2015. január 31. szombat

jan. 31
5:57
Korai menopauzát okozhatnak a vegyi anyagok (Infostart)
Összefügghet a korai menopauza és egyes mindennapi - műanyagokban, elektronikai termékekben és ipari szennyezésekben előforduló - vegyi anyagokkal való érintkezés - derült ki egy nagy léptékű amerikai tanulmányból.
jan. 31
7:09
Obama életeket ment (Infostart)
Egymillió amerikai önkéntes genetikai információjának tanulmányozását indítványozta pénteken Barack Obama elnök az egyéni genetikai felépítésre alapozó "precíziós gyógyászat" előmozdítása érdekében.
jan. 31
7:09
Látott már galaxis-összefonódást? (MaHu)
Drámai méretű kavarodás két csillagváros ütközése nyomán - a Hubble elkapta két galaxis összeolvadásának "pillanatát".
jan. 31
9:12
Balról jobbra számolnak a csirkék (MaHu)
Az emberek többségének természetes, hogy egy számsorozatban balra találhatók a kisebbek, jobbra pedig a nagyobbak. Ez azonban nem csak ránk jellemző, az állatvilágban is felbukkan a séma.
jan. 31
9:12
Gyakoribbá váltak a városi hőhullámok (Infostart)
Gyakoribbá váltak a városi hőhullámok az elmúlt negyven évben - derül ki egy új tanulmányból.
jan. 31
9:15
Átadták a Év Példaképe Díjakat (orientpress)
Átadták az Év Példaképe Díjakat pénteken Budapesten.
jan. 31
11:15
Apró lény tizedeli az óriáspandákat (MaHu)
Egy gyűrűsféregfaj tehet arról a pandapusztulási sorozatról, melynek során komolyan veszélybe kerültek a még szabadon élő kínai példányok.
jan. 31
14:48
Minden középiskolai osztályban ül egy magas vérnyomással küzdő diák (Infostart)
Hazánkban a fiatalok 2,5-3 százalékának magas a vérnyomása, ami azt jelenti, hogy minden középiskolai osztályban ül egy magas vérnyomással küzdő diák - mondta a debreceni hipertóniacentrum vezetője a Hipertónia, diabétesz és kardiovaszkuláris prevenció című tudományos konferencia szünetében szombaton az MTI-nek Debrecenben.
jan. 31
16:36
Becsapódási kráterhármast találtak a Marson (csillagászat.hu)
A NASA Mars körüli pályán keringő MRO szondájának felvételein egy összetett, tripla krátert találtak, amit egy hármas kisbolygó vagy üstökösmag becsapódása hozhatott létre az Elysium-síkságból kiemelkedő Tartarus-hegység közelében. A jelenleg is Mars körüli pályán keringő Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) felderítő
jan. 31
19:12
Még sincs bizonyíték a táguló világyetemre (MaHu)
Az ősrobbanás elméletét tavaly sikerült igazolni, a tudományos világ nagy örömére. Időközben azonban kiderült, hogy az űrszemét "meghamisította" a számokat.
jan. 31
23:42
Meghalt az antibébi tabletta egyik feltalálója (Infostart)
Meghalt Carl Djerassi osztrák születésű amerikai kémikus, a nők felszabadítójaként ünnepelt, de az ördög művének is nevezett antibébi tabletta egyik feltalálója.

Keresés