2015. december 10. csütörtök

dec. 10
0:21
NS: kéziseink újra talpon!; az Eb mindent felülír – csütörtök (She)
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:
dec. 10
0:25
Csütörtöki sportműsor: a futsalválogatott vb-selejtezőt játszik (She)
A női kézilabda-vb-n szabadnapos lesz csütörtökön a válogatottunk, ám így is izgulnunk egyik nemzeti csapatunkért, futsalosaink ugyanis Győrben világbajnoki selejtezőt játszanak a belgákkal. A BL után az Európa-liga csoportköre is lezárul, megkezdődik a FIFA klub-vb, a jégkorong Mol Ligában pedig Újpest–Ferencváros derbit rendeznek. Íme, a mai sportműsor.
dec. 10
5:09
"Ócska trükkel" felez a KSH (Behaviour)
A szocialisták szerint a fideszesek továbbra is összevissza hazudoznak a szegénységről.
dec. 10
7:15
NBA: a Lakersnek a 122 pont is kevés volt, botlott a Spurs (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Los Angeles Lakers idegenben hosszabbítás után 123–122-re kikapott a négymeccses vereségsorozatát megszakító Minnesota Timberwolvestól. A vendégek szezon végén visszavonuló klasszisa, Kobe Bryant 11 pontot dobott. A Nyugati főcsoport második helyén álló San Antonio Spurs hárompontos vereséget szenvedett…
dec. 10
7:17
BL: Ki kit kaphat ellenfélnek? Íme, egy érdekes számítás! (She)
Hétfőn sorsolják a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. A mezőnyt ismerjük, a sorsolási kritériumokat szintúgy – mindez kiindulási alapot jelentett a közösségi médiában nagy népszerűségnek örvendő, MisterChip művésznevű spanyol statisztikus-újságírónak, hogy megjósolja: a lehetséges ellenfelek közül melyik mekkora eséllyel jut a csapatoknak.
dec. 10
7:33
Ezüstvasárnapi sportágválasztás a Műjégpályán (Infostart)
A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda vasárnap második alkalommal rendezi meg "A Téli Sportágválasztó - Mozogj télen is!" elnevezésű programját a Városligeti Műjégpályán.
dec. 10
7:33
NHL: a Boston hat, a Pittsburgh négy perc alatt ütött három gólt (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Pittsburgh Penguins idegenben 4–2-re legyőzte a Colorado Avalanche együttesét. A Pens a harmadik harmad előtt még 2–1-es hátrányban volt, a záró játékrészben azonban 205 másodperc leforgása alatt háromszor is betalált. Szintén remekül hajrázott a Boston Bruins, amely hat percen belül fordította meg a…
dec. 10
8:09
MU: „Van Gaal becsapja magát – nem jobbak, mint Moyes alatt” (She)
Hiába a BL-búcsút eredményező 3–2-es wolfsburgi vereség, az MU menedzsere, Louis van Gaal biztos benne, hogy csapata jobb, mint tavaly ilyenkor volt. Gordon McQueen szerint viszont a holland szakember ezzel csak magát csapja be. Úgy véli, a gárda még annál sem erősebb, mint amely a kiutált David Moyes irányítása alatt szenvedett és maradt le a nemzetközi kupaindulásról.
dec. 10
8:11
FTC–Újpest: okostelefon, sör, virsli – érdemes korán kiérni (She)
Szombaton rendezik a labdarúgó NB I utolsó idei fordulóját, melyben a listavezető Ferencváros az ősi rivális Újpestet látja vendégül a Groupama Arénában. A zöld-fehérek különleges programokkal várják az érdeklődőket, érdemes minél korábban érkezni.
dec. 10
8:27
FTC: Stieber Zoltán meghallgatja a zöld-fehérek ajánlatát (She)
Mint beszámoltunk róla, Thomas Doll, az FTC vezetőedzője szívesen látná csapatában Stieber Zoltánt, a Hamburg szélsőjét. A felvetésre a német együttes szakvezetője, Bruno Labbadia után a labdarúgó is reagált a Nemzeti Sportnak.
dec. 10
9:03
BL: Mourinho hiszi, hozzásegítette Casillast egyetlen hiányzó serlegéhez (She)
A Chelsea szerdán 2–0-ra legyőzte a Portót a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, így továbbjutott a legjobb tizenhat közé, míg a portugál csapat az Európa-ligában folytatja. José Mourinho, a londoniak menedzsere Iker Casillasról és volt klubjáról, a Portóról is beszélt.
