2015. december 4. péntek

dec. 4
0:03
Pénteki sportműsor: a Juve ellen javítana a botladozó Lazio (She)
Pénteken rangadóval kezdődik a Serie A hétvégi fordulója, a Lazio a bajnoki címvédő Juventust fogadja. A rómaiak javítani akarnak, mert a legutóbbi öt bajnokijukon mindössze egy pontot szereztek – ennek ellenére még a tabella első feléből, a 10. helyről várják a 15. fordulót. Németországban Schalke–Hannover, Franciaországban Nice–PSG meccsel kezdődik a hétvége, míg Angliában az FA-kupa 2.…
dec. 4
0:07
Király-kupa: verték rendesen az élvonalbeli csapatokat (She)
Az Athletic Bilbao ugyan 2–0-ra nyert, de több alsóbb osztályú csapat is megverte élvonalbeli ellenfelét a spanyol Király-kupában. Persze aggodalomra nincs ok, lesz még visszavágó a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcban.
dec. 4
0:21
Sznúker: öt világbajnokból csak három maradt (She)
A világelső Mark Selby nagyon simán 6:1-es győzelemmel bejutott a legjobb nyolc közé a sznúker Egyesült Királyság bajnokságán Yorkban.
dec. 4
5:09
Ma 60 éves Vaskuti István olimpiai- és világbajnok kenus (Infostart)
Pénteken hatvanéves Vaskuti István olimpiai bajnok és tízszeres világbajnok kenus, edző, sportdiplomata.
dec. 4
6:57
NFL: üdvözlégy, Mária! A Green Bay döbbenetes meccsen nyert (She)
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 13. fordulójának csütörtök esti rangadóján a Green Bay Packers elképesztő meccsen nyert a Detroit Lions otthonában, miután 0–20-as hátrányból fordított és az utolsó pillanatban szerzett touchdownt.
dec. 4
7:51
NBA: Wade vezérletével nyert a Heat a Thunder ellen (She)
A Miami Heat a 28 pontot szerző Dwyane Wade vezérletével győzte le az Oklahoma City Thundert az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.
dec. 4
7:53
NHL: sorozatban harmadszor kapott ki a címvédő Chicago (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) csütörtöki játéknapján az előző idényben bajnok Chicago Blackhawks idegenben 4–3-ra kikapott az Ottawa Senatorstól. A New Jersey Devils és a Detroit Red Wings egyaránt 5–1-re győzött.
dec. 4
7:55
Palermo: Balogh Norbert és dán csatár is képben – sajtóhír (She)
Olasz sajtóhírek szerint az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Palermo is figyelemmel követi a debreceniek fiatal centerének, Balogh Norbertnek a teljesítményét. Az olasz forrás úgy tudja: a 19 éves magyar játékos mellett a 24 éves, 14-szzeres dán válogatott támadó, Nicolai Jörgensen is képben van.
dec. 4
8:27
Német hétvége a férfi kézilabda BL-ben (Infostart)
A Veszprém Kielben, a Szeged pedig a vendég Rhein-Neckar Löwen ellen lép pályára a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, tizedik fordulójában.
dec. 4
8:30
Szucsánszki Zita: Joggal lehetünk bátrak (Metropol)
Az irányító szerint az éremszerzésre is jó esélye van a magyar női kézilabda-válogatottnak a holnap kezdődő világbajnokságon.
dec. 4
8:45
Románia: magyarellenes rigmusok miatt percekig állt légiósunk meccse (She)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában magyarellenes rigmusok miatt a játékvezető egy időre félbeszakította a Dinamo Bucuresti–CSMS Iasi (0–0) találkozót, amelyen a korábban Kaposváron szereplő Bőle Lukács pályára lépett a vendégeknél.
dec. 4
8:48
Dudas magyar állampolgár lett (Metropol)
Szlovák hátvéddel erősített a Dunaújvárosi Acélbikák csapata.
dec. 4
9:03
A Renault újra saját csapatot indít a Formula-1-ben (Infostart)
A Renault hosszú idő után újra saját csapattal indul majd a Forma-1-es világbajnoki sorozatban, miután megállapodott a Lotus istálló átvételéről.
