2009. október 1. csütörtök

okt. 1
16:32
Juventus: Del Piero megsérült a mai edzésen, egy hónapra kidőlt (She)
Alessandro Del Piero, a Juventus játékosa megsérült csapata mai edzésén, és a vizsgálatok szerint 30-40 napig nem lesz bevethető.
okt. 1
16:34
ZTE: már szombaton bemutatkozhat a holland utánpótlás-válogatott (She)
Megérkezett Prince Rajcomar játékengedélye, így a holland utánpótlás-válogatott akár már szombaton, a Diósgyőr ellen bemutatkozhat a Zalaegerszeg csapatában – adta hírül a dunántúli klub hivatalos honlapja.
okt. 1
16:48
Franciaország: 6.9 milliós büntetés a szövetségnek és a Sportfive-nak (She)
A francia versenyhivatal 6.9 millió euróra bírságolta meg a Francia Labdarúgó-szövetséget (FFF) és a Sportfive céget, mivel közösen kizártak minden más pályázót az FFF marketingjogainak értékesítéséből.
okt. 1
16:48
Räikkönen akár ki is szállhat a Forma-1-ből (Metropol)
Kimi Räikkönen, a Ferrari 2007-ben világbajnok pilótája akár el is hagyhatja jövőre a Forma-1-et, miután szerdán kiderült, hogy a spanyol Fernando Alonso váltja őt 2010-ben a tűzpiros autó volánja mögött.
okt. 1
16:48
Raikönnen visszavonul? (Behaviour)
Kimi Raikkönen, a Ferrari 2007-ben világbajnok pilótája akár el is hagyhatja jövőre a Forma-1-et, miután szerdán kiderült, hogy a spanyol Fernando Alonso váltja őt 2010-ben a tűzpiros autó volánja mögött.
okt. 1
17:06
Futsal Eb: elkészült a kontinenstorna menetrendje (She)
Elkészült a január 19. és 30. között a debreceni Főnix Csarnokban és a budapesti Papp László-sportarénában megrendezendő futsal Európa-bajnokság pontos mérkőzésrendje.
okt. 1
17:08
Olaszország: három év börtönt kaphat Luciano Moggi (She)
Az ANSA olasz nemzeti hírügynökség értesülései alapján a torinói ügyészség hároméves börtönbüntetést kért a Juventus volt ügyvezetőjére, Luciano Moggira.
okt. 1
17:24
Premier League: a Portsmouth nem fizetett a játékosainak (She)
Igen szokatlan hír Angliából: a Portsmouth vezetősége nem fizette ki időben a futballisták szeptemberi bérét.
okt. 1
17:42
Ferencváros: nincs bevethető felnőtt kapus a derbi előtt (She)
A 100% Fradi információi szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) nem engedélyezi Megyeri Balázsnak, a Ferencváros kapusának, hogy hazatérjen Egyiptomból a Fradi Újpest elleni szombati rangadójára.
okt. 1
18:00
Vívó-vb: mindegyik magyar főtáblás női tőrben és férfi párbajtőrben (She)
Női tőrben és férfi párbajtőrben maximális létszámmal, azaz négyen-négyen szerepelhetnek a 64-es táblán a magyarok a törökországi világbajnokságon, Antalyában.
okt. 1
18:02
Vb 2010: Hariszteasz megsérült, lemarad a sorsdöntő meccsekről (She)
Combsérülése miatt lemarad a görög labdarúgó-válogatott sorsdöntő, Lettország és Luxemburg elleni világbajnoki selejtezőiről Angelosz Hariszteasz.
okt. 1
18:36
Dortmund: töretlen a bizalom Jürgen Klopp iránt (She)
A Borussia Dortmund vezetői továbbra is bíznak Jürgen Klopp vezetőedzőben annak ellenére, hogy a BVB utóbbi hat bajnokija közül egyet sem tudott megnyerni.
okt. 1
18:38
FC Barcelona: Bojan Krkic és Thierry Henry visszatérhet (She)
Bojan Krkic és Thierry Henry is visszatérhet az FC Barcelona labdarúgócsapatába a hét végén, a két támadó ugyanis felépült sérüléséből.
