2009. május 12. kedd

máj. 12
0:03
Videó: Shearer cseréi tarthatják bent a Newcastle-t (She)
Remekül sikerült a Newcastle számára a Middlesbrough elleni hazai találkozó, a Premier League 36. fordulójának hétfő esti zárómeccsén, amely meghozta Alan Shearer első bajnoki győzelmét a „szarkák” kispadján. Noha a vendégek egy öngóllal hamar megszerezték a vezetést, a Newcastle végül 3–1-re nyert, és nagy lépést tett a bennmaradás felé. Nézze meg a kiesési helyosztó négy „newcastle-i" gólját!
máj. 12
5:45
Dzsudzsák a PSV legjobbja (Blikk)
A magyar középpályás 11 góllal és 10 gólpasszal zárta a holland labdarúgó-bajnokságot.
máj. 12
5:47
Jön a Fradi, jön a pénz (Blikk)
A fociélvonal közvetítési jogaiért harcol a DigiTv, a Sport Tv és az RTL Klub is
máj. 12
6:03
Ismét szerepelhetett a legjobbak között a magyar válogatott (Behaviour)
Vasárnap késő este az orosz együttes címvédésével véget ért a 2009-es A csoportos vb. A torna számunkra igazán különleges volt: 70 év elteltével szerepelhetett ismét a legjobbak között a magyar válogatott, mely ugyan hat vereséggel búcsúzott, ám minden elismerést megérdemel.
máj. 12
6:57
Inter: Moratti szerint Ibrahimovic marad a csapatnál (She)
Massimo Moratti, az Internazionale elnöke leszögezte, hogy Zlatan Ibrahimovic, a gárda svéd labdarúgója Milánóban marad. „Csak az újságok állítják ennek az ellenkezőjét” – fogalmazott a sportvezető.
máj. 12
6:57
Visszavonul a Forma-1-es világsztár? (Behaviour)
Rubens Barrichello, a Forma-1-es Brawn GP brazil pilótája kijelentette: amennyiben csapatánál sorrendet állítanak fel, és Jenson Buttont támogatják majd, visszavonul a versenyzéstől.
máj. 12
7:15
NHL: nyugaton tucatnyi gólt hozott a döntős Chicago meccse (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszása a főcsoport-elődöntőknél tart, sőt nyugaton az egyik párharc már véget is ért: a Chicago Blackhawks hazai pályán 7–5-re megverte a Vancouver Canuckst, így bejutott a konferencia döntőjébe. Keleten a Washington Capitals a hosszabbításban menekült meg a kieséstől, miután a ráadásban lőtt góllal 5–4-re nyerni tudott a Pittsburgh Penguins…
máj. 12
7:17
Serie B: a Treviso kikapott, és kiesett a harmadosztályba (She)
Egyetlen mérkőzést rendeztek hétfő este az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Serie B), s ezen a Treviso hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a Vicenzától. A sereghajtó Treviso így menthetetlen, immár bizonyos, hogy a következő szezonban a harmadosztályban folytatja.
máj. 12
7:33
NBA: kisöpörte az Atlantát a Cavs, szépített a Dallas (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának főcsoport-elődöntőiben keleten a Cleveland kiharcolta a továbbjutást, miután 84–74-re megverte az Atlanta Hawks csapatát és így 4–0-s söpréssel került a fináléba. Nyugaton a Dallas Mavericks Dirk Nowitzki 44 pontjának köszönhetően 119–117-re győzni tudott a Denver Nuggets ellen, s ezzel 3–1-re szépített összesítésben.
máj. 12
7:51
Ligue 2: a Lens újabb lépést tett az élvonalba jutás felé (She)
A hazai pályán játszó Lens 1–0-s győzelmet aratott a francia másodosztályú labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának záró mérkőzésén a Reims ellen. A Lensnak így már elég lesz egy pontot begyűjtenie a hátralévő három körben a feljutáshoz.
máj. 12
8:09
Megreformálnák az angol topcsapatokat (Infostart)
Nem nélkülözték a drámát a hétvégén az angol Premier Liga futballmeccsei, amit viszont évek óta nem nehéz megjósolni, az az, hogy melyik négy csapat végez a tabella élén. Az angol futballszövetség (FA) azonban véget akar vetni a "négy nagy" uralmának, és át akarja alakítani az üzleti modelljüket.
