2015. december 17. csütörtök

dec. 17
0:03
Német Kupa: Dárdai Herthájára újabb másodosztályú túra vár (She)
A legjobb nyolc mezőnyének kialakulásával ki is sorsolták a Német Kupa negyeddöntőjének párosítását. Dárdai Pál csapata, a Hertha a másodosztályú Heidenheimnél vendégeskedik.
dec. 17
0:21
Csütörtöki sportműsor: pályán a Barca, kezdődik a darts-vb (She)
Csütörtökön a Barcelona is elkezdi szereplését a klubvilágbajnokságon Japánban, ahol a a River Plate már bejutott a vasárnapi fináléba. A BL-címvédőnek a kínai Kuangcsou Evergrandét kell legyőznie. Folytatódnak a spanyol és az olasz kupaküzdelmek is, míg Londonban kezdetét veszi a PDC darts-világbajnokság. Az első estén a vb-címvédő Gary Anderson és az extravagáns Peter Wright is pódiumra lép –…
dec. 17
7:33
NHL: a Penguins sorozatban harmadszor kapott ki (She)
A keleti főcsoportban első Washington Capitals, valamint a Boston Bruins is hazai pályán győzött az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.
dec. 17
7:35
NBA: Durant 24 pontot dobott, folytatódott az Oklahoma szériája (She)
Sorozatban hatodik alkalommal nyert az Oklahoma City Thunder az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján.
dec. 17
8:27
Chelsea: Hiddink átveszi Mourinho helyét, aztán jön Simeone? (She)
Sajtóhírek szerint Guus Hiddink lesz az angol élvonalbeli Chelsea menedzsere – ha José Mourinho távozik a londoni csapattól. A holland tréner jó eséllyel csak a szezon végéig maradna, s Diego Simeone jelentheti a hosszú távú megoldást.
dec. 17
9:03
Videó: Megyeri társának gólját hetekig lehetne mutogatni (She)
A Getafe labdarúgócsapata hiába nyert 3–1-re a Rayo Vallecano ellen a spanyol Király-kupában, a vendégek idegenben lőtt góllal bejutottak a legjobb 16 közé. A Getafe – amelynek kapuját Megyeri Balázs védte – már 31 perc után 3–0-ra vezetett. Az argentin Santiago Vergini szerezte a csapat második találatát egy látványos mozdulattal.
dec. 17
9:05
Bayern: megegyeztek, Ancelotti váltja Guardiolát – sajtóhír (She)
Spanyolországi értesülések szerint Pep Guardiola vezetőedző az idény végén elhagyja a német élvonalbeli Bayern Münchent, helyét pedig a legutóbb a Real Madridnál dolgozó Carlo Ancelotti veszi át.
dec. 17
9:21
Német Kupa: ez a diadal Dárdai ajándéka, egymillió euró a kasszában (She)
A Hertha BSC a második ligás Nürnberg ellen aratott idegenbeli sikerével bejutott a labdarúgó Német Kupa negyeddöntőjébe, amelyben a Heidenheim lesz az ellenfele. Dárdai Pál, a Hertha magyar vezetőedzője igen elégedett volt a magabiztos sikert arató berlini csapattal.
dec. 17
9:23
Videó: Ibrahimovic az év gólját lőtte volna – ez gátolta meg! (She)
Zlatan Ibrahimovicnak is lehet pechje. A PSG világklasszis svéd csatára a Saint-Étienne elleni francia Ligakupa-nyolcaddöntőben látványos mozdulattal lőtt kapura egy szögletet követően, de a labda kipattant a kapufáról. A meccset Edinson Cavani döntötte el a 86. percben, a párizsiak 1–0-ra nyertek.
