2009. május 29. péntek

máj. 29
3:03
Se arany, se pénz (Blikk)
BUDAPEST – A Fehérvár elleni mai, idényzáró bajnokin búcsúzik az Újpest focicsapatának kispadjától Szentes Lázár (53). A szakember ezüstéremmel távozik a klubtól, de a lila-fehéreknél ez csalódást jelent, úgy érzik, a keretük alapján az első helyen is végezhettek volna.
máj. 29
3:07
16 éves lánnyal hozták hírbe Ecclestone-t (Blikk)
62 évvel fiatalabb lányt ölelgetett a Forma–1 mindenható ura
máj. 29
3:11
Kovács Kati kimaradt (Blikk)
SZOLNOK – Janics Natasa (26) jobbnak bizonyult Kovács Katalinnál (33). Legalábbis Storcz Botond (34) szövetségi kapitány megítélése szerint, s ez azt jelenti, hogy a két olimpiai bajnok kajakos közül előbbi, a háromszoros ötkarikás aranyérmes ülhet az 500 méteren szereplő négyes hajóba a jövő hét végén esedékes szegedi Világkupa-viadalon.
máj. 29
3:15
MessiÁSZ (Blikk)
BARCELONA – Felült a Bajnokok Ligája trónjára Lionel Messi (21) és a Barcelona. Az argentin focista fejes góljával – az első találatot Samuel Eto’o (28) szerezte – főszerepet játszott abban, hogy a katalán gárda 2-0-ra legyőzte a címvédő Manchester Unitedet az álomdöntőben. A Barca ezzel megszerezte a klub történetének harmadik Bajnokcsapatok Európa Kupája/BL-győzelmét, s utolérte az…
máj. 29
3:19
Cseh Laci tiltott csodafegyvere (Blikk)
BUDAPEST – Vadonatúj fürdőruhában úszik Cseh László (23). Az elmúlt évi pekingi olimpia háromszoros ezüstérmese hű maradt a szövetséggel együttműködő Arena sportszergyártó céghez, de annak immár legmodernebb modelljét használja. Segítségével még jobb időeredmények várhatóak, csupán az a bökkenő, hogy a nemzetközi szövetség egyelőre nem engedélyezte az újfajta dressz használatát.
máj. 29
3:23
Gyors menet Balzsay módra (Blikk)
NYIRÁD – Felejthetetlen élményben volt része ifjabb Balzsay Károlynak (29). A WBO nagyközépsúlyú világbajnoka a bokszkesztyűjét bukósisakra cserélte, és 200 kilométer/órás sebességgel száguldott a nyirádi ralikrosszpályán. Igaz, a hamburgi Universum Box Promotion profi ökölvívója „csak” a jobb oldali ülésen foglalt helyet, de így is élvezte a próbaköröket.
máj. 29
5:24
Rózsaszínbe öltözik a Barca - nézze meg az új futballdivatot! (Infostart)
Bár csak május végén zárul a legtöbb labdarúgó-bajnokság, az együttesek jelentős része már bemutatta, hogy a következő szezonban milyen mezben szerepel. A legtöbb csapat lecseréli garnitúráját, így a drukkerek kezdhetik beszerezni az újakat. Az Inforadio.hu összeállításából megtudhatja, milyen dresszben futnak ki kedvencei a pályára a következő idényben.
máj. 29
6:57
NBA: a Cleveland életben tartotta továbbjutási esélyeit (She)
Az NBA Keletei főcsoportjának döntőjében az ötödik meccsen a Cleveland Cavaliers hazai pályán 112–102-re legyőzte az Orlando Magicet, s ezzel 3–2-re szépített az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.
máj. 29
7:15
Atlétika: a maratoni futás olimpiai bajnoka kihagyja a vb-t (She)
Nem indul az augusztusi berlini világbajnokságon Samuel Wanjiru, a maratoni futás olimpia bajnoka, a német főváros egy hónappal későbbi maratoni viadalán azonban rajthoz áll.
máj. 29
8:09
NHL: Bostonban rendezhetik meg a következő Winter Classicot (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Boston Bruins tulajdonosa, Jeremy Jacobs szerint Bostonban rendezik a következő nyitott pályás mérkőzést, az úgynevezett Winter Classicot.
