2009. május 21. csütörtök

máj. 21
14:51
Balzsay befutott! Jön az "amerikai álom"? (Behaviour)
Nagyon úgy tűnik, hogy a profi ökölvívás igazi színpadán, az Egyesült Államokban is karriert futhat be a WBO nagyközépsúlyú világbajnoka, Balzsay Károly. Veretlen klasszisunkat ugyanis kihívta az az amerikai Andre Ward, aki a hétvégén simán verte a súlycsoport egyik nagy ígéretét, a kolumbiai Mirandát. Balzsay kijelentette, nem rajta múlik az összecsapás.
máj. 21
15:03
Kézilabda: veszélyben a Magdeburg és a Gummersbach licence (She)
Veszélybe került két német férfi kézilabdacsapat indulása is a Bundesliga 2009–2010-es szezonban, miután a kupadöntős VfL Gummersbach és az SC Magdeburg sem tudott megfelelő garanciákat bemutatni a liga licencadó bizottságának.
máj. 21
15:05
Real Madrid: Zidane Münchenben járt, hogy meggyőzze Ribéryt (She)
A francia Le Parisien napilap beszámolója szerint Zinedine Zidane Münchenben járt, hogy meggyőzze a Bayern francia ászát, Franck Ribéryt, hogy igazoljon a Real Madridba.
máj. 21
15:21
Grosics Gyula és a papválogatott kapusa katolikus fociakadémiát alapított (Infostart)
Grosics Gyula szerint akár egy új Aranycsapat magja is lehet a nemrég megalakult, róla elnevezett katolikus labdarúgó akadémia. A Gyulán helyet kapó intézmény vezetői közt ott találjuk Varga Zoltánt, a Ferencváros egykori játékosát és edzőjét, és Bozóky Imrét, az MLSZ volt elnökét is. A Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia Kiss-Rigó László Szeged-csanádi püspök szerint testi-lelki nevelést…
máj. 21
15:21
Flamengo: Adriano diétán, 18 kiló súlyfelesleg van rajta (She)
A Flamengo diétára fogta újdonsült szerzeményét, Adrianót, aki meghízott az utóbbi időben: 105 kilogrammot nyom, míg néhány éve 87 kilo volt a testsúlya az Inter játékosaként.
máj. 21
15:39
Championship: Ian Holloway lett a Blackpool menedzsere (She)
Egy plusz egy éves szerződést írt alá a Blackpool labdarúgócsapatával Ian Holloway, aki így átveszi a narancssárga-fehérek irányítását.
máj. 21
15:41
Formula-1: Rosberg az első a délutáni szabadedzésen (She)
Mondhatni szokás szerint jól ment a Williamsnek a szabadedzésen: a kevés benzinnel köröző grove-iak Nico Rosberg révén megszerezték az elsőséget a Monacói Nagydíj délutáni gyakorlásán. Rosberg mögött Hamilton, Barrichello, Button, Massa, Vettel, Kovalainen, Räikkönen a sorrend.
máj. 21
15:43
MLSZ: döntöttek, nem lesz reform jövőre az élvonalban (She)
Az élvonal tervezett nagy reformja elmaradt, csak apróbb változtatások lesznek a következő kiírásban, ugyanakkor a mostaninál négyszer nagyobb bevételt eredményező tévés szerződést köthet a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), továbbá 46 ezresre bővíthetik a Puskás Ferenc Stadiont. Erről Kisteleki István számolt be az MLSZ elnökségi ülése után a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón.
máj. 21
15:57
Póker: hazai győzelem született a moszkvai pókerviadalon (She)
A Russian Poker Tour moszkvai állomását több neves játékost megelőzve Vitalij Lunkin nyerte meg.
máj. 21
16:00
Elmaradt a Soproni Liga nagy reformja (Metropol)
Az élvonal tervezett nagy reformja elmaradt, csak apróbb változtatások lesznek a következő kiírásban.
máj. 21
16:15
Női kézilabda: Borbás immár hivatalosan is a Debrecen játékosa (She)
Hivatalossá vált, hogy Borbás Rita a Debrecen női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. Erről a DVSC honlapja számolt be.
máj. 21
16:17
Ferencváros: a Sheffield United is a Fradi vendége lesz júliusban (She)
A 100% Fradi beszámolója szerint a Ferencváros júliusban négyes tornát rendez, amelyen részt vesz a Sheffield United is.
máj. 21
16:33
Óriási összeget fizet a Digi TV a magyar futballért (Infostart)
Az élvonal tervezett nagy reformja elmaradt, csak apróbb változtatások lesznek a következő kiírásban, ugyanakkor a mostaninál négyszer nagyobb bevételt eredményező tévés szerződést köthet a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), továbbá 46 ezresre bővíthetik a Puskás Ferenc Stadiont - erről Kisteleki István számolt be a szervezet elnökségi ülése után.
máj. 21
17:09
Tenisz: Marija Sarapova kikapott Alona Bondarenkótól (She)
A 8. helyen kiemelt ukrán Alona Bondarenko két szettben lemosta a pályáról a sérülése után a varsói 600 ezer dollár összdíjazású salakpályás tornán visszatérő Marija Sarapovát.
máj. 21
17:27
Teke, vb: Zavarkó lépte át elsőként a hétszázas álomhatárt (She)
A második egyéni világrekord született meg a férfiak versenyében a Dettenheimben zajló teke csapat-világbajnokságon: a szerbiai Zavarkó Vilmos 700 fával mindössze néhány nappal korábbi csúcsot adott át a múltnak.
máj. 21
17:45
Kerékpár: Mencsov nyerte a 60 km-es egyéni időfutamot a Girón (She)
Az orosz Gyenyisz Mencsov nyerte az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia csütörtöki 12. szakaszát, amely hatvan kilométeres egyéni indítású időfutam volt Sestri Levante és Riomaggiore között. Győzelmével az orosz bringás átvette a vezetést az összetettben is, miután megelőzte az eddig a rózsaszín trikót viselő Danilo Di Lucát, aki visszaesett a második helyre.
máj. 21
17:47
Jégkorong: kiszáll a Volán, nyolccsapatos lesz a Mol Liga (She)
Várhatóan nyolc csapat részvételével indul majd a jégkorong Mol Liga 2009–2010-es idénye.
máj. 21
17:49
Tenisz: cseh-szlovák párharc után Hantuchová is elődöntős (She)
A 6. helyen rangsorolt szlovák Daniela Hantuchová döntő szettben legyőzte a cseh Klára Zakopalovát a varsói 600 ezer dollár összdíjazású salakpályás torna negyeddöntőjében, amivel kialakult az elődöntő párosítása.
máj. 21
18:21
Konföderációs Kupa: majdnem 400 ezer jegy talált már gazdára (She)
A FIFA tájékoztatása szerint már a belépők 63 százaléka elfogyott az idei Konföderációs Kupára. A szövetség tájékoztatása szerint ez pontosan 383 506 tikettet jelent.
máj. 21
18:39
Jégkorong: Cortina legalább egy évig lenne még kapitány (She)
Legalább még egy évet szívesen maradna a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya Pat Cortina. A kanadai szakember ezt a szövetség főszponzorának, a Pannonnak tartott csütörtök esti fogadása előtt mondta el az MTI-nek.
máj. 21
18:42
Cortina szívesen maradna kapitány (Metropol)
Legalább még egy évet szívesen maradna a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya Pat Cortina.
máj. 21
18:57
Hegymászás: Ugyan Anita ma reggel elérte a Mt. Everest csúcsát (She)
Ugyan Anita ma reggel sikeresen feljutott a Mount Everest 8850 méter magas csúcsára. A hegymászónak ez a negyedik nyolcezer méternél magasabb hegye, amelyet meghódít. Mostani mászását mesterséges oxigén belélegzésével segítette, amely nem csökkent teljesítményén, hiszen nőként ez így is kiemelkedő siker.
máj. 21
19:15
Manchester United: Fergusonnak szíve joga a tarcsikat szerepeltetni (She)
Richard Scudamore, a Premier League ügyvezetője szerint Sir Alex Ferguson szíve joga, hogy a tartalékokat szerepeltesse a Hull City elleni szombati angol bajnokin.
