus nap az M4 Sporton: fókuszban az Európa-bajnoki sorsolás (Infostart)
Az M4 Sport szombaton egész napos élő közvetítés-sorozattal várja nézőit, amelynek csúcspontja a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság sorsolása lesz.
dec. 12
7:33
MLS: Németh Krisztiánnak fizetnie kell és eltiltották (She)
A Sporting Kansas City hivatalos honlapján adta hírül, hogy az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) fegyelmi bizottsága pénzbüntetéssel és egymeccses eltiltással sújtotta a csapat magyar csatárát, Németh Krisztiánt.
dec. 12
7:35
Bursaspor: összeül a válságstáb Dzsudzsákéknál, újabb távozó (She)
Mint beszámoltunk róla, a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának nyitó mérkőzésén Dzsudzsák Balázs csapata, a Bursaspor hazai pályán simán, 4–0-ra kikapott az Osmanlisportól, ezzel sorozatban az ötödik vereségét szenvedte el. A klubnál összeül a válságstáb.
dec. 12
7:51
Tovább kapaszkodhat a címvédő Juventus (Infostart)
A címvédő Juventus a Fiorentinát fogadja az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának vasárnapi játéknapján.
dec. 12
7:51
Hertha: „1000-ből 999 nem így dönt, Dárdait Isten küldte!” (She)
Dárdai Pált, a Hertha BSC labdarúgócsapatának edzőjét továbbra is imádják Németországban. Most a Bild német lap külön cikket közölt, melyben a magyar mestert dicsőíti a szerző.
dec. 12
8:45
Eb 2016: „Csatár és veszély nélkül…” – újabb álomcsoportban a mieink (She)
Szombatig lehet gyártani a labdarúgó Európa-bajnokságra az álom- és rémálomcsoportokat, jön ugyanis a hivatalos sorsolás. A negyedik kalapos Írországban azért még gyorsan összetákoltak egy csodacsoportot, amely a válogatott számára a legkedvezőbb – benne Magyarországgal.
dec. 12
8:47
FTC-Újpest: Ezt sajnos ki kell mondani a Fradiról… – Véber (She)
Szombat este 19.30-tól rendezik meg a magyar labdarúgás derbijét, az FTC–Újpest összecsapást. A Nemzeti Sport két-két korábbi játékost kért meg, mondja, el mit vár az összecsapástól.
dec. 12
9:03
Ferencváros-Újpest rangadó zárja az évet (Infostart)
Az OTP Bank Liga szombati 19. fordulójának rangadója, a Ferencváros-Újpest mérkőzés zárja az évet a magyar labdarúgásban.
dec. 12
9:03
NBA: eddigi legszorosabb meccsét nyerte meg a GSW (She)
Két kezdőjátékosa nélkül kis híján elszenvedte első vereségét a Golden State Warriors az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali játéknapján, de Steph Curry és Draymond Green vezérletével kétszeri hosszabbításban végül a Bostont is legyőzte a címvédő. Visszatért Iman Shumpert és a Cleveland lemosta az Orlandót, a Charlotte dobófesztivált rendezett Memphisben, a Pacers remek játékkal hozta…
dec. 12
9:21
NB III: a klubok 30-40 millió Ft-ot kaphatnak a következő idénytől (She)
A labdarúgó NB III-ban szereplő klubok évi 30-40 millió forintos támogatásban részesülhetnek a 2016–2017-es szezontól.
dec. 12
9:23
Real: el Clásico a piacon, miatta csapnak össze a Barcával? (She)
Ritkán fordul elő, hogy a spanyol labdarúgás két legnagyobbja egy játékosért csatázzon, ha viszont erre kerül sor, egyik klub sem viccel. Olasz sajtóhírek szerint most újra összeütközhet a két gigász az átigazolási piacon.
dec. 12
9:25
NB I: nehezen aludt el a kapus az FTC elleni mérkőzés előtt (She)
Székely György, a labdarúgó NB I-ben szereplő Paks kapusa elismerte, nehezen aludt el az FTC elleni, 5–0-s vereséggel végződő mérkőzés előtt, miután megtudta, a listavezető zöld-fehérek ellen debütálhat az élvonalban.
