2015. december 15. kedd

dec. 15
0:03
Keddi sportműsor: a Bayern és az Inter kupameccset játszik (She)
Németországban, Spanyolországban, Olaszországban és Franciaországban is kupameccseket rendeznek kedden, a nagycsapatok közül pályára lép a Bayern München, a Bayer Leverkusen és az Internazionale is. Az EBEL-ben a Fehérvár AV 19 a Salzburg otthonában lép jégre. Íme, a keddi sportműsor!
dec. 15
6:57
La Liga: menesztették a spanyol edzőt, román szakember követi (She)
Menesztették az Espanyol labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, Sergio Gonzálezt.
dec. 15
7:33
NB I: 500-zal nőtt az átlag; 127 ezer néző a Fradi meccsein (She)
Olvasóink már megszokhatták, hogy a Nemzeti Sport Online a labdarúgó NB I aktuális fordulóját követően a kluboktól összegyűjti a mérkőzések hivatalos látogatottsági adatait. Az őszi szezon utolsó bajnoki hétvégéjét már megvizsgáltuk, most a 19 forduló egészét elemezzük. Az összegzésből kiderül, hogy a Ferencváros mérkőzései adják az össznézőszám több mint egyharmadát, és az is, hogy az egy…
dec. 15
7:51
A Leicester a Chelsea-t is legyőzte (Metropol)
A házigazda sikerével 16 fordulót követően is vezeti a tabellát, míg a vendég együttes egy ponttal áll a kiesőhelyek előtt.
dec. 15
8:09
NHL: a Buffalo Detroitban, a Washington Pittsburgh-ben nyert (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában Pittsburgh-ben nyert három góllal a Washington. A játéknap öt mérkőzése közül csak az egyiken nyert a házigazda.
dec. 15
8:11
PL: Úgy érzem, elárulták a munkámat – Mourinho (She)
Tovább folytatja pocsék szereplését a Chelsea az angol labdarúgó Premier League-ben: José Mourinho csapata ezúttal az ismét listavezetővé avanzsáló, parádés szezont futó Leicester City otthonában kapott ki 2–1-re. Mourinho – aki pedig híres arról, hogy a végsőkig védi saját futballistáit – eleget látott.
dec. 15
8:13
NBA: túlórában kapott ki otthon a Pistons, a 76ers 25. veresége (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszában 25. vereségét szenvedte el a Philadelphia 76ers – sorozatban a hetediket –, amely 19 ponttal kapott ki a Chicago Bulls vendégeként.
dec. 15
8:27
Az abszolút magyar csúcstartó egy sakknagymester (Infostart)
A hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 54 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között.
dec. 15
8:27
NFL: Beckham szállította a Giants győzelmét Miamiban (She)
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszában a New York Giants hét ponttal nyert a Miami Dolphins vendégeként. A győzelemben oroszlánrészt vállalt Odell Beckham Jr., aki hétpontos hátrányt követően két TD-t vitt, és ezzel megfordította az állást. Eli Manning négy TD-passzal zárt.
dec. 15
8:29
NB II: tavasszal is a klublegenda irányítja a Vácot (She)
A tavaszi szezonban is Nagy Tibor irányítja vezetőedzőként a másodosztályú Vác labdarúgócsapatát – számolt be róla a klub honlapja, karácsonyi ajándéknak titulálva a tréner maradását.
dec. 15
9:03
Női kézilabda-vb - Kérdéses Németh András kapitány jövője (Infostart)
Azok után, hogy a magyar női kézilabda-válogatott hétfőn kikapott a lengyelektől, és nem jutott be a negyeddöntőbe a dániai világbajnokságon, minimálisra csökkentek esélyei, hogy kijusson a márciusi olimpiai kvalifikációs tornára, és ezzel együtt a riói ötkarikás játékokra. Kocsis Máté, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke sportszerűnek tartaná, ha Németh András szövetségi kapitány lemondana.
dec. 15
9:03
Női kézi-vb: Ön hányast ad a játékosoknak és a kapitánynak? – szavazás (She)
A magyar női kézilabda-válogatott a – ki nem jutásokat leszámítva – minden idők leggyengébb világbajnoki szereplését jelentő 11. helyen zárja a dániai seregszemlét, miután a nyolcaddöntőben kikapott Lengyelországtól. A letaglózó vb-szereplés után arra kérjük olvasóinkat, értékeljék a magyar válogatott játékosainak és kapitányának vb-szereplését.
