2015. december 11. péntek

dec. 11
0:21
NS: kézi – tovább Rióért; Lőw – otthon Lipcsében – péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk:
dec. 11
0:39
Pénteki sportműsor: újra pályán női kéziseink a vb-n (She)
Csütörtöki szünnapja után pénteken újra pályára lép a magyar női kézilabda-válogatott a dániai vb-n, mégpedig utolsó csoportmérkőzésén, Japán ellen. A fehérvári hokisok EBEL-mérkőzést játszanak, futsalválogatottunk Angliával vívja következő vb-selejtezőjét, az Egyesült Államok–Európa úszóviadalon pedig hét magyar is erősíti az „öreg” kontinens válogatottját. Íme, a mai sportműsor.
dec. 11
6:39
El: Másodrangú?! Jobb, ha ezt újra átgondolják – Klopp (She)
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere örül, hogy labdarúgói megúszták sérülés nélkül a csütörtök este fagyott talajú pályán lejátszott, Sion elleni Európa-liga-mérkőzést (0–0), és mindenkit figyelmeztetett: nem szabad lebecsülni az El-t, mert a folytatás olyan lesz a 32-es táblán, mint egy mini BL.
dec. 11
7:15
Európa Liga - A legjobb 32 mezőnye (Infostart)
Kialakult a kieséses szakasz, a legjobb 32 mezőnye a labdarúgó Európa Ligában.
dec. 11
7:15
Légiósok: megvan a Stieber után érdeklődő hatodik német klub (She)
A Hamburger Abendblatt szerint a Bundesliga 2-ben szereplő, ott a középmezőnyhöz tartozó Bochum is érdeklődik a Hamburgból elvágyódó magyar válogatott labdarúgó, Stieber Zoltán után.
dec. 11
7:33
NFL: a végén hibáztak a Vikingek – csoportelső a Cardinals (She)
Az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) 14. fordulójának csütörtök esti rangadóján az Arizona Cardinals hazai pályán 23–20-ra legyőzte a Minnesota Vikingsot, újabb sikerével pedig behozhatatlan előnyre tett szert az NFC Nyugati csoportjában.
dec. 11
7:51
NBA: hengereltek a hazai csapatok; a 76ers már 22 zakónál jár (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján ismét kikapott a Philadelphia 76ers, amely ebben a szezonban már huszonkettedik vereségét könyvelhette el. Az Oklahoma City Thunder Kevin Durant remeklésének köszönhetően – a 27 éves sztár tripla duplát ért el – simán nyert az Atlanta Hawks ellen, a Chicago Bulls pedig a Los Angeles Clipperst győzte le. A…
dec. 11
8:09
NBA: hengereltek a hazaiak; a 76ers már 22 zakónál jár (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján ismét kikapott a Philadelphia 76ers, amely ebben a szezonban már huszonkettedik vereségét könyvelhette el. Az Oklahoma City Thunder Kevin Durant remeklésének köszönhetően – a 27 éves sztár tripla duplát ért el – simán nyert az Atlanta Hawks ellen, a Chicago Bulls pedig a Los Angeles Clipperst győzte le. A…
dec. 11
8:09
„Lemostuk a szégyenfoltot” (Metropol)
Ha Németh András szövetségi kapitány csapata ma megint nyer, akkor másodiknál rosszabb nem lehet a csoportjában.
dec. 11
8:27
NHL: otthon bukott a Blues; Jágr lecsapott – újabb mérföldkő (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján csak a St. Louis Blues kapott ki hazai pályán, győzött viszont a Red Wings, a Tampa Bay, a Nashville, a Winnipeg, a Calgary és a Florida is – utóbbiban Jaromir Jágr, a cseh legenda megszerezte 731. NHL-es találatát – ez volt a kilencedik gólja a szezonban –, amivel utolérte a kanadai Marcel Dionnét a…
dec. 11
8:29
Férfi kosár Euroliga: Hangáék a hajrában kaptak ki (She)
A Hanga Ádámmal felálló Laboral Kutxa ugyan közel állt a diadalhoz Törökországban a férfi kosárlabda Euroliga legutóbbi fordulójában, ám a hajrában állva hagyta a Dario Saric fémjelezte Anadolu Efes.