dec. 10
9:05
Válogatott: ettől is függhet, Királyt kiszorítják-e a kapuból (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Getafe második számú kapusa, Megyeri Balázs volt a DIGI Sport Reggeli start című műsorának vendége. A magyar válogatott kerettag játékos elárulta, Király Gábor helye mikor lenne megkérdőjelezhető a nemzeti együttes kapujában, valamint választ adott arra a kérdésre is, hogy a madridi csapat megnyerné-e a magyar bajnokságot.
dec. 10
9:21
Női kézi-vb: a zsűri jól „kisegítette” a kétségbeesett dán kapitányt – videó (She)
Mint arról beszámoltunk, a magyar női kézilabda-válogatott remek játékkal 29–22-re nyert a házigazda Dánia ellen a világbajnokság A-csoportjának negyedik fordulójában. Németh András csapata végig vezetett a mérkőzésen, a dánok csak futottak az eredmény után. A következő videó talán egyetlen jelenetben összefoglalja a találkozót. Klavs Bruun Jörgensen dán kapitány hezitált, hogy letegye-e a…
dec. 10
9:39
Újpest: nagy az érdeklődés a csatár iránt – távozhat (She)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint az Újpest FC, a fejlődése érdekében, a téli átigazolási időszakban kölcsönadhatja 19 éves csatárát, Tóth Patrikot. A játékos menedzsere kérdésünkre megerősítette a hírt.
dec. 10
9:39
A Lakersnek 122 pont is kevés volt (Metropol)
A Los Angeles Lakers 122 dobott pontja ellenére, hosszabbítás után kikapott Minneapolisban.
dec. 10
9:41
Videó: látta már Torghellét kőművesként? Most megnézheti! (She)
Ünnepélyes keretek között szerdán elhelyezték az új Hidegkuti Nándor Stadion első tartópillérét. A gyors ütemben készülő aréna építésében három labdarúgó, Nagy Lilla, Baki Ákos és Torghelle Sándor is segített.
dec. 10
9:57
NBA - A Lakersnek 122 pont is kevés volt (Infostart)
A Los Angeles Lakers 122 dobott pontja ellenére, hosszabbítás után kikapott Minneapolisban az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) szerdai játéknapján.
dec. 10
9:57
ZTE: újra összeáll az MU-verő brigád – Koplárovics nélkül (She)
Újra összeáll a ZTE FC 2002-es bajnokcsapata, hogy megmérkőzzön az FTC-öregfiúkkal egy gálamérkőzés keretében.
dec. 10
10:15
Szucsánszki szerint lemosták a szégyenfoltot (Infostart)
A dánok ellen a mezőny legjobbjának választott Szucsánszki Zita szerint a női kézilabda-válogatott tagjai a szerdai győzelemmel lemosták magukról a montenegrói vereség okozta szégyenfoltot, és a csapat elindult egy olyan úton, amelyet a világbajnokság végéig folytatni szeretne.
dec. 10
10:33
NBA: ötmeccses eltiltást kapott a marihuánát fogyasztó center (She)
A doppingszabályok megszegése miatt öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott Al Jefferson, az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA) szereplő Charlotte Hornets kosarasa.
dec. 10
10:51
Sion: Mervó Bence megkapja az esélyt – cél az Eb-részvétel (She)
Mint beszámoltunk róla, Mervó Bence is tagja a Bernd Storck által összehívott „távlati csapatnak”, melynek tagjaira, ha rászolgálnak, hosszú távon számít a szövetségi kapitány. Az U20-as világbajnokságon társgólkirályként záró csatár az ősszel – játékengedély híján – nem léphetett pályára a svájci Sionban, januártól azonban megkapja az esélyt, amellyel szeretne élni. Nemcsak a klubjánál, hanem a…
dec. 10
10:53
Hamburg: újabb érdeklődő Németországból Stieber iránt (She)
Német sajtóértesülések szerint a Bundesliga 2.-ben kieső helyen álló 1860 München érdeklődését is felkeltette Stieber Zoltán, a Hamburg magyar válogatott támadója.
dec. 10
11:27
Klubvilágbajnokság: itthon kizárólag az M4 közvetít (She)
Magyarországi kizárólagos sugárzási joggal az M4 Sport közvetíti az idei, csütörtökön Japánban kezdődő, valamint a 2016-os labdarúgó-klubvilágbajnokságot is.