dec. 17
9:39
Celtic: Gyurcsó jobb lenne, mint a legtöbb támadó – sajtóhír (She)
Külföldön is téma Gyurcsó Ádám és a Celtic kapcsolata – amelyről a Nemzeti Sport Online már korábban beszámolt –, a the4thofficial.net szerint a magyar szélső erősítést jelentene, hiszen jobb futballistának tartják, mint a jelenlegi keret legtöbb támadóját.
dec. 17
9:57
Női kézi-vb: „Nem vagyunk lúzerek!” – 15/23, Neagu megdicsőült (She)
A fáradtságtól alig állt a lábán Cristina Neagu, a román női kézilabda-válogatott játékosa a Dánia ellen hosszabbításban kiharcolt 31–30-as siker után. Nem is csoda – majdnem végigjátszotta a házigazdák elleni mérkőzést, „mellesleg” dobott 15 gólt, és végig megállíthatatlan volt.
dec. 17
9:59
Klub-vb: Messi nem aludt jól, nem játszik az elődöntőben (She)
Lionel Messi, a spanyol élvonalbeli Barcelona négyszeres aranylabdás játékosa vesegörcs miatt nem lép pályára a Kuangcsou Evergrande elleni elődöntőben a Japánban zajló klubvilágbajnokságon.
dec. 17
10:15
Messit vesegörcs kínozza (Infostart)
Nem léphet pályára a labdarúgó klub-világbajnokság elődöntőjében Lionel Messi. A Barcelona argentin sztárja vesegörcse miatt hagyja ki a kínai Guangzhou Evergrande elleni fél 12-kor kezdődő meccset - közölte a katalán klub.
dec. 17
10:15
Ausztria: a Bayern védője ötödször lett az év labdarúgója (She)
Sorozatban ötödször David Alabát, a Bayern München légiósát választották az év legjobb labdarúgójának Ausztriában.
dec. 17
10:33
Eb 2016: így tud szervezetten utazni a mieink meccseire! (She)
Már lehet jelentkezni a szervezett utazásra a magyar labdarúgó-válogatott 2016-os Európa-bajnoki mérkőzéseire. A szurkolók több lehetőség közül is választhatnak, a jelentkezési határidő május 15.
dec. 17
10:35
Darts-vb: ki nem találná, honnan ered a dal, amiért bolondulnak a szurkolók (She)
Csütörtökön kezdetét veszi a 2015-ös PDC dartsvilágbajnokság, amely az izgalmak mellett azt is garantálja, hogy a következő két és fél hétben rengetegszer hallhatjuk a sportággal összeforrt Chase the Sun című slágert. A Sport Tv utánajárt, honnan is ered a darts-fanatikusok kedvenc nótája.
dec. 17
10:51
NB I: hét ferencvárosi játékos az ősz csapatában (She)
A Nemzeti Sport hagyományainak megfelelően a lapunk által adott osztályzatok alapján ezúttal is elkészítette az élvonalbeli labdarúgók posztonkénti rangsorát. Az NB I-ben listavezető Ferencvárost hét, az Újpestet három, míg a Haladást egy labdarúgó képviseli az ősz csapatában. A posztonkénti rangsort – amelyre 142 futballista kerülhetett fel a 19 fordulóban pályára lépő 286 közül – megtalálja a…
dec. 17
11:09
Légiósok: Fáj, hogy a főnök nem mondta a szemembe – Köteles (She)
A kispadra szorult a Genk labdarúgócsapatában korábban biztos kezdőjátékos Köteles László. A magyar légiós elfogadja a vezetőedző döntését, az viszont rosszulesett neki, hogy erről nem kapott személyes tájékoztatást.