okt. 1
18:54
Arsenal: Walcottra és Bendtnerre is számíthat Wenger a Blackburn ellen (She)
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere a hét végén számíthat Theo Walcottra és Nicklas Bendtnerre is.
okt. 1
18:56
Tenisz: Verdasco bejutott a harmadik fordulóba Kuala Lumpurban (She)
A második helyen kiemelt Fernando Verdasco két szettben, 6:4, 6:0-ra legyőzte ellenfelét, a szlovák Karol Becket, és bejutott a legjobb nyolc közé a Kuala Lumpurban zajló 850 000 dollár összdíjazású kemény pályás férfi tenisztornán.
okt. 1
19:12
Tenisz: Tsonga három szettben harcolta ki a továbbjutást (She)
Az első helyen kiemelt Jo-Wilfried Tsonga három szoros szettben legyőzte a lett Ernests Gulbist a 608 500 dollár összdíjazású bangkoki tenisztornán, így a francia teniszező bejutott a negyeddöntőbe.
okt. 1
19:14
Manchester City: Emmanuel Adebayor megmenekült az újabb eltiltás elől (She)
Kétmeccses felfüggesztett eltiltást és 25 ezer fontos pénzbüntetést kapott Emmanuel Adebayor, a Manchester City futballistája.
okt. 1
19:48
Sakk: Almási továbbra is az élen a Marx György-emlékversenyen (She)
Mivel mindhárom mérkőzés döntetlennel ért véget, továbbra is Almási Zoltán vezet a Pakson zajló sakk Marx György-emlékverseny csütörtöki, hatodik fordulója után.
okt. 1
20:06
Teke, világkupa: a Szeged és a BKV Előre is elődöntős (She)
A tizenhárom éves szünet után ismét Magyarországon zajló teke csapatvilágkupán a magyar férfi és női csapat is bejutott az elődöntőbe, amelyet a BKV Előre felújított csarnokában rendeznek majd meg.
okt. 1
20:24
Női kézilabda NB I: a Hunnia otthonában nyert a Hódmezővásárhely (She)
Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság alapszakaszának ötödik fordulójában a Hódmezővásárhely az újonc Hunnia vendégeként aratott háromgólos győzelmet. A vásárhelyiek ötödik mérkőzésükön másodszor nyertek, a Hunnia negyedszer vesztett.
okt. 1
21:00
U20-as vb: gólt sem kaptak a csoportelső spanyolok (She)
Az Egyiptomban zajló U20-as labdarúgó-világbajnokságon a B-csoport harmadik fordulójában Spanyolország Venezuelát, Nigéria Tahitit verte meg magabiztosan.
okt. 1
21:36
NOB-közgyűlés: Rogge-beszéd a nyitányon (She)
Jacques Rogge elnök nyitóbeszédével megkezdődött csütörtökön a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 121. közgyűlése, amelynek Koppenhága ad otthont.
okt. 1
21:38
Labdarúgás: Simon Ádám szabadon igazolhatóvá vált (She)
Az U20-as válogatott egyik alapemberével kapcsolatban hozott ma döntést a Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága. A testület határozata alapján Simon Ádám – aki Honduras és Dél-Afrika ellen is pályára lépett a korosztályos együttesben – MTK Budapesttel kötött szerződése semmisnek tekinthető, azaz a játékos szabadon igazolhat bármelyik hazai vagy külföldi klubba.
okt. 1
21:54
Futsal: első európai kupameccsén kikapott a magyar bajnok (She)
A berettyóújfalui Mezei-Vill FC első mérkőzésén vereséget szenvedett az UEFA Futsal-kupa debreceni selejtezőkörében, a magyar bajnok 6–0-ra kapott ki az ukrán Time Lvivtől.
okt. 1
22:30
Videó: Dzsudzsák beadása után Bakkal fejelt a Cluj kapujába (She)
Mint már beszámoltunk róla, Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV hazai pályán 1–0-ra legyőzte a CFR Clujt az Európa-liga csoportkörének második fordulójában. A holland csapat egyetlen gólját Otman Bakkal szerezte, aki Dzsudzsák bal oldali beadása után fejelt a kapuba. Nézze meg a találatot videón!