dec. 10
11:29
Női kézi-vb: magyar boldogság és kőkemény ütközetek – képek (She)
A magyar női kézilabda-válogatott 29–22-re legyőzte a házigazda dán csapatot a világbajnokság 4. fordulójában, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. Tekintse meg a mérkőzésen készült legjobb képekből összeállított galériánkat!
dec. 10
11:31
Futsal: egyik legjobbja nélkül a válogatott a vb-selejtezőn (She)
Harnisch Ákos, azaz egyik legjobbja nélkül vág neki a magyar futsalválogatott a világbajnoki selejtezőnek. A mieinknek csütörtökön Belgium, pénteken Anglia, majd vasárnap Ukrajna lesz az ellenfele Győrben.
dec. 10
11:33
Benfica: az MU-kiszemelt immár 45 millió euróért vihető (She)
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Benfica a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Nicolás Gaitán, a csapat argentin támadója 2019-ig meghosszabbította a szerződését.
dec. 10
11:45
Női kézi-vb: „Jó leckét kaptunk”; „Nem játszottunk csapatként” – dán vélemények (She)
A házigazda dán női kézilabda-válogatottnál sem értik, miért voltak annyira gyengék a mieink elleni világbajnoki csoportmeccsen. Klavs Bruun Jörgensen szövetségi kapitány szerint – akinek teljesítményét a játékosokhoz hasonlóan lehúzták a dán sajtóban – jó leckét kaptak, míg a Larvik kapusa, Sandra Toft azt emelte ki, hogy teljesen rossz felfogásban játszottak ellenünk.
dec. 10
11:45
A Puskás-életrajzot dícséri a Guardian (Metropol)
A Szöllősi György által jegyzett Puskás Ferenc-életrajz angol fordítása is szerepel a londoni Guardian 2015 legjobb sportkönyveit tartalmazó listán.
dec. 10
11:47
El: így juthatnak tovább légiósaink csapatai ma este (She)
Bogdán Ádám csapata, a Liverpool már bejutott a legjobb 32 közé a labdarúgó Európa-ligában, de a többi magyar légiós klubjának is lesz erre esélye csütörtök este: a Sionnak viszonylag nagy, a Legiának és a Lech Poznannak jóval kisebb.
dec. 10
11:49
Barca: apja elárulta, ki Neymar példaképe – a válasz meglepő! (She)
Neymar viszonylag könnyű helyzetben van, otthonából, Brazíliából könnyen válogathatott gyermekkorában a klasszisok között. Édesapja most elárulta, melyik futballista az FC Barcelona klasszisának példaképe. Nem az, akire számítanánk…
dec. 10
11:51
Dánia: a Malmö edzője lett a szövetségi kapitány (She)
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóértesülések, így a norvég Age Hareide lett a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – olvasható a szövetség honlapján.
dec. 10
12:03
A Puskás-életrajz a legjobb sportkönyvek között a Guardiannél (Infostart)
A Szöllősi György által jegyzett Puskás Ferenc-életrajz angol fordítása is szerepel a londoni Guardian napilap által összeállított, 2015 legjobb sportkönyveit tartalmazó listán.
dec. 10
12:21
PL: a Dortmund korábbi játékosa követheti Kloppot Liverpoolba (She)
Török sajtóértesülések szerint a Premier League-ben szereplő Liverpool mindenben megegyezett a Borussia Dortmund korábbi játékosával, Kevin Grosskreutzcal, aki jelenleg a Galatasaray alkalmazásában áll.
dec. 10
12:39
Chelsea: Diego Costa először beszélt a Mourinho-incidensről (She)
Diego Costa, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea csatára a gyenge szezonkezdetről és a José Mourinhóval történt incidenséről beszélt.
dec. 10
12:41
Videó: Stallonéval forgat filmet, brutálisan kiütötték! (She)
Hamarosan bemutatják a „Creed” cím filmet, amely a Rocky-sorozat újabb epizódja lesz és Apollo Creed fiának történetét mutatja be. A 2016 januárjában mozikba kerülő alkotás – melyben Sylvester Stallone is szerepel – egyes jeleneteit a közelmúltban rögzítették, és a főszereplő, Michael B. Jordan láthatóan tényleg mindent bedobott, hogy élethű legyen a végeredmény. Itt egy brutális kiütéssel került…
dec. 10
12:57
FIFA: pénteken hirdetnek ítéletet Michel Platini ügyében (She)
Pénteken 10 órakor hirdeti ki a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), hogy milyen döntést hozott Michel Platininek, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felfüggesztett elnökének ügyében.
