2015. december 9. szerda

dec. 9
0:03
BL: Van Gaal előre megmondta, de pech, és a bíró is hibás (She)
Kiesett a Manchester United a labdarúgó Bajnokok Ligájából, ugyanis a B-csoport utolsó fordulójában kikapott a Wolfsburg otthonában, a másik rivális, a holland PSV pedig nem tette meg azt a szívességet az angoloknak, hogy vereséget szenvedjen a CSZKA Moszkvától. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!
dec. 9
0:07
NS: Üllői úti Stieber-esély; fekete kéziskedd – szerda (She)
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:
dec. 9
0:11
Szerdai sportműsor: körömrágós BL-est; dán–magyar (She)
A keddi izgalmak után szerdán még kiélezettebb játéknapot rendeznek a Bajnokok Ligájában: az Olympiakosz az Arsenallal, a Chelsea a Portóval játszik ki-ki meccset a továbbjutásért, s a másik két csoportban is van még kiadó hely a legjobb 16 között. A női kézilabda-válogatott a Montenegró elleni blama után a házigazda Dániával találkozik – a BL-mérkőzésekkel egy időben. A néző választhat,…
dec. 9
1:51
Európai kupák: 7/7, avagy elképesztő a spanyol fölény! (She)
Az 54 UEFA-tagállamból 17-nek maradt versenyben csapata a két európai labdarúgókupa, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga tavaszi egyenes kieséses szakaszára. Spanyolországnak még mind a hét indulója állja a sarat – íme, a tavaszt várók listája néhány megjegyzés kíséretében.
dec. 9
5:27
A jogsértő nem marad észrevétlen (Behaviour)
December 17-ig tart az Amnesty International Levélíró Maraton akciója.
dec. 9
5:29
Gyermek SOS: amikor minden perc számít (Behaviour)
Stresszhelyzetben gyors segítséget nyújthat a gyermeksos.hu weboldal.
dec. 9
5:31
Nyomkövetőt szerelnek Pistoriusra (Behaviour)
Szándékos emberölésre változtatták a paralimpiai bajnok elleni eddigi ítéletet.
dec. 9
5:33
Paks II. veszélyei - Uniós pénzek pórázán (Behaviour)
Hepehupás az adósságpálya - 2018-ban már 322 forintot érhet egy euró.
dec. 9
6:39
BL: Nem hajszolok rekordokat, ők kergetnek engem – C. Ronaldo (She)
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid támadója négy gólt lőtt a Malmőnek (8–0) a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján, természetesen elégedetten nyilatkozott a lefújás után – még Rafa Benítez vezetőedzőt is védelmébe vette a kritikus szurkolókkal szemben.
dec. 9
6:57
Vízilabda: simán nyertek a nők a franciák otthonában (Infostart)
A magyar női vízilabda-válogatott 18-9-re legyőzte a francia csapatot a világliga európai selejtezőinek harmadik fordulójában, kedden Troyesban.
dec. 9
6:57
NBA: a mínusz 20-as 4. negyed is belefért a Golden State-nek (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a címvédő Golden State Warriors idegenben 131–123-ra megverte az Indiana Pacerst, ezzel 23–0-ra módosította a mérlegét. A szezoncsúcsot jelentő 39 pontig jutó Klay Thompson vezette vendégek az első félidőben 79 pontot termeltek – a Denver az egész meccsen dobott 74-et az Orlando ellen –, így az is…
dec. 9
7:33
Tenisz: Federer szakított Edberggel, megvan az új edzője! (She)
A 17-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federer a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy két év után szakított edzőjével, Stefan Edberggel. A világranglista harmadik helyén álló teniszezővel a továbbiakban a svájci válogatott szövetségi kapitánya, Severin Lüthi mellett a 2012-ben visszavonult Ivan Ljubicic foglalkozik.
