2009. május 21. csütörtök

máj. 21
0:06
A Sahtar az utolsó győztes (Metropol)
A Sahtar Donyeck nyerte a labdarúgó UEFA Kupa utolsó kiírását, ugyanis szerdán az isztambuli döntőben hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a Werder Brement.
máj. 21
0:21
Inter: Diego Milito és Thiago Motta Milánóban folytatja (She)
A Genoa elnöke, Enrico Preziosi szerda este hivatalosan is bejelentette, hogy csapata két kulcsembere, az argentin Diego Milito és a brazil Thiago Motta a nyártól a bajnok Interben folytatja pályafutását.
máj. 21
5:27
Perrel fenyegetik Ronaldóékat, ha ellazsálják utolsó meccsüket (Infostart)
Több, a kiesés ellen küzdő csapat is perrel fenyegeti a Manchester Unitedet, ha a már biztosan bajnok csapat tartalékosan áll ki a Hull ellen az utolsó fordulóban vasárnap.
máj. 21
6:03
Dzsudzsák legénylakása (Blikk)
A PSV futballistája Újpesten találta meg álmai otthonát.
máj. 21
6:05
Erkölcsi győztes az MLSZ (Blikk)
84 milliót nyertek a Derballtól
máj. 21
6:07
Dárdai dilemmája: menni vagy maradni? (Blikk)
"Amióta megírták a lapok, hogy szabadon igazolható vagyok, egyfolytában csörög a telefonom"
máj. 21
6:09
Pancsoló debreceni lányok (Blikk)
Élményfürdőben kapcsolódtak ki a bajnoki éremre pályázó debreceni kézilabdázónők.
máj. 21
6:57
NBA: az Orlando idegenben győzte le egy ponttal a Clevelandet (She)
Az NBA rájátszásában az Orlando Magic meglepetésre 107–106-ra győzött a Cleveland Cavaliers otthonában a Keleti főcsoport döntőjében, így 1–0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.
máj. 21
7:15
Felkészülési mérkőzés: kétgólos argentin siker Panama ellen (She)
A hazai bajnokságban szereplő játékosokkal felálló argentin labdarúgó-válogatott hazai pályán 3–1-es győzelmet aratott Panama ellen.
máj. 21
7:51
Ökölvívás: Etiópiában bokszol legközelebb a 46 éves Holyfield (She)
Jótékonysági bemutató mérkőzésen lép ringbe legközelebb a legendás Evander Holyfield. A találkozó helyszíne a Föld egyik legszegényebb országa, Etiópia lesz.
máj. 21
7:53
Szlovákia: sima MFK-siker a kupadöntőben, Kassán a trófea (She)
Az MFK Kosice labdarúgócsapata nyerte meg a Szlovák Kupa 40. kiírását, miután a Szencen rendezett döntőben 3–1-re legyőzte az Artmedia Petrzalkát.
máj. 21
8:27
Bundesliga: imádkozásra buzdít a wolfsburgi püspök (She)
Imádkozásra buzdítja a híveket a wolfsburgi egyházközösség püspöke, hogy a futballcsapat a hétvégén megszerezze fennállásának első bajnoki címét.
máj. 21
8:29
Sportlövészet: Sidi Péter a 16. helyen végzett a világkupán (She)
Nem jutott döntőbe a müncheni világkupán Sidi Péter, aki a 16. helyen végzett a kisöbű sportpuskások összetett számában.
máj. 21
8:45
ZTE: még a héten elkezdhetik a tárgyalásokat Waltnerrel (She)
Waltner Róbertet június 30-ig köti szerződés a ZTE-hez, és annak lejártával szabadon igazolhatóvá válik, így nem meglepő, hogy a klub vezetői már gondolkodnak a csatár szerződésének meghosszabbításán.
máj. 21
8:47
MTK: Kulcsár a kék-fehérekkel edz, de nyáron távozhat (She)
Noha Kulcsár Tamást június 30-ig adta kölcsön az MTK Budapest az FC Fehérvárnak, a labdarúgó újra Garami József szakmai igazgató felügyelete mellett gyakorol a Hungária körúton.