dec. 11
8:45
Barca: igazi brazil – hihetetlen, hogy Neymar mibe sérült bele (She)
A Barcelona támadója, Neymar ágyéksérülést szenvedett a Bayer Leverkusen elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést megelőző utolsó edzésen. Körülbelül tíz nap kihagyás vár rá, ráadásul kérdésessé vált a szereplése a Japánban zajló klubvilágbajnokságon. Most kiderült, hogy mibe sérült bele a brazil klasszis…
dec. 11
8:47
Gyász: egy parkolóban lőtték le a hondurasi válogatottat (She)
Gyilkosság áldozata lett Arnold Peralta, 26-szoros hondurasi válogatott labdarúgó. A 26 éves játékost szülővárosában, Ceibában lőtték le egy bevásárlóközpont parkolójában – közölte a rendőrség.
dec. 11
9:03
Hétfőtől lehet ismét jegyet igényelni a labdarúgó Eb-re (Infostart)
A szombati sorsolást követően hétfőn déltől igényelhetnek ismét belépőt a szurkolók a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire.
dec. 11
9:03
Videó: beadást vártak, óriási gólt lőtt a korábbi Barca-játékos (She)
A csütörtöki labdarúgó Európa-liga-játéknap egyik legnagyobb gólját lőtte Jonathan dos Santos a Villarrealban a Viktoria Plzen ellen 3–3-ra végződő meccsen. A korábbi Barcelona-játékos a vendégek második találatánál mindenkit meglepett.
dec. 11
9:03
Holnap sorsolják ki az Eb-csoportokat (Metropol)
1972 óta először vesz majd részt a kontinenstornán a magyar válogatott.
dec. 11
9:05
Szombaton eldől, kik lesznek csoportellenfeleink a labdarúgó Eb-n (Infostart)
Szombaton 18 órától tartják a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság sorsolását, amelyen kiderül, mely csapatok lesznek a magyar válogatott ellenfelei a csoportkörben.
dec. 11
9:05
NB I: újabb magyar játékvezető lesz FIFA-kerettag 2016-tól (She)
Karakó Ferenc is tagja lesz 2016-tól a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) játékvezetői keretének.
dec. 11
9:21
Idei legjobbjait díjazta a kajak-kenu szövetség (Infostart)
Gálaműsorral egybekötött ünnepség keretében díjazta idei legjobbjait csütörtök este a Magyar Kajak-kenu Szövetség. A média kategóriában díjat kapott az M4 Sport tévécsatorna is.
dec. 11
9:39
NB I: a debreceni labdarúgók megkapták új autóikat – fotó (She)
Megkapták új Volkswagenjüket a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva játékosai.
dec. 11
9:57
Tottenham: munkanélküli, de a 140 milliós Rolls-Royce belefért (She)
Ki ne cserélne Emmanuel Adebayorral? A togói labdarúgó-válogatott támadója jelenleg munkanélküli, miután ősszel közös megegyezéssel távozott a Tottenhamtől. Azért nem kell őt sajnálni…
dec. 11
9:57
Jubileumi rangadó (Metropol)
Tegnap volt napra pontosan 60 éve annak, hogy az Újpest és az FTC először megmérkőzött egymással.
dec. 11
9:59
Eb 2016: hétfőtől lehet ismét jegyet igényelni a tornára (She)
A szombati sorsolást követően hétfő déltől igényelhetnek ismét belépőt a szurkolók a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire.
dec. 11
9:59
NBA - A Philadelphia újabb veresége (Metropol)
A 76ers ezúttal a Brooklyn Nets otthonában kapott ki. A csapatnak ebben az idényben ez volt a 22. veresége.
dec. 11
10:01
Labdarúgás: még a bírónak is nekiment, de az sem segített (She)
A kolumbiai Santa Fe labdarúgócsapata nyerte meg a 2015-ös Copa Sudamericanát – a második számú dél-amerikai kupasorozatot –, miután a finálé visszavágóján tizenegyesekkel 3–1-re legyőzte az argentin Huracánt.
