2015. december 24. csütörtök

dec. 24
6:03
A legjobb francia labdarúgó 2015-ben (Infostart)
Blaise Matuidi lett 2015 legjobb francia labdarúgója.
dec. 24
7:51
NBA: GSW-, Spurs-, Cavs-siker, Lakers-bukás – a szokásos (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján 13 mérkőzést rendeztek. A ligát fölényesen vezető, bajnoki címvédő Golden State Warriors a Utah Jazz ellen szerezte meg szezonbeli 27. sikerét. A keleti első Cleveland Cavaliers a 24 pontig jutó LeBron James és a 23 pontos Kevin Love vezérletével győzött a New York Knicks ellen. A San Antonio Spurs sorozatban hetedszer…
dec. 24
8:27
MU: The Sun-válasz Van Gaalnak – elnézést kértek, de még hogy! (She)
Mint arról beszámoltunk, a hat tétmeccse nyeretlen Manchester United menedzsere, Louis van Gaal szerdai sajtótájékoztatóján kikelt magából az őt kritizáló újságírók miatt, majd faképnél hagyta őket. A The Sun válasza nem maradt el...
dec. 24
8:45
MLSZ: Mindannyiunknak fejlődni kell – Csányi Sándor (She)
A hazai szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor elégedett a magyar labdarúgás 2015-ös esztendejével, de karácsonyi köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a sportág szereplőinek az újévben is fejlődniük kell.
dec. 24
9:03
Úszás: „Hosszú megteheti. Én nem mondtam volna ki” (She)
A világklasszis úszó, Hosszú Katinka kedden bírálta sajtótájékoztató keretében a Magyar Úszószövetséget (MÚSZ), úgy fogalmazott, hogy többek nevében szól. Azóta Cseh László már jelezte, nem érti, mire gondolt Hosszú, a Nemzeti Sportnak pedig Kapás Boglárka nyilatkozott, aki érti a netanyai rövid pályás Eb első számú csillagának szavait, de nem kívánt állást foglalni egyik oldal mellett sem.
dec. 24
9:21
Arsenal: tökéletes reakció a folyosón a rangadón – videó (She)
Az Arsenal 2–1-re legyőzte odahaza a Manchester Cityt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League 17. fordulójának záró mérkőzésén. A londoniak most felrakták Youtube-ra a találkozó idejében a játékoskijárón rögzített felvételt. Semmi extra, egészen 1 perc 48 másodpercig.
dec. 24
9:57
F1: vége van – egy évig tartott Jenson Button házassága (She)
Jenson Button, a Formula–1-es McLaren 35 esztendős pilótája nem egészen egy év házasság után szakított feleségével, Jessica Michibatával.
dec. 24
10:15
Úszás: klubja segít Hosszú Katinkának – a Vasas is reagált (She)
Egymást követik a reakciók Hosszú Katinka keddi sajtótájékoztatója után, melyen az úszónő a magyar szövetséget bírálta. Cseh László, Gyárfás Tamás  és Kapás Boglárka után a világklasszis klubja, a Vasas, illetve a klub elnöke, Markovits László is megszólalt az ügyben.
dec. 24
10:33
MU: „Van Gaal nem látja át az angol focit, nem való ide” (She)
Andrej Kancselszkisz, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United korábbi orosz szélsője úgy gondolja, Louis van Gaal, a gárda jelenlegi menedzsere nem látja át az ország futballját, ám Kancselszkisz szerint ettől függetlenül várni kellene a szezon végéig a holland szakember menesztésével.
dec. 24
10:33
Drogba edzőként térhet vissza a Chelsea-hez (Metropol)
Élő szerződése ellenére válthat a Montreal Impact csapatának elefántcsontparti labdarúgója.
dec. 24
10:35
Liverpool: bajban Bogdánék? Klopp Barcelonából hozhat kapust (She)
Sajtóhírek szerint Marc-André ter Stegen, a spanyol élvonalbeli FC Barcelona német labdarúgója a szezon végén elhagyja a katalán együttest, s lehet, hogy a Bogdán Ádámot is soraiban tudó Liverpoolhoz szerződik.
dec. 24
10:37
Videó: a sólyomszem nem sasszem! – Murrayé a tökéletes szerva (She)
A teniszben már régóta használják a sólyomszemet a vonalbírók munkájának segítésére. Csakhogy nem mindig működik tökéletesen! Az alábbi válogatásban a tíz legszorosabb szituációt (kint volt vagy bent?) gyűjtötték össze.
dec. 24
11:27
Hoffenheim: megvan Szalai kérője, már tárgyalnak – sajtóhír (She)
A héten több hír is megjelent a német sajtóban arról, hogy a magyar válogatott csatára, Szalai Ádám januárban távozhat a Hoffenheimtől. A legfrissebb hírek szerint a Hannover venné kölcsön, és már el is kezdődtek az egyeztetések a két klub között.
dec. 24
11:45
Vasárnapi sportműsor: utolsó előtti forduló az NFL-ben; darts-vb (She)
Bár a labdarúgó topligák és az NB I is szünetel – de még a Premier League-ben sem rendeznek most meccset –, azért a vasárnap is tartogat sporteseményeket. Az amerikai futball szerelmesei például már vasárnapra virradóra is nézhetik kedvenc sportjukat, este pedig három összecsapást is élőben láthatnak a Sport Tv-n.
dec. 24
11:47
BVB: beszökött a stadionba és meztelenül focizott a szurkoló (She)
A dortmundi rendőrség közlése szerint szerda este letartóztattak egy 25 éves férfit, akit a Bundesligában szereplő Borussia Dortmund stadionjában fogtak el – anyaszült meztelenül.
dec. 24
11:49
Chelsea: Európában még nem bizonyított, Copa-győztes argentin edző jöhet (She)
Brit sajtóhírek szerint az angol élvonalbeli Chelsea Jorge Sampaolit, a chilei labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát szemelte ki menedzsernek.
dec. 24
12:03
Csányi Sándor: még sokat kell fejlődnünk (Infostart)
A hazai szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor elégedett a magyar labdarúgás 2015-ös esztendejével, de karácsonyi köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a sportág szereplőinek az újévben is fejlődniük kell.
dec. 24
12:21
Vitorlázás: viharos lehet a Sydney–Hobart rajtja (She)
Rajtra kész a minden év végén hagyományosan megrendezendő Sydney–Hobart vitorlás viadal 109 hajós mezőnye, s várhatóan rendkívüli időjárási körülmények nézhet szembe a szombati nyitány idején.
dec. 24
12:39
A férfi vízilabda válogatott kétszer is legyőzte az oroszokat (Infostart)
A januári, belgrádi vízilabda Európa-bajnokságra készülő csapatok előkészületi találkozóin a magyar férfiválogatott kétszer is legyőzte az oroszok nemzeti együttesét.
dec. 24
12:39
Férfi vízilabda: az oroszokat legyőzték, 24-én még edzettek (She)
A januári, belgrádi vízilabda Európa-bajnokságra készülő csapatok előkészületi találkozóin a magyar férfiválogatott kétszer is legyőzte az oroszok nemzeti együttesét.
dec. 24
12:41
Arsenal: portugál válogatott középpályás lehet a Coquelin-pótló (She)
Sajtóhírek szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) második helyen álló Arsenal szerződtetné Daniló Pereirát, a portugál első osztályú Porto válogatott középpályását.
dec. 24
12:57
Argentína: „Akkor is Messinek passzolok, ha öten veszik körül” (She)
Paulo Dybala, a Juventus labdarúgócsapatának argentin támadója egy interjúban beszélt az általa nagyra tartott Lionel Messiről, apja haláláról és arról is, hogy meg sem fordult a fejében, hogy olasz válogatott legyen.
dec. 24
13:15
Videó: Darth Vadert csináltak az új igazolásból a bemutatáskor (She)
A mexikói élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Pachucát is elkapta a Star Wars-őrület. A csapat legújabb igazolását Darth Vader-ruhába bújtatták, és csak a hivatalos bemutatásakor leplezték le. A maszk alatt egyébként Omar Gonzalez, 30-szoros amerikai válogatott védő szuszogott hangosan.
dec. 24
13:17
Paks: Diósgyőrből érkezett, az NB II-be távozhat (She)
A Paks labdarúgócsapata 2014-ben Diósgyőrből szerződtette Vági Andrást, de a jobbhátvéd nem tudott alapemberré válni a tolnaiaknál, télen távozhat.
dec. 24
13:33
Drogba edzőként térhet vissza a Chelsea-hez (Infostart)
Élő szerződése ellenére távozhat a Montreal Impact csapatának elefántcsontparti labdarúgója, Didier Drogba, és helyet kaphat a londoni Chelsea szakmai stábjában.
dec. 24
13:33
Videó: szereti a kutyákat és Phil Collinst? Alexis Sánchez igen (She)
Sérülése miatt Alexis Sánchez mostanában kevesebb időt tölt arsenalos csapattársaival, annál többet viszont a kutyáival, akikről rövid videót közölt karácsony előtt.
dec. 24
13:35
Német sajtóhír: Guardiola lesz a Manchester City vezetőedzője (Infostart)
A Kicker című német lap információi szerint a Bayern Münchentől távozó Josep Guardiola jövő nyártól a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője lesz.
dec. 24
13:35
Legia: nincs jobb Nikolicsnál a világon ebben a mutatóban! (She)
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban második helyen álló Legia Warszawa hivatalos honlapján büszkén közölte, hogy Nikolics Nemanja, az együttes magyar válogatott támadója a világ élvonalbeli bajnokságait figyelembe véve a kanadai táblázat első helyén áll.