máj. 12
8:09
Örményország: a Pjunik duplázott, megnyerte a kupát is (She)
A Pjunik Jereván nyerte meg az Örmény Kupát, miután a sorozat döntőjében 1–0-ra legyőzte a Banancot. A fővárosi együttes ezzel duplázott, hiszen tavaly év végén a 2008-as szezon bajnoki címét is bezsebelte (a kaukázusi országban tavaszi-őszi rendszerű pontvadászatot rendeznek).
máj. 12
8:45
Olasz Kupa: Roberto Rosetti fújja a sípot a szerdai fináléban (She)
A jelenlegi legjobb olasz játékvezetőnek tartott Roberto Rosetti vezeti az Olasz Kupa szerdai döntőjét, a római Olimpiai Stadionban sorra kerülő Lazio–Sampdoria meccset.
máj. 12
8:47
Tenisz: Szávay 11 órakor kezd Madridban a francia Rezai ellen (She)
Szávay Ágnes a Madridban zajló 3 700 000 euró összdíjazású salakpályás női torna 2. fordulójában ma délelőtt 11 órakor lép pályára a világranglistán 95. helyen álló francia Aravane Rezai ellen.
máj. 12
9:21
FTC: Márkust gerincsérvvel kezeli Bodnár József masszőr (She)
Bodnár József masszőrhöz jár kezelésre Márkus Tibor. Az orvosok a napokban gerincsérvet állapítottak meg a 31 esztendős csatárnál, sőt a fővárosi gerincklinikán már ki is jelölték az operációja időpontját.
máj. 12
9:39
Tenisz: Gyementyjeva bejutott a legjobb 16 közé Madridban (She)
A 3.7 millió euró összdíjazású madridi salakpályás tenisztorna harmadik kiemeltje, az orosz Jelena Gyementyjeva két könnyű szettben legyőzte a spanyol Domínguez Linót és bejutott a harmadik fordulóba. A Gyementyjeva ágán szereplő Szávay Ágnes kedden 11 órától játszik a francia Aravane Rezai ellen.
máj. 12
9:41
U17: Argentína legyőzésével kontinensbajnok Brazília (She)
Tizenkettedik nekifutásra a nyolcadik kontinensbajnoki címét szerezte meg a brazil U17-es labdarúgó-válogatott.
máj. 12
9:57
Ökölvívás: edzője Hattont hibáztatja, aki nem vonul vissza (She)
Ricky Hattonnal kapcsolatban több lap is arról számolt be a Manny Pacquiaótól elszenvedett veresége után, hogy szögre akaszthatja a kesztyűit, most azonban úgy tűnik, még láthatjuk őt a szorítóban.
máj. 12
9:59
Paksi FC: Tököli az izomsérülésére fizioterápiás kezelést kap (She)
Fizioterápiás kezelést kap Tököli Attila, miután a Paksi FC 33 esztendős csatárának az Újpest elleni szombati bajnoki (3–1) 84. percében begörcsölt a combhajlítóizma, s így nem tudta folytatni a játékot.
máj. 12
10:01
FC Fehérvár: Pavlicic teljes felépülésére két hetet várni kell (She)
Másfél hónap után játszott ismét bajnokit Milan Pavlicic, az FC Fehérvár 28 esztendős légiósa. A horvát középpályás a klub NB III-as csapatában lépett pályára, ám az orvosok szerint még két hét szükséges a teljes felépüléséhez.
máj. 12
10:33
Futsal NB I, rájátszás: előnyben a Berettyóújfalu (She)
A futsal NB I rájátszásában a döntő első meccsén a bajnok Berettyóújfalu 4–0-ra győzött az Aramis ellen.
máj. 12
10:35
Anglia: Redknapp alkoholtilalmat vezetne be a Tottenhamnél (She)
Harry Redknapp, a Tottenham menedzsere Ledley King vasárnapi incidense nyomán a következő szezontól alkoholtilalmat kíván elrendelni csapatán belül.
máj. 12
10:37
Női kézilabda: Görbicz Anita biztosan nem játszik a Viborg ellen (She)
Száz százalék, hogy Görbicz Anita, a Győr kiválósága nem játszhat a dán Viborg ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő szombati visszavágóján – ezt ma a győriek klubigazgatója, Vanyus Attila is megerősítette.
máj. 12
11:09
NB II: három külföldi játékosától megvált az Integrál-DAC (She)
Marko Bedenikovic, Joevanni Pearl és Ricardo Marquez már nem az NB II Nyugati csoportjában szereplő Integrál-DAC játékosa, miután a klubvezetőség megvált tőlük.
máj. 12
11:11
Formula-1: a Ferrarinál ma dönthetik el, neveznek-e 2010-re (She)
A Ferrari elnöksége ma délután tanácskozik arról, hogy benevezi-e az istállót a 2010-es Formula–1-es világbajnoki sorozatra.
máj. 12
11:12
Görbicz nem játszhat a visszavágón (Metropol)
Száz százalék, hogy a Győr kiválósága nem játszhat a dán Viborg ellen a női kézilabda BL-döntő szombati visszavágóján.
máj. 12
11:27
A Fradi-kálvária három éve (Infostart)
Három évnyi NB II-es szereplés után jutott vissza az élvonalba a Ferencváros labdarúgó-csapata. Az NB I-ből pénzügyi nehézségek miatt kizárt zöld-fehérek a pokoljárás után új tulajdonossal, tartozások nélkül és alaposan megerősített játékosállománnyal térnek vissza az első osztályba. Az InfoRádió az elmúlt három év eseményeit foglalja össze kizárástól a feljutásig.
máj. 12
11:27
Szávay legyőzte Pennettát (Blikk)
Pályafutásában először sikerült megvernie az olasz teniszezőt
máj. 12
11:45
Magyar tréner lett az év edzője Skóciában (Infostart)
Régen látott sikert könyvelhetett el egy magyar futballedző: a Hearts trénerét, László Csabát választották az év menedzserének a skót labdarúgó-bajnokságban.
máj. 12
11:45
NHL: Mike Modano eldöntötte, hogy belevág a 20. szezonjába (She)
Egy hónappal ezelőtt, amikor véget ért az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakasza, Mike Modano úgy nyilatkozott, hogy még nem tudja, folytassa-e pályafutását. A jövő hónapban 39. életévét betöltő center akkor azt mondta, időre van szüksége, hogy dönthessen a továbbiakról.
máj. 12
11:45
Az ellenséghez igazolna Tevez (Blikk)
Alex Fergusonnak nem tetszik az argentin húzása
máj. 12
11:47
Kerékpár: Tom Boonent megbüntették, de nem menesztették (She)
Megbüntette, de nem menesztette a Quick-Step az áprilisban ismét pozitív kokaintesztet produkáló Tom Boonent, az egyik legjobb belga profi országúti kerékpárost.
máj. 12
12:03
Férfi kézilabda NB I: szombaton lesz a döntő 1. meccse (She)
Eldőlt, hogy május 16-án, szombaton rendezik meg a férfi kézilabda NB I bajnoki döntőjének 1. mérkőzését az MKB Veszprém és a Pick-Szeged között.
máj. 12
12:05
AC Milan: Andrij Sevcsenko jövője Roman Abramovicson múlik (She)
Andrij Sevcsenko, a Milan csatára olasz újságíróknak elmondta, csak a Chelsea tulajdonosán, Roman Abramovicson múlik, hogy a következő szezonban is Milánóban játszik-e. Az ukrán támadó maradni szeretne.
máj. 12
12:06
Az Atlantát is kisöpörte a Cleveland (Metropol)
Az alapszakaszgyőztes Cleveland Cavaliers hétfőn ismét nyert, így a Detroit után az Atlanta Hawksot is a lehető leggyorsabban, négy mérkőzés alatt búcsúztatta az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, ezzel elsőként bejutott a Keleti főcsoport döntőjébe.
máj. 12
12:21
Portugália: a sajtó szerint Scolari is jelölt a Benfica kispadjára (She)
Portugál lapértesülések szerint egy szezon után távozhat az élvonalban szereplő Benfica labdarúgócsapatától a múlt nyáron érkezett spanyol vezetőedző, Quique Sánchez Flores.
máj. 12
12:39
NBA: Danny Granger a szezon legtöbbet fejlődő játékosa (She)
Sajtóértesülések szerint az Indiana Pacers bedobója, Danny Granger kapja az „Év legtöbbet fejlődő játékosa” címet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 2008–2009-es szezonjában.
máj. 12
12:57
Póker: Olaszországban is terjed az online szerencsejáték (She)
Olaszországban egyre népszerűbbek az élő versenyek, de az online szerencsejáték is egyre inkább hódít. Az idén már több jelentős versenyt rendeztek Itáliában, ahol évről évre nő a pókeresek száma.
máj. 12
12:57
Új kapitánya van a cseh labdarúgó-válogatottnak (Behaviour)
Frantisek Straka személyében új szövetségi kapitánya lett a cseh labdarúgó-válogatottnak.
máj. 12
12:59
Formula-1: a sajtó szerint Räikkönent elküldi a Ferrari (She)
Az angol bulvárlap, a Daily Star szerint elképzelhető, hogy az olasz Ferrari Formula–1-es csapata hamarosan útilaput köt az istállóval 2007-ben világbajnoki címet szerző finn Kimi Räikkönen talpára az elmúlt időszakban nyújtott pocsék teljesítménye miatt.
máj. 12
13:01
Asztalitenisz: három arany a mozgássérülteknél Szlovéniában (She)
Három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a mozgássérültek szlovén nemzetközi asztalitenisz-bajnokságán.
máj. 12
13:03
Válogatott: az első napon 716 kedvezményes „bérlet” kelt el az IBUSZ-irodákban (She)
Tegnap kezdték árulni az IBUSZ-irodákban a magyar labdarúgó-válogatott augusztusi és szeptemberi hazai meccseire szóló, kedvezményes áron kibocsátott belépőket.
máj. 12
13:15
Csehország: Frantisek Straka lett az új szövetségi kapitány (She)
Frantisek Strakát nevezték ki a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává.
máj. 12
13:15
Bennünket dicsérnek az elit csapatok edzői (Behaviour)
Bár a magyar válogatott már egy hete befejezte szereplését a vasárnap zárult svájci jégkorong-világbajnokságon, a kanadai szövetségi kapitány, a nemzetközi szövetség elnöke, valamint a helyi lapok a magyar szurkolókról emlékeztek meg.
máj. 12
13:17
Euro 2012: a héten döntenek a mérkőzések helyszíneiről (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága ma és holnap ülésezik Bukarestben, és ezen a tanácskozáson dönti el, hogy a Lengyelországban és Ukrajnában megrendezésre kerülő 2012-es Európa-bajnokságon mely városok adhatnak otthont a kontinenstorna mérkőzéseinek.
máj. 12
13:18
Mourinho csábítja Fabregast (Metropol)
Az Internazionaléban, vagyis saját klubcsapatában szeretné tudni az új idénytől Jose Mourinho az Arsenal futballgárdájának spanyol irányítóját, Cesc Fabregast.
máj. 12
13:33
Tenisz: Szávay három szettben jutott tovább Madridban (She)
A 3.7 millió euró összdíjazású madridi salakpályás nemzetközi női tenisztorna második fordulójában Szávay Ágnes nagy küzdelemben, döntő szettben harcolta ki a továbbjutást a perzsa származású francia Aravane Rezai ellen. A torna másik délelőtti meccsén az olasz Francesca Schiavone két szettben legyőzte a cseh Petra Kvitovát és szintén bekerült a legjobb 16 közé.
máj. 12
13:51
Tenisz: elkészítették a Davis-kupa rájátszásának párosítását (She)
Londonban elkészítették a 2009-es tenisz Davis-kupa-sorozat alsóházi rájátszásának párosítását. A mérkőzéseket szeptember 18–20. között rendezik. A nyolc győztes ország jövőre is a világcsoportban folytathatja szereplését. A sorsolás után Svájc Olaszország elleni párharca tűnik a slágermeccsnek.
máj. 12
13:51
Szávay remekel Madridban (Infostart)
Bejutott a nyolcaddöntőbe Szávay Ágnes a Madridban zajló 3,5 millió dollár összdíjazású salakpályás női tenisztornán.
máj. 12
14:09
Jégkorong-vb: a magyar szurkolók teljesítménye felejthetetlen (She)
Bár a magyar válogatott már egy hete befejezte szereplését a vasárnap zárult svájci jégkorong-világbajnokságon, a kanadai szövetségi kapitány, a nemzetközi szövetség elnöke, valamint a helyi lapok is megemlékeztek a magyar szurkolókról.

Keresés