2009. május 22. péntek

máj. 22
0:03
Szerb Kupa: bizonyította egyeduralmát a Partizan Beograd (She)
A Partizan Beograd nyerte meg a labdarúgó Szerb Kupát, miután a döntőben 3–0-ra verte meg a másodosztályú Szevojnót.
máj. 22
5:27
Hol nézheti jövőre az NB I, a topligák és a BL meccseit? Tőlünk megtudja! (Infostart)
Bár még tart a labdarúgó-bajnokságok zöme és a Bajnokok Ligája döntője is előttünk van, a televíziók már a következő évi közvetítéseket tervezik. Az Inforadio.hu összeállításából megtudhatja, hogy kedvenc sporteseményeit melyik adón keresse a nyártól.
máj. 22
6:03
Sahtar: Nagy pénz, nagy foci (Blikk)
A Sahtar 137 milliárd forintnyi euróból épített UEFA-kupa-győztes focicsapatot.
máj. 22
6:05
Ma bajnok lehet a Debrecen (Blikk)
Kétezer szurkoló kíséri el a DVSC futballcsapatát, hogy Diósgyőrben együtt ünnepelhessenek.
máj. 22
6:07
700 millióért közvetít a Digi Tv a bajnokikat (Blikk)
A csatorna 600 ezer háztartásban garantál elérhetőséget a nyárra
máj. 22
6:09
Szávay újra a régi (Blikk)
A teniszezőnő ma elutazik Párizsba, s nyolc közé akar jutni a Roland Garroson.
máj. 22
6:27
Mi lesz veled Mourinho? (Behaviour)
A Real Madrid megkeresése ellenére, szinte biztos, hogy marad az Internazionalenál José Mourinho vezetőedző.
máj. 22
6:57
Az első magyar nő a Mount Everesten (Infostart)
Sikeresen feljutott Mount Everestre az első magyar nő. Ugyan Anita oxigénpalack segítségével hódította meg a 8850 méter magas csúcsot.
máj. 22
6:57
NHL: nagy verést kapott a Carolina Hurricanes Pittsburghben (She)
Az NHL Keleti főcsoportjában, a döntő második meccsén a háromgólos Jevgenyij Malkin vezetésével 7–4-re győzött a hazai pályán játszó Pittsburgh a Carolina Hurricanes ellen. A Penguins összesítésben 2–0-ra vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.
máj. 22
7:39
Julija Timosenko kormányfő a 2004-es forradalom után ismét narancssárgába bújt (Behaviour)
Több ezres tömeg fogadta tegnap délután az Isztambulból hazaérkező UEFA-kupagyőztes Sahtyor Donyeck csapatát. A gép leszállásának, a játékosok és a szurkolók találkozásának első pillanatait élőben közvetítette az egyik ukrán sportadó, az ünneplés szerda estétől lapzártánkig folyamatos volt, s nem csak a bányászvárosban, hanem országszerte. A diadalából megpróbáltak hasznot húzni a közelgő ukrajnai…
máj. 22
8:45
Kajak-kenu: rafting-világbajnokságot nyert a férficsapat (She)
A magyar férficsapat nyerte a rafting-világbajnokság downriver elnevezésű versenyszámát a montenegrói Tara folyón.
máj. 22
8:48
Imával a bajnoki címért (Metropol)
Imádkozásra buzdítja a híveket a wolfsburgi egyházközösség püspöke, hogy a futballcsapat a hétvégén megszerezze fennállásának első bajnoki címét.
máj. 22
9:03
Nem úszik el Overdose! (Infostart)
Mégsem víz alatti rehabilitációval hozzák újra formába Overdose-t, mert az áztatás káros lenne a csodaló patairha-gyulladásból gyógyuló lábainak - mondta az Inforadio.hu érdeklődésére a ló tulajdonosa.
máj. 22
9:57
Ökölvívás: Warren szerint Klicsko túl erős lesz Haye-nak (She)
Június 20-án több, mint 60 ezer néző előtt rendezhetik meg Németországban az elmúlt évek leginkább várt nehézsúlyú rangadóját, Vladimir Klicsko, a WBO (Bokszvilágszervezet) és IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) bajnoka, illetve kihívója, a cirkálósúlyú exvilágbajnok David Haye csatáját. A találkozóról természetesen nap mint nap látnak napvilágot vélemények és prognózisok – Frank Warren, a világ egyik…
máj. 22
10:15
Strandfutball: a vb-ezüstérmes ellen kezdjük az Európa-kupát (She)
Csütörtökön szerencsésen megérkezett a magyar küldöttség Rómába, a péntektől vasárnapig tartó Európa-kupa helyszínére. Kovács Kálmán szövetségi edző vezetésével a mieink gyakorlatilag a pénteki nyitó meccs, a házigazda olaszok elleni negyeddöntő időpontjában edzhettek a Circus Maximusnál felépített arénában.
máj. 22
10:18
Ismét megsérült a Fenomén (Metropol)
Kisebb vádlisérülést szenvedett Ronaldo. A Corinthians brazil világbajnok labdarúgója nem léphet pályára szombaton a dél-amerikai ország bajnokságában, illetve valószínűleg a Brazil Kupa jövő szerdai elődöntőjében a Vasco da Gama ellen.
máj. 22
10:21
Balszerencse! Ronaldo ismét megsérült (Behaviour)
Kisebb vádlisérülést szenvedett Ronaldo, a Corinthians brazil világbajnok labdarúgója.
máj. 22
10:36
Magyar nő a világ tetején (Metropol)
Első magyar nőként Ugyan Anita feljutott a Mount Everestre, a hegymászónőnek a világ legmagasabb hegycsúcsa már a negyedik nyolcezer méter feletti sikere volt.
máj. 22
10:51
Atlétika: sportteljesítményért felelős vezető Amerikában (She)
Benita Fitzgerald Mosleyt, 1984 olimpiai aranyérmes gátfutóját nevezték ki az Egyesült Államok Atlétikai Szövetségének (USATF) újonnan létrehozott pozíciójába, sportteljesítményért felelős vezetőnek.
máj. 22
11:09
Chelsea: a szurkolóknál ismét Frank Lampard volt a legjobb (She)
Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea szurkolói a 30 éves Frank Lampardot választották meg a 2008–2009-es szezon legjobb játékosának. A csapat tagjai közben Ashely Cole-t látták a legnagyszerűbbnek. A legjobb fiatal játékos Michael Mancienne lett, az idény gólját pedig Michael Essien lőtte a Barcelona ellen.
máj. 22
11:11
Világjátékok: újra bajnok lehet a duisburgi magyar aranyérmes (She)
Megvédheti bajnoki címét a tajvani világjátékokon Asztalos István. A 2005-ös duisburgi játékok egyetlen magyar aranyérmese az ejtőernyős célbaugrók versenyében diadalmaskodott. A tavalyi, losonci világbajnokságon nem sikerült kvalifikációz szereznie Kaohsziungba, de a nemzetközi szövetség szabadkártyával jutalmazta a korábbi évek kiegyensúlyozott teljesítményét – adta hírül a Nemzeti…
máj. 22
11:27
DVSC: ha igénylik, rendőri felvezetést kapnak a szurkolók (She)
A dvsc.hu beszámolója szerint a debreceni labdarúgócsapat szurkolói rendőri felvezetést kapnak a mai, Diósgyőr elleni idegenbeli találkozó előtt, ha igényt tartanak rá.
máj. 22
11:45
FIFA: elvehetik Nigériától az U17-es vb rendezési jogát (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) helyszíni szemlét tartó képviselői jelentős csúszásokat tapasztaltak az október 24. és november 15. között Nigériában megrendezésre kerülő U17-es világbajnoksággal kapcsolatban.
máj. 22
12:39
Edzősors: Gerets havi 70 milliós fizetés miatt hagyja ott az OM-et (She)
A francia bajnokságban szereplő Eric Gerets bevallotta: nem kevés pénz miatt távozik a jelenleg második helyen álló Olympique Marseille csapatától a szezon végén. A belga szakember honfitársát, Georges Leekenst váltja a szaúdi al-Hilal kispadján, és meg nem erősített hírek szerint havonta 250 ezer eurót, azaz mintegy 70 millió forintot fog keresni.
máj. 22
12:57
Sportkórház: átfogó struktúraváltásra van szükség (She)
Elengedhetetlen egy átfogó struktúraváltási szakmai program kidolgozása és az azonnali intézkedés az Országos Sportegészségügyi Intézetben (OSEI), közkeletű elnevezéssel a Sportkórházban, mivel az intézmény súlyos válságban van, és jelenlegi feltételei, adottságai alkalmatlanok arra, hogy megfeleljen a magyar sport, versenysport által támasztott minimális elvárásoknak. E megállapításokat az a…
máj. 22
13:15
Milan: Kakának a klubbal van szerződése, nem Ancelottival (She)
Csütörtök este a Milan vezetői bejelentették, hogy hétfőn elárulják, mi lesz a sorsa Carlo Ancelotti vezetőedzőnek, akit az utóbbi időben már szinte a Chelsea kispadjára „ültetett” az olasz és az angol sajtó.
máj. 22
13:33
Kajak-kenu: a női K-4-ben még nincs meg a végső egység (She)
A Poznanban a magyar színeket képviselő csapat tegnap elutazott, míg a szegedi MOL vk-futamra a felnőttkapitány által a mai napon megnevezett egységek hétfőn kezdik meg a közös felkészülést. A női szakág egységesen Szolnokon, a férfi kajakosok Szegeden, míg a kenusok Csepelen töltik majd a világkupa előtti másfél hetet.
máj. 22
14:09
Tragédia! Meghalt a válogatott hokikapus (Blikk)
máj. 22
14:27
MOB: 60 milliós ösztöndíjprogram a magyar edzőknek (She)
Történetében egyedülálló kezdeményezést indít útjára a Magyar Olimpiai Bizottság: az elnökség a pénteki ülésén jóváhagyta a Bay Béla edzői ösztöndíj kritériumait; ennek értelmében a MOB évi 60 millió forintot fordít az olimpiai kerettagokkal foglalkozó szakemberek támogatására.
máj. 22
14:45
Labdarúgás: a tunéziai Espérance nyerte meg az arab BL-t (She)
A tunéziai Espérance nyerte meg az arab Bajnokok Ligáját, miután hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a marokkói Wydad Casablanca ellen.
máj. 22
15:27
60 milliós ösztöndíj-program a magyar edzőknek (Behaviour)
Történetében egyedülálló kezdeményezést indít útjára a Magyar Olimpiai Bizottság: az elnökség pénteki ülésén jóváhagyta a Bay Béla edzői ösztöndíj kritériumait; ennek értelmében a MOB évi 60 millió forintot fordít az olimpiai kerettagokkal foglalkozó szakemberek támogatására.
máj. 22
15:39
Jégkorong: négy magyar játékos került a KHL draftlistájára (She)
Négy magyar neve is felkerült a Kontinentális Liga (KHL) jégkorongbajnokságának draftlistájára. Persze ez még nem garancia arra, hogy a magyar játékosokat ki is választja majd valamely klub, sőt ha ez megtörténik, még az sem biztosíték rá, hogy szerződést is kapnak. A Hetényi Zoltán, Kóger Dániel, Galló Illés, Hári János négyessel együtt 920-an várják, hogy lefoglalják a játékjogukat – köztük több…
máj. 22
15:41
Formula-1: Pau Gasol is beszállna a száguldó cirkuszba (She)
A Marca információi szerint a Los Angeles Lakersben szereplő spanyol Pau Gasol is befektetne a Formula–1-be. Gasol a korábbi spanyol pilóta, Adrian Campos nevével fémjelzett istállóba szállna be, amelyet a 2010-es szezon előtt az egyik lehetséges új indulóként tartanak számon.
máj. 22
15:43
Hansa Rostock: Lisztesék edzője két évvel hosszabbított (She)
Andreas Zachhuber két évvel meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését a német labdarúgó-másodosztályban szereplő Hansa Rostocknál.
máj. 22
15:57
FC Fehérvár: Sebők Zsolt hosszabbított a csapattal (She)
Sebők Zsolt újabb két évre elkötelezte magát az FC Fehérvárhoz. A kapus szerződéshosszabbításáról a vidi.hu internetes oldal számolt be.
máj. 22
15:59
PSV: immár bizonyos, hogy Andre Ooijer a nyáron visszatér (She)
Ami már korábban is sejthető volt, tegnap véglegessé vált: Andre Ooijer bejelentette, hogy elhagyja a Blackburn Roverst, és visszatér korábbi klubjához, az eindhoveni PSV-hez.
máj. 22
16:15
Póker: versenysorozat indul a WSOP bölcsőjénél is (She)
A világbajnokságot évtizedekig rendező Horseshoe kaszinó a World Series of Poker idején saját versenysorozattal várja a Las Vegasba látogatókat.
máj. 22
16:17
MU: Ferguson szerint ő már túl öreg a Real Madridhoz (She)
A Manchester United edzője, Sir Alex Ferguson humorosan kommentálta a Real Madriddal kapcsolatban felmerült trénerek neveit.
máj. 22
16:19
Jégkorong: a Progym maradni szeretne a MOL Ligában (She)
A gyergyószentmiklósi Progym is szeretne tagja maradni a jégkorong MOL Ligának, és mindent megtesz, hogy teljesítse az indulási feltételeket. Erről Kömllő Zsolt, a klub ügyvezetője tájékoztatta pénteken az MTI-t.
máj. 22
16:21
Ismét Szabó András az elnöke (Behaviour)
Egyhangú szavazással választották meg újabb négy évre Szabó Andrást a Magyar Torna Szövetség elnökének a Magyar Sport Házában tartott pénteki közgyűlésen, ahol ünnepélyesen köszöntötték a 80 esztendős Lemhényi Dezsőné Tass Olgát és a 60 éves Molnár Imrét is.
máj. 22
16:33
Kézilabda: Karabatic, Dinart és Gille is visszatér a válogatottba (She)
A még márciusban megsérülő Nikola Karabatic is szerephez juthat a francia férfi kézilabda-válogatott következő, júniusi Eb-selejtezőin Luxemburg, Csehország, Portugália és Lettország ellen. Sérülése miatt Karabatic márciusban lemaradt az első két összecsapásról a csoportban.
máj. 22
16:35
Tenisz: García-López a fináléba jutott Kitzbühelben (She)
A spanyol Guillermo García-López bejutott a fináléba a 450 ezer euró összdíjazású kitzbüheli salakpályás férfi tenisztornán, miután három játszmában megverte az orosz Mihail Juzsnijt.
máj. 22
16:37
Chelsea: az UEFA megvádolta Didier Drogbát és José Bosingwát (She)
Sportszerűtlen magatartással és a játékvezető megsértésével vádolja az UEFA Didier Drogbát és José Bosingwát, a Chelsea játékosait. A két futballista a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján viselkedett felelőtlenül.
máj. 22
16:51
Sportpolitika: Simóka Beáta az új sportszakállamtitkár (She)
Bajnai Gordon miniszterelnök – Varga Zoltán sportért felelős önkormányzati miniszter javaslatára – Simóka Beátát nevezte ki az Önkormányzati Minisztérium sport-szakállamtitkárságának élére 2009. május 25-étől.
máj. 22
16:53
Póker: Domenech is próbára tenné magát a WSOP-n (She)
A francia labdarúgó-válogatott szakvezetője szeretne indulni a Las Vegas-i WSOP-versenysorozaton – Domenech szerint lenne keresnivalója a póker világában.
máj. 22
16:57
Új név, új struktúra, s talán több pénz (Behaviour)
Az európai nemzetközi klubfutball egyik nagy átalakuló művésze az UEFA-kupa, amely a szerdai, isztambuli finálé után immár többedszerre vált nevet, és sokadszorra formátumot. E metamorfózist vettük górcső alá.
máj. 22
17:09
AC Milan: a következő szezonbeli mezben játszik a csapat Maldini búcsúján (She)
Az olasz bajnokságban szereplő AC Milan a 2009–2010-es idényre tervezett szerelésében lép pályára a hét végén, az AS Roma elleni, hazai bajnokiján.
máj. 22
17:11
Giro d’Italia: Mark Cavendish újabb szakaszt nyert (She)
Mark Cavendish győzelmével ért véget a Giro d’Italia, az olasz kerékpáros körverseny 13. szakasza. A Team Columbia kerekese a sprinthajrában egy kerékpárhosszal verte meg az LPR versenyzőjét, Alessandro Petacchit.
máj. 22
17:15
Kegyes volt Fortuna a Roland Garroson induló két magyarral (Behaviour)
Vasárnap a 128-as főtábla küzdelmeivel megkezdődik az év második Grand Slam-tornája, a Francia Nyílt Teniszbajnokság a párizsi Roland Garroson. Az esélyekről - főleg a férfiak esetében - kár sok szót vesztegetni: óriási meglepetés lenne, ha nem a két világelső, Rafael Nadal illetve Dinara Szafina emelné magasba két hét múlva a győztesnek járó kupát. A versenyen két magyarért szoríthatunk: Szávay…
máj. 22
17:30
Az öttusás Simóka Beáta az új sportszakállamtitkár (Metropol)
Simóka Beáta világ- és Európa-bajnok öttusázó lett az új sportszakállamtitkár. Amint az önkormányzati minisztérium pénteki közleménye jelzi: Simóka kinevezése hétfőn lép életbe.

Keresés