máj. 21
19:17
Parasport: magyar ezüstérem a sportlövők Francia Nagydíján (She)
Kőszegi Tamás a második, Gurisatti Gyula az ötödik helyen végzett szabadpisztolyban a mozgássérült sportlövők Lorraine-ben rendezett Francia Nagydíján. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint Kőszegi az ötödik legjobb eredménnyel lett döntős, a fináléban nyújtott teljesítményének köszönhetően azonban végül 613.5 körrel a második helyen zárt.
máj. 21
19:33
Magyar válogatott: Király Gábor visszatér a csapatba? (She)
Magyar vendége volt Király Gábornak Leverkusenben. A válogatott szövetségi kapitányának, Erwin Koemannak megbízásából Petry Zsolt látogatta meg a Leverkusen edzését, hogy felmérje Király edzettségi állapotát. Elképzelhető, hogy a kapus visszatér a magyar válogatottba. Erről a kiralysport.hu internetes oldal adott tájékoztatást.
máj. 21
20:09
Angol válogatott: Downing kihagyja a júniusi vb-selejtezőket (She)
Stewart Downing kihagyja az angol válogatott Kazahsztán és Andorra elleni világbajnoki selejtezőjét.
máj. 21
20:45
Tenisz: nem jutott kiemelt játékos a strasbourgi elődöntőbe (She)
Nem jutott kiemelt játékos a legjobb négy közé a 220 ezer dollár összdíjazású strasbourgi női salakpályás tenisztornán, miután a negyeddöntőben az utolsó, még versenyben lévő kiemelt, a harmadikként rangsorolt kínai Peng Su-aj is búcsúzni kényszerült a japán Morita Ajumitól elszenvedett vereséget követően.
máj. 21
20:47
Profi ökölvívás: hazahozták Nagy András földi maradványait (She)
Csütörtökön Magyarországra hozták Melbourne-ből a május 7-én, tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi amatőr válogatott, kadét vb-ezüstérmes ökölvívó Nagy András földi maradványait – értesült a gyászoló családtól a monokli.com internetes szaklap.
máj. 21
21:06
Szeptembertől jég lehet a Millenárison (Metropol)
Csütörtökön eldőlt, hogy érvényes a Millenáris jégpályára kiírt pályázat, így szeptembertől a hokisok is birtokukba vehetik a létesítményt.
máj. 21
21:08
Hazahozták Nagy András földi maradványait (Metropol)
Csütörtökön Magyarországra hozták Melbourne-ből a május 7-én, tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi amatőr válogatott, kadet vb-ezüstérmes ökölvívó Nagy András földi maradványait - értesült a gyászoló családtól a monokli.com című internetes szaklap.
máj. 21
21:24
Sportágtörténeti aranyérem! (Metropol)
Óriási magyar siker született a boszniai rafting-világbajnokság csütörtöki versenynapján. Férficsapatunk ugyanis aranyérmet nyert a downriver versenyszámban, amellyel az összetett versenyben is nagy lépést tett előre.
máj. 21
21:39
Tenisz, csapat-vb: az amerikaiak legyőzték a franciákat (She)
A Düsseldorfban zajló tenisz csapat-világbajnokságon az Egyesült Államok válogatottja nagy csatában legyőzte Franciaországot, a találkozó csak a párosok döntő rövidítésében, vagyis a lehető legnehezebben dőlt el. A németek a svédek ellen szereztek vezetést – Söderling két 6:0-s szettben lemosta Schüttlert. Az argentinok vezetést szereztek az oroszok ellen, miután Del Potro megverte Andrejevet. Az…
máj. 21
21:41
Norvégia: Kovács Péterék pontot szereztek idegenben (She)
A Start Kristiansand otthonában játszott 1–1-es döntetlent az Odd Grenland a norvég labdarúgó-bajnokság élvonalának 10. fordulójában.
máj. 21
21:57
Brazil válogatott: Dunga kihagyta Ronaldót és Ronaldinhót a keretből (She)
A brazil labdarúgó-válogatott szövetség kapitánya, Dunga kijelölte 23 fős keretét a közelgő világbajnoki selejtezőkre, valamint a Konföderációs Kupára. A csapatban nem kapott helyet Ronaldo és Ronaldinho sem.
máj. 21
23:09
Manchester United: a „kis” Evans is bemutatkozhat a csapatban (She)
Az igen sokra értékelt Corry Evans követheti bátyját, és bemutatkozhat a Manchester United felnőttcsapatában.

Keresés