dec. 24
14:09
PSG: „Barcelona? Semmiféle ajánlatot nem kaptunk” (She)
Noha a hírek szerint a La Ligában szereplő Barcelona szívesen szerződtetné – sőt, korábban meg is kereste – Marco Verrattit, a Paris Saint-Germain 23 esztendős középpályását, Donato Di Campli, a játékos ügynöke elmondta, a katalánok nem tettek ajánlatot ügyfeléért.
dec. 24
14:11
Videó: ez nehéz szülés volt - Nikolics és a lengyel üdvözlet (She)
Lengyelül kellett kellemes karácsonyi ünnepeket kívánnia a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Legia Warszawa két labdarúgójának, Nikolics Nemanjának és Aleksandar Prijovicnak. A játékosok nehezen vették az akadályt, így nagyon szórakoztató videó kerekedett a köszöntésből.
dec. 24
14:27
Férfi kosár: Hanga ismét remekelt, Perlék közel álltak a bravúrhoz (She)
A spanyol férfi kosárlabda-bajnokság szerdai játéknapján a Hanga Ádámmal felálló Laboral Kutxa 91–83-ra nyert a San Seabastián vendégeként, míg Olaszországban a Perl Zoltánt is soraiban tudó Capo d’Orlando 74–63-ra kikapott a Dolomiti Energia Trentótól.
dec. 24
14:45
Torna: Berki még nem mondott le az újabb olimpiai éremről (She)
Nem törte meg, és nem is késztette visszavonulásra Berki Krisztiánt az idei világbajnoki kudarca, amelynek inkább a következménye volt fájó. Szembesülés azzal, hogy London „lovas” bajnokaként Rióban kísérletet sem tehet a „ötkarikás” címének megvédésére.
dec. 24
14:47
Tokió 2020: hűtlen kezelés nyomaira bukkant a Sporttanács (She)
Hűtlen kezelés nyomaira bukkant a 2020-as tokiói olimpia szervezésében közreműködő Japán Sporttanács (JSC).
dec. 24
14:49
Videó: az Arsenal „profi” zenésze karácsonyi bandát alapított (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal által működtetett alapítvány az idén karácsonykor is várja az adományokat, amelyeket a rászorulók megsegítésére gyűjtenek. Mesut Özil korábban egyedi pulóverrel csatlakozott a kampányhoz, Arsene Wenger menedzser napi fizetését ajánlotta fel, míg a Manchester City elleni győztes bajnoki előtt Petr Cech, Nacho Monreal és Alexis Sánchez állt össze…
dec. 24
15:03
Videó: a szekszárdi csarnokban zengett a „Nélküled” (She)
Egy kislány elénekelte az Ismerős Arcok együttes „Nélküled” című számát a női kosárlabda-bajnokságban az Atomerőmű KSC Szekszárd–Uniqa Sopron (72–80) mérkőzés előtt.
dec. 24
15:05
Videó: Gary Neville-t alaposan meglepte a pezsgősdugó (She)
A spanyol élvonalbeli Valencia karácsonyi videójában Gary Neville vezetőedzőnek meggyűlt a baja egy pezsgősdugóval. Pedig játékosként a Manchester Uniteddel megnyert trófeák során bőven volt alkalma gyakorolni…
dec. 24
15:21
Hűtlen kezelés nyomaira bukkantak a tokiói olimpiánál (Metropol)
A 2020-as tokiói olimpia szervezésében közreműködő Japán Sporttanács (JSC) talált szabálytalanságokat.
dec. 24
16:51
Videó: így kívánnak boldog karácsonyt sportolóink (She)
Az NSO Tv sportolókat kért meg, hogy egy-egy sort adjanak elő egy karácsonyi versből. Válogatott labdarúgó, vívó, úszó mellett olimpiai bajnokaink is idéztek a műből.
dec. 24
16:53
Karácsony: áldott, békés ünnepeket kívánunk minden NSO-olvasónak! (She)
dec. 24
17:27
Gúnyosan kért elnézést Louis van Gaaltól egy angol lap (Infostart)
A Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője, Louis van Gaal felszólításának eleget téve, elnézést kért tőle a The Sun című angol bulvárlap, de mindezt rendkívül gúnyosan tette.
dec. 24
18:57
Ligue 1: Lyonban nem fát állítottak, edzőt neveztek ki (She)
Idén nem a karácsonyi előkészületek voltak fókuszban a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Olympique Lyonnál, hanem tárgyaltak, a klub elnöke késő délután jelentette be az új vezetőedző, Bruno Génésio érkezését.
dec. 24
19:15
Viharos rajtra számíthat a Sydney-Hobart mezőnye (Infostart)
Rajtra kész a minden év végén hagyományosan megrendezendő Sydney-Hobart vitorlás viadal 109 hajós mezőnye, s várhatóan rendkívüli időjárási körülmények nézhet szembe a szombati nyitány idején.

Keresés