2015. január 30. péntek

jan. 30
7:09
Elektromossággal vadászó pókok (MaHu)
A hálószövés parányi nagymesterei nem csupán organikus ragasztóval kapják el zsákmányaikat, egyes fajok elektromosan töltött szálakat is használnak, de ennek titkára egészen mostanáig nem derült fény.
jan. 30
7:45
Kamilla ötéves korára 5 méteres lesz (168 Óra Online)
A Kamilla nevet kapta a nyíregyházi állatkertben november elején született Rothschild-zsiráf, amelyet anyja a tapasztalatlansága miatt nem gondozott, és ezért sokáig kétséges volt, hogy életben marad-e.
jan. 30
8:24
Apróságok (nyest.hu)
Az apróhirdetések gazdag lelőhelyei a helyesírási hibákra vadászóknak.
jan. 30
9:15
Elindul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi kara (orientpress)
Februárban megkezdi működését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kara, amely az államapparátus és közigazgatás külkapcsolati szakembereinek, illetve nemzetközi karrierre készülőknek a képzésére specializálódik, továbbá készen áll arra, hogy a magyar diplomataképzés bázisintézménye legyen - mondta az MTI-nek adott interjújában Patyi András, az egyetem rektora. Az új…
jan. 30
9:15
A történelem legsúlyosabb vízi katasztrófája (Múlt-kor)
Hetven éve, 1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német hajót.
jan. 30
10:30
Bill Gates hülyén érzi magát (nyest.hu)
Bill Gates is tart a mesterséges szuperintelligenciától. Emellett nem tudott megtanulni egy nyelvet sem.
jan. 30
10:45
Összefogás a hazai farkasok védelmében (orientpress)
Megkezdődött a WWF Magyarország és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság farkasok védelmét szolgáló kutatói együttműködése, a hazai természetvédelem két kulcsszereplőjének megállapodása a háborítatlan erdei élőhelyek kialakításának fontosságára és az illegális farkas kilövések elleni harcra hívja fel a figyelmet - közölte a nemzeti park igazgatósága az MTI-vel.
jan. 30
11:21
Félelmetes: repül és a földön is mászik a denevér-drón! (MaHu)
Ugyan életek mentésére tervezték, de a frászt hozhatja a gyanútlanokra az a repülő szerkezet, mely leginkább egy denevérre emlékeztet. A "horror" akkor kezdődik, amikor leszállt - nézze meg ön is videónkat!
jan. 30
12:00
Mercedes-szponzor marad a BlackBerry (BerryBlog)
Tavaly többször is vendégeskedett itt a blogon különböző formákban a Mercedes AMG Petronas csapat, nem véletlenül, hiszen a 2014-ben csapat- és egyéni világbajnoki címet egyaránt bezsebelő Formula 1-es istálló egyik főszponzora a BlackBerry. Ennek kapcsán már többször is említettem, hogy szerintem a BlackBerry egyik legnagyobb dobása, sőt, szinte az egyetlen, jól elsült marketingakciója volt az…
jan. 30
12:24
Így nézhetett ki a tetovált szibériai hercegnő (Múlt-kor)
Egy hónapon át tartó, aprólékos munkával sikerült elvégezni a 2500 évvel ezelőtt elhunyt ukoki hercegnő koponyarekonstrukcióját egy svájci preparátornak.
jan. 30
13:09
Így éltünk együtt saját őseinkkel (MaHu)
Közel-keleti leletek bizonyítják, hogy a modern ember huzamosabb ideig élt együtt őseivel, a Neander-völgyi ősemberrel.
jan. 30
14:30
Kövesse a neten a Trevi-kút restaurálását! (Múlt-kor)
Megtisztították és helyreállították a Trevi-kút középső részét - jelentette be Ignazio Marino római főpolgármester csütörtökön Twitter-üzenetben.
jan. 30
14:39
Összefogás a hazai farkasok védelmében (MaHu)
A háborítatlan erdőterületek hiánya, valamint az illegális kilövések rendkívüli veszélyeket jelentenek a farkasoknak, holott jelenlétük elengedhetetlen az erdők életközösségének egészséges működéséhez.
jan. 30
15:12
TV Record HD: Kódolatlan brazil HD-csatorna az Astrán - 2015-01-30 14:08:58 (sat.hu)
E hét csütörtöke óta tovább bővült a keleti 19,2 fokos pozícióból fogható Astra műholdcsalád HD adóinak kínálata – ezúttal egy brazil csatornával.
jan. 30
15:14
Decemberben az előfizetők 69,9 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat - 2015-01-30 15:03:39 (sat.hu)
A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 27 százalék, a második a Telekom, amelynek piaci részesedése 25,1 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 23,3 százalék volt.
jan. 30
16:36
Hannibál nyomait keresik a régészek Spanyolországban (Múlt-kor)
Egy 2200 éves sáncárok maradványaira bukkantak spanyol régészhallgatók a katalóniai Valls városának területén. A feltárt leletek arról árulkodnak, hogy itt állomásozhattak a Róma ellen vonuló Hannibál csapatai.
jan. 30
17:39
Kiállítás a piarista rend kecskeméti múltjáról (Múlt-kor)
A piarista rend 300 éves kecskeméti múltját mutatja be az a kiállítás, amely pénteken nyílt meg Kecskeméten, a Cifrapalotában.
jan. 30
18:15
Banai: '2015 is sikeres gazdaságpolitikai év lesz' (orientpress)
Jól teljesített Magyarország 2014-ben a gazdasági mutatók és a makrogazdasági folyamatok területén: a növekedés 3,2 százalékot mutatott, szinte alig volt infláció, jelentősen csökkent a munkanélküliség, folyamatosan emelkedtek a reálbérek, az államháztartási hiány pedig érdemben 3 százalék alatt maradt. Banai Péter Benő elmondta, 2015-ben a szakértők az államadósság további csökkenésével…
jan. 30
19:09
Ilyenek lesznek az új szuperrepülők (MaHu)
Kiszivárgott néhány részlet az USA hatodik generációs vadászgépeiről - már most körvonalazódik a 2030 után hadrendbe állítani tervezett légi csapásmérők néhány paramétere.
jan. 30
19:27
Nyugdíjba megy a híres dinoszaurusz (MaHu)
Nyugdíjba küldik a londoni Természettudományi Múzeum híres dinoszaurusz csontvázát a britek legnagyobb bánatára.
jan. 30
20:48
A szőke Tisza fekete napjai - 15 éve történt a tiszai ciánszennyezés (Múlt-kor)
Tizenöt éve, 2000. január 30-án Romániában az aranymosással foglalkozó nagybányai (Baia Mare) Aurul bányaipari vállalat létesítményéből mintegy 100 ezer köbméternyi cianid- és nehézfémtartalmú szennyvíz zúdult a Lápos folyóba, ahonnan a Szamosba, majd a Tiszába került.

Keresés