dec. 11
10:33
Gyász: elhunyt minden idők egyik legjobb kézilabdázója (She)
Mexikóvárosban, 75 éves korában elhunyt Gheorghe Gruia, minden idők egyik legjobb kézilabdázója. A nemzetközi szövetség (IHF) 1992-ben őt választotta meg minden idők legjobbjának.
dec. 11
11:09
Real: Nem biztos, hogy nem a Barcában folytatom… – CR (She)
Cristiano Ronaldo semmilyen lehetőséget nem zár ki. A Real Madrid portugál klasszisa az AP hírügynökségnek beszélt őszintén a jövőjéről és szó szerint minden kaput nyitva hagyott.
dec. 11
11:27
Fenntartották Platini eltiltását (Infostart)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken elutasította Michel Platini fellebbezését, ezzel fenntartotta eltiltását.
dec. 11
11:27
Eb 2016: elöl a franciák, hátul a románok – hol vannak a mieink? (She)
A mértékadó angol Guardian erősorrendet készített az Európa-bajnokságon részt vevő válogatottakból. A dobogón a francia, a spanyol és a német válogatott került, az utolsó helyre a románok, a mieink pedig a 22. pozícióba.
dec. 11
11:29
FIFA: a CAS fenntartotta Michel Platini eltiltását (She)
A nemzetközi Sportdöntõbíróság (CAS) pénteken elutasította Michel Platini fellebbezését, ezzel fenntartotta az eltiltását.
dec. 11
11:31
Videó: a nap, amikor Szalai a Bayern kapujába bombázott (She)
A német labdarúgó Bundesliga YouTube-csatornájának adventi kalendáriumában a Mainz 2010–2011-es remek szezonja is helyet kapott, kiemelve a The Bruchweg Boys, a Szalai Ádám, André Schürrle és Lewis Holtby alkotta trió teljesítményét. A kiváló hármas nemcsak a góljaival hívta fel magára a figyelmet, hanem különleges ünnepléseivel is. Mint például Szalai Ádám bombagólja után, amit a Bayernnek…
dec. 11
11:45
Swansea: a Manchester United legendája is jelölt a kispadra (She)
Brit lapértesülések szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Swansea City vezetősége Ryan Giggset, a Manchester United 42 esztendős walesi legendáját szemelte ki Garry Monk utódjának.
dec. 11
12:21
Bayern: Ribéry újra megsérült, Benatia sem játszhat (She)
Sem Franck Ribéry, sem Mehdi Benatia nem léphet már pályára idén a Bayern Münchenben – jelentette a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő klub Twitter-csatornája.
dec. 11
12:23
Barcelona: a Chelsea és a Juve után a BL-győzteshez igazol? (She)
A tuttomercatoweb.com értesülései Juan Cuadradót szeretné szerződtetni a Barcelona.
dec. 11
12:39
Légiósok: „Stieber szóban már megegyezett – nem velünk” (She)
Benno Möhlmann, a német másodosztályú 1860 München vezetőedzője azt mondta: tudomása szerint Stieber Zoltán már szóbeli megállapodást kötött egy klubbal. Ezzel kapcsolatban csupán annyit konkretizált, hogy a magyar labdarúgó nem hozzájuk ígérkezett el.
dec. 11
12:57
Liverpool: Bogdán nagyon élvezte a játékot Origivel (She)
Divock Origi, a Liverpool belga válogatott labdarúgója nagyon sok pozitív üzenetet kapott, amelyek közül kiemelte a magyar csapattárs Bogdán Ádámét.
dec. 11
12:59
Rio 2016: újabb három magyar szerzett olimpiai kvótát (She)
Újabb három magyar atléta vált olimpiai kvótássá azután, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) módosította a nevezési szinteket.
