2009. május 1. péntek

máj. 1
0:03
Juve: nyitott kapuk a Lecce ellen, felfüggesztették a büntetést (She)
Mégsem kell zárt kapuk mögött játszania a Lecce elleni bajnokiját a Juventus labdarúgócsapatának, mert az Olasz Labdarúgó-szövetség megváltoztatta korábbi döntését.
máj. 1
0:21
REAC: szerződést bontott Hevesi Tamással a klub (She)
Csütörtökön szerződést bontott egymással a REAC és rákospalotai klub vezetőedzője, Hevesi Tamás. A vezetőedző maga ajánlotta fel lemondását szerdán, amit csütörtökön a rákospalotai klub elnöke, Forgács József el is fogadott.
máj. 1
0:39
Férfi kézi BL: nyert a Löwen, de a Kiel simán jutott döntőbe (She)
Ugyan a Rhein-Neckar Löwen legyőzte a THW Kielt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, mégsem volt kérdéses a továbbjutó kiléte a párharcban, ugyanis az első mérkőzés 14 gólos kieli sikere után a Löwen hazai pályán, majd’ 13 ezer néző előtt csak egy góllal tudott győzni.
máj. 1
1:15
Soproni Liga: egymeccses eltiltást kapott az egerszegi Miljatovic (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a keddi, Győri ETO FC elleni bajnokin kiállított Matej Miljatovicot (Zalaegerszeg) egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással büntette.
máj. 1
6:57
Vb 2010: hétfőn kezdődik a jegyárusítás újabb szakasza (She)
Hétfőn kezdődik meg a jövő évi, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság jegyárusításának második szakasza. A nemzetközi szövetség mintegy százezer belépőt dob piacra internetes honlapján (www.fifa.com), amelyek közül egyik sem érvényes az elődöntőre vagy a fináléra.
máj. 1
7:15
NHL: győzelemmel kezdte a főcsoport elődöntőt a Canucks (She)
Az észak-amerikai profi jégkorong bajnokság (NHL) rájátszásában egy mérkőzéssel megkezdődtek a főcsoportok elődöntői. Az első meccset Vancouverben játszották magyar idő szerint péntekre virradóra, és a hazai Canucks 5–3-ra győzött a Chicago Blackhawks ellen.
máj. 1
7:33
NBA: még él a Bulls, továbbment az Orlando és a Portland (She)
Nem mindennapi körülmények között tartotta életben reményeit az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság (NBA) rájátszásában a Chicago Bulls, miután a harmadik hosszabbítás végén egyetlen ponttal jobbnak bizonyult a címvédő Boston Celticsnél a keleti főcsoport negyeddöntőjében, a párharc hatodik meccsén.
máj. 1
7:35
Formula–1: Jenson Buttonnak tetszik a költségvetési sapka (She)
A Formula–1-es egyéni világbajnoki pontversenyt vezető brit Jenson Button tetszését fejezte ki, miután a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) vezetői bejelentették, hogy a jövő évtől bevezetik a költségvetési sapkát.
máj. 1
8:27
Soproni Liga: női asszisztens lenget a KTE-REAC meccsen (She)
Női játékvezető már bíráskodott az NB I-ben (2007 februárjában Gaál Gyöngyi vezette a Kaposvár–Vác találkozót), de arra még nem volt példa, hogy hölgyasszisztens működjön közre az élvonalban. Most ez is megtörténik: a pénteki Kecskemét–REAC bajnokin dr. Kulcsár Judit lesz az egyik vonalbíró – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja, az mlsz.hu.
máj. 1
8:27
Kanadai és lett győzelem a jégkorong vb-n (Metropol)
A kanadai és a lett válogatott is nyert a svájci jégkorong-világbajnokság középdöntőjének első játéknapján, csütörtökön.
máj. 1
8:45
Libertadores-kupa: nem mehetnek Kolumibába a mexikóiak (She)
A kolumbiai kormány nem engedélyezte két mexikói klubnak, a Guadalajarának és a San Luisnak, hogy Bogotában rendezzék meg Libertadores-kupa-meccsüket, dacára a klubok és a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) közötti megállapodásnak. A dél-amerikai ország kormánya a Mexikóban tomboló influenza vírus jelentette fenyegetettséggel magyarázta a tiltást.
máj. 1
8:45
Ha nincs BL, nincs Ribéry (Metropol)
Francia lapértesülés szerint Franck Ribéry, a Bayern München francia labdarúgója távozik a csapattól, ha az nem végez Bajnokok Ligája-indulást érő helyen.
máj. 1
9:21
Asztalitenisz: nyolcaddöntős a Tóth, Póta páros a vb-n (She)
A Tóth Krisztina, Póta Georgina duó bejutott a nyolcaddöntőbe a jokohamai egyéni asztalitenisz-világbajnokságon, a Jakab János, Tóth vegyes páros ugyanakkor búcsúzott a legjobb 32 között.
máj. 1
9:39
Baseball: már a középiskolában doppingolt a Yankees sztárja (She)
Egy hamarosan megjelenő könyv szerint már a középiskolában doppingolt Alex Rodriguez, a New York Yankees baseballsztárja. A 33 éves játékos életútjáról szóló, A-Rod című kiadványban – amely két hét múlva kerül a boltokba – egy iskolatársa arról nyilatkozik, hogy a sportág egyik legnagyobbja rendszeresen szedett szteroidokat, ráadásul edzője tudtával.
máj. 1
9:57
Honvéd: hat fiatal az első keretnél; két légiós megsérült (She)
A Soproni Ligában szereplő Budapest Honvéd csapata kedden a BFC-Siófok csapatától hazai pályán 2–0-ás vereséget szenvedett, és a mérkőzés után a szkmai stáb és a klubvezetést átgondolta, hogy az idényből még hátralévő meccseken milyen céllal is fusson ki a csapat – számolt be róla a klub hivatalos honlapja, a honvedfc.hu.
máj. 1
10:33
Jégkorong-vb: Szuper Levente kezd az osztrákok ellen is (She)
Szuper Levente kezd a magyar kapuban az osztrákok elleni, bennmaradásért folyó, péntek 16:15 órakor kezdődő zürichi mérkőzésen a svájci jégkorong-világbajnokságon. Pat Cortina szövetségi kapitány Budai Krisztiánt nevezi tartalékkapusnak.
máj. 1
10:51
Jégkorong-vb: az osztrákok számára új torna kezdődik (She)
Magyarország ma Ausztria ellen megkezdi alsóházbeli szereplését a svájci renedzésű jégkorong-világbajnokságon, ahol a tét az élvonalban maradás. Az osztrákok számára is fontos a mai összecsapás, erről tanúskodik a szövetségi kapitány, Lars Bergström legutóbbi nyilatkozata is.
máj. 1
10:51
Szuper kezd az osztrákok ellen is (Metropol)
Szuper Levente kezd a magyar kapuban az osztrákok elleni, bennmaradásért folyó, péntek 16:15 órakor kezdődő zürichi mérkőzésen a svájci jégkorong-világbajnokságon.
máj. 1
11:27
Arsenal: Wenger Roque Santa Cruzt szeretné a nyáron (She)
Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger egyik legfontosabb nyári célpontjának tekinti a Blackburn Rovers paraguayi támadóját, Roque Santa Cruzt.
máj. 1
11:29
Jégkorong-vb: id. Ocskay Gábor is a helyszínen szurkol (She)
"Nehezen hozott a szívem, de szeretném a helyszínen kiszurkolni a magyar válogatottnak a bennmaradást" – nyilatkozta az MTI-nek a Zürichbe péntek délelőtt megérkezett id. Ocskay Gábor, akinek hokis fia, a nemzeti együttes addigi alapembere március 24-én hunyt el szívinfarktusban.
máj. 1
11:45
Tenisz: Czink Melinda a hokisokkal együtt ragad ütőt (She)
Javában zajlik Svájcban a jégkorong-világbajnokság, ahol a magyar válogatott ma 16.15-kor Ausztria ellen kezdi meg alsóházi szereplését. Ugyanakkor a marokkói Fezben rendezett 220 ezer dollár összdíjazású salakpályás, női, nemzetközi tenisztornán is körülbelül ekkor, magyar idő szerint 16.15-kor lép pályára Czink Melinda a döntőbe kerülésért.
máj. 1
12:03
Asztalitenisz: Tóth Krisztina bejutott a legjobb 16 közé (She)
Tóth Krisztina egyesben bejutott a legjobb 16 közé Jokohamában zajló asztalitenisz világbajnokságon, miután legyőzte a spanyol színekben induló kínai származású Zhu Fangot. A vb hivatalos honlapja szerint a magyar lány fordulatos mérkőzésen 4:3-ra diadalmaskodott spanyol ellenfelével szemben.
máj. 1
12:39
Izrael: rasszizmus miatt büntették meg a Beitar Jerusalemet (She)
Szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt egy pontot levontak az izraeli első osztályú labdarúgó-bajnokságban harmadik helyen álló Beitar Jerusalemtől.