dec. 9
7:35
Eb 2016: a Groupama Arénában is lehet követni a sorsolást (She)
A labdarúgó Európa-bajnokság sorsolását a párizsi Kongresszusi Palotában rendezik szombaton, az esemény 18 órakor kezdődik. A ceremóniáról az M4 Sport már délelőtt 11 órától monstre műsorban számol be, sőt azok is élvezhetik az esemény minden percét, akik például a Ferencváros–Újpest rangadón szurkolnak, ugyanis a Groupama Arénában kivetítőn jelennek meg a televízióban látható képsorok a…
dec. 9
8:09
NHL: 4–0 után 4–4, aztán az utolsó percben jött a dráma (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján fordulatos meccset játszott egymással a Dallas Stars és a Carolina Hurricanes: a texasiak 4–0-ra vezettek hazai jégen az első harmadot követően, a vendégek viszont az 54. percre ledolgozták hátrányukat, 19 másodperccel a végső dudaszó előtt viszont Patrick Sharp emberelőnyből betalált, így a Csillagok ünnepelhettek.
dec. 9
8:27
NHL: 4–0 után 5–5, aztán az utolsó percben jött a dráma (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján fordulatos meccset játszott egymással a Dallas Stars és a Carolina Hurricanes: a texasiak 4–0-ra vezettek hazai jégen az első harmadot követően, a vendégek viszont az 54. percre ledolgozták hátrányukat, 19 másodperccel a végső dudaszó előtt viszont Patrick Sharp emberelőnyből betalált, így a Csillagok ünnepelhettek.
dec. 9
8:29
Ökölvívás: a Klicskót legyőző Furyt megfosztották egyik övétől (She)
A Nemzetközi Bokszszövetség, vagyis az IBF megfosztotta világbajnoki övétől Tyson Furyt, aki másfél héttel ezelőtt egyhangú pontozással megverte az ukrán Vladimir Klicskót Düsseldorfban.
dec. 9
9:21
Videó: így reagáltak a Malmö-drukkerek a 8–0-ra Madridban (She)
Ön hogyan fogadná, ha kedvenc labdarúgócsapata kikapna 8–0-ra a Real Madrid otthonában? A malmői szurkolók nem a döbbenettől nem mozdultak a helyükről a keddi Bajnokok Ligája-meccs után.
dec. 9
9:39
Edberg nem lesz tovább Federer edzője (Infostart)
Távozik a volt világelső Stefan Edberg a 17-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federer edzői stábjából, a svéd klasszis teniszező helyét a horvát Ivan Ljubicic veszi át.
dec. 9
9:39
Vitorlázás: Fa Nándort delfinek kísérték Les Sables d’Olonne-ba (She)
Kilencnapos hajóút után megérkezett Les Sables-d’Olonne-ba Fa Nándor és társa a Spirit of Hungary nevű vitorlással.
dec. 9
9:57
Barca: ettől féltek, az MSN egyik tagja kidőlt a sorból (She)
Ágyéksérülést szenvedett a Barcelona keddi edzésén Neymar, aki a Bayer Leverkusen elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen biztosan nem lép pályára.
dec. 9
10:15
Kép: egy aktív játékos maradt, aki a FIFA 96-ban is szerepelt (She)
Elképesztő, hogy repül az idő! Mint arról beszámoltunk, a brazil labdarúgás legendája, Rogerio Ceni szögre akasztotta a stoplist, a Twitter-felhasználók pedig ennek kapcsán tettek egy elképesztő felfedezést.
dec. 9
10:33
Delfinraj kísérte Fa Nándort Franciaországba (Infostart)
Kilencnapos hajóút után megérkezett Les Sables d'Olonne-ba Fa Nándor és társa a Spirit of Hungary nevű vitorlással.
dec. 9
10:33
Női kézi-vb: Ez a meccs nem döntött semmiről – Laurencz (She)
A magyar női kézilabda-válogatott kedden története egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el. A Montenegró elleni 15–32 ellenére a Nemzeti Sport állandó vb-szakértője, a válogatottat 1995-ben világbajnoki ezüstéremig vezető Laurencz László úgy véli, ez az egy meccs önmagában nem döntött semmiről, a taktikai tanulságokat érdemes levonni, érzelmileg viszont mihamarabb túl kell tenniük magukat a…
dec. 9
10:51
PL: Sturridge felépült, játszott 106 percet, és megsérült (She)
Alighogy felépült, ismét megsérült Daniel Sturridge, a Premier League-ben szereplő Liverpool labdarúgócsapatának támadója. Az angol válogatott játékosnak ezúttal a combjával akad problémája.