máj. 29
8:27
Haladás: Tóth Norbertre és Andorka Péterre nem tartanak igényt (She)
Noha Andorka Pétert még egy évig, Tóth Norbertet pedig 2011-ig köti megállapodás a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Szombathelyi Haladáshoz, a szakmai stáb az ősztől nem kíván együtt dolgozni velük.
máj. 29
8:29
Debrecen: a bajnokcsapat június 15-én kezdi a felkészülést (She)
Tekintettel a Bajnokok Ligája-selejtezőre, a DVSC-TEVA június 15-én megkezdi a felkészülést a következő szezonra és a nemzetközi kupaidényre.
máj. 29
9:03
Salgótarján: távozott Kis Károly, utódja Mátyus Sándor lehet (She)
Távozott posztjáról Kis Károly, az NB III Mátra-csoportjában negyedik helyen álló Salgótarján-Baglyasalja FC vezetőedzője.
máj. 29
9:03
UTE: Se arany, se pénz (Blikk)
Csak második lett az NB I-ben a futballistáinak tartozó Újpest.
máj. 29
9:03
Négy évre szerződtette a West Ham az Újpest kapusát (Behaviour)
Az angol élvonalban szereplő West Ham United négy évre szerződtette Kurucz Pétert, az Újpest kapusát, aki február 2-a óta kölcsönben szerepelt a szigetországi együttesnél.
máj. 29
9:05
Ciprus: Totka Dániel csatlakozott Szili és Nagy csapatához (She)
Szerződést bontott a svájci másodosztályban szereplő 1. FC Willel Totka Dániel.
máj. 29
9:07
Szeged: vandálok rongálták meg az Aranycsapat-szobrot (She)
Ismét megrongálták Kalmár Márton alkotását, a Szeged belvárosában, a Tisza-parton 2003 őszén felállított Aranycsapat-szobrot.
máj. 29
9:21
Internazionale: Santon Mourinhónak köszöni a válogatottbehívót (She)
Először kapott meghívót az olasz labdarúgó-válogatottba az Internazionale 18 éves hátvédje, Davide Santon. A tehetség az északírek elleni felkészülési meccsen mutatkozhat be a nemzeti együttesben, és nem felejtette el megköszönni a meghívót José Mourinhónak, az Inter edzőjének.
máj. 29
9:21
Négy évre szerződtette a West Ham az Újpest kapusát (Metropol)
Az angol élvonalban szereplő West Ham United négy évre szerződtette Kurucz Pétert, az Újpest kapusát, aki február 2-a óta kölcsönben szerepelt a szigetországi együttesnél.
máj. 29
9:23
Kerékpár: McEwen kihagyja a Tourt, Bodrogi 108. Belgiumban (She)
A Katyusa csapat ausztrál kerekese, Robbie McEwen elesett a Belga körverseny második szakaszán, és csapata tájékoztatása szerint olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy biztosan ki kell hagynia a 2009-es Tour de France-t – közölte a news.com internetes oldal.
máj. 29
9:25
Auxerre: három kulcsjátékos is hosszú távra tervez a csapatnál (She)
Bár még egy forduló hátravan a francia bajnokságból, az Auxerre vezetői már a jövőt tervezik: három játékos hosszú távra elkötelezte magát a klubhoz.
máj. 29
9:39
Valladolid: a pesszimista szurkolók szerint kiesik a csapat (She)
Nem vádolhatók túlzott optimizmussal a Real Valladolid szurkolói: a csapat egy fordulóval a bajnokság vége előtt a 14. helyen áll a tabellán, két pont távolságra a „legjobb" kieső helytől – a drukkerek jó része mégis úgy gondolja, hogy a Valladolid elköszön az első osztálytól.
máj. 29
9:39
Álomdöntő: címvédés vagy trónfosztás (Metropol)
Megvédi-e címét a Detroit Red Wings vagy pedig trónra kerül a Jevgenyij Malkin és Sidney Crosby fémjelezte Pittsburgh Penguins az észak-amerikai profi jégkorongligában - ez a fő kérdése a magyar idő szerint vasárnap hajnalban kezdődő döntősorozatnak.
