2009. május 28. csütörtök

máj. 28
0:03
BL-döntő: Ferdinand szerint senki sem játszott jól a csapatból (She)
A Manchester United védője, Rio Ferdinand szerint az MU egyetlen játékosa sem játszott jól a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-döntőn.
máj. 28
5:09
Mankózik a gólvágó (Blikk)
Térdműtétjét követően még nem állhat a lábára az Augsburg magyar labdarúgója.
máj. 28
5:11
Kovács vagy Janics marad ki? (Blikk)
Az első három pozíciója biztos a hajóban, az utolsó beülő sorsa a két olimpiai bajnok, Kovács és Janics között dől el
máj. 28
5:13
Példaképe ellen sakkozik Lékó (Blikk)
Hétfőn hazánkba érkezik Viswanathan Anand, a sakkozás királya
máj. 28
5:24
Xavi megint varázsolt, Vidic padlót fogott - így láttuk a játékosok teljesítményét (Infostart)
A Barcelona Európa-bajnok középpályása, a gólpsszokból kifogyhatatlan Xavi volt a Manchester United ellen 2-0-ra megnyert labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő legjobbja. Az InfoRádió értékelése szerint a szintén sokadjára remeklő Andrés Iniesta sem maradt el sokkal honfitársától, míg az angol bajnokcsapatból csak Cristiano Ronaldo játszott közepesnél jobban.
máj. 28
6:21
Örömmámorban az FC Barcelona (Behaviour)
Rómában a híres Trevi kút vizébe csobbanva, Barcelonában pedig örömmámorban úszva ünnepelték a Barcelona szurkolói csütörtökre virradóra, hogy csapatuk megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét.
máj. 28
6:57
Mindent vittek idén a katalánok: hazai pontvadászat, kupa és BL (Behaviour)
A fél világ lerágta a körmét a tegnapi BL-döntőn. A finálé több kérdésre is választ adott. A katalánok sikerével továbbra sincs olyan csapat, amely a Bajnokok Ligájában képes a címvédésre, illetve a Lionel Messi–Cristiano Ronaldo párviadal első felvonását a gólt is szerző argentin klasszis nyerte, amivel vélhetően az Aranylabdát is megkapja az év végén. Anyagilag sem járt rosszul egyik fél sem: a…
máj. 28
7:15
NBA: a Lakers az utolsó negyedben győzött a Nuggets ellen (She)
A Los Angeles Lakers utolsó negyedben nyújtott nagyszerű teljesítményével 103–94-re legyőzte a Denver Nuggetst a Nyugati főcsoport döntőjének ötödik mérkőzésén, így egy sikerre került a nagydöntőbe kerüléstől.
máj. 28
7:17
NHL: létrejött a tavalyi finálé, a Detroit is a nagydöntőben (She)
Megismétlődik az NHL előző idényének nagydöntője: a Pittsburgh Penguins tegnapi továbbjutása után a Detroit Red Wings hosszabbításban legyőzte a Chicago Blackhawkst, így ismét megküzdhet a Stanley-kupáért.
máj. 28
7:33
BL-döntő: a Barcát irányító Xavi volt a finálé legjobbja (She)
A 2008-as Európa-bajnokság legjobbja, Xavi Hernández az európai klubfutballban is elfoglalhatta képzeletbeli trónját: az UEFA illetékesei a BL-döntő legjobbjának választották a tegnapi finálé után.
máj. 28
8:09
Videó: szabadrúgások, Messi-fejes és ünneplés a BL-döntőn (She)
A Bajnokok Ligája fináléjában a Barcelona már a 10. percben megszerezte a vezetést Samuel Eto’o révén, majd Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs és Xavi is szabadrúgásból veszélyeztetett. A 70. percben tőle szokatlan módon Lionel Messi fejjel volt eredményes. Mindezeket, valamint a mérkőzés utáni ünneplést megtekinthetik az alábbi videókon.
máj. 28
8:45
BL-döntő: a féktelen ünneplés után 20 ember őrizetben Barcelonában (She)
Helyi beszámolók szerint legalább 20 embert vett őrizetbe a spanyol rendőrség a barcelonai Catalunya téren és környékén.
máj. 28
9:03
MotoGP: Németh Balázs indul az Olasz Nagydíjon (She)
Németh Balázs ül fel a Balatonring Team 250 köbcentis motorjára a gyorsaságimotoros-világbajnokság hétvégi Olasz Nagydíján. A 21 éves magyar tehetség szerda reggel elutazott Mugellóba, hogy a lehető legjobban felkészülhessen az edzésekre és a vasárnapi versenyre.
máj. 28
9:36
Németh Balázs váltja Talmácsit (Infostart)
Hivatalossá vált, hogy Németh Balázs versenyez a Balatonring Team 250 kcm-es motorjával a hétvégi Olasz Nagydíjon.
máj. 28
9:39
Profi ökölvívás: jövő szombaton lesz Nagy András temetése (She)
Jövő szombaton helyezik örök nyugalomra Nagy Andrást, a május 7-én Melbourne-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi amatőrválogatott, kadétként vb-ezüstérmes ökölvívót. A család tájékoztatása szerint a sportember temetésére a győri Szabadhegyi temetőben kerül sor.
máj. 28
9:39
Németh Balázs váltja Talmácsit (Metropol)
A Balatonring Team azért döntött Németh mellett, mert "eddigi pályafutása bizonyítja, hogy nagyon könnyen alkalmazkodik az új körülményekhez, új kategóriákhoz".
máj. 28
9:57
Karate: 34 magyar érem született a korosztályos Eb-n (She)
Összesen 10 arany-, 11 ezüst- és 13 bronzérmet hoztak haza Belgrádból a magyar válogatott tagjai.
máj. 28
9:57
Talmácsi utódja? Németh Balázs a Balatonring Teamnél (Behaviour)
Hivatalossá vált, hogy Németh Balázs versenyez a Balatonring Team 250 kcm-es motorjával a hétvégi Olasz Nagydíjon. A csapat csütörtöki tájékoztatása szerint a 21 éves magyar tehetség szerda reggel elutazott Mugellóba, hogy a "lehető legjobban felkészülhessen az edzésekre és a vasárnapi versenyre".
máj. 28
10:15
Kajak-kenu: 20 év börtön várhat a háromszoros világbajnokra (She)
Az ausztrálok háromszoros világbajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kajakosa, Nathan Baggaley számára minden bizonnyal rossz idők jönnek: miután beismerte bűnösségét ecstasytabletták előállításában és terjesztésében, akár húsz év börtön is várhat rá.
máj. 28
10:30
Nagy Tímea SOSZ-elnökként megerősítené a kis sportegyesületeket (Infostart)
Pénteken tartja tisztújító közgyűlését a Sportegyesületek Országos Szövetsége. Az elnöki posztért a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Nagy Tímea lesz a szervezetet vezető Mesterházy Attila egyetlen kihívója.
máj. 28
10:33
Anglia: a Manchester City után a Portsmouth is arab kézbe kerülhet (She)
A Manchester City után hamarosan a Portsmouthnak is arab tulajdonosa lesz, legalábbis az angol klub vezetői már megegyeztek az arab üzletemberrel, dr. Szulejmán al-Fahimmal a csapat eladásáról.
máj. 28
10:33
Spanyol öröm, katalán mámor (Metropol)
"Halhatatlan", "felejthetetlen", "legenda", "a világ legjobb csapata" - ilyen és ehhez hasonló minősítésekkel számolt be a spanyol sajtó az FC Barcelona szerda esti, római Bajnokok Ligája-diadaláról, a Manchester United 2-0-s legyőzéséről.
máj. 28
10:33
"Ez minden idők legjobb Barcelonája" (Behaviour)
Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke szerint a címvédő Manchester United elleni szerdai Bajnokok Ligája-döntőben diadalmaskodó csapat a klub történetének legjobb együttese.
máj. 28
10:35
Marian Cozma a közönségválogatottban (Behaviour)
A február 8-án meggyilkolt Marian Cozma is bekerült a férfi kézilabda NB I 2008/09-es idényének közönségválogatottjába.
máj. 28
11:09
Libertadores-kupa: a Cruzeiro legyőzte a Sao Paulót (She)
A Cruzeiro nyerte meg a Libertadores-kupa-negyeddöntő első mérkőzésének brazil csatáját 2–1-re a Sao Paulo ellen. A venezuelai Caracas 1–1-es döntetlent játszott a brazil Grémio ellen.
máj. 28
11:11
Magyar Kupa: a kiállított Benjamin és Supics két meccset kapott (She)
Az MLSZ fegyelmi bizottságának határozata értelmében a Magyar Kupa döntőjének keddi, második mérkőzésén kiállított kispesti Benjamin és győri Zoran Supics visszaesőként a soron következő két Magyar Kupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
máj. 28
11:13
DVSC: az utánpótláscsapatok otthonától megválna a város (She)
Debrecen város önkormányzata értékesítené a Vágóhíd utcai sporttelepet, ahol a DVSC több utánpótláscsapata is készül. Az adásvételt nehezíti, hogy a jelenlegi szabályozás szerint 2010 végéig csak sportcélokra hasznosíthatják a létesítményt. Négy éve ugyanis ilyen feltételekkel adta el a komplexumot az önkormányzatnak a korábbi tulajdonos MÁV - – adta hírül a Debrecen Televízióra hivatkozva a klub…
máj. 28
11:15
Zalaegerszeg: Sorin Botis maradna, de még nem tárgyaltak vele (She)
Június végén lejár Sorin Botis szerződése a ZTE labdarúgócsapatánál, s noha a 33 esztendős román védő maradna, még nem tárgyalt vele a vezetőség.
máj. 28
11:17
Pápa: Szűcs Lajos megsérült a Pécs elleni rangadó előtt (She)
Kérdésessé vált Szűcs Lajos játéka a hét végi, Pécsi MFC elleni rangadó előtt. A Lombard Pápa Termál FC 35 esztendős kapusának lábujjára a Kaposvölgye VSC elleni (3–0) bajnokin léptek rá, s a héten még nem edzett.
máj. 28
11:27
Borussia Dortmund: Klopp nem tudta, hogy Hajnal ennyire jó (She)
A Bild lapnak adott évértékelő interjújában Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője kiemelte a csapat magyar légiósát, Hajnal Tamást.
máj. 28
11:42
Guardiola: "Európa bajnokai vagyunk, mi többet kérhetnénk?" - videók (Infostart)
Szerencsésnek érzi magát Josep Guardiola, a BL-győztes Barcelona edzője, hogy ilyen kiváló játékosokkal dolgozhat együtt. A katalán együttes az ötödik alakulat, amely egy évben a bajnokság és a hazai kupa mellett a legrangosabb nemzetközi trófeát is elhódította, Guardiola pedig a hatodik, aki játékosként és edzőként is magasba emelhette a serleget. A klubelnök szerint ez a Barcelona történetének…
máj. 28
11:45
BL-döntő: halálos áldozata is van a Barcelona sikerének (She)
Spanyol források szerint halálos áldozata is van a Barcelona Manchester United elleni BL-sikerének: egy katalán szurkoló szíve megállt, miközben kedvenc csapatának szurkolt egy barcelonai bárban barátai társaságában.
máj. 28
12:39
Chelsea: Deco tárgyalásban az Inter vezetőivel? (She)
A Sun napilap információi szerint a Chelsea középpályása, Deco nyártól újra együtt dolgozhat az Internél José Mourinhóval, akinek a Portónál volt a játékosa.
máj. 28
12:41
Brazília: Dunga kihirdette keretét a Konföderációs-kupára (She)
Ronaldinho, Ronaldo és Adriano is hiába reménykedett, Dunga egyik játékosra sem számít a júniusi, dél-afrikai Konföderációs-kupán.
máj. 28
12:57
Férfi kézilabda: a kieli Stefan Lövgren visszavonul (She)
A szezon végén pontot tesz hosszú karrierjére Stefan Lövhren, a THW Kiel 38 éves svéd kézilabdázója.
máj. 28
12:59
Roland Garros: Marion Bartoli kiesett, Jelena Jankovics menetel (She)
A Párizsban zajló francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének 2. fordulójában a 7. kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecova 49 perc alatt lemosta Galina Voszkobojevát. Kiesett a 13. kiemelt francia Marion Bartoli, miután az olasz Tatjana Garbin 6:3, 7:5-re verte meg.
máj. 28
13:15
Kamerun: lemondott a „szelídíthetetlen oroszlánok” kapitánya (She)
Egy héttel az afrikai világbajnoki selejtezők előtt lemondott posztjáról Kamerun labdarúgó-válogatottjának német szövetségi kapitánya, Otto Pfister.