dec. 9
11:09
Klicsko "megfosztotta" IBF-övétől Furyt (Infostart)
Tyson Fury másfél hete három világbajnoki címet vett el Volodimir Klicskótól, aki azonban azzal, hogy kérte kettejük visszavágóját, már meg is fosztotta őt a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) nehézsúlyú övétől.
dec. 9
11:09
BL: Támadó felfogású vagyok, most demonstráltam – Benítez (She)
Rafael Benítez, a Real Madrid labdarúgócsapatának spanyol vezetőedzője a Malmö elleni 8–0-s Bajnokok Ligája-siker után kicsit odaszúrt a stílusát kritizálóknak, és tiszta vizet öntött a pohárba a Marcelo-ügy kapcsán is.
dec. 9
11:27
Kép: találja ki, melyik magyar bombagól hódít külföldön! (She)
Bizonyára emlékeznek még Németh „Szasza” Szabolcsra, aki a tavaszi szezonban óriási góllal hívta fel magára a figyelmet az internetezők körében. Az Ágfalva labdarúgójaként lőtt bombájának híre mára (bő hét hónappal később) eljutott az egyik legnevesebb spanyol sportlap, az AS internetes kiadásának címoldalára is.
dec. 9
11:45
Női kézi-vb: Évek munkája áll a győzelem mögött – Adzsics (She)
Érthetően elégedetten nyilatkozott Dragan Adzsics, a montenegrói női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a mieink felett aratott tizenhét gólos vb-győzelem után. A szakember a hosszú évek kemény munkájának tulajdonítja a keddi sikert.
dec. 9
11:47
Teke: Két magyar csapat is nyolc közé jutott a BL-ben (She)
A Szegedi TE és a Répcelak is bejutott a nyolc közé a férfi tekézők Bajnokok Ligájában.
dec. 9
11:49
Európa-liga: Vad II István Ciprusra kapott küldést (She)
Vad II István vezeti a csütörtöki APOEL–Sparta Praha mérkőzést az Európa-liga csoportkörének záró fordulójában.
dec. 9
12:03
Tokió 2020: pályakerékpárosok a spórolás középpontjában (She)
Takarékossági okokból nem Tokióban rendezik meg a 2020-as olimpia pályakerékpáros versenyeit.
dec. 9
12:21
Videó: a Real-játékosok megható jelenete a Malmö ellen (She)
Megható jelenetnek lehettek tanúi a nézők a Real Madrid–Malmö FF  labdarúgó BL-meccs egyik gólja után. A hazai játékosok Álvaro Arbeloa javaslatára odamentek Gyenyisz Cserisevhez, és átölelték az orosz játékost.
dec. 9
12:21
Begyógyszerezte, kirabolta, magára hagyta (Behaviour)
dec. 9
12:23
Klub-vb: csütörtökön kezdődik a torna – Barca, River vagy más? (She)
A házigazdaként résztvevő japán Sanfrecce Hirosima és az új-zélandi Auckland City selejtezős összecsapásával csütörtökön kezdődik a labdarúgó-klubvilágbajnokság, melynek döntőjére jövő vasárnap kerül sor.
dec. 9
12:25
NHL: 15 agyrázkódás, 69 bunyó – perel a halott hokis családja (She)
A 2015 februárjában elhunyt Steve Montador családja beperelte az észak-amerikai jégkorongligát (NHL).
dec. 9
12:39
Kiss László: ez lesz a világ egyik legszebb uszodája! (Infostart)
Januártól már a Tüskecsarnokban épülő uszodában készülhetnek a magyar versenyzők, ráadásul a Császár Komjádi uszoda felújítása véget ért. A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta, hogy világszínvonalú lehet az Dagály uszoda.
dec. 9
12:39
MU: Van Damned, avagy egy edző megaláztatásai – címlapok (She)
A Manchester United kedden 3–2-re kikapott a Wolfsburg otthonában, így kiesett a Bajnokok Ligájából, és a csoportban megszerzett harmadik hely következtében tavasszal az Európa-ligában szerepel. A vereség apropóján csokorba gyűjtöttük a vezető angol újságok sportos címlapjait, amelyek nem kímélik Van Gaalt.
dec. 9
12:39
Van Gaal nem mentegetőzik az MU kiesése után (Metropol)
Jobbak vagyunk, mint az előző szezonban, de a BL természetesen csalódás volt - mondta a szakember.