dec. 11
13:15
BL: CR igen, Messi és Neymar nem került be az álomcsapatba! (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának 16 csapatos mezőnye már ismert, hétfőn sorsolják a nyolcaddöntő párosítását. Az izgalmak fokozása érdekében a goal.com sportportál a csoportkörben mutatott teljesítmények alapján összeállította az álomtizenegyét, íme!
dec. 11
13:33
Vidi: Nagyon kedvező szerződést kínáltunk Gyurcsónak – Kovács (She)
Kovács Zoltán, a Videoton sportigazgatója elmondta, kinevezése után szinte az első dolga az volt, hogy Gyurcsó Ádám szerződését meghosszabbítsa, de már akkor látszott, hogy a futballista távozni szeretne.
dec. 11
13:51
Bayern: rejtély – karambolozott a bajorok sztárja vagy sem? (She)
A német Bild úgy tudja, hogy Douglas Costa, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München 25 éves brazil sztárja szerda este – amíg csapata Horvátországban játszott Bajnokok Ligája-mérkőzést – autóbalesetet szenvedett.
dec. 11
13:53
MU: magát bünteti a klub – elmarad a karácsonyi parti (She)
Önkritikát gyakorolnak a klubvezetők és a játékosok a Manchester United labdarúgócsapatánál a Bajnokok Ligájából való kiesés után. Az elöljárók és a keret tagjai úgy döntöttek, hogy nem jönnek össze a tervezett karácsonyi partira.
dec. 11
14:09
Benedek Tibor: új, sikeresebb csapatot építünk az Európa-bajnokságra (Infostart)
Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya arra számít, hogy a görögök ellen nem játszó kulcsjátékosok visszatérésével a nemzeti együttes már a január felkészülési kupán és az Európa-bajnokságon is jobban szerepelhet.
dec. 11
14:09
El: lemondott a Partizan Beograd teljes vezetősége (She)
Lemondott a Partizan Beograd labdarúgóklubjának teljes vezetősége, miután a szerb csapat csütörtök este kiesett az Európa-ligából.
dec. 11
14:09
Lemondott a Partizan Beograd vezetősége (Metropol)
A szerb csapat csütörtök este kiesett az Európa Ligából, és a lefújás után a szurkolók szidták a játékosokat és a vezetőség lemondását követelték.
dec. 11
14:11
NB III: évi 30-40 milliós központi támogatás a csapatoknak (She)
A következő szezontól kezdve minden bizonnyal már az NB III-as labdarúgócsapatok is részesülnek központi támogatásban, amelyet utazási költségtérítés címén juttat majd el számukra a Magyar Labdarúgó-szövetség – tudta meg a Nemzeti Sport Online.
dec. 11
14:13
Arsenal: Anglia egyik legjobbját szerződtetné Wenger a Leicestertől (She)
Angol sajtóhírek szerint Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere a Leicester Citytől igazolna.
dec. 11
14:27
NBA: az NFL jobb buli lenne, szabadulnának a pofozógéptől (She)
Josh Harris és David Blitzer, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Philadelphia 76ers két tulajdonosa szeretné eladni a csapatot. Helyette NFL-együttest vennének, amit aztán Londonba költöztetnének.
dec. 11
14:45
NB I: „Biztos második helyre várom az Újpestet” (She)
Forró Gyulát meglepetésként érte, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány számít rá a decemberi összetartáson, hiszen az ősszel kevés játéklehetőséghez jutott. Az Újpest válogatott labdarúgója a szombati, Ferencváros elleni derbin bízik övéi jó játékában, a vérbeli rangadót idéző hangulatban és a vendéggyőzelemben. Az újpestieket biztos második helyre várja a szezon végén.
dec. 11
14:47
Rio 2016: fiatalosabb, sportosabb – ilyen lesz a magyar formaruha (She)
A Use Unused divatcég tervezheti a magyar olimpiai csapat formaruháját a jövő nyári riói ötkarikás játékokra.
dec. 11
14:49
Eb 2016: ételspecialitásokkal kényeztetik a szurkolókat (She)
Változatos gasztronómiai kínálattal és látványos programokkal várja Párizs azt a mintegy hárommillió látogatót, aki a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán érkezik jövőre a városba.

Keresés