2009. június 6. szombat

jún. 6
14:45
Vettel rajtol az élről (Behaviour)
A német Sebastian Vettel (Red Bull) nyerte a Forma-1-es Török Nagydíj szombati időmérőjét, így vasárnap ő rajtol az élről.
jún. 6
14:47
Osasuna: hosszabbított Vadócz 37 éves spanyol csapattársa (She)
Vadócz Krisztián csapata, a Primera Divisiónban szereplő Osasuna szerződést hosszabbított spanyol kapusával, a 37 éves Ricardo Lópezzel.
jún. 6
15:21
NHL: a nagydöntő ötödik meccsén Dacjuk is beszáll a küzdelembe (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokságban szereplő Detroit Red Wings vezetőedzője, Mike Babcock úgy nyilatkozott, hogy Pavel Dacjuk kész a játékra a Pittsburgh Penguins elleni nagydöntő ötödik mérkőzése előtt.
jún. 6
15:57
AC Milan: Fabregast és Adebayort hozhatják Kaká helyére (She)
Az AC Milan minden bizonnyal nem tétlenkedik majd, és megpróbál méltó helyettest találni, ha a várakozásoknak megfelelően eladják a brazilt a Real Madridnak. Az érte kapott milliókból pedig futja is majd új játékosok megszerzésére.
jún. 6
16:15
NB II, Keleti csoport: Makó-FTC élőben az NSO-n! (She)
Elkezdődött a Makó–Ferencváros mérkőzés az NB II Keleti csoportjának 29. fordulójában.
jún. 6
16:15
Öt magyar aranyérem (Behaviour)
A magyar versenyzők öt első, három második és egy harmadik helyet gyűjtöttek a szegedi MOL kajak-kenu Világkupa-verseny szombat délutáni döntői során.
jún. 6
16:17
Kajak-kenu vk: öt magyar aranyérem született Szegeden (She)
A magyar versenyzők öt első, három második és egy harmadik helyet gyűjtöttek a szegedi Mol kajak-kenu világkupaverseny szombat délutáni döntői során.
jún. 6
16:30
Öt arany, három ezüst, egy bronz - zajlik a szegedi kajak-kenu világkupa (Infostart)
A magyar versenyzők öt első, három második és egy harmadik helyet gyűjtöttek a szegedi kajak-kenu Világkupa-verseny szombat délutáni döntői során.
jún. 6
16:33
NHL: városi riválist kaphat a Toronto Maple Leafs csapata (She)
Városi riválist kaphat az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Toronto Maple Leafs csapata, ugyanis egy befektetőcsoport új torontói együttest indítana a bajnokságban.
jún. 6
16:35
Roland Garros: Kuznyecova nyerte a női egyesek fináléját (She)
A Francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének fináléjában a 2004-es US Openen diadalmaskodó Szvetlana Kuznyecova nyerte az orosz házi döntőt a világranglistát vezető Dinana Szafina ellen.
jún. 6
16:48
Kuznyecova nyert női egyesben (Infostart)
Szvetlana Kuznyecova nyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének döntőjét. Az orosz klasszis a fináléban 6:4, 6:2-re győzött honfitársa, Dinara Szafina ellen. Kuznyecova második Grand Slam-versenyét nyerte meg ezzel, emellett két vesztes fináléja van eddig.
jún. 6
17:09
Felkészülés: a lengyel válogatott kikapott Dél-Afrikában (She)
A lengyel labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–0-ra kikapott a jövő évi világbajnokság rendezőjétől, Dél-Afrikától Johannesburgban.
jún. 6
17:09
Kajak-kenu Világkupa - Öt magyar aranyérem (Metropol)
A magyar versenyzők öt első, három második és egy harmadik helyet gyűjtöttek a szegedi MOL kajak-kenu Világkupa-verseny szombat délutáni döntői során.
jún. 6
17:09
Kuznyecova nyert! (Behaviour)
Az orosz Szvetlana Kuznyecova nyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyesét, miután a döntőben 6:4, 6:2-re győzött honfitársa, Dinara Szafina ellen.
jún. 6
17:27
Kuznyecova győzött a női egyesben (Metropol)
Az orosz Szvetlana Kuznyecova nyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyesét, miután a döntőben 6:4, 6:2-re győzött honfitársa, Dinara Szafina ellen.
jún. 6
18:03
F1: Button nehezebb autóval előzte meg Barrichellót (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Formula–1-es Török Nagydíj időmérő edzésén a német Sebastian Vettel volt a leggyorsabb. Az autosport.com azóta közölte, hogy a Red Bull német pilótájának volt a legkönnyebb az autója. Érdekesség, hogy Jenson Button és Kimi Räikkönen is nehezebb autóval előzte meg csapattársát.
jún. 6
18:05
NB II, Keleti csoport: kikapott Makón a Ferencváros (She)
Huszonhat mérkőzés után kikapott a Ferencváros a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 29. fordulójában. A vezetőedzője és az angol légiósok nélkül vendégszereplő Fradiban ezúttal nem volt elég átütő erő, így jogos a dobogóért hajtó Makó 2–1-es győzelme.
jún. 6
18:07
Barcelona: egyelőre bizonytalan Gabriel Milito visszatérése (She)
Mint beszámoltunk róla, pénteken ismét artroszkópos műtétet hajtottak végre Gabriel Militónak, a Barcelona argentin hátvédjének jobb térdén. Az csak a napokban fog eldőlni, hogy mennyit kell ezúttal kihagynia, de minden bizonnyal több hónapot fog igénybe venni a felépülése, és csak a következő szezon kezdetén térhet vissza.