dec. 9
12:41
Chelsea: argentin futballistával enyhíthetik a csatárgondokat (She)
Elbúcsúzott a Boca Juniors labdarúgócsapatától, így valószínűleg hamarosan aktuálissá válik – ha már nem az – Jonathan Calleri klubváltása.
dec. 9
12:43
Videó: magyar énektől zengett a DAC-stadion – 2015-ben utoljára (She)
Az Ismerős Arcok együttes dala, a „Nélküled” minden hazai meccs előtt elhangzik Dunaszerdahelyen a DAC labdarúgócsapatának stadionjában. A Zlaté Moravce (Aranyosmarót) elleni bajnokin 2015-ben utoljára csendült fel az ismerős dallam.
dec. 9
13:15
NB I: Az Újpest FC „le akarja nyúlni az utánpótláspénzeket” – UTE (She)
Az Újpesti TE szerint az Újpest FC labdarúgóklub azért mondta fel a két fél közötti együttműködési megállapodást, mert „le akarja nyúlni az utánpótláspénzeket”.
dec. 9
13:17
Alpesi sí: Fenninger visszatérne a következő szezonra (She)
A súlyos térdsérüléséből lábadozó olimpiai és többszörös világbajnok Anna Fenninger a következő szezon első versenyén már szeretne ott lenni az alpesi sí világkupa-sorozat mezőnyében.
dec. 9
13:19
PAFC: nagy lehetőség – két fiatal is Belgiumban edzhetett (She)
Bévárdi Zsombor és Tímári Norman, a Puskás Akadémia két fiatal labdarúgója is szakmai körúton vehetett részt Genkben.
dec. 9
13:33
Vízilabda: kemény riválisok a Volvo-kupán Győrben (She)
Január 3. és 5. között, egy héttel a belgrádi Európa-bajnokság nyitánya előtt rendezik meg a 10. Volvo-kupáért kiírt nemzetközi férfi vízilabdatornát, amelynek az idén Győr ad otthont.
dec. 9
13:51
BL: CR rekordja; kínos MU-kudarc – a játéknap legjobb képei (She)
Kedden négy csoportban lezárultak a küzdelmek a Bajnokok Ligájában. A Real Madrid nyolcgólos győzelmet aratott a Malmö ellen, továbbjutott az Atlético Madrid, kiesett viszont a Manchester United, míg a Juventus elszórakozta a csoportelsőségét. Nézze meg a játéknapról készült legjobb képeket!
dec. 9
14:09
Real Madrid: CR egy mondattal földre küldte a röhögő Piquét (She)
Mint beszámoltunk róla, Gerard Piqué, az FC Barcelona labdarúgócsapatának spanyol hátvédje – szokásához híven – jót szórakozott a Real Madrid kárára, egy rakat „szmájlival” jelezte, jót nevet azon, hogy az ősi rivális blancókat kizárták a kupából. Most Cristiano Ronaldo adott sistergős választ.
dec. 9
14:11
Fallabda: biztonsági okokból törölték a nők világbajnokságát (She)
Biztonsági okokból törölték Malajziában a nők fallabda-világbajnokságát.
dec. 9
14:13
FTC: Stieber a Fradiban? Megjött a válasz Hamburgból (She)
Bruno Labbadia, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hamburg vezetőedzője reagált a Ferencvárost irányító Thomas Doll nyilatkozatára, amely szerint a Fradi trénere szívesen szerződtetné a HSV-nál kevés játéklehetőséghez jutó Stieber Zoltánt.
dec. 9
14:27
Hétvégén a Magyar Kupában ismét találkozik a Szolnok és a Szeged (Infostart)
Az A csoportot vezető Szolnok 18-9-re kiütötte a vendég Szegedet a férfi vízilabda ob I kilencedik fordulójában. A játéknap meglepetéseként a Honvéd 10-7-re győzött az OSC vendégeként.
dec. 9
14:27
Síugrás: Schlierenzauer a Négysáncversenyig pihen (She)
A szezont gyengén kezdő Gregor Schlierenzauer úgy döntött, a következő hetekben nem vesz részt a síugrók világkupa-versenyein, s egészen a december 28-án kezdődő Négysáncversenyig pihen.

Keresés