máj. 21
9:39
Fiorentina: Juant és Panuccit szemelték ki a firenzeiek (She)
A La Nazione szerint a Roma két védője, Juan és Christian Panucci a nyáron a Fiorentina játékosa lehet.
máj. 21
10:15
Írország: elhunyt a „zöld sziget” történetének legjobb kapusa (She)
Hosszú betegség után 72 éves korában elhunyt az ír labdarúgó-történelem legjobb kapusa, a 47-szeres válogatott Alan Kelly Sr.
máj. 21
10:17
Kézilabda: az MKB Veszprém százmilliós segítséget kér (She)
A bajnoki címvédő MKB Veszprém kéréssel fordult az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságához. Ebben megfogalmazta, hogy a csapatot ebben az évadban ért súlyos veszteségek és csapások (a februári Cozma-gyilkosság, valamint az akkor megsérültek kórházi ápolása, a pótlásukra igazoltak bére) miatt rendkívüli támogatásra lenne szüksége likviditása fenntartásához, a biztosítási összegek…
máj. 21
10:33
Brazil Kupa: Ronaldóék bejutottak a legjobb négy közé (She)
Kialakult az elődöntő mezőnye a Brazil Kupában. A döntőbe jutásért Corinthians–Vasco da Gama és Coritiba–Internacional párharcokra kerül sor.
máj. 21
10:36
Éjszakai örömünnep Donyeckben (Metropol)
Hatalmas utcai ünneplés követte Donyeckben a Sahtar szerdai sikerét, miután az ukrán gárda hosszabbítás után 2-1-re legyőzte Isztambulban a német Werder Brement a labdarúgó UEFA Kupa történetének 51., egyben utolsó döntőjében.
máj. 21
10:51
UEFA-kupa: 4510 euró a Hamburgot „kiejtő” papírdarabért (She)
Egy jótékony célú árverésen 4510 euróért (1.2 millió forint) kelt el Németországban az az összegyűrt papírdarab, amely sorsfordítónak bizonyult május 6-án a Hamburger SV-Werder Bremen labdarúgó UEFA Kupa-elődöntő visszavágóján.
máj. 21
10:51
A Sahtar nyerte az UEFA-kupát (Blikk)
Hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az ukrán csapat a Werder Brement
máj. 21
10:54
Ízelítő sportokból (Metropol)
Krav maga, kettlebell, lacrosse – akinek ezek csak idegen szavak, annak máris van egy jó oka arra, hogy pénteken vagy szombaton ellátogasson a IV. Nagy Sportágválasztóra a Merkapt Maraton Sportközpontba.
máj. 21
10:56
4510 euróért kelt el a döntőbe jutást érő papírgalacsin (Metropol)
Egy pályára dobott galacsinon megpattant a labda, így a hamburgi hátvéd ártalmatlan helyzetben lyukat rúgott, a sarokrúgásból pedig Frank Baumann a hálóba fejelt.
máj. 21
11:09
Videó: Vanczák Vilmos csapatának győzelme a Svájci Kupában (She)
Mint már beszámoltunk róla, Vanczák Vilmos csapata, a Sion 0–2-ről fordítva 3–2-re győzött a Svájci Kupa döntőjében a Young Boys ellen. Most megmutatjuk a találkozó összefoglalóját, valamint a mérkőzés utáni öltözői ünneplést. A serlegből ivásból is kivette részét Vanczák Vilmos, mint az a videón is látható 1:05-nél.
máj. 21
11:27
Ellenfele haját húzta az aranylabdás sztár - videóval (Infostart)
Eltilthatják a brazil Ronaldót, miután a televíziós felvételeken jól látszik, hogy meghúzta ellenfele haját egy meccs közben.
máj. 21
11:27
Egyiptom: a fáraók földjén is playoff dönt a bajnoki címről (She)
Belgium mellett Egyiptomban is rájátszás dönti el az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot: a címvédő al-Ahli és az Iszmailia egyenlő pontszámmal végzett a pontvadászatban, így playoffot játszik az aranyérem eldöntéséért.