dec. 15
9:03
Már megvannak Bernd Storck húzóemberei (Metropol)
A pótselejtezőn sikeres csapatra alapoz az Eb-n is a kapitány.
dec. 15
9:21
Kérdéses Németh András kapitány jövője (Metropol)
Minimális az esélye a válogatottnak, hogy kijusson a riói olimpiára. Kocsis Máté, az MKSZ elnöke szerint a kapitánynak le kellene mondania.
dec. 15
9:57
Így értékeli Budapest esélyét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke (Infostart)
Erős pályázónak nevezte Budapestet a 2024-es nyári játékok megrendezésére a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. Thomas Bach a MOB megalapításának 120. évfordulója alkalmából látogatott Budapestre. A sportvezető az InfoRádiónak beszélt egyebek közt az orosz doppingbotrány hatásáról is.
dec. 15
10:15
Real Madrid: Benítez ezt kérte, Bale-t nem érdekelte – videó (She)
Mint beszámoltunk róla, a Villarreal Roberto Soldado góljával legyőzte a Realt. A madridiaknál ráadásul egyre zavarosabb a kapcsolat Rafael Benítez és játékosai közt. Itt egy újabb példa erre.
dec. 15
10:33
Mourinhót elárulták? (Infostart)
A listavezető Leicester City otthonában elszenvedett hétfő esti 2-1-es vereséget követően saját játékosai ellen fordult José Mourinho, az angol bajnokságban címvédő Chelsea vezetőedzője, aki szerint a futballistái elárulták őt, és nem tesznek meg mindent a pályán.
dec. 15
10:33
Újpest: Biztos, hogy a szezon végén gólkirály leszek – Diagne (She)
A Ferencváros elleni derbit Mbaye Diagne góljával nyerte meg vendégként az Újpest. A lila-fehérek szenegáli labdarúgója biztosra mondja, hogy tíz év után ismét újpesti gólkirály lesz az NB I-ben. A 2005–2006-os idényben Rajczi Péter 23 góllal végzett az élen, Diagne szerint a jövő nyáron az övé lesz a dicsőség.
dec. 15
10:33
Mourinho: elárultak a játékosaim (Metropol)
A Chelsea edzője szerint nem tesz meg mindent a győzelemért a csapata. Kicsit azért magát is fényezte.
dec. 15
10:51
Kép: „Megbolondultál?” – Németh fotója megosztotta rajongóit (She)
Németh Krisztián, a Sporting Kansas City magyar labdarúgója jól megérdemelt pihenését tölti. Facebook-oldalán a csatár egy érdekes képpel lepte meg rajongóit – voltak, akik megemelték a kalapjukat az SKC játékosa előtt bátorsága miatt, ám akadt, aki a „Megbolondultál?” mondatot használta inkább.
dec. 15
10:53
Női kézi-vb: így sérült meg Tomori Zsuzsanna – videó (She)
A magyar női kézilabda-válogatott a dániai világbajnokság nyolcaddöntőjében 24–23-ra kikapott Lengyelországtól, így elbúcsúzott a tornától. Tomori Zsuzsanna térdsérülést szenvedett az első félidőben, és hosszú kihagyás vár rá.
dec. 15
11:09
Egymeccses eltiltás a homofób All Star-válogatottnak (Infostart)
Homofób megnyilvánulásért egymeccses eltiltást kapott Rajon Rondo, az észak-amerikai bajnokságban (NBA) szereplő Sacramento Kings kosarasa.
dec. 15
11:27
Női kézilabda-vb - Az eddigi legrosszabb magyar szereplés (Infostart)
A magyar női kézilabda-válogatott hétfőn 24-23-ra kikapott a lengyelektől, így nem jutott be a negyeddöntőbe a dániai világbajnokságon, és 11-edikként minden idők legrosszabb vb-helyezésével zárta szereplését.
dec. 15
11:45
Sportszövetségek: Király másodszor, Cseh nyolcadszor – az év legjobbjai (She)
A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Az idén 54 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.