dec. 4
9:03
Légiósok: topligás szerződés? Válogatott? Köteles válaszolt (She)
Köteles László október végén két évvel meghosszabbította szerződését a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Genknél, ennek ellenére nem mondott le arról, hogy erősebb ligába szerződjön, valamint hogy a válogatottban szerepeljen.
dec. 4
9:21
Férfi kézi BL: Ilics nem játszhat vasárnap a Kiel ellen (She)
Kulcsembere, a gólerős Momir Ilics nélkül lép pályára a Kiel elleni vasárnapi BL-csoportmeccsen az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata.
dec. 4
9:23
NFL: megvan a Super Bowl félidei show-jának fellépője! (She)
Eldőlt, hogy a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntőjének számító Super Bowl félidei műsorában a Coldplay lesz az előadó.
dec. 4
9:39
Videó: „álomra hajtotta” a fejét a kapus, mert ezt nem hitte el (She)
Nahuel Guzmán, a mexikói labdarúgó-bajnokságban szereplő Tigres kapusa érdekes módját választotta véleménynyilvánításának a Toluca elleni mérkőzésen. A bajnoki elődöntő első találkozójának hosszabbításában a Toluca cserélt, de a kapus szerint ez a folyamat nagyon lassan történt, ezért döntött az „alvás” mellett. Pechjére a játékvezető sárga lapot adott neki. Nézze meg az argentin játékos…
dec. 4
9:42
A Renault megveszi a Lotust (Metropol)
A megállapodásnak köszönhetően a Renault hosszú idő után újra saját csapattal indul majd a Forma-1-es világbajnoki sorozatban.
dec. 4
9:57
Kihagyja a vasárnapi rangadót Ilic (Infostart)
Kéztőcsonttörést szenvedett Momir Ilic, az MVM Veszprém szerb átlövője, akire pár hét pihenő vár, így nem léphet pályára a német THW Kiel elleni vasárnapi rangadón a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.
dec. 4
9:57
Futsal NB I: ikszelt az újonc a címvédő Rába ETO-val (She)
A futsal NB I 3. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a zalaegerszegi Göcsej SK nagy meglepetésre 2–2-es döntetlent játszott a címvédő és listavezető Rába ETO-val.
dec. 4
10:15
Négy magyar jutott az úszó Eb döntőjébe (Infostart)
Hosszú Katinka 200 háton, Szilágyi Liliána és Jakabos Zsuzsanna 200 pillangón, míg Cseh László 200 vegyesen jutott be a délutáni döntőbe a netánjai rövidpályás úszó Európa-bajnokság péntek délelőtti előfutamaiból.
dec. 4
10:15
Rövid pályás úszó Eb: Szilágyi, Hosszú, Jakabos és Cseh is döntős (She)
Hosszú Katinka 200 háton, Szilágyi Liliána és Jakabos Zsuzsanna 200 pillangón, míg Cseh László 200 vegyesen jutott be a délutáni döntőbe a netanyai rövidpályás úszó Európa-bajnokság péntek délelőtti előfutamaiból.
dec. 4
10:18
Négy magyar jutott döntőbe délelőtt a rövidpályás úszó Eb-n (Metropol)
A pénteki finálés programban Hosszú Katinka kétszer lesz érdekelt, mivel csütörtökön 100 vegyesen biztosította helyét a fináléban.
dec. 4
10:33
Argentína: balhé! 75 szavazótól 76 voks jött az elnöki választáson (She)
Botrányba fulladt az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) elnöki választása, miután a 75 szavazótól eggyel több, 76 cetli érkezett be – írja a Reuters.
dec. 4
10:35
Képek: edzés reggel? 3.15-kor D. Costáék még buliztak (She)
Bár a Chelsea labdarúgócsapatánál továbbra sem lélegezhetnek fel, a „kékeknél” nem rossz a hangulat, Diego Costa, Ramires és Kenedy szerda hajnalban nyakukba vették Londont.
dec. 4
10:51
Magyarellenesség miatt szakítottak félbe egy romániai bajnokit (Infostart)
A Dinamo Bucuresti szurkolóinak magyarellenes megnyilvánulásai miatt szakította félbe a játékvezető a csapat CSMS Iasi elleni román labdarúgó-bajnoki mérkőzését csütörtökön.
