2015. január 24. szombat

jan. 24
4:36
Webkamerán is láthatók egy nógrádi madáretető vendégei (MaHu)
Webkamerát helyeztek el januárban egy madáretetőnél a Salgótarján közigazgatási területén található Rónafaluban, a Medves-fennsík peremén, több mint 500 méteres tengerszint feletti magasságban.
jan. 24
6:06
Kubaszov emlékét idézi Farkas Bertalan (Infostart)
A magyar szellemi termékeknek jelen kell lenniük az orosz és nemzetközi űrkutatásban - mondta az MTI-nek az orosz fővárosban Farkas Bertalan magyar űrhajós, űrkutató.
jan. 24
7:18
Hármas holdárnyék-átvonulás a Jupiteren - videó (MaHu)
Az eset olyan ritka, hogy legközelebb 2032. december 30-án lehet majd ilyet látni Európából és Észak-Amerikából.
jan. 24
7:20
Így néz ki egy hatalmas lávafolyam az űrből (MaHu)
Izland a hó és a fagy birodalma - na és persze akad néhány jelentős, ma is aktív vulkán. Némelyik működését még a világűrből is látni lehet, akkora lávafolyamot bocsát ki magából.
jan. 24
7:36
Vízvezeték köthet össze egy tajvani szigetcsoportot a kínai szárazfölddel (MaHu)
Egy tenger alatti főnyomócsövön keresztül kaphat vizet a Tajvanhoz tartozó Kinmen nevű sziget, amely néhány kilométerre van a kínai szárazföld Hsziamen városától.
jan. 24
8:48
Szem formájú színpadon lépnek fel az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevői (orientpress)
Elkészült az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének helyet adó Wiener Stadthalle színpadterve, amely egy gigantikus szemet formáz.
jan. 24
9:21
Áttetsző hal az Antarktisz jege alatt (MaHu)
Ott, ahol az élet számára igen mostohának gondoltak a körülmények, meglepően magas szintű élőlényeket találtak a kutatók.
jan. 24
9:36
A barátaink jobban tudják, mikor fogunk meghalni (nyest.hu)
Egy kutatásból az derült ki, hogy a barátaink által adott személyiségjellemzés alapján pontosabban jósolható meg a várható életkorunk. Ha kíváncsi arra, mennyi ideig élhet, kérdezze meg barátait és ismerőseit!
jan. 24
11:06
Hatalmas ugrás előtt a mesterséges intelligencia (MaHu)
Egy kicsi Lego robot mutatja be mindazt, ami radikálisan megváltoztathatja életünket, már akár a közeljövőben is. Kattintson, videónk is van!
jan. 24
15:18
Robotizált világ lesz harminc év múlva (Infostart)
Teljesen robotizált világban, digitális identitásuk virtuális környezetében élnek majd az emberek három évtized múlva a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat prognózisa szerint, amelyet a személyi számítógép három évtizedes múltja apropóján készítettek az informatika harminc éves jövőjéről.
jan. 24
18:00
Változatlan szaúdi energiapolitikára számítanak szakértők (orientpress)
Nem változik rövid távon Szaúd-Arábia energiapolitikája az ország uralkodójának halála után elemzők szerint, a királyság az olajárak csökkenése ellenére is folytatja a nagy arányú kitermelést. Ezt a vélekedést erősíti az új király első beszéde is.
jan. 24
19:45
Bonum TV a MinDig TV Extrán - 2015-01-24 19:14:36 (sat.hu)
A tesztsugárzás már elkezdődött, a csatorna kereskedelmi indulására 2015. február 1-jén kerül sor.
jan. 24
19:47
Food Network a Magyar Telekom kínálatában - 2015-01-24 19:19:47 (sat.hu)
Januártól új tévécsatornával bővült a magyar piac: a kulináris élvezeteket egyedi módon bemutató Food Network magyar nyelven is elérhető a Magyar Telekom Nagyvilág Minipay csomagjában.
jan. 24
21:15
A 100 milliomodik felvétel a Napról (MaHu)
A szép kerek számot látványos fotóval ünnepelte a NASA; naprendszerünk központi égitestét most egészen nagy felbontásban is megcsodálhatjuk.

Keresés