2009. május 5. kedd

máj. 5
1:15
NBA: hivatalosan is bejelentették, LeBron James lett az MVP (She)
Korábban hírügynökségi jelentésekre támaszkodva közöltük, hogy LeBron James lett az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legértékesebb játékosa (MVP). A hírt azóta az NBA hivatalos internetes oldala is megerősítette.
máj. 5
4:51
Verhetetlen 11 (Blikk)
LONDON — Nehéz feladat előtt áll az Arsenal futballcsapata.
máj. 5
4:55
Gál visszatérne (Blikk)
RÁCALMÁS — Rokonainál gyógyul Gál Gyula (32). A keresztszalag-szakadást szenvedő sportoló felesége, Valéria (30) szüleinél pihen.
máj. 5
4:59
Dárdaiék harca a dobogóért (Blikk)
BERLIN — Tíz hosszú esztendő után újra a Bajnokok Ligájáról álmodnak a berlini futballszurkolók.
máj. 5
5:03
Szentes még hisz az aranyban (Blikk)
BUDAPEST — Nyolc bajnoki fordulón át tartott az Újpest futballcsapatának tavaszi menetelése, de a múlt héten megszakadt a sorozat.
máj. 5
5:07
Visszatértünk! (Blikk)
A bajnoki aranyérem megszerzésével szeretne búcsúzni a másodosztálytól az FTC.
máj. 5
6:57
NFL: megbénult a Dallas szakmai stábjának egyik tagja (She)
Deréktól lefelé megbénult Rich Behm, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Dallas Cowboys szakmai stábjának egyik tagja, amikor az erős szélvihar miatt vasárnap leszakadt annak a sátornak a teteje, amelyben a gárda éppen az edzését tartotta.
máj. 5
6:57
Szemberg szerint a magyar hokicsapat feljutása „demográfiai csoda” (Metropol)
– A magyar csapat igazi kivétel: úgy tudott feljutni a világ legjobbjai közé, hogy a válogatott zömmel 30 év feletti játékosokból áll. Fontos, hogy legyenek tehetségek is, és akkor lesz mód megkapaszkodni az élvonalban – nyilatkozta a svájci világbajnokság utolsó magyar napján, hétfőn az MTI-nek Szymon Szemberg, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) sajtófőnöke.
máj. 5
6:59
NHL: Crosby mesterhármasa kevés volt Ovecskin triplája ellen (She)
A Washington Capitals hihetetlenül izgalmas mérkőzésen verte meg 4–3-ra a Penguinst az NHL Keleti főcsoportjának elődöntőjében. A Pittsburghben mesterhármasig jutott Sidney Crosby, ám Alekszandr Ovecskin is triplázott a fővárosiaknál, valamint David Steckel is betalált, így a Washington már 2–0-ra vezet összesítésben.
máj. 5
7:15
Svéd siker a franciák ellen (Metropol)
A svéd válogatott három góllal nyert a franciák ellen a svájci jégkorong-világbajnokság középdöntőjében, ezzel biztossá vált, hogy az E csoport második helyén végez.
máj. 5
7:15
Az Arsenal arra épít, hogy 2004 óta nem kapott ki otthon (Behaviour)
A keddi kérdés a labdarúgó Bajnokok Ligájában: címvédőként ott lesz-e a döntőben a Manchester United; a szerdai: megismétlődik-e a tavalyi finálé, azaz a Chelsea hazai pályán túljut-e a Barcelonán. Ami már most biztos: a torna végjátéka hallatlan izgalmakat ígér. Egy héttel ezelőtt a Manchester United, némi szerencsével, egy félidő alatt eldönthette volna a továbbjutást, ám mivel helyzeteit…
máj. 5
7:17
Svájc nyert, de búcsúzik (Metropol)
Nem jutott be a házigazda svájci válogatott a negyeddöntőbe a jégkorong-világbajnokságon, miután hétfőn nem tudott alapjátékidőben, azaz három pontot érően nyerni az amerikai csapat ellen, csak hosszabbítás után, amiért két pont jár.
máj. 5
7:51
NBA: a Magic és a Rockets is idegenben szerzett előnyt (She)
A Magic és a Rockets is megnyerte idegenben az első mérkőzését az elődöntőben. Az Orlando 95–90-re verte meg a Celticst az NBA Keleti főcsoportjában, míg a Houston a Lakers ellen győzött 100–92-re nyugaton.
máj. 5
7:51
Kangyal búcsúzik a válogatottól (Metropol)
Világbajnoki mérkőzésen Kangyal Balázs már nem lép pályára a magyar jégkorong-válogatottban. Ezt a 237-szeres válogatott hátvéd mondta el az MTI-nek közvetlenül a svájci világbajnokság utolsó magyar érdekeltségű mérkőzése után.
máj. 5
8:09
Parádét és továbbjutást ígér Wenger (Infostart)
Pazar játékot és továbbjutást ígért Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere a Manchester United elleni kedd esti BL-elődöntő előtt. A londoni együttesnek egy gólos hátrányt kell ledolgoznia hazai pályán a címvédő ellen.
máj. 5
8:27
MLSZ: két héten belül tárgyalnak Koemannal a hosszabbításról (She)
Amint arról már korábban beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó-szövetség szeretné meghosszabbítani Erwin Koeman szövetségi kapitány 2009 novemberében lejáró szerződését. Kisteleki István a Nemzeti Sportnak elmondta, a hétvégén tárgyalt a szakemberrel, és abban maradtak, hogy két héten belül folytatják az egyeztetéseket.
máj. 5
8:29
Hoffenheim: ha Rangnick távozik, akkor Klinsmann érkezhet (She)
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, elképzelhető hogy Ralf Rangnick vezetőedző az idény végén távozik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheimtől. Sajtóhírek szerint a helyét Jürgen Klinsmann veheti át.
máj. 5
8:45
Tenisz: Jelena Dokicot többször bántalmazta az édesapja (She)
Jelena Dokic szerb-ausztrál teniszezőnő egy interjúban elárulta, hogy édesapja – aki egyben a menedzsere is volt – fizikailag bántalmazta pályafutása korábbi szakaszaiban.
máj. 5
8:47
Futsal: az ETO megverte a Fradit - eredmények (She)
Az ETO 5–2-re legyőzte a Ferencvárost a futsal NB I rájátszásában, így az ötödik helyért küzdhet tovább.
máj. 5
9:03
Ökölvívás: Hatton bocsánatot kért szurkolóitól a gyors vereség miatt (She)
A Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao szombaton már a második menetben kiütötte Ricky Hattont a Las Vegas-i gálán az IBO (Nemzetközi Bokszszervezet) kisváltósúlyú világbajnoki címéért. A brit bunyós bocsánatot kért szurkolóitól.
máj. 5
9:21
Brazília: Ronaldót választották a paulista bajnokság legjobbjának (She)
Ronaldo, a paulista bajnokságot tegnap megnyerő Corinthians támadója lett Sao Paulo állam pontvadászatának legjobb játékosa a labdarúgó-szövetség szavazása alapján.
máj. 5
9:39
Nyíregyháza: a hétfő délutáni edzést már Tajti József tartotta (She)
Munkába állt Tajti József a Nyíregyházánál: a szakember a hétvégén vette át a csapat vezetését, és tegnap délután már edzést tartott.
máj. 5
9:41
Anglia: Franck Ribéryt is hírbe hozták a Manchester Uniteddel (She)
Több angol lapban újabb találgatások jelentek meg arról, hogy a nyáron kivel pótolhatja a Manchester Uinted Cristiano Ronaldót, amennyiben a portugál a Real Madridhoz szerződik. A hírek szerint Sir Alex Ferguson kész lenne 70 millió eurót fizetni Franck Ribéryért.
máj. 5
9:57
Newcastle: Shearer fizetés nélküli szabadságra száműzte Bartont (She)
Mint beszámoltunk róla, Alan Shearer kiakadt Joey Bartonra, akit a Newcastle Liverpool elleni bajnokiján állítottak ki. A vétkes tette nem maradt büntetés nélkül a klub részéről: két hét fizetés nélküli szabadságra száműzték. Így könnyen lehet, hogy Barton többé már nem lép pályára a Newcastle színeiben.
máj. 5
10:15
Újra galaktikus Real Madridot építene Pérez (Infostart)
A Real Madridnál már mindenki azt várja, hogy ismét Florentino Péreznek hívják a klub elnökét. A sportvezető új edzővel és több sztárral hozná vissza a galaktikus időszakot.
máj. 5
10:15
Asztalitenisz: trónfosztások egyesben a vb döntőjében (She)
A férfi és a női egyes döntőjében is kikapott kedden a címvédő a jokohamai egyéni asztalitenisz-világbajnokságon. Az erősebb nem küzdelmeit Vang Hao, a hölgyekét pedig a nyolcaddöntőben Tóth Krisztinát búcsúztató Csang Ji-ning nyerte meg.
máj. 5
10:33
Blog: Fülöp Manchesterbe utazott és bízik csapata javulásában (She)
Újabb írással jelentkezett fanzone.hu-n olvasható blogjában Fülöp Márton, a magyar válogatott és a Sunderland kapusa. Fülöp kifejti véleményét klubja szerepléséről, valamint a telki edzőközpont létrejöttéről.
máj. 5
10:51
Franciaország: a klubvezetők miatt távozik a PSG vezetőedzője (She)
Az L'Équipe napilap információi szerint Paul Le Guen az idény végén távozik a PSG vezetőedzői posztjáról.
máj. 5
11:27
Franciaország: Deschamps lesz nyártól a Marseille vezetőedzője (She)
Az Olympique Marseille a hivatalos honlapján adta hírül, hogy a következő idénytől a korábbi kiváló futballista, Didier Deschamps irányítja a csapatot. A játékosként a francia válogatottal világ- és Európa-bajnoki címet nyerő Deschamps a távozó Eric Gerets helyét veszi át a Ligue 1 listavezetőjénél.
máj. 5
11:29
NHL: visszavonul a New York Rangers svéd legendája (She)
35 éves korában visszavonul a hivatásos sporttól az észak-amerikai jégkorongligában (NHL) szereplő New York Rangers legendás svéd játékosa, Markus Näslund.
máj. 5
11:45
Juve: Ranieri már nem sokáig a „zebrák” mestere, Nedved maradhat (She)
A Juventus újabb, Lecce elleni bajnoki botlása (2–2) felerősítette a Claudio Ranieri távozását követelő hangokat az olasz labdarúgóklubnál. Olasz sajtóértesülések szerint az edző legfeljebb az idény végéig húzhatja ki a torinóiaknál, és több forrás szerint a „zebrák” vezetői már tapogatóznak is az AS Roma vezetőedzőjénél, Luciano Spallettinél, akinek ugyancsak kifelé áll a szekere rúdja.
máj. 5
12:03
UEFA-kupa: portugál bíró az ukrán, belga a német visszavágón (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) játékvezetői bizottsága kijelölte az UEFA-kupa-elődöntő csütörtöki visszavágóinak bíráit.
máj. 5
12:03
A MU 70 millió euróért elvinné Ribéryt (Metropol)
Hetven millió eurót kínál Franck Ribéryért, a Bayern München francia labdarúgójáért a Bajnokok Ligája-címvédő Manchester United.
máj. 5
12:05
Úszás: felezték a volt világrekorder úszó, Hardy doppingbüntetését (She)
A felére, kettőről egy évre csökkentették Jessica Hardy amerikai úszónő dopping miatti büntetését, aki így idén augusztustól folytathatja pályafutását, s akár a 2012-es, londoni olimpián is ott lehet majd.
máj. 5
12:07
Póker: Antonius nagy előnyt szerzett a „durrrr Challenge”-ben (She)
A Full Tilt Poker termében zajló, különleges kihíváson alapuló fogadáson Patrik Antonius jelentős előnyt szerzett Tom Dwan ellen.
máj. 5
12:21
Jégkorong-vb: Palkovics szerint még helyzetbe kerülni is nehéz volt (She)
Palkovics Krisztián, a magyar jégkorong-válogatott játékosa elmondta, hogy úgy érzi, Ocskay Gáborral jobbak lehettek volna, de nagyon erősek voltak az ellenfelek.
máj. 5
12:21
Palkovics: helyzetbe kerülni is nehéz volt (Metropol)
"Lehet, hogy Ocskay Gabival több pontot szereztünk volna, de olyan erős ellenfelekkel szemben játszottunk, hogy helyzetbe kerülni is nehéz volt" - mondta Palkovics Krisztián, akinek a svájci jégkorong-világbajnokság volt az első, amelyen nem barátjával, a március 24-én szívinfarktusban elhunyt Ocskay Gáborral egy támadósorban lépett pályára.
máj. 5
12:23
AC Milan: ha Ancelotti távozik, Gasperini érkezhet a Genoától (She)
Olasz sajtóhírek szerint Silvio Berlusconi, a Milan tulajdonosa telefonon egyeztetett Gian Piero Gasperinivel arról, hogy lenne-e kedve a nyártól a piros-feketéknél dolgozni.
máj. 5
12:39
Videó: nem sokkal gólja után halt meg a brazil futsaljátékos (She)
Szörnyű tragédia történt Brazíliában, Rio Grande do Sul állam bajnokságában, az Assaf és az ACBF futsalmérkőzésen. Az előbbi csapat veteránja, a korábban a válogatottban is megforduló Rabicó gólt lőtt, majd nem sokkal később rosszul lett és meghalt. A 39 éves játékos szívrohamban hunyt el.
máj. 5
12:39
Londonban juthat döntőbe a Barca (Metropol)
Meghatározó védői nélkül, ám remek formában készül az FC Barcelona labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája-elődöntő Chelsea elleni, szerdai visszavágójára.
máj. 5
12:41
Real Madrid: az egyik elnökjelölt Didier Drogbával kampányol (She)
Folytatódnak az ígérgetések a spanyol fővárosban: a Real Madrid elnöki posztjára pályázó Eduardo García Didier Drogbát hozná a csapathoz, amennyiben vezérré választják.
máj. 5
12:43
Nemzeti Sport Magazin: Détári, Zsiborás, Kemény - megjelent! (She)
A május 5-én megjelenő Nemzeti Sport Magazinban olvashat Détáriról, Zsiborásról, Keményről, Kovács Katiról, Vitalij Klicskóról és sok már érdekességről.
máj. 5
12:45
Argentína: korábbi világbajnok játékos az Arsenal edzője (She)
A korábbi argentin válogatott futballista, Jorge Burruchaga lett az argentin élvonalban szereplő Arsenal di sarandí vezetőedzője.
máj. 5
12:47
FIFA: az ’54-es magyar-angolra emlékezik a megújult magazin (She)
Múltidéző rovatában a 7:1-es hazai sikerrel záruló 1954-es Magyarország–Anglia barátságos mérkőzéssel foglalkozik a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) megújult magazinja, a megváltozott formában először most májusban megjelenő FIFA World.
máj. 5
12:57
Videó: a PSV csatára kezezett, majd kis híján a kezét törte (She)
Véget ért Danko Lazovics szezonja a PSV–NEC Nijmegen holland bajnokin (1–1). Dzsudzsák Balázs egyik legjobb barátja a hétvégi találkozón előbb büntetőből betalált Babos Gábor kapujába, majd egy labdát kézzel vett át, amiért kiállította a játékvezető – mivel volt már egy sárgája. Az öltözőfolyosón aztán az egyik üveg bánta az esetet. Nézze meg a dühkitörést videón!
máj. 5
13:15
Megint lesántult Overdose - veszélyben az angliai verseny (Infostart)
Ismét megsérült Overdose, a veretlen magyar csődör. Trénere, Ribárszki Sándor vasárnap vette észre, hogy a ló sántít, ám azt egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a problémát.
máj. 5
13:15
Barcelona: Henry nem edzett tegnap, de elrepült Londonba (She)
Huszonegy játékossal utazott el Londonba a Barcelona a Bajnokok Ligája-elődöntő szerdai visszavágójára, és a keretben ott van Thierry Henry is, aki térdsérülést szenvedett a Real Madrid ellen 6–2-re megnyert hétvégi bajnokin.
máj. 5
13:33
Öttusa: Horváth Viktor túledzettség miatt az egész szezont kihagyja (She)
Az év legfontosabb férfi világkupaversenyére kerül sor péntektől vasárnapig Budapesten: 21 országból 73 versenyző indul el a Nemzeti Sportcsarnokban, a KSI-uszodában, illetve a Nemzeti Lovardában tartandó viadalon.
máj. 5
13:51
Lósport: Overdose sántít, veszélyben a májusi futása (She)
Bal első lábára sántít Overdose, a 12 versenyén veretlen magyar ló, s még nem tudni, hogy részt vehet-e a május 23-ára tervezett következő versenyén, a Haydock Parkban.
máj. 5
13:51
Overdose lesérült (Metropol)
Bal első lábára sántít Overdose, a 12 versenyén veretlen magyar ló, s még nem tudni, hogy részt vehet-e a május 23-ára tervezett következő versenyén, a Haydock Parkban.

Keresés