dec. 12
9:39
NHL: tizenkét gól Edmontonban; szétlövés után nyert a Kings (She)
Az Edmonton Oilers gólgazdag mérkőzésen 7–5-re verte meg a New York Rangerst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.
dec. 12
9:39
Veretlen maradt az NBA címvédője (Metropol)
A címvédő Golden State Warriors nagy csatában, kétszeri hosszabbítás után győzött a Boston Celtics otthonában.
dec. 12
9:41
EBEL: meddig jut az az egyre jobb formába lendülő Volán? (She)
Ön szerint meddig jut az EBEL alapszakaszában az egyre jobb formába lendülő Fehérvár AV 19 jégkorongcsapa?
dec. 12
9:57
Kép: Szczesny 2 évig nem járt Twitteren, ezért visszatért (She)
Wojciech Szczesny két évig tartó Twitter-csendet tört meg a minap. Az AS Románál kölcsönben szereplő lengyel futballista ráadásul a legtökéletesebb opciót választotta a nagy visszatérésre: hogy kijavítson egy sportoldalt.
dec. 12
10:33
Sorsolás: ma este kiderül, kit kell legyőznie a magyar válogatottnak (Infostart)
Ma este 6 órától tartják a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság sorsolását. Kiderül, mely csapatok lesznek a magyar válogatott ellenfelei a csoportkörben. Magyarország a 3-as kalapban van. Az InfoRádió Gólvonal című magazinjának rendkívüli adásában este fél nyolctól Dénes Tamás futballszakíró elemzi a jövő nyári franciaországi Európa-bajnokságra összeállt csoportokat.
dec. 12
10:33
NB I: díjazták az év legjobbjait a Budapest Honvédnál (She)
A Kispesti Labdarúgást Támogató Egyesület Idén 10. alkalommal jutalmazta az év legjobb kispesti labdarúgóit.
dec. 12
10:35
Szellő tizedik profi meccsén kiütéssel győzne (Infostart)
A 2015-ös év zárásaként szombaton, Dunaújvárosban rendez profi bokszgálát a Felix Promotion, a főmérkőzést Szellő Imre vívja.
dec. 12
10:35
Úszás: Európa vs. Amerika – Hosszú rekordot döntött (She)
Hosszú Katinka a 4x100-as vegyes váltóval megjavította az Európa-rekordot Indianapolisban az Egyesült Államok–Európa úszóverseny első napján. Az amerikai kvartett világcsúccsal nyert a 25 méteres medencében.
dec. 12
10:51
NB I: 30 év alatt ötször sikerült, mit tud most az Újpest az FTC otthonában? (She)
Véget ér a labdarúgó NB I őszi idénye, méghozzá a 19. forduló mérkőzéseivel – a program öt 15.30-as találkozóval kezdődik és az FTC–Újpest derbivel fejeződik be. Vajon megtöri-e az Újpest rossz sorozatát ősi riválisa ellen, vagy folytatódik a Ferencváros hazai veretlensége, esetleg húsz pont fölé tudja-e növelni előnyét a listavezető? Érdekességek a forduló elé.
dec. 12
10:53
UEFA: Ibrát megkérték, brutális támadóötöst állított össze (She)
„Nincs szükségem védőkre, csak támadókra” – így indokolta Zlatan Ibrahimovic az álomcsapatát, amelyben nem akármilyen világklasszis játékosok kaptak helyet, persze Ibrával együtt. Az UEFA kérte meg a svéd klasszist, hogy válassza ki ötfős együttesét, ő pedig nem okozott csalódást…
dec. 12
11:09
Európa-rekordot döntött Hosszú Katinka (Infostart)
Hosszú Katinka a 4x100-as vegyesváltóval megjavította az Európa-rekordot Indianapolisban az Egyesült Államok-Európa úszóverseny első napján. Az amerikai kvartett világcsúccsal nyert a 25 méteres medencében.