okt. 1
23:24
Európa-liga: Juhász Rolandék pontot mentettek az Ajax ellen (She)
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában a belga Anderlecht – Juhász Roland végig a pályán volt – 1-1-es döntetlen játszott a vendég Ajaxszal úgy, hogy a házigazda lilák a hajrában tíz emberrel tudták megszerezni az egy pontot érő találatot.
okt. 1
23:26
Női röplabda Eb: holland-lengyel és olasz-német meccs az elődöntőben (She)
Kialakult az elődöntő mezőnye a Lengyelországban zajló női röplabda Európa-bajnokságon.
okt. 1
23:42
Videó: megpattanó lövés okozta Dárdaiék vesztét a Sporting otthonában (She)
Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC 1–0-ra kikapott a Sporting otthonában az Európa-liga 2. fordulójában. A győztes gólt Adrien Silva szerezte a 17. percben, amelyet videón is megmutatunk. A labda a magyar középpályásról pattant a kapuba.
okt. 1
23:44
U20-as vb: a csoport harmadik helyére nyomta Olaszországot Egyiptom (She)
A házigazda Egyiptom 4–2-re megverte Olaszországot a labdarúgó U20-as világbajnokságon. Az afrikai ország csapata ezzel a sikerrel az A-csoport élén végzett, míg a taljánok a Trinidad és Tobago ellen gól nélküli döntetlent játszó Paraguay mögött a csoport harmadik helyén végeztek.

2009. október 2. péntek

okt. 2
0:54
Soproni Liga: Sisa Tibor kijelölte kezdőcsapatát a Vasas elleni meccsre (She)
Sisa Tibor szerint jó formában lévő Vasas lesz csapata ellenfele a Soproni Liga 10. fordulójának nyitó mérkőzésén. A Budapest Honvéd vezetőedzője a csapat hivatalos honlapjának, a honvedfc.hu-nak adott interjújában már ki is jelölte kezdőcsapatát.
okt. 2
3:00
Alonsót utolérte a Ferrari-láz (Blikk)
SZUZUKA – Ugyan a Forma– 1-es gyorsasági autós világbajnoki sorozat pontversenyét Jenson Button (29, Brawn GP) vezeti, a hét végi Japán Nagydíj előtt mégis mindenki Fernando Alonsóra (28) volt kíváncsi.
okt. 2
3:04
Kiss nagy ember (Blikk)
BUDAPEST – Hat nappal a vb-győzelme után is hihetetlennek tartja sikerét Kiss Balázs (26). A BVSC Dega-Tát 96 kilogrammos kötöttfogású birkózója a svéd Jimmy Lidberg (27) ellen szombaton nyerte meg a vb-finálét, de még tegnap is remegő kézzel vette ki táskájából az aranyérmet s a győztesnek járó övet.
okt. 2
3:08
Kabát és Ferenczi: számháború! (Blikk)
Az Újpest és a Ferencváros csatárától várják a gólokat a szombati Fradi–Újpest meccsen.
okt. 2
3:12
Palermo góljaival nyert Argentína (Blikk)
CÓRDOBA – Az argentin labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen Martín Palermo duplájával 2-0-ra legyőzte Ghánát.
okt. 2
3:16
Cristiano Ronaldo Madrid új királya (Blikk)
MADRID – Tovább folytatja remeklését Cristiano Ronaldo (24) a Bajnokok Ligájában. A Real Madrid portugál futballistája a csoportkör második fordulójában is megállíthatatlannak bizonyult.
okt. 2
6:54
Formula-1: esős pályán Kovalainen volt eddig a leggyorsabb (She)
Esőáztatta, majd fokozatosan száradó pályán bonyolították le a Formula-1-es Japán Nagydíj első szabadedzését Szuzukában: a tréningen Heikki Kovalainen bizonyult a leggyorsabbnak.