máj. 28
13:17
Werder Bremen: újabb kulcsemberét veszítheti el a csapat (She)
A Werder Bremen labdarúgócsapata a Juventushoz szerződő brazil Diego után még egy kulcsjátékosát elveszítheti a nyáron: a brazil Naldót az Olympique Marseille szerződtetné.
máj. 28
13:30
Messit dicsőíti a brit sajtó (Infostart)
A Manchester United Bajnokok Ligája-döntőben elszenvedett veresége után a brit sajtó egyöntetűen állapítja meg, hogy a Barcelona jelenleg vitathatatlanul Európa legjobb csapata.
máj. 28
13:33
Már most elkelt minden jegy (Metropol)
Jó egy évvel a kezdő sípszó előtt már elfogytak a jegyek a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság döntőjére.
máj. 28
13:51
Newcastle: Kádár Tamás jövőre segítene visszajutni a csapatnak (She)
Kádár Tamás, a Newcastle sérülésből lábadozó magyar védője a ChronicleLive newcastle-i lapnak elmondta, az alapozásra már rendben lesz januárban eltörött lába, és a következő idényben azon lesz, hogy segítse csapatát visszajutni az élvonalba. A lap szerint a fiatal játékosnak minden esélye megvan rá, hogy stabil tagja legyen a Newcastle felnőttcsapatának.
máj. 28
13:53
BL-döntő: C. Ronaldo szerint rossz volt Ferguson taktikája (She)
Elég élesen kritizálta Sir Alex Ferguson BL-döntőn alkalmazott taktikáját Cristiano Ronaldo, a Manchester United portugál klasszisa.
máj. 28
13:55
Görögország: a Panathinaikosz szerződtetné Fülöp Mártont (She)
A Sunderland Echo értesülése szerint a görög rájátszás listavezetője, a Panathinaikosz szerződtetné Fülöp Mártont az angol élvonalban szereplő Sunderland kapusát. A görög klub 1.8 millió fontot készül a kapusért fizetni – legalábbis a lap szerint.
máj. 28
14:09
Tragédia: négy Barca-drukkert ölt meg egy MU-fanatikus (She)
Tragikus vége lett a Bajnokok Ligája-döntőnek Nigériában: egy Manchester United-drukker minibuszával belehajtott a Barcelona győzelmét ünneplő tömegbe, halálra gázolva négy embert Ogbo városában.
máj. 28
14:45
Roland Garros: Venus Williams lesz Szávay Ágnes ellenfele (She)
Maratoni, kétnapos csatában dőlt el a francia nemzetközi teniszbajnokság második fordulójában a harmadik kiemelt Venus Williams és Lucie Safarova meccse. A szerdáról áthúzódó háromszettes, két és fél óráig tartó mérkőzésen Venus Williams 6:7, 6:2, 7:5 arányban diadalmaskodott, és harcolta ki a jogot, hogy a torna 29. kiemeltjeként Szávay Ágnes ellen léphessen holnap pályára.
máj. 28
14:47
Póker: hódítsa meg az Everestet, és jusson be a döntőbe (She)
Az Everest Poker által szervezett Magyar Freeroll-bajnokság döntőjére még egy online selejtezőt rendeznek péntek este.
máj. 28
14:49
Vb 2010: Alexet meg kell műteni, hosszabb pihenő vár rá (She)
Mind a júniusi világbajnoki selejtezőkről, mind a Konföderációs-kupáról lemarad a brazil válogatott és a Chelsea középhátvédje, Alex.
máj. 28
14:51
Newcastle: bocsánatot kér a tulajdonos a szurkolóktól (She)
Nyilvánosan elnézést kért a Premier League-ből kiesett Newcastle United tulajdonosa, Mike Ashley a csapat katasztrofális szereplése miatt.
máj. 28
15:03
Hertha BSC: Jankerral erősítenék meg keretüket a berliniek (She)
A Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetősége tárgyal Christoph Jankerral, a Hoffenheim átadólistára tett védőjével.
máj. 28
15:05
Mönchengladbach: lemondott a rutinos edző, Hans Meyer (She)
Német sajtóértesülések szerint benyújtotta lemondását a Borussia Mönchengladbach labdarúgócsapatának rutinos edzője, Hans Meyer.

Keresés