dec. 17
11:11
Videó: Mi tenné boldoggá? Mourinho zseniális választ adott (She)
Valószínűleg egyetlen Chelsea-szurkoló sem viccelődne a csapat szezonbeli szereplését látva – a londoniak jelenleg a 16. helyen állnak az angol bajnokságban és csak egy ponttal előzik meg a már kieső helyen álló Norwich Cityt – , azonban José Mourinho menedzser így tett. A portugál szakember a Clare Balding-show karácsonyi különkiadásának vendége volt. A népszerű brit újságíró, műsorvezető azt…
dec. 17
11:27
Kvíz: ki szerepelt magyarként a darts-vb-n? Ki a „Kígyómarás”? (She)
A dartsvilágbajnokság kapcsán játékra hívjuk az olvasókat. Kíváncsiak vagyunk arra, ön mennyire ismeri a játék történetét. Nem könnyű a kvíz (vagy mégis?), de megéri kipróbálni, mert értékes könyvet és magazint nyerhet!
dec. 17
11:45
Klub-vb: Barcelona–Kuangcsou élőben az NSO-n! (She)
A klubvilágbajnokság elődöntőjében a Messi és Neymar nélkül felálló a Barcelona a kínai Kuangcsou Evergrande ellen lép pályára Japánban a döntőért. Tartsanak velünk, kövessék figyelemmel percről percre frissülő, élő közvetítésünket, kommenteljenek, mondják el a véleményüket.
dec. 17
11:47
Világfutball: történelmi vereséggel vonult vissza a klasszis – videó (She)
Történelmi vereséget szenvedett Abby Wambach búcsúmeccsén az Egyesült Államok női labdarúgó-válogatottja, amely helyi idő szerint szerdán 1–0-ra kikapott hazai pályán a kínaiaktól.
dec. 17
12:03
Bayern: új kérő, bombasztikus fizetéssel csábítják a támadót (She)
A német Bild értesülései szerint a francia bajnokságból toronymagasan kiemelkedő Paris Saint-Germain 2016 nyarán kísérletet tesz Robert Lewandowski megszerzésére.
dec. 17
12:39
Videó: horrorsérülés a Barca meccsén – erős idegzetűeknek (She)
A Barcelona Luis Suárez góljával megszerezte a vezetést a kínai Kuangcsou Evergrande ellen a klubvilágbajnokság elődöntőjében. A gól előtt azonban egy szomorú jelenet történt a 33. percben. A kantoni Cou Cseng csúszott el a saját tizenhatosán belül, a lába pedig olyan szerencsétlenül fordult ki, hogy a játékost le kellett cserélni.
dec. 17
12:41
Bursaspor: megegyeztek, megvan Dzsudzsákék új edzője (She)
Megoldódtak Dzsudzsák Balázsék edzőgondjai – legalábbis ezt reméli a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bursaspor, miután arról számolt be, hogy megegyeztek Hamza Hamzaogluval.
dec. 17
12:57
Légiósok: mindenképp elkerülné az anyagi csődöt Dzsudzsák (She)
A Figyelő című hetilap karácsonyi dupla száma két oldalas cikket közöl Dzsudzsák Balázsról. A Bursaspor magyar labdarúgója, Eb-résztvevő válogatottunk csapatkapitánya a törökországi mindennapok mellett beszélt kedvelt üdülőhelyeiről, öltözködési stílusáról, fiataloknak szánt üzenetéről, valamint arról: mihez kezd a fizetésével.
dec. 17
12:59
Real: az elnök visszahívta Raúlt, ezt válaszolta a legenda (She)
A Marca értesülései szerint Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke szeretné, ha ismét a klub alkalmazásában állna Raúl González Blanco, a királyi alakulat legendás csatára, aki a közelmúltban vonult vissza a profi labdarúgástól.
dec. 17
13:15
Eb 2016: eldőlt! Ebben a két mezben szerepel a magyar válogatott (She)
Lezárult az adidas és a Nemzeti Sport Online közös és egyedülálló kezdeményezése, amely során a szurkolók dönthettek arról, milyen mezben szerepeljen a magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon.
dec. 17
13:17
Női kézi-vb: Lökének sokat jelentene, ha a magyarokon is segíteni tudnának (She)
Montenegró felülmúlásával nagy lépést tett a végső győzelem felé Norvégia a Dániában zajló női kézilabda-világbajnokságon. Az északiak végső sikere a magyar olimpiai álmok életben tartásához is szükséges. A Győrben játszó Heidi Löke tudja, hogy most egész Magyarország nekik szurkol, és a beállónak személyesen is sokat jelentene, ha segíteni tudnának a mieinknek.
dec. 17
13:19
BL: hosszabbított a meglepetéscsapat edzője (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe jutott Gent vezetősége meghosszabbította Hein Vanhaezebrouck vezetőedző szerződését.
dec. 17
13:33
Klub-vb: a Barcelona jutott a döntőbe (She)
A labdarúgó-klubvilágbajnokság elődöntőjében a Messi és Neymar nélkül felálló Barcelona a kínai Kuangcsou Evergrande ellen lépett pályára Jokohamában. Az európai BL-győztes Suárez mesterhármasával nyert, és bejutott a döntőbe, ahol a River Plate csapatával találkozik.
dec. 17
13:35
Női kézi: Légióskorlátozás kell és magyar kapitány – Mocsai (She)
Elsősorban motivációs szempontból törékeny a magyar kézilabdás állomány, néhány klasszis túlértékeli a szerepét, a leköszönő szövetségi kapitány nem tudott energiát adni a csapatnak, amelyből hiányzott a folyamatos belső késztetés – így értékelte a női kézilabda-válogatott vb-kudarcát a korábbi kapitány, Mocsai Lajos. A Testnevelési Egyetem rektora a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában…
dec. 17
13:51
Suárez mesterhármasával döntőben a Barca (Metropol)
Az FC Barcelona lesz az argentin River Plate ellenfele a Japánban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság döntőjében.
dec. 17
14:09
NB I: C. Ronaldóval pózolt az FTC középpályása – fotó (She)
Gyömbér Gábor, az NB I-ben szereplő Ferencváros középpályása Spanyolországban töltődött fel, s ha már ott járt, közös fotót készített Cristiano Ronaldóval – számolt be róla a delmagyar.hu.
dec. 17
14:09
Ifjabb Ocskay Gábor a jégkorong hírességeinek csarnokában (Metropol)
A sportág nagyjait tömörítő sportági Hall of Fame-nek a tragikusan elhunyt játékos mellett még két magyar tagja van.
dec. 17
14:27
Videó: leesik az álla, ha meglátja ezt az összjátékot (She)
A Reading labdarúgócsapata nagyszerű góllal szerzett vezetést a Hull City otthonában az angol másodosztályú bajnokság (Championship) 21. fordulójában. A vendégek csatára, Nick Blackman két látványos sarkazós passz után lőtt higgadtan a hazaiak kapujába. A Reading azonban a remek gól ellenére pont nélkül távozott, a Hull a második félidőben fordított és 2–1-re nyert.
dec. 17
14:29
Jégkorong: ifj. Ocskay Gábor is bekerült a Hírességek Csarnokába (She)
Posztumusz ifjabb Ocskay Gábor is bekerült a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) Hírességek Csarnokának tagjai közé.
dec. 17
15:21
PL: brutális 11 jött össze Mourinho és Van Gaal eladott sztárjaiból (She)
Nehéz heteket-hónapokat élnek át a Premier League-ben szereplő Chelsea és Manchester United szurkolói. Míg a londoniak a kieső helyek közelében bukdácsolnak a PL-ben, addig az MU a BL-ből hullott ki, emellett pedig finoman szólva is nehezen emészthető a csapat által képviselt stílus.
dec. 17
15:39
Légiósok: „Az edző odajött hozzám és megkérdezte: mi volt ez?” (She)
Júliusban még megilletődötten nyilatkozott az NSO Tv-nek Bobál Gergely, miután a német élvonalbeli bajnokságban szereplő Wolfsburg szerződtette a Budapest Honvédtól. A támadót meglátogattuk Németországban, ahol az új közegről, az első csapatról és a magyar válogatottról kérdeztük.