máj. 29
9:39
A 110 éves klubnak még sosem volt a mostanihoz hasonlóan eredményes szezonja (Behaviour)
Edző nyert már első idényében bajnokságot, olyan is akadt, aki Bajnokok Ligáját, de hogy valaki debütálás gyanánt minden létező tró­feát begyűjtsön, az példátlan az európai futball történetében. Josep Guardiola, a Barcelona korábbi játékosa, a Johan Cruyff-féle Dream Team agytrösztje, jelenlegi vezetőedzője véghezvitte a bravúrt.
máj. 29
9:57
Hamburg: Trochowski szerint a klub semmit sem lépett előre (She)
A Hamburg középpályása, Piotr Trochowski kritizálta a szezonban semmilyen trófeát nem nyerő klubot.
máj. 29
10:15
Torna: Berki Krisztián képviseli a magyar színeket Moszkvában (She)
A tavaszi szezonban utoljára szerepel világkupaversenyen Berki Krisztián.
máj. 29
10:15
McEwen hatalmasat bukott (Behaviour)
Minden bizonnyal ki kell hagynia a júliusi Tour de France-t az ausztrál Robbie McEwennek, aki csütörtökön hatalmasat bukott a belga kerékpáros körversenyen.
máj. 29
10:17
Sportlövészet: Sidi hetedik az utolsó versenyen Milánóban (She)
A Milánóban zajló világkupa utolsó versenyén, a kisöbű sportpuska fekvő számában Sidi Péter a hetedik helyen jutott be a döntőbe. Ennél előrébb nem tudott lépni a fináléban sem.
máj. 29
10:30
SOSZ-elnökválasztás - Mesterházy Attila szívesen folytatná (Infostart)
Eredményesnek tarja az elmúlt évek munkáját a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke. Mesterházy Attila, a posztért pénteken újra induló sportvezető az InfoRádiónak azt mondta, hogy politikusként nem szeretné megosztani a sport világát.
máj. 29
10:33
Ökölvívás: korrupcióval vádolták meg Vitalij Klicskót (She)
A Kárpátinfo.net értesülései szerint poltikai ellenfelei korrupcióval vádolták meg az ukrán ökölvívót, Vitalij Klicskót.
máj. 29
10:35
Ferencváros: nyári focitábort szerveznek gyerekeknek (She)
A Ferencváros labdarúgó-szakosztálya focitábort szervez, ahol a gyerekek együtt focizhatnak Lipcsei Péterrel, Tóth Bencével és a Fradi más játékosaival – adta hírül a 100 % Fradi.
máj. 29
10:51
Jégkorong: szívbetegséget felismerő készüléket kapott a szövetség (She)
Új fejlesztésű, a szívbetegséget felismerő készüléket adományozott pénteken a Pannon távközlési vállalat a Magyar Jégkorongszövetségnek.
máj. 29
10:51
Szívbetegséget felismerő készüléket kapott a hokiszövetség (Metropol)
Új fejlesztésű, a szívbetegséget felismerő készüléket adományozott pénteken a Pannon távközlési vállalat a Magyar Jégkorong Szövetségnek.
máj. 29
10:53
Alba Volán 19: az amerikai Nick Martens elköszönt a csapattól (She)
Újabb légiósától köszönt el az Alba Volán 19. A csatár Jason Guerriero után az amerikai hátvéd, Nick Martens is búcsút intett a fehérváriaknak, és a német másodosztályba felkerült Hannover Indianshoz írt alá – adta hírül a magyar szövetség hivatalos honlapja.
máj. 29
11:09
Dopping: elfogadta kétéves eltiltását az ausztrál triatlonos (She)
A news.com hírportál beszámolója szerint elfogadta kétéves eltiltását az ausztrál triatlonos, Nathan Hollands.
máj. 29
11:11
Atlétika: amerikai atléták újra versenyeznek Kubában (She)
Tizenhat év után először egyesült államokbeli atléták is részt vesznek egy kubai viadalon.
máj. 29
11:13
Blog: Római császárság, avagy riport a BL-döntőről - fotók! (She)
A római BL-döntőről készített riporttal és exkluzív fotókkal jelentkezett blogjában Szöllősi György újságíró. Az NSO blogzónájában láthatja a fényképezhetetlen Abramovicsot és az alvó Johanssont, valamint a BL-serleget is a Barcelona buszában.