máj. 21
11:30
Meghalt az Astanga jóga mestere (Metropol)
Kilencvenhárom éves korában a dél-indiai Maiszúrban meghalt Krisna Pattabi Jois, az ősi indiai Astanga viszánya jóga legnagyobb modern kori mestere.
máj. 21
11:45
Formula-1: az első szabadedzésen Barrichello volt a leggyorsabb (She)
A Brawn istálló brazil pilótája, Rubens Barrichello volt a leggyorsabb az első szabadedzésen Monacóban. A második legjobb időt Felipe Massa, a harmadikat Lewis Hamilton futotta. A Ferrari illetve a McLaren másik pilótája is az első öt között végzett az első gyakorláson.
máj. 21
11:47
Tenisz: a viág 2. leggazdagabb embere szponzorálja Ivanovicsot (She)
Warren Buffett, a világ második leggazdagabb embere is szponzorálja ezentúl Ana Ivanovics szerb teniszezőt, akinek menedzserei a hét elején írtak alá egy évi 750 ezer dollárról szóló szerződést Buffett légitársaságával, a NetJetsszel.
máj. 21
12:03
Barrichello nyerte az első monacói edzést (Infostart)
A brazil Rubens Barrichello, a Brawn GP pilótája volt a leggyorsabb a Formula-1-es Monacói Nagydíj első szabadedzésén.
máj. 21
12:03
Grosics Akadémia: Varga Zoltán és Bozóky a vezetésben (She)
Varga Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó és Bozóky Imre volt MLSZ-elnök is helyet kapott a múlt csütörtökön Gyulán létrehozott Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia vezetésében – derült ki az intézmény megalakulása alkalmából tartott csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón.
máj. 21
12:21
Vb 2010: megsérült a svédek kulcsjátékosa, nem játszik Dánia ellen (She)
Klubcsapatának, az Elfsborgnak szerdai edzésén megsérült Anders Svensson, a svéd labdarúgó-válogatott kulcsjátékosa. A kitűnő középpályás a Dánia elleni vb-selejtező kihagyására kényszerül.
máj. 21
12:42
Folytassa Figo Kínában? (Metropol)
A korábbi aranylabdás, a világ legjobbjának is megválasztott Luis Figo Európán kívül akar futballozni, s karrierjét folytatva fontolóra veheti, hogy a kínai Szuperligában játsszon, írta a pekingi Titan Sports csütörtökön.
máj. 21
12:57
Frankfurt: Funkel a szezon végén távozik az Eintrachttól (She)
Az Eintracht Frankfurt elnöksége az idény végén meneszti Friedhelm Funkel vezetőedzőt.
máj. 21
12:59
MOB: csapatgyűlés az ifjúsági olimpiára készülő sportolóknak (She)
A Magyar Olimpiai Bizottság az I. Ifjúsági Olimpiai Játékokra készülő ifjúsági kerettag sportolók tiszteletére ünnepélyes csapatgyűlést rendez 2009. május 22-én, pénteken 18.00 órai kezdettel a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban (1146 Budapest, Dózsa György út 1.).
máj. 21
13:00
Diósdon lesz a Fradi második kihelyezett utánpótlásbázisa (Metropol)
A jövőben a Diósdi TC biztosítja a FTC Labdarúgó Zrt. második kihelyezett utánpótlásbázisát. Az együttműködési megállapodást a két klub képviselője csütörtökön írta alá.
máj. 21
13:15
Ferencváros: Diósdon lesz a második utánpótlásbázis (She)
Diósdon lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának második kihelyezett utánpótlásbázisa. A zöld-fehér klub első ilyen megállapodását a Göddel kötötte, a diósdiakkal 2014-ig működik együtt a Fradi.
máj. 21
13:17
PSV: korábbi Barca-játékos lehet Dzsudzsák vetélytársa (She)
Boudewijn Zenden szerződése az év végén lejár a Marseille-nél, és valószínűleg elhagyja a francia csapatot. A korábban a Barcelonában, a Liverpoolban és a Chelsea-ben is megfordult játékos iránt elmondása szerint érdeklődik Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV is.
máj. 21
13:18
Mourinho az Inter és a Real Madrid között (Metropol)
Az Internazionale vezetőedzőjének esetleges madridi munkavállalásáról cikkez az olasz sportsajtó.
máj. 21
13:21
Mourinho válogathat! (Behaviour)
Jose Mourinhónak, az Internazionale vezetőedzőjének esetleges madridi munkavállalásáról cikkez az olasz sportsajtó csütörtökön, de a nap folyamán már klubelnöki cáfolat is napvilágot látott Milánóban.
máj. 21
13:33
Roland Garros: Ancic nincs a topon, ezért nem indul Párizsban (She)
Mario Ancic nem indul el az idei Roland Garroson, mivel indoklása szerint nincs olyan állapotban, amit az év második Grand Slam-versenye megkövetel.
máj. 21
13:51
Kerékpár: edzés közben érte a halál az amerikai klasszist (She)
Futóedzés közben összeesett és életét vesztette 39 éves korában az Oregon állambeli Bendben az amerikai kerékpársport egyik kitűnősége, Steve Larsen. Egyelőre a halál okát nem tudni: eredetileg szívrohamra gyanakodtak, de ezt a boncolás kizárta, így valószínűleg egy vírusfertőzés következménye volt a végzetes rosszullét.
máj. 21
13:53
Valencia: a játékosok fizetik a drukkereik jegyárának a felét (She)
A Villarreal otthonában szombaton sorsdöntő mérkőzést játszó Valencia játékosai 40 ezer euróval szállnak be a szurkolóiknak fenntartott kétezer jegy árába.
máj. 21
13:55
Everton: David Moyes Alan Smith szerződtetését tervezi (She)
A Newcastle Evening Chronicle értesülései szerint az Everton labdarúgócsapatának menedzsere, David Moyes Alan Smith szerződtetését tervezi a nyáron.
máj. 21
14:09
Juventus: Del Piero megsérült, kihagyhatja a Siena-meccset (She)
Combsérülést szenvedett a Juventus csütörtöki edzésén Alessandro Del Piero, így elképzelhető, hogy a csapatkapitány kihagyhatja a Siena elleni mérkőzést.
máj. 21
14:11
FC Fehérvár: megérkezett Vujovics kikérője Montenegróból (She)
Az FC Fehérvárhoz megérkezett Goran Vujovics hivatalos kikérője a montenegrói labdarúgó-válogatottól – adta hírül a székesfehérvári klub honlapja.
máj. 21
14:12
Magyar aranyérem a rafting-világbajnokságon (Metropol)
A magyar férficsapat nyerte a rafting-világbajnokság downriver elnevezésű versenyszámát, melyet a montenegrói Tara folyón rendeztek csütörtökön.
máj. 21
14:27
Drogba, Tévez, Adebayor - ez a meccs lesz a végső? (Infostart)
Vasárnap rendezik az angol labdarúgó-bajnokság utolsó fordulóját. Az már eldőlt, hogy a Manchester United a bajnok, a Liverpool és a Chelsea végez a dobogón, és biztosan kiesik a West Bromwich, de nagy harc várható a még kiadó Európa Liga-helyért és a bent maradásért. A záróforduló során szinte mindegyik csapatnál elbúcsúzhat egy-egy meghatározó futballista.
máj. 21
14:45
Atlétika: Pistorius arcát 180 öltéssel varrták össze (She)
A manchesteri paralimpiai világkupájára készülő Oscar Pistorius – aki sokáig nem adta fel álmát, hogy az egészségesek között versenyezhessen a Pekingi olimpián, ám végül nem adták meg neki az engedélyt – elmondta, hogy februári hajóbalesetét követően azt hitte, hogy meg fog halni.

Keresés