dec. 15
11:47
Chelsea: mindent elmondanak a kijáró arcai Leicesterben – videó (She)
Mint beszámoltunk róla, tovább folytatja pocsék szereplését a Chelsea az angol labdarúgó Premier League-ben: José Mourinho csapata hétfőn a Leicester City otthonában kapott ki 2–1-re. Íme, a King Power Stadion kijárójának arcai a találkozó előtt és után.
dec. 15
11:49
Kézi BL: Veszprém- és Szeged-gólok a legszebbek között! (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) összegyűjtötte a 2015-ös év 30 legszebb gólját a férfiak Bajnokok Ligája-sorozatából. A válogatásba mindkét BL-szereplő magyar csapat bekerült.
dec. 15
12:03
Így osztja vissza bevételeit a NOB a sport támogatására (Infostart)
Erős pályázónak nevezte Budapestet a 2024-es nyári játékok megrendezésére a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. Thomas Bach a MOB megalapításának 120. évfordulója alkalmából látogatott Budapestre. A sportvezető az InfoRádiónak beszélt egyebek közt az orosz doppingbotrány hatásáról is.
dec. 15
12:03
Real: Iscót kinézte az Arsenal, Sánchezt a madridiak – sajtóhír (She)
Angol sajtóhírek szerint az Arsenal kinézte magának Iscót, a Real Madrid epizódszerephez jutó labdarúgóját, a spanyol Don Balon magazin ugyanakkor úgy tudja, hogy a madridiaknál képben van az egyelőre Londonban játszó Alexis Sánchez.
dec. 15
12:03
Rogán minden családnak saját lakást vizionál - Döntenek az áfacsökkentésről (Behaviour)
Ma elfogadhatják az új Quaestor-törvényt is - Az MSZP inkább az élelmiszerek áfáját csökkentené.
dec. 15
12:05
Chelsea: négyszer kikosarazták, jön Mourinho ötödik ajánlata! (She)
Angol lapértesülések szerint a Chelsea a téli átigazolási időszakban ismét megkísérli elcsábítani John Stonest az Evertontól.
dec. 15
12:39
Premier League - Nem engedi el legjobbjait a listavezető Leicester (Infostart)
Az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Leicester City vezetőedzője, Claudio Ranieri leszögezte, hogy csapata két legjobbja, Jamie Vardy és Riyad Mahrez semmi pénzért nem távozhat januárban.
dec. 15
12:39
Eb 2016: Kassai Viktort is nevezték a 18 fős bírói keretbe (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kijelölte azt a 18 játékvezetőt, akik részt vesznek a franciaországi Európa-bajnokság 51 mérkőzésén – a listára pedig felkerült Kassai Viktor is.
dec. 15
12:57
Thomas Bach Coubertin-díjat adott Borkai Zsoltnak (Infostart)
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) megalakulásának 120. évfordulója az egész ötkarikás mozgalmat tekintve is mérföldkő. A NOB első embere Pierre de Coubertin-díjat adott át Borkai Zsoltnak, a MOB elnökének kedden Budapesten.
dec. 15
13:15
Török Kupa: Dzsudzsák nélküli sikerrel kezdett a Bursaspor (She)
A harmadosztályban középcsapatnak számító Tepecikspor elleni egygólos (3–2) idegenbeli győzelemmel kezdte meg a szereplését a Török Kupa csoportkörében a Bursaspor. A vendégek magyar légiósát, Dzsudzsák Balázst nem nevezték a találkozóra.
dec. 15
13:17
Atlétika: Londonban tartja az olimpia előtti főpróbát Usain Bolt (She)
A Gyémánt Liga-sorozat júliusi, londoni versenyén tartja a főpróbát a riói olimpia előtt a jamaicai síkfutó, Usain Bolt.
dec. 15
13:33
Kassai Viktor is ott lesz a franciaországi Európa-bajnokságon (Infostart)
Kassai Viktor is szerepel az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által a jövő évi franciaországi kontinensviadalra kijelölt 18 játékvezető között.
dec. 15
13:33
DVTK: újabb távozók, török edzőtáborba mehet a csapat (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK sportigazgatója, Árki Gábor az Észak-Magyarországnak adott interjújában beszélt Bekő Balázs távozásának okairól, a további távozókról, az együttes téli edzőtáboráról, és faggatták az új vezetőedzőről is.