máj. 1
12:57
Vác: Grzegorz Lato végzi el a hétvégén a kezdőrúgást (She)
Igazán illusztris vendégek lesznek jelen a hétvégén, a labdarúgó NB II-ben szereplő Vác csapata fogadja az ESMTK-t. A találkozót ugyanis a váci klubelnök, Ofella Zoltán meghívására a helyszínen tekinti meg a Lengyel Labdarúgó-szövetség (PZPN) volt és jelenlegi elnöke, Michal Listkiewicz, illetve Grzegorz Lato.
máj. 1
13:15
Liverpool: Mascherano nem biztos benne, hogy a nyáron nem távozik (She)
Bár Javier Mascherano, a Liverpool argentin válogatott középpályása jól érzi magát klubjánál, ennek ellenére nem zárja ki, hogy távozni fog a csapattól.
máj. 1
13:33
Wolfsburg: Magath mérges a távozásáról szóló pletykák miatt (She)
Hiába vezeti a VfL Wolfsburg a Bundesligát, a „farkasok” vezetőedzője, Felix Magath mégis dühös – a szakember ugyanis megelégelte azokat a pletykákat, miszerint ő lesz a Schalke új trénere.
máj. 1
13:35
Ökölvívás: sertésinfluenza miatt marad el a világbajnoki meccs (She)
A Mexikóban kitört sertésinfluenza-járvány miatt nem rendezik meg a WBA május 9-re tervezett nagypehelysúlyú világbajnoki mérkőzését, ahol Jorge Linares és Josafat Perez csapott volna össze egymással.
máj. 1
13:51
MU: Ferdinandnak nem tört el a bordája, talán játszhat kedden (She)
Megnyugodhatnak a Manchester United drukkerei, ugyanis a kórházi vizsgálatok megállapították, hogy a csapat angol válogatott hátvédje, Rio Ferdinand nem szenvedett bordatörést az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben.
máj. 1
13:53
Ritmikus gimnasztika: Vass Dóra is indul a Világjátékokon (She)
Vass Dóra is készülhet a Világjátékokra. Az elsőszámú magyar RG-versenyző is kijutott az olimpián kívüli sportágak viadalára, mely július 16-án kezdődik Tajvanon, több mint négyezer sportoló részvételével. A Nemzeti Sportszövetség tájékoztatása szerint 72 magyar sportolónak van kvalifikációja a két és fél hónap múlva esedékes Világjátékokra.
máj. 1
14:27
Serie A: Zenga félti az Intert a Lazio elleni meccs előtt (She)
Walter Zenga, az Internazionale egykori kapusa és a Catania jelenlegi edzője félti volt csapatát a Lazio elleni hétvégi bajnoki meccse előtt. Zenga felelevenítette a 2002-es bajnoki hajrát, amikor az Inter egy Laziótól való vereség miatt bukta el a Scudettót, amely így a Juventusé lett.
máj. 1
14:45
FIFA: az Európai Unió elutasítja a 6+5-ös szabályozást (She)
Az Európai Unió jogellenesnek tartja, és ennél fogva elutasítja a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által bevezetni kívánt 6+5-ös szabályozást.
máj. 1
14:47
Roma: ha nincs Bajnokok Ligája, Mexés Milánóba távozhat (She)
Olasz sajtóértesülések szerint az AS Roma francia hátvédje, Phillipe Mexés elhagyhatja a klubot és az AC Milanhoz igazolhat, ha a „farkasok” nem tudják kivívni a Bajnokok Ligája-szereplés jogát.
máj. 1
15:03
Cozma-ügy: újabb gyanúsítottak kerültek a rendőrség látókörébe (She)
Az eddigi hét mellett még újabb gyanúsítottak is lehetnek a Cozma-ügyben; esetükben garázdaság vagy bűnsegédi részvétel merülhet fel – írta pénteken Veszprém megye napilapja, a Napló online-kiadása.
máj. 1
15:05
Primera División: Ronaldo 2-0-s Real Madrid győzelmet tippel (She)
A Corinthiansban ismét magára találó Ronaldo korábban játszott mind a Barcelonában, mind a Real Madridban, így az ő véleménye különösen érdekes lehet a szombati El clásico előtt. A spanyol AS-nek adott telefonos interjújában meg is tette a saját tippjét, véleménye szerint a Real 2–0-ra fog nyerni Raúl és Sergio Ramos góljaival, utóbbi egy szöglet után fejjel lesz eredményes.
máj. 1
15:07
Tenisz: Djokovics két szettben győzte le Del Potrót (She)
A szerb Novak Djokovics kétszettes mérkőzésen megverte az argentin Juan Martin del Potrót a római férfi tenisztorna negyeddöntőjében, az elődöntőben a Zverev–Federer mérkőzés győztesével találkozik.