dec. 17
15:57
Barca: Taxisofőr! Iniesta új frizurája kicsapta a biztosítékot (She)
A Barcelona Lionel Messi és Neymar nélkül is könnyedén, három Luis Suárez-góllal masírozott a klubvilágbajnokság fináléjába. A mérkőzés egyik fő látványossága a visszafogott jellemét ismerve meglepően vagány frizurával pályára lépő Andrés Iniesta volt.
dec. 17
16:15
Chelsea: vége Mourinho edzőségének – kirúgták a portugált! (She)
A Chelsea klubvezetősége azonnali hatállyal menesztette José Mourinho menedzsert – adta hírül a BBC Sport, a Sky Sports és a Guardian. A londoni labdarúgócsapat katasztrofálisan szerepel a 2015–2016-os szezonban, a Premier League tabelláján csak a 16. helyen áll.
dec. 17
16:17
NFL: Beckham megint varázsolt, Deztől újra elvették az elkapást (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015-ös idénye kapcsán ismét jelentkezünk a heti érdekességekből szemezgető sorozatunkkal, a Red Zone-nal, kissé felfrissített formában. Mémek, statisztikák, videók, beszólások. No, azért a tippelgetések ezentúl sem maradnak el!
dec. 17
16:33
Kirúgták a Chelsea-től Jose Mourinho-t (Infostart)
A Chelsea vezetése menesztette Jose Mourinho vezetőedzőt a csapat gyenge bajnoki szereplése miatt - közölte a BBC.
dec. 17
16:33
BL: így nyerhet jegyet a döntőre a PlayStation F.C.-vel! (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligájával fennálló folyamatos partnerség megünneplése alkalmából a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) szeptemberben bemutatta a hivatalos PlayStation F.C. UEFA Champions League alkalmazást, amely kizárólag a PlayStation4 konzolra érhető el, és szeptember 11-től ingyenesen letölthető a PlayStation®Store áruházból.
dec. 17
16:35
Női kézilabda: Tomori Zsuzsanna sikeres műtéten esett át (She)
Sikeres műtéten esett át Tomori Zsuzsanna, a női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC magyar válogatott átlövője – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
dec. 17
16:51
Szerződést bontott a Chelsea Jose Mourinhóval (Infostart)
A Chelsea menesztette Jose Mourinho menedszert a csapat gyenge bajnoki szereplése miatt - közölte a BBC.
dec. 17
16:51
A Chelsea menesztette Mourinhót (Metropol)
Az 52 éves portugál tréner 2013-ban tért vissza a Chelsea-hez, amellyel idén bajnok lett és megnyerte a Ligakupát. Idén viszont nagyon gyengén szerepel a csapat.
dec. 17
17:45
Klub-vb: „Luis Suárez a büntetőterület orgyilkosa” (She)
Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője a „büntetőterület orgyilkosának” nevezte Luis Suárezt, miután az uruguayi támadó mesterhármasával a katalánok 3–0-ra legyőzték a kantoni Evergrandét, és kiharcolták a klubvilágbajnokság fináléjába kerülést.
dec. 17
17:47
Tenisz: „Sokat ki kell hagynom” – Gálfi Dalmát megműtik (She)
Óvatos célokat fogalmazott meg 2016-ra Gálfi Dalma, aki első magyarként élen zárta az évet a junior teniszezők világranglistáján.
dec. 17
17:49
Australian Open: reggel meccse lesz, délután férjhez megy (She)
Sűrű napja lesz szombaton Arina Rodionovának. Az ausztrál teniszezőnek két mérkőzést kellene megnyernie a hétvégén ahhoz, hogy szabadkártyát kapjon a 2016-os Australian Openre, az első meccse után azonban nem pihenés vár rá, hanem az esküvője.

Keresés