dec. 15
13:51
Olimpia 2024: Budapestnek megvan az aranygaranciája – Orbán (She)
Budapest kész megragadni a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által teremtett esélyt a 2024-es ötkarikás játékok rendezésére – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) megalakulásának 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen, kedden Budapesten.
dec. 15
14:09
Topligák: élen a manchesteriek; a Southampton a Bayern előtt (She)
A profi futballisták adatait elemző CIES Football Observatory statisztikái szerint az öt topbajnokság klubjai közül a két manchesteri együttes játékosai játszották összesítésben a legtöbb, szám szerint 120-120 mérkőzést idén a válogatottjaikban. Amíg azonban a United 18 labdarúgóval hozta ezt a számot, addig a City 16-tal.
dec. 15
14:09
Kassai is az Eb bírói keretében (Metropol)
A teljes bírói stábokat később, 2016 februárjában jelölik ki, ez lehet Kassai 3. Eb-je.
dec. 15
14:11
Paks: a Honvéddal kezdenek, külföldi felkészülési túra tervben (She)
A Paksi FC labdarúgócsapata hivatalos honlapján közzétette az NB I-es gárda téli felkészülési programját. Az élvonal 4. helyén telelő tolnaiak január 6-án kezdik el a felkészülést a tavaszi szezonra. Az első felkészülési mérkőzést január 16-án, a Bp. Honvéddal játssza a Paks, a tervek között szerepel egy külföldi túra is az alapozás végén.
dec. 15
14:13
Leicester: semmi pénzért nem távozhat a listavezető két ásza (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban listavezetõ Leicester City vezetõedzõje, Claudio Ranieri leszögezte, hogy csapata két legjobbja, Jamie Vardy és Riyad Mahrez semmi pénzért nem távozhat januárban.
dec. 15
14:15
BL: nincs Barca-játékos a csoportkör álomcsapatában (She)
Egyetlen labdarúgó sem képviseli a címvédő Barcelonát a Bajnokok Ligája csoportkörének álomcsapatában. A csoportkör góllövőlistájának élén végző portugál Cristiano Ronaldo, aki a Real Madrid színeiben tizenegyszer volt eredményes, viszont nem hiányzik a névsorból.
dec. 15
14:27
Eb 2016: közvetlen szurkolói járatok indulnak Franciaországba (She)
A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság csoportmérkőzéseire a mérkőzésekhez igazított szurkolói repülőjáratokkal is eljuthatnak a magyar drukkerek. Magyarország az F-csoportban 2016. június 14-én Ausztriával, június 18-én Izlanddal, június 22-én Portugáliával mérkőzik meg – a helyszínek Bordeaux, Marseille és Lyon.
dec. 15
14:27
Szurkolói különgépeket indít Budapestről a Wizz Air (Metropol)
Az Eb alatt könnyebb lesz Franciaországba jutni.
dec. 15
14:29
Díjátadás: a Nemzeti Színházban lesz az M4 Év Sportolója Gála (She)
A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) új helyszínen, a Nemzeti Színházban rendezi meg január 14-én 20 órától a legjobb sportolókat 58. alkalommal díjazó éves ünnepséget.
dec. 15
15:03
Bombameglepetés a Bajnokok Ligájában (Infostart)
Egyetlen játékos sem képviseli a címvédő FC Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének álomcsapatában.
dec. 15
15:03
Légiósok: újabb német klub érdeklődik Stieber után (She)
Német lapértesülés szerint a Werder Bremen is szerződtetné Stieber Zoltánt, a Bundesligában szereplő HSV magyar futballistáját.
dec. 15
15:05
Eb 2016: közvetlen repülőjárat a portugál meccs helyszínére (She)
A magyar labdarúgó válogatott 2016-os Európa-bajnokságra utazni kívánó szurkolói több légitársaság szolgáltatását is igénybe vehetik a nyári kontinenstorna ideje alatt.
dec. 15
15:21
FTC: „Jó lenne még a Fradival egy nemzetközi kupaszereplés” (She)
Leandro de Almeida, a Ferencváros magyar válogatott labdarúgója az NSO Tv-nek adott interjúban visszaemlékezik pályafutása legfontosabb pillanataira.

Keresés