máj. 1
15:21
MotoGP: Smith volt a leggyorsabb a 125 kcm-es kategóriában (She)
Bradley Smith lett az első a gyorsaságimotoros-világbajnokság Spanyol Nagydíjának első szabadedzésén a 125 kcm-es kategóriában.
máj. 1
15:39
Németország: az exgólkirály Aílton visszatérne a német profi futballba (She)
A korábbi Bundesliga-gólkirály Aílton szívesen visszatérne a német profi labdarúgásba – először játékosként, majd visszavonulása után játékosügynökként.
máj. 1
15:41
MotoGP: Valentino Rossi végzett az élen, Stoner a harmadik (She)
Valentino Rossi lett az első a gyorsaságimotoros-világbajnokság Spanyol Nagydíjának első szabadedzésén a királykategóriában.
máj. 1
15:57
Anglia: Wenger szerint Almuniára van szüksége a válogatottnak (She)
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint az angol válogatottnak Manuel Almunia szolgálataira lenne szüksége.
máj. 1
16:15
MotoGP: Talmácsi Gábor ötödik lett az első szabadedzésen (She)
Álvaro Bautista volt a leggyorsabb a gyorsaságimotoros-világbajnokság Spanyol Nagydíjának első 250 kcm-es szabadedzésén. Aojama Hirosi motorozta a második, míg Thomas Lüthi a harmadik legjobb időt. Talmácsi Gábor 1:44.278 perces idővel a ötödik helyen végzett.
máj. 1
16:33
Az EU nem hagyja jóvá a 6+5-ös FIFA-szabályt (Infostart)
Az Európai Bizottság nem járul hozzá a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által tervezett 6+5-ös szabály bevezetéséhez.
máj. 1
16:33
Jégkorong-vb: osztrák-magyar - élőben az NSO-n! (She)
Az osztrákok elleni találkozóval megkezdi alsóházi szereplését a magyar jégkorong-válogatott a bennmaradás kiharcolásáért. A találkozót élő szöveges közvetítés segítségével követheti a Nemzeti Sport Online-on!
máj. 1
16:33
Hevesi Tamás lemondott (Blikk)
Lemondott a REAC NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Hevesi Tamás, a Soproni Ligában sereghajtó gárda elnöksége pedig elfogadta ezt.
máj. 1
16:33
Az EU nem hagyja jóvá a futball-reformot (Metropol)
Európai Bizottság nem járul hozzá a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által tervezett 6+5-ös szabály bevezetéséhez, amely az utánpótlás-nevelést segítené.
máj. 1
16:51
A Juventust mégis láthatják vasárnap a szurkolói (Infostart)
Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) döntése nyomán nem kell zárt kapuk mögött játszania vasárnapi bajnoki meccsét a Juventusnak a Lecce ellen.
máj. 1
16:51
Tenisz: Makarova jutott be elsőként a fezi torna döntőjébe (She)
Elsőként a hatodik kiemelt orosz Jekatyerina Makarova jutott be a döntőbe a marokkói Fezben rendezett 220 ezer dollár összdíjazású salakpályás női nemzetközi tenisztornán, miután 6:2, 6:1-re legyőzte honfitársát, Alisza Klejbanovát.
máj. 1
16:53
Hevesi Tamás lemondott, a klubtulajdonos elfogadta (Infostart)
Lemondott a REAC NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Hevesi Tamás, a klub tulajdonosa pedig elfogadta ezt.
máj. 1
16:55
A világelső vár Tóthra a nyolcaddöntőben (Infostart)
Tóth Krisztina bejutott a nyolcaddöntőbe egyesben a jokohamai egyéni asztalitenisz-világbajnokságon, ott azonban már bravúrra lesz szüksége, ugyanis a világranglista-vezető kínai Csang Ji-ning vár rá.
máj. 1
17:09
Talmácsi ötödik az első szabadedzésen (Infostart)
A 250 kcm-esek között szereplő Talmácsi Gábor az ötödik időt érte el a gyorsaságimotoros-világbajnokság Spanyol Nagydíjának pénteki első szabadedzésén Jerezben.
máj. 1
17:09
Libertadores-kupa: a Boca bejutott a nyolcaddöntőbe, a River nem (She)
A Libertadores-kupa csoportmérkőzéseinek hatodik, utolsó fordulójában az argentin Boca Juniors 3–0-ra legyőzte a venezuelai Táchira csapatát, így megszerezte a 2. csoport első helyét. A Boca ősi riválisa, a River Plate hiába győzött, csak a harmadik helyen végzett kvartettjében, így nem jutott a legjobb 16 közé.

Keresés