jún. 6
18:21
Vb 2010: az idegenben nyerő Japán kivívta a részvétel jogát (She)
Japán labdarúgó-válogatottja 1–0-ra győzött Üzbegisztánban a 2010-es vb selejtezőjének ázsiai csoportjában, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert az A-csoport harmadik helyén álló Bahrein előtt, így már biztos vb-résztvevőnek mondhatja magát.
jún. 6
18:39
Anand nyerte az 5. partit Lékó ellen (Metropol)
A világbajnok Viswanathan Anand nyerte az ötödik partit Lékó Péter ellen a nyolcjátszmás rapidsakk párosmérkőzésén, Miskolcon. A párharcban mostani sikerével az indiai nagymester már 3,5-1,5-re vezet.
jún. 6
18:57
Wolfsburg: Dzeko egyedül az Arsenal hívó szavára figyel (She)
A Wolfsburg bosnyák támadójának, Edin Dzekónak az ügynöke elmondta, védence kizárólag az Arsenal ajánlatán gondolkodik el, és olyan „átlagos klubok”, mint amilyen a Manchester City is, nem érdeklik.
jún. 6
18:57
Japán elsőként jutott ki a futball-vb-re (Metropol)
Japán válogatottja jutott ki elsőként a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra, miután győzött Üzbegisztánban.
jún. 6
18:59
Vb 2010: Gabon három góllal verte meg otthon Togót (She)
Az afrikai vb-selejtezők 3. körének 2. fordulójában Gabon hazai pályán 3–0-ra megverte Togót, Burkina Faso 1–0-ra győzött Malawiban, míg Zambia ugyanilyen különbséggel nyert Ruanda ellen.
jún. 6
19:15
Vb 2010: sima angol győzelem született Kazahsztánban (She)
A 2010-es világbajnokság selejtezőjének 6. európai csoportjában Anglia gyenge játékkal is magabiztosan, 4–0-ra megverte a házigazda kazah válogatottat, így továbbra is pontveszteség nélkül vezeti a csoportot. A találkozó góljait Barry, Heskey, Rooney és Lampard szerezte.
jún. 6
19:17
Lovassport: a Lázár testvérek továbbra is az élen Vecsésen (She)
A kettesek maratonhajtását követően is a Lázár testvérek vezetnek a vecsési nemzetközi fogathajtóversenyen, amely ebben a kategóriában a második, egyben utolsó válogató a magyarok számára az augusztusi kecskeméti világbajnokságra.
jún. 6
19:19
Vb 2010: a walesiek egy góllal nyertek Azerbajdzsánban (She)
A walesi labdarúgó-válogatott idegenben 1–0-ra győzött Azerbajdzsán ellen az európai vb-selejtezők 4. csoportjában. A találkozó egyetlen gólját David Edwards szerezte a 41. percben.
jún. 6
19:33
Atlétika: Vaszi Tünde könnyezve búcsúzott a közönségtől (She)
Negyedik alkalommal – nagy közönségsikerrel – rendezték meg szombaton a Hopp-Parádét, amelyen férfi rúdugrásban és távolugrásban láthattak ismert versenyzőket a nézők.
jún. 6
19:33
A Lázár-testvérek továbbra is az élen (Metropol)
A kettesek maratonhajtását követően is a Lázár-testvérek vezetnek a vecsési nemzetközi fogathajtóversenyen, amely ebben a kategóriában a második, egyben utolsó válogató a magyarok számára az augusztusi, kecskeméti világbajnokságra.
jún. 6
19:33
Kuznyecova legyőzte Szafinát! (Behaviour)
Az orosz Szvetlana Kuznyecova nyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyesét, miután a döntőben két játszmában győzött honfitársa, a világelső Dinara Szafina ellen.
jún. 6
19:35
Videó: nézze meg az angolok kazahoknak lőtt négy gólját! (She)
A 2010-es világbajnokság selejtezőjének 6. európai csoportjában Anglia gyenge játékkal is magabiztosan, 4–0-ra megverte Kazahsztánt. Most megmutatjuk a találkozó góljait, köztük Emile Heskey szerencsés találatát.
jún. 6
19:37
Vb 2010: Szlovákia gólparádét rendezett San Marino ellen (She)
A szlovák labdarúgó-válogatott hazai pályán 7–0-s győzelmet aratott San Marino ellen az európai vb-selejtezők 3. csoportjában. A szlovákok ezzel a csoport élére ugrottak.
jún. 6
19:48
Elképesztő bevételt termel az angol futball (Infostart)
Az angol Premier League érte el a legnagyobb bevételt és nyereséget az európai futballbajnokságok közül a 2007-2008-as idényben. A legtöbb néző a Bundesliga meccsein volt, míg a bevételhez viszonyítva a legnagyobb összeget Franciaországban fordították a focisták fizetésére.
jún. 6
19:51
Sakk: Anand nyerte meg a Lékó elleni ötödik partit (She)
A hagyományoknak megfelelően Lékó Péter és Viswanathan Anand pénteken közönségtalálkozón vett részt a miskolci Nemzetközi Kereskedelmi Központban, de szombaton már ismét a sakkasztal várta őket. Anand ezúttal is nyert Lékó ellen, fél pontra van a végső győzelemtől.
jún. 6
19:53
Cselgáncs vk: Ungvári Attila ötödik lett Bukarestben (She)
Az ötödik helyen végzett szombaton Ungvári Attila a férfi cselgáncsozók világkupa-sorozatának bukaresti állomásán. A 73 kