2015. december 7. hétfő

dec. 7
0:21
Hétfői sportműsor: PL- és La Liga; orosz–spanyol a kézi vb-n (She)
Hétfőn folytatódik a Dániában zajló női kézilabda-világbajnokság. A labdarúgó-topligákból a Premier League-ből és a La Ligából maradt egy-egy meccs hétfőre.
dec. 7
0:39
Férfi kosár: meglepő vereséget szenvedtek Hangáék (She)
Meglepő hazai vereséget szenvedett a Laboral Kutxa a spanyol kosárlabda-bajnokság 9. fordulójában, a második negyedet leszámítva gyengén játszottak. Elmúlt heti gyenge formájából csak részben tudott kimászni az Orlandina Basket és Perl Zoltán, ennek újabb fájó vereség lett az eredménye.
dec. 7
0:57
MLS: gól 27 másodperc után, Némethék kiejtője lett a bajnok! (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) 2015-ös szezonjának döntőjében a hét perc után már két góllal vezető Portland Timbers idegenben 2–1-re legyőzte a Columbus Crew együttesét, ezzel fennállása során először nyerte meg az MLS-t.
dec. 7
7:15
A venezuelai ellenzék szerint övék a parlamenti többség (Infostart)
Venezuelai ellenzéki vezetők azt állítják, hogy a kormányzó szocialisták vereséget szenvedtek, nekik pedig 16 év óta először sikerült többségre szert tenniük a törvényhozásban a vasárnap tartott parlamenti választáson.
dec. 7
7:33
NFL: továbbra is veretlen a Carolina, kikapott a Patriots (She)
A Carolina Panthers 41–38-ra nyert a New Orleans Saints ellen az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 13. fordulójában, így továbbra is veretlen. A New England Patriots hazai pályán kikapott a Philadelphia Eaglestől.
dec. 7
7:35
NHL: Kane megdöntötte Bobby Hull 44 éves rekordját (She)
Patrick Kane sorozatban a 22. mérkőzésén is pontszerzőként segítette a Chicago Blackhawkst az észak-amerikai profi jégkorongligában, ezzel megdöntötte Bobby Hull klubrekordját. Kane öröme teljes lehet, hiszen 3–1-re nyert a Winnipeg Jets ellen.
dec. 7
7:51
NBA: ilyen is ritkán történik meg Steph Curryvel (She)
A Golden State Warriors 114–98-ra nyert a Brooklyn Nets otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel, 22–0-s mérleggel vezeti a ligát.
dec. 7
8:09
Már 19 pont a Fradi előnye a tabellán (Metropol)
Az FTC harmadik találatát szerző Böde Dániel 854 perc gólcsend után talált be újra.
dec. 7
9:03
Hertha: a berliniek választottak – Dárdai Pál az év edzője! (She)
Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának magyar vezetőedzője végzett az első helyen az edzők között a berlini Év Sportolója választáson. A berlini sportélet legjobbjait 1979 óta díjazzák az évzáró gálán – Dárdai az első magyar sportember, aki bekerült a kiválasztottak közé.
dec. 7
9:03
Storck: megérdemeltük az előkelő helyet, de ez csak egy pillanatkép (Metropol)
A huszadik hely "nem biztosíték arra, hogy ezután minden mérkőzést megnyerünk".
dec. 7
9:21
Pool: elvették a csodagólt, Klopp zseniális magyarázattal szolgált (She)
Jürgen Klopp nyilatkozataiban sosem kell csalódnunk, játsszon bármit is a Liverpool. A „vörösök” vasárnap 2–0-s vereséget szenvedtek a kiesés elől menekülő Newcastle otthonában, pedig 0–1-nél szereztek egy szabályosnak tűnő gólt, amelyet a játékvezető les címén nem adott meg.
dec. 7
9:23
FTC: Nem lepett meg, hogy Nagy Ádám berobbant – Davidson (She)
Bobby Davison – aki 2008 elején szakmai menedzserként került az akkor angol tulajdonban lévő Ferencvároshoz – az általa irányított spanyol-portugál akadémiánál ismerhette meg Nagy Ádámot. Az FTC 20 éves labdarúgója azóta valósággal berobbant a magyar futballba, ráadásul nemcsak klubszinten, hanem a válogatottnál is. A szakembert ez nem lepte meg.
dec. 7
9:39
FTC: Nem lepett meg, hogy Nagy Ádám berobbant – Davison (She)
Bobby Davison – aki 2008 elején szakmai menedzserként került az akkor angol tulajdonban lévő Ferencvároshoz – az általa irányított spanyol-portugál akadémiánál ismerhette meg Nagy Ádámot. Az FTC 20 éves labdarúgója azóta valósággal berobbant a magyar futballba, ráadásul nemcsak klubszinten, hanem a válogatottnál is. A szakembert ez nem lepte meg.