dec. 4
10:51
Videó: a lista, amelyen Robben és Klose nem ér fel Husztival (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) hivatalos YouTube-csatornája összegyűjtötte a liga történetének öt legrosszabb vagy „legbénább” gólörömét (a holtversenyek miatt összesen nyolc gólörömöt láthatunk). A lista második helyén „végzett” Huszti Szabolcs, aki még a Hannover színeiben a Werder Bremen elleni, 2012. szeptember 15-én rendezett bajnoki 93. percében lőtt remek gólja után…
dec. 4
11:09
DVTK: Elek Ákos az MTK elleni meccs után a csapattal tartott (She)
Elek Ákos, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása – aki jelenleg a kínai Csangcsun Jataj játékosa – is jelen volt a DVTK szerdai bajnokiján, az MTK elleni, 1–1-re végződő meccsen, és a csapattal együtt részt vett a mérkőzést követő közös vacsorán is.
dec. 4
11:12
Phelps 60. amerikai bajnoki címét nyerte (Metropol)
A 18-szoros olimpiai bajnok sztár 1:57.61 perccel nyerte meg a férfi 200 méter vegyest az Egyesült Államok téli úszó bajnokságán.
dec. 4
11:27
Phelps 60. amerikai bajnoki címét nyerte (Infostart)
Michael Phelps magabiztosan nyerte meg a férfi 200 méter vegyest az Egyesült Államok téli úszó bajnokságán, ezzel 60. ob-címét gyűjtötte be.
dec. 4
11:27
Barca: „Tripla ennyi fizetésért sem távoznék; Messi is marad” (She)
Luis Suárez, a spanyol élvonalbeli FC Barcelona uruguayi labdarúgója elmondta, elképzelhetetlennek tartja, hogy elhagyja a katalán együttest a következő néhány évben.
dec. 4
11:45
NB II: kimondták a boldogító igent, megépülhet a stadion (She)
A kormány jóváhagyta az új szegedi labdarúgó-stadion tervezetét, így megépülhet a hatezer néző befogadására alkalmas létesítmény.
dec. 4
12:03
Africa Race: Afrika mellett Afrika szól – Szalay Balázs (She)
Afrika mellett mindig Afrika szól. Az, hogy Dakar csak egy van a világon, Szenegálban, Afrikában. Csak ott annyira lenyűgöző a táj, ott annyira gyönyörűek a hegyek, a sziklák, ott olyan hatalmas a sivatag és végeláthatatlanok a dűnék. Szalay Balázs húsz évvel ezelőtt kezdett versenyezni – s mi lehetne jobb helyszín a jubileum megünneplésére, mint a klasszikus Dakarok útvonalán haladó – Marokkót,…
dec. 4
12:21
Karakas Hedvig bronzérmes Tokióban (Infostart)
Karakas Hedvig bronzérmet szerzett pénteken az 57 kilogrammos súlycsoportban a cselgáncsozók tokiói olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenyén.
dec. 4
12:21
Videó: „Sokan kérdezték, hogy mi lesz ezzel a kvótával” (She)
A magyar öttusa-válogatott hagyományosan Tatán kezdte meg a felkészülést a jövő évi feladatokra. Az edzések már a 2016-os riói olimpia jegyében zajlanak, az ötkarikás játékokra eddig Kovács Sarolta és Kasza Róbert szerzett indulási jogot, de még egy férfi és egy női versenyzőnk is kvalifikálhatja magát. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Pálvölgyi Miklós és a sportolók beszéltek a…
dec. 4
12:23
Futsal: Lódi nincs, Harnisch játéka kérdéses a vb-selejtezőn (She)
A magyar futsalválogatott Anglia, Belgium és Ukrajna ellen vívhatja ki a világbajnoki részvételt a jövő héten, Győrben megrendezendő selejtezőtornán.
dec. 4
12:25
Kép: korai karácsonyi ajándék, vele lepték meg Mayweathert (She)
Floyd Mayweathernek idén hamarabb jött a karácsony. A világ egyik legjobb bokszolóját a csapata lepte meg nem mindennapi ajándékkal, egy ritka, indiai tigrissel.
dec. 4
12:39
Cazorlára hónapokig nem számíthat az Arsenal (Infostart)
Várhatóan hónapokig nem számíthat a spanyol válogatott Santi Cazorla játékára az Arsenal labdarúgócsapata.