dec. 12
11:09
Eb 2016: Ezt a három csapatot szeretném elkerülni… – Storck (She)
Szombaton 18 órakor Párizsban kisorsolják a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságra a csoportokat, ennek kapcsán a német dfb.de Bernd Storckot, a magyar válogatott szövetségi kapitányát kérdezte.
dec. 12
11:27
Eb 2016: Ezt a három csapatot szeretném elkerülni… – Storck (She)
Szombaton 18 órakor Párizsban kisorsolják a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságra a csoportokat, ennek kapcsán a német dfb.de Bernd Storckot, a magyar válogatott szövetségi kapitányát kérdezte.
dec. 12
11:29
Rövidpályás gyorskorcsolya-vk: döntős a magyar férfi váltó (She)
Az elődöntős futamát nagyszerű teljesítménnyel megnyerve bejutott a vasárnapi fináléba a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó a Sanghajban zajló világkupa szombati napján.
dec. 12
11:45
Döntős a magyar férfi gyorskorcsolya váltó (Infostart)
Az elődöntős futamát nagyszerű teljesítménnyel megnyerve bejutott a vasárnapi fináléba a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó a Sanghajban zajló világkupa szombati napján.
dec. 12
11:45
Kép: elöntötte a víz a stadiont, erre nem számítottak (She)
Az angol negyedosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Carlisle United játékosai és szurkolói idejüket nem sajnálva mindennap a stadionnál ügyködnek, hogy újra eredeti formájára varázsolják a Brunton Parkot, melyet az Észak-Angliát sújtó özönvízszerű esőzés egy nagy tóvá alakította. A munkálatok közben az egyik játékos épp a vödröt kereste, hogy kimerjen egy adag vizet, amikor ez a látvány…
dec. 12
11:45
Hosszú Katinka Európa-csúcsot ért el a vegyesváltóval (Metropol)
Hosszú Katinka a 4x100-as vegyesváltóval megjavította az Európa-rekordot Indianapolisban az Egyesült Államok-Európa úszóverseny első napján.
dec. 12
12:03
Női kézi-vb: a világbajnok elképesztő dráma után nyert – videó (She)
A világbajnoki címvédő Brazília drámai végjáték után 21–20-ra nyert Franciaország ellen a Dániában zajló világbajnokság C-csoportjának utolsó fordulójában, így az első helyen jutott tovább a legjobb 16 közé. Nézze meg a drámai végjátékot!
dec. 12
12:21
Alpesi sí: bukott és kórházba került az olimpiai bajnok (She)
Bemelegítés közben bukott és kórházba került a női műlesiklás olimpiai bajnoka, az amerikai Mikaela Shiffrin, aki így biztosan kihagyja a szombaton rendezendő svédországi óriás-műlesikló világkupaversenyt.
dec. 12
12:23
Videó: mindenki a Barca-védőt ünnepelte – ezután persze érthető (She)
Ha a kosárlabdában lábbal is lehetne pontot szerezni, akkor Jordi Alba nemcsak a hétvégi, Deportivo La Coruna elleni szombati foci-, hanem az Unicaja Málaga elleni vasárnapi kosárlabda-bajnokira is készülhetne. A katalánok legutóbbi edzésén a spanyol védő látványos mozdulattal talált be a kosárba.
dec. 12
12:25
Kép: ki az a kis „szuperhős” Lionel Messi ölében? (She)
Antonella Roccuzzo, Lionel Messi felesége szeptember elején adott életet második gyermeküknek, Mateónak. A kisfiúról eddig csak néhány kép készült, de Antonella most, karácsony közeledtével egy közös családi fotót osztott meg Instagram-oldalán.