dec. 7
9:57
Visszavonult a futballtörténelem leggólerősebb kapusa (Infostart)
Befejezte játékos-pályafutását Rogerio Ceni, a brazil Sao Paulo 42 éves kapusa, aki 1240 mérkőzésen 131 gólt szerzett, ezzel a sportág történetének legeredményesebb hálóőre.
dec. 7
9:57
Játékossors: visszavonult a történelem leggólerősebb kapusa (She)
Befejezte játékos-pályafutását Rogerio Ceni, a brazil Sao Paulo 42 éves kapusa, aki 1240 mérkőzésen 131 gólt szerzett, ezzel a sportág történetének legeredményesebb kapusa.
dec. 7
9:59
FTC: Száz kiló, zsíros kenyér, „nagyon megverlek” – Böde 2015-ös pillanatai (She)
Böde Dániel, a Ferencváros labdarúgója nem akármilyen évet zár hamarosan. Magyar Kupát és Ligakupát nyert az előző szezon végén a Fradival, ősszel előbb kimaradt a válogatott keretéből, majd két gólt vágott Feröernek, a norvégok elleni pótselejtezőn is volt emlékezetes pillanata, miközben az NB I-ben a góllövőlista élére állt. Az FTC közkedvelt csatára azonban őszintesége miatt is vált igazán…
dec. 7
10:01
Haladás: szürke mackóalsójával jótékonykodik Király (She)
A 101-szeres válogatott labdarúgó, Király Gábor a legendás szürke melegítő nadrágjai egyikét ajánlotta fel árverésre. Nem is akármelyiket: a Haladás kapusa a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőkön használt ruhadarabjával jótékonykodik.
dec. 7
10:03
Real: árulkodó jel – a Bayern sztárja Madridban lenne aranylabdás? (She)
„A Lewandowski-hadművelet" – ezzel a szalagcímmel jelent meg a spanyol AS hétfői száma. A sportnapilap információi szerint a Real Madrid 2016 nyarán szeretné megszerezni Robert Lewandowskit, a Bayern München csatárát.
dec. 7
10:15
Hosszú Katinka: "nagyon nem lenne szép, ha savanyú képet vágnék" (Infostart)
Ha nem is mindenki maradéktalanul, de inkább elégedettek voltak a magyar főszereplők az Izraelben rendezett rövidpályás Európa-bajnokság záró napjával.
dec. 7
10:15
Eb 2016: így sorsol az UEFA – a szombati húzás menete (She)
December 12-én, szombaton 18 órától Párizsban kisorsolják a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság csoportjait. Magyarország a harmadik kalapból várja a sorsolást – az UEFA ismertette a ceremónia menetét.
dec. 7
10:17
Videó: a csatár, aki megvalósította George Best álmát (She)
A legendás futballista, George Best sokszor elmondta, nagy álma valósulna meg azzal, ha egyszer úgy fejelne gólt, hogy a labdát előbb megállítja a gólvonalon. A Francia Kupa nyolcadik fordulójában a negyedosztályú Concarneau hazai pályán 2–0-ra legyőzte a szintén negyedik vonalbeli Chateaubriant csapatát. A második találat az elefántcsontparti Herman Koré nevéhez fűződik, aki úgy juttatta a labdát…
dec. 7
10:19
Női kézi-vb: „Hasonlóan gólerős átlövőjátékkal messzire jutunk” (She)
Az első nyolcba kerülés a reális cél, de a korábbi válogatott kézilabdázó, Deli Rita szerint legjobbjainknak ott a helye a négy között a Dániában zajló női világbajnokságon. Erről a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott a 43 éves, egykori átlövő.
dec. 7
10:33
Férfi kézi BL: Pálmarsson bombázott, a többiek repkedtek (She)
Az MVM Veszprémet erősítő Aron Pálmarsson bombagólját választották a harmadik legszebbnek a férfi kézilabda BL 10. fordulójának találatai közül.
dec. 7
10:33
Visszavonult a futballtörténelem leggólerősebb kapusa (Metropol)
Rogerio Ceni, a brazil Sao Paulo 42 éves kapusa 1240 mérkőzésen 131 gólt szerzett.
dec. 7
10:35
Légiósok: Priskin kíméletlenül lőtt a keresztléc alá – videó (She)
Mint beszámoltunk róla, Priskin Tamás csereként beállva szerzett győztes gólt a Zilina ellen a szlovák bajnokság 19. fordulójának rangadóján. Nézze meg a magyar válogatott támadó találatát!