dec. 4
12:42
Nincs új futballelnök Argentínában (Metropol)
A szabályok szerint 75 klub szavazhatott, de 76 voks érkezett, így a választást érvénytelennek nyilvánították.
dec. 4
12:57
EBEL: bunyós francia bekket igazolt a Fehérvár (She)
Változás történt a Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatának EBEL-keretében: a próbaideje letelte után elküldött Ryan Kinasewich helyére másik légiós érkezett – azaz ez esetben nem is a helyére, mert amint Ocskay Gábor szakosztály-igazgató megígérte, hátvédet igazoltak. Ő nem más, mint Antonin Manavian, aki nem ismeretlen idehaza sem.
dec. 4
12:59
Barcelona: Mascherano elfogadta a börtönbüntetést (She)
Javier Mascherano, az FC Barcelona argentin labdarúgója elfogadta az adócsalás miatt rá kiszabott egyéves felfüggesztett börtönbüntetést.
dec. 4
13:01
F1: a McLarentől elszipkázott szponzor lett a motor névadója (She)
A Formula–1-es Red Bull jövőre is marad a Renault-motornál. Az erőforrás hivatalos nevét a luxusórákat gyártó TAG Heuer cég adja – a rivális McLaren korábbi szponzora –, így a 2016-os idényben Red Bull Racing-TAG Heuer RB12 néven futnak az istálló autói.
dec. 4
13:33
Barcelona: „C. Ronaldo nem érdemli meg az Aranylabdát!” (She)
Daniel Alves, az FC Barcelona futballistája szerint kettős versenyfutás van az Aranylabdáért, Lionel Messi vagy Neymar kaphatja a díjat, amelyet szerinte Cristiano Ronaldo, az ősi rivális Real Madrid klasszisa nem érdemel meg.
dec. 4
13:35
Videó: 40 méterről jött a lövés, borzalmas mozdulat a kapustól (She)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 16. fordulójában a Reims 2–1-re nyert a Guingamp otthonában. A hazaiak egyenlítő gólját Yannis Salibur szerezte távoli szabadrúgás után. Igaz, a gólhoz kellett a togói válogatott kapus, Kossi Agassa kapitális hibája is.
dec. 4
13:37
Haladás: brazil tévétársaság járt Király Gábornál (She)
Sao Paolóból érkezett televíziós társaság Király Gáborhoz, a Szombathelyi Haladás és a magyar labdarúgó-válogatott kapusához.
dec. 4
13:51
Benedek Tibor: önbizalommal és csapategységgel visszafordítható a folyamat (Infostart)
A szövetségi kapitány szerint valószínűleg nincs szükség drasztikus változásokra ahhoz, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott ismét visszakerüljön a legjobbak közé.
dec. 4
13:51
Inter: nem is ismerte, de Jovetics fizette a műtétjét (She)
Sztevan Jovetics, az Internazionale montenegrói labdarúgója kifizette egy honfitársa operációjának teljes költségét, úgy, hogy előtte sosem találkozott a fiatalemberrel.
dec. 4
14:09
Bundabotrány: elölről kezdődött az egyik bírósági eljárás (Infostart)
A bírói tanács összetételében történt változás miatt pénteken újrakezdődött a magyarországi labdarúgó fogadási csalási ügy nemzetközi vonatkozású büntetőeljárásának elsőfokú tárgyalássorozata.
dec. 4
14:09
Chelsea: váratlan brazil Hazard álomcsapatában – Messi, CR sehol! (She)
Eden Hazard, a Chelsea labdarúgója az uefa.com kérésére összeállította kispályás álomcsapatát, az egyébként veretes nevek között találunk egy némileg meglepő választást.
dec. 4
14:11
Női kézi-vb: olvasóink kérdeztek, szakértőink válaszolnak – ÉLŐ! (She)
Üdvözlöm a kedves olvasókat! Pillanatokon belül kezdetét veszi chatünk, amelyben a Dániába kiküldött két kollégánk, Bálint Mátyás és Nedelykov Tamás mellett Cserháti Zoltán próbál meg minél teljesebb választ adni érdeklődő kérdéseikre! Ha esetleg valaki még írna nekünk, a következő fél órában megteheti az nsonline@nemzetisport.hu címre női kéziválogatott tárgymegjelöléssel. Vágjunk bele!

Keresés