okt. 2
7:12
NHL: a Montreal és a Calgary nyerte a kanadai derbiket (She)
Négy mérkőzéssel útjára indult az észak-amerikai profi jégkorongliga 2009-2010-es szezonja: az első játéknapon a duplázó Alekszandr Ovecskin vezette Washington, a Joe Sakic mezének visszavonultatását megünneplő Colorado, a Montreal és a Calgary örülhetett - utóbbiak ráadásul riválist, a Torontót, illetve a Vancouvert győztek le.
okt. 2
7:30
Tiger Woods az első milliárdos sportoló (Behaviour)
A Forbes magazin számításai szerint a golfsztár Tiger Woods lett az első milliárdos sportoló.
okt. 2
7:48
Európa-liga: késsel felfegyverkezett bolgár drukkert állítottak elő Rómában (She)
Az AS Roma-CSZKA Szófia Európa-liga-mérkőzés előtt a biztonsági kamerák felvétele alapján előállítottak egy késsel és bokszerrel felfegyverkezett bolgár szurkolót.
okt. 2
8:06
Chicago, Tokió, Rio vagy Madrid - ma döntenek az olimpiáról (Infostart)
Chicago, Tokió, Rio de Janeiro vagy Madrid - ma dől el, hogy melyik város rendezheti a 2016-os nyári olimpiát. A szokások és az íratlan szabályok szerint Tokió és Chicago a favorit, utóbbiért személyesen az amerikai elnök kampányol.
okt. 2
8:06
Golf: Tiger Woods az első milliárdos sportoló (She)
A Forbes magazin számításai szerint a golfsztár Tiger Woods lett az első milliárdos sportoló.
okt. 2
8:08
Komló: játékossztrájk fenyeget a labdarúgócsapatnál (She)
Könnyen lehet, hogy nem lép pályára Várpalotán a hétvégi fordulóban az NB III-as komlói együttes.
okt. 2
8:10
Premjer-liga: Luciano Spalletti a Zenit vezetőivel tárgyal (She)
Orosz sajtóértesülések szerint Luciano Spalletti, az AS Roma volt szakvezetője a Zenit labdarúgócsapatának vezetőivel tárgyal.
okt. 2
8:12
Férfi kosárlabda: argentin játékost igazolt a Pécs (She)
A rajt előtti napokban még alakítottak egy kicsit a vezetők a tavalyi kupagyőztes Pécsi VSK-Pannonpower keretén.
okt. 2
8:24
Jégkorong: három kanadai kiszemelt a fehérváriaknál (She)
Három kanadai idegenlégióst szemelt ki magának a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata, mely a finn Teemu Elono elküldése után új játékosokat keres.
okt. 2
8:24
Ez a hétvége a futásé (Metropol)
A hétvégén két futóversenyt is rendeznek a fővárosban: holnap rajtol a Metropol Nemzetközi Reggeli Futás mezőnye, vasárnap pedig a 24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál versenyzői futnak végig a városon.
okt. 2
9:00
Formula-1: Adrian Sutilé a legjobb idő a második szabadedzésen (She)
A Formula-1-es Japán Nagydíj második szabadedzésén Adrian Sutilé lett a legjobb idő. A tréning totális unalomba fulladt, mivel a pocsék időjárási viszonyok miatt több mint egy órán keresztül ki se jöttek a pilóták a pályára.
okt. 2
9:18
Akrobatika: három magyar formáció a világbajnokságon (She)
A hétvégén a portugáliai Vila de Conde ad otthont a felnőtt és junior akrobatika világbajnokságnak.
okt. 2
9:18
Kovalainen nyerte az első szabadedzést (Metropol)
Heikki Kovalainen, a McLaren-Mercedes finn pilótája nyerte az első, míg Adrian Sutilnak, a Force India német versenyzőjének sikerével végződött a második szabadedzés a Forma-1-es világbajnokság Japán Nagydíján, Szuzukában.
okt. 2
9:18
Japán Nagydíj - Kovalainen és Sutil nyerte az első két szabadedzést (Behaviour)
Heikki Kovalainen, a McLaren-Mercedes finn pilótája nyerte az első, míg Adrian Sutilnak, a Force India német versenyzőjének sikerével végződött a második szabadedzés a Forma-1-es világbajnokság Japán Nagydíján, Szuzukában.

Keresés