dec. 10
13:15
NB II: Nyerő típusú, mentálisan erős játékosaink vannak – Bene (She)
Az őszi szezon után hat pont előnnyel vezeti a másodosztályú labdarúgó-bajnokságot a Gyirmót FC Győr. Bene Ferenc vezetőedző elégedett a csapat teljesítményével, bár tudja, még nem nyertek meg semmit és vannak dolgok, amikben tavasszal változtatniuk kell.
dec. 10
13:17
MU: Löw arra kéri Van Gaalt, hagyja békén Schweinsteigert (She)
Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya szerint Bastian Schweinsteiger továbbra is világklasszis labdarúgó annak ellenére, hogy nincs csúcsformában, mióta a Manchester Unitednél futballozik.
dec. 10
13:51
FTC–Újpest: két, Pakson kezdő fradista játéka kérdéses (She)
Radó András és Pintér Ádám játéka is kérdéses a szombati FTC–Újpest labdarúgó NB I-es mérkőzésen. Hajnal Tamás bevetéséről pénteken döntenek.
dec. 10
13:53
Real Madrid: CR elárulta, ezt súgta a PSG mesterének fülébe (She)
A nemzetközi sportsajtó hatalmas felhajtást csinált Cristiano Ronaldo és Laurent Blanc sugdolózásából. A Real Madrid klasszisa és a Paris Saint-Germain vezetőedzője a két csapat Bajnokok Ligája-meccsén súgott össze, most pedig kiderült, mi volt a téma.
dec. 10
13:55
Klub-vb: les- és potya gól, továbbjutott a házigazda (She)
A japán bajnok Sanfrecce Hirosima 2–0-ra megverte az óceániai Bajnokok Ligája-győztes Auckland Cityt a klubvilágbajnokság selejtezőjében, így készülhet a Kongói DK-beli Mazembe elleni negyeddöntőre.
dec. 10
14:09
DVTK: Nikházinál nem találtak szívbetegségre utaló nyomot (She)
A Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának orvosa, Forgács Alfréd a klub hivatalos honlapjának elmondta, milyen állapotban vannak a gárda harcképtelen játékosai.
dec. 10
14:11
El: rendbontás Nikolicsék nápolyi mérkőzése előtt (She)
Sérülésekkel és letartóztatásokkal járó rendbontás tört ki a 19 órakor kezdődő Napoli–Legia Warszawa labdarúgó Európa-liga-mérkőzés előtt.
dec. 10
14:27
Rendbontás Nikolicsék nápolyi meccse előtt (Infostart)
Sérülésekkel és letartóztatásokkal járó rendbontás tört ki a 19 órakor kezdődő Napoli-Legia Warszawa labdarúgó Európa Liga-mérkőzés előtt.
dec. 10
14:27
Hertha: Dárdai a bennmaradásért nem kap prémiumot, ezért viszont igen (She)
Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának magyar vezetőedzője a Bildnek adott interjúban beszélt a berliniek premizálási rendszeréről. A Hertha a szezon meglepetéscsapata a Bundesligában, ahol a BL-selejtezőt érő negyedik helyen áll, a Német Kupában pedig a legjobb tizenhat között van, következő ellenfele a második ligás Nürnberg.
dec. 10
14:45
Deutsch Tamás a SOSZ új elnöke (Infostart)
Deutsch Tamást választotta meg elnökének a Sportegyesületek Országos Szövetsége, melynek csütörtöki elnökválasztó küldöttgyűlésén a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke volt az egyetlen jelölt.
dec. 10
14:45
U17-es válogatott: a 4–1-es vereség után javítottak a mieink (She)
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott Szerbiában.
dec. 10
15:03
Barcelona: Messi kihagyta a katalánok csütörtöki edzését (She)
Lionel Messi „személyes okok” miatt kihagyta a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona csütörtöki edzését.
dec. 10
15:21
BL: kiesett a Porto, Casillas így is találkozna a Real Madriddal (She)
Iker Casillas, a Porto labdarúgócsapatának kapusa szeretne a nemzetközi kupaporondon összecsapni korábbi klubjával, a Real Madriddal.
dec. 10
15:57
PL: túl sok a sérülés, költözik a londoni csapat (She)
Slaven Bilic, a West Ham United labdarúgócsapatának menedzsere az együttesét sújtó sérüléshullám miatt javasolta, hogy a „kalapácsosok” hagyják el szokott edzőközpontjukat.

Keresés