dec. 12
12:57
FTC–Újpest: Diagne már készül Böde ellen – üzent is a riválisnak (She)
Mbaye Diagne, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest csatára 10 találattal áll a góllövőlistán, melynek élén Böde Dániel van 12-vel. A lilák támadója így a különpárharcra is készül, Instagram-oldalán több bejegyzésben is foglalkozik a zöld-fehérek centerével, az egyikben pedig éppen a legutóbbi derbin szerzett gólját tette ki – a háttérben pedig ki más lenne, mint Böde? Az Újpest–FTC találkozón…
dec. 12
12:59
Sífutás: elképesztő norvég fölény a davosi vk-versenyen (She)
Ilyen is ritkán fordul elő: az első öt helyen norvég sportoló végzett a nők 15 kilométeres szabad stílusú sífutó világkupaversenyén a svájci Davosban. Therese Johaug közülük is kiemelkedett, több mint egy percet vert a második helyezettre. A női sílövők hochfilzeni vk-versenyét a német Laura Dahlmeier nyerte meg.
dec. 12
13:01
Dopping: így szűnhet meg az orosz atléták felfüggesztése (She)
A Nemzetközi Atlétikai-szövetség (IAAF) nyilvánosságra hozta azt a feltételrendszert, amelyet a felfüggesztett orosz szövetségnek (VFLA) küldött.
dec. 12
13:15
FIFA 16: itt az idény angol álomcsapata, rengeteg változással (She)
Az EA Sports az év végéhez közeledve újra átböngészte a FIFA 16 statisztikáit a Premier League-ben és összeállította az idény eddigi álomcsapatát. Mondanunk sem kell, az előzőhöz képest rengeteg az újdonság…
dec. 12
13:51
Férfi vízilabda MK - Döntőben a címvédő Szolnok (Infostart)
A címvédő Szolnok 9-5-re győzött a Szeged ellen az Egerben zajló férfi vízilabda Magyar Kupa szombati első elődöntőjében, ezzel bejutott a fináléba.
dec. 12
13:51
Ausztrália: Sándor Györgyék két (!) perc alatt fordítottak (She)
Nem mindennapi fordulatot hozott a Perth Glory–Central Coast Mariners találkozó az ausztrál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. Sándor György együttese két perc alatt megfordította a találkozót, és besöpörte a három pontot.
dec. 12
13:53
Manchester United: „Van Gaalnál nem élveztem a játékot” (She)
Rafael, a Lyon brazil labdarúgója elismerte, keserves volt számára Van Gaal kezei alatt dolgozni, valamint a Manchester Unitedet érő kritikákra is reagált.
dec. 12
13:55
Férfi vízi MK: döntőbe jutott a címvédő Szolnok (She)
A címvédő Szolnok 9–5-re győzött a Szeged ellen az Egerben zajló férfi vízilabda Magyar Kupa szombati első elődöntőjében, ezzel bejutott a fináléba.
dec. 12
13:57
Videó: a rangadó, amely igazán furcsa góllal dőlt el (She)
Érdekes gól született egy alsóbb osztályú németországi labdarúgó-mérkőzésen. A TSV Travemünde–Rapid Lübeck rangadón – előbbi az első, utóbbi a második helyről várhatta a mérkőzést – a vendégek kapusa borzalmas módon végezte el a kidobást, mivel úgy találta el a hazaiak támadó középpályását, Bastian Zeh-t, hogy a labda a fejéről a kapuba pattant. A Travemünde ezzel a góllal nyert 1–0-ra.
dec. 12
14:27
Bukott és kórházba került az olimpiai bajnok síző (Infostart)
Bemelegítés közben bukott és kórházba került a női műlesiklás olimpiai bajnoka, az amerikai Mikaela Shiffrin, aki így biztosan kihagyja a szombaton zajló svédországi óriás-műlesikló világkupaversenyt.
dec. 12
14:27
Eb 2016: gólvonal-technológia az Eb-n? Az UEFA fontolóra veszi (She)
Bevezethetik a gólvonal-technológiát a 2016-os Európa-bajnokságon, valamint a 2016–2017-es szezonban a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában, ha az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elfogadja a tervezetet.
dec. 12
14:29
PL: Bergkampot akarták menedzsernek, nemet mondott a holland (She)
Dennis Bergkamp, az Arsenal korábbi labdarúgója visszautasította a lehetőséget, hogy a Swansea menedzsere legyen – számolt be róla a holland Voetbalzone.

Keresés