máj. 29
11:27
Juventus: Goran Pandev Torinóban folytathatja pályafutását (She)
A Juventus elnöke, Giovanni Cobolli-Gigli olasz újságíróknak adott nyilatkozatában elmondta, egyelőre nem tudja megmondani, hogy nyártól ki lesz a csapat új vezetőedzője, ugyanakkor a nyári játékosmozgásokkal kapcsolatban megjegyezte, szívesen látná csapatánál a Lazio macedón csatárát.
máj. 29
11:27
Hétszázötvenezren ünnepelték a barcelonai hősöket (Metropol)
Végeláthatatlan tömeg, - a városi rendőrség összesítése szerint - mintegy 750 ezer barcelonai tódult az utcákra csütörtök este, hogy közösen ünnepelje a város futballcsapatának szerdai Bajnokok Ligája-győzelmét.
máj. 29
11:29
Férfi kézilabda: veszélyben a Komló másodosztályú szereplése (She)
A férfi kézilabda NB I-ből kieső Komlói BSK-nál még a másodosztályú szereplés is veszélybe került a klubot sújtó anyagi problémák miatt – adta hírül a bama.hu Baranya megyei hírportál.
máj. 29
11:31
Póker: Demján Sándor búcsúzott a nagymenők csatájában (She)
A magyar üzletember, Demján Sándor idén is részt vesz a Las Vegasban zajló World Series of Poker küzdelmeiben.
máj. 29
11:42
Olimpiai bajnok a frakcióvezető ellen (Infostart)
Pénteken tartja tisztújító közgyűlését a Sportegyesületek Országos Szövetsége. Az elnöki posztért a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Nagy Tímea lesz a szervezetet vezető Mesterházy Attila egyetlen kihívója.
máj. 29
11:45
Inter: Arnautovic már Milánóban van, Yaya Touré is érkezhet (She)
Az olasz bajnok Internél ma vesz részt orvosi vizsgálaton a Twente 19 éves osztrák játékosa, Marko Arnautovic, míg Massimo Moratti elnök kijelentette, hogy szívesen látná csapatában a Barcelona elefántcsontparti középpályását, Yaya Tourét.
máj. 29
12:03
Chelsea: orosz sajtóhírek szerint Zsirkov már a „kékeké” (She)
Az orosz médiában megjelent értesülések szerint a Chelsea-ben folytatja pályáfutását Jurij Zsirkov, a CSZKA Moszkva középpályása.
máj. 29
12:21
NFL: a liga meghosszabbította televíziós szerződéseit (She)
Dacol a gazdasági válsággal az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL), és ebben nagy segítségére van a ligának a közvetítésekből eredő bevétel.
máj. 29
12:39
Kajak-kenu: 2012-ig börtönben marad az ausztrál kajakkirály (She)
Még legalább 2012 őszéig börtönben marad Nathan Baggaley, az ausztrálok olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakosa, aki beismerte, hogy kábítószert állított elő és forgalmazott.
máj. 29
12:41
Roland Garros: női egyesben Ana Ivanovics továbbjutott (She)
A Roland Garros harmadik fordulójában női egyesben a címvédő szerb Ana Ivanovics két szettben, 6:0, 6:2-re legyőzte a cseh Iveta Benesovát.
máj. 29
12:54
Továbbra is Mesterházy Attila a SOSZ elnöke (Infostart)
Újabb négy évre Mesterházy Attilát, a Magyar Szocialista Párt frakcióvezetőjét választották elnöknek a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) pénteki tisztújító közgyűlésén.
máj. 29
12:57
Blog: Czink Melinda napja - horrorisztikus izgalmakkal (She)
Újabb írással jelentkezett az NSO blogzónájában a Roland Garrosról tudósító Bálint Mátyás. A Nemzeti Sport újságírója személyes élményeit osztja meg az olvasókkal.
máj. 29
12:59
Roland Garros: megvannak Szávayék lehetséges ellenfelei (She)
A Bethanie Mattek–Sands, Nagyja Petrova amerikai, orosz páros bekerült a Roland Garroson a női párosok viadalának harmadik fordulójába, így ők lesznek Szávay Ágnes és Gisela Dulko ellenfelei, ha a magyar, argentin kettős legyőzi a Williams nővéreket a második fordulóban.

Keresés