dec. 7
10:37
FTC–Újpest: első körben ezer jegyet kaptak a lilák (She)
A vendég Újpest labdarúgócsapata első körben ezer jegyet kapott a Ferencvárostól a december 12-i bajnoki derbire.
dec. 7
10:51
Románia: Jelképes büntetést kell fizetnie a Dinamónak – Bőle (She)
Bőle Lukács szerint jelképes a 10 ezer lejes – kb. 700 ezer forintos – büntetés, amit a román Dinamo Bucuresti-nek kell fizetnie azért, mert a fővárosiak szurkolói magyarellenes rigmust skandáltak a CSMS Iasi elleni múlt heti bajnokin. A magyar labdarúgó majd' másfél éve a jászvásáriak keretéhez tartozik, és meglepte, hogy a játékvezető megszakította a találkozót.
dec. 7
11:09
Real: „utca” sincs ott, ahol lakik, próbázni megy a királyiakhoz (She)
A Marca értesülései szerint fiatal északír futballistát invitál a Real Madrid próbajátékra. A 11 éves Mark Norris nyáron utazik a királyiakhoz.
dec. 7
11:27
Benzema gólátlaga jobb, mint a Barça sztárjaié (Infostart)
Angliában még tart a Leicester City csodája, Németországban Dárdai Pál Herthája először nyert topcsapat ellen, Spanyolországban a Real Madrid Benzema vezérletével közelített a Barcelonához, Olaszországban megszakadt a Napoli 106 napos veretlenségi sorozata. A hétvégi futballmérkőzések összefoglalója Dénes Tamás szakírótól.
dec. 7
11:27
Videó: a Chelsea-játékos a leghíresebb svájcit utánozta (She)
A Chlesea középpályása, Ramires látványos videót tett közzé Instagram-oldalán. Mivel a brazil játékos honfitársával, Kenedyvel együtt nem került be a Bournemouthtól hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedő csapat keretébe, vasárnap az edzőközpontban edzettek, ahol Ramires elfogadta a Tell Vilmos-kihívást.
dec. 7
11:29
Férfi kézi BL: Tanultunk a Löwentől elszenvedett kinti vereségből – Ancsin (She)
Szombati győzelmének (30–24) köszönhetően már a hátralévő eredményektől függetlenül továbbjutott BL-csoportjából a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Ancsin Gábor, a szegediek válogatott átlövője szerint leszűrték a Löwentől elszenvedett idegenbeli vereség tanulságait, amiből profitálni tudtak a hazai visszavágón.
dec. 7
11:45
Dárdai Pál az év edzője Berlinben (Infostart)
A Hertha BSC kispadján ülő Dárdai Pált választották meg egy közönségszavazás során az év edzőjének Berlinben.
dec. 7
11:45
Arsenal: Özil fantasztikus – ő a legjobb Európában (She)
Mesut Özil adta a legtöbb gólpasszt és készítette elő a legtöbb helyzetet ebben a szezonban az európai ligákat figyelembe véve. Íme, a Sky Sports látványos statisztikai összehasonlítása az Arsenal klasszisáról, s a kategóriánként második futballistákról.
dec. 7
12:03
Videó: bajnokavatás helyett szurkolói háború Chilében (She)
A Colo Colo nyerte a chilei labdarúgó-bajnokságot (Apertura), miután a záró fordulóban a közvetlen riválisai nem győztek, így megőrizte pontelőnyét. A csapat Santiago Wanderers elleni mérkőzését azonban el kellett halasztani, mert a két klub szurkolói egymásnak estek a pályán. A huligánok a stadion rácsdarabjaival, pirotechnikai eszközökkel és székekkel dobálták egymást. A rendbontások a stadionon…
dec. 7
12:03
Dárdai Pál az év edzője Berlinben (Metropol)
A vezetőedzői posztot májusban átvevő magyar szakember benntartotta az élvonalban az együttest, amely jelenleg a Bundesliga negyedik helyén áll.
dec. 7
12:05
NB II: Azt hittem, hogy nekem már nem tudnak újat mondani – Szűcs L. (She)
B-licences edzői tanfolyamra jár Szűcs Lajos, az NB II-ben szereplő Dunaújváros PASE 42 éves labdarúgója. A rutinos kapus azt gondolta, hogy miután életének döntő részét a labdarúgópályákon töltötte, már semmi újjal nem tudnak számára szolgálni. A még élvonalbeli álmokat is szövögető Szűcs bevallotta, tévedett.
dec. 7
12:21
Együttműködésben készül az olimpiai pályázat (Infostart)
Együttműködési megállapodást írt alá hétfőn a magyar állam, a fővárosi önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság a 2024-es budapesti olimpiai pályázatról.
dec. 7
12:21
Arsenal: lehet, hogy négy hónapot kell kihagynia Cazorlának (She)
Santi Cazorla, az Arsenal spanyol labdarúgójának térdét pénteken megműtötték – legalább három hónapig nem léphet pályára.
dec. 7
12:23
BL: hét hely még kiadó, 13-an pályáznak – esélyeik itt! (She)
Még hét hely kiadó a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, 13 csapat verseng értük kedden és szerdán, a csoportkör utolsó fordulójában. A B- és a G-csoportban várnak ránk a legnagyobb izgalmak, de az E és az F jelű kvartett is merő izzadság lesz. Érdekesség, hogy három angol (Arsenal, Chelsea, Manchester United) és két német (Leverkusen, Wolfsburg) klub is az „életéért” küzd. Nézzük,…
dec. 7
12:39
PL: szúrós mémek és 5 letaglózó adat – új mélyponton a Chelsea (She)
Ismét, ebben az idényben már ki tudja, hányadszor csaptak össze a hullámok José Mourinho feje felett. A Chelsea szezonja szombaton új mélypontra került, miután a londoni klub hazai pályán szenvedett 1–0-s vereséget az újonc Bournemouth együttesétől.
dec. 7
12:57
NB I: Wukovics László nyomában a leggólerősebb újpesti légiós (She)
Mbaye Diagne, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest játékosa továbbra is termeli a gólokat. A szenegáli támadó ugyan nem sziporkázik a meccseken (nem is mindig futballozik jól), sorozatban a hatodik bajnoki mérkőzésén is eredményes volt – s mivel a csatárokat leginkább a gólok minősítik, nyugodtan kijelenthetjük, hogy remek formában van.
dec. 7
13:15
PL: 1991 óta nem volt ilyen; így „teszi tönkre Van Gaal az MU tradícióit” (She)
Érdekes hétvégén vagyunk túl a Premier League-ben, olyan történt, ami 1991 óta nem: a Manchester City, a Chelsea és a Manchester United sem szerzett gólt ugyanabban a fordulóban.
dec. 7
13:17
Olimpia 2024: aláírták az együttműködési megállapodást (She)
Együttműködési megállapodást írt alá hétfőn a magyar állam, a fővárosi önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság a 2024-es budapesti olimpiai pályázatról.
dec. 7
13:33
Real: Benzema nagyon baba sportkocsival próbál felejteni (She)
Karim Benzema, a Real Madrid csatára nehéz heteken van túl, de próbál egyenesbe jönni. A hétvégén két gólt szerzett a Getafe ellen 4–1-re megnyert spanyol bajnoki mérkőzésen, érzelmi állapotát pedig egy új sportautó vásárlásával javította tovább.
dec. 7
13:33
Rövidpályás úszó Eb: Magyarország az élen (Metropol)
A magyar úszók 11 arany, három ezüst és egy bronzérmet szereztek.
dec. 7
13:35
Anglia: Beckham dobta a focit, új kedvence van; fia karrierje véget ért (She)
David Beckham, az angol válogatott korábbi csapatkapitánya a Radio Timesnak adott nyilatkozatában elárulta, hogy már nem a futballmeccseket, hanem a rögbit nézi a legnagyobb élvezettel.
dec. 7
13:51
Franciaország: Nem haragszom Valbuenára – Benzema (She)
A zsarolási ügybe keveredett Karim Benzema állítja, nem haragszik honfitársára, az ominózus szexvideó mindenki által elkönyvelt áldozatára, Mathieu Valbuenára. A Real Madrid labdarúgójával a francia TF1 készített interjút, amelynek most a második részét is leadták a tévécsatornán.
dec. 7
13:53
Chelsea: egyedi külsőt kap az új stadion – képek (She)
A kivitelezéssel megbízott cég újabb képeket közölt a Chelsea labdarúgócsapatának új stadionjáról.
dec. 7
13:55
PAFC: eszméletvesztés után egy hónap pihenő (She)
Egy hónap kihagyás vár Branko Pauljevicsre, a Puskás Akadémia FC légiósára, aki a Bp. Honvéd elleni NB I-es mérkőzésen sérült meg.
dec. 7
14:09
Rövidpályás úszó Eb: Magyarország az élen (Infostart)
Tizenegy arany-, három ezüst-, egy bronzérem, két világcsúcs, öt Európa-csúcs, 48 ország között messze a legszebb eredmény - rögzítette a lényeget a magyar szereplést összefoglalva Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az izraeli Netánjában vasárnap zárult rövidpályás Európa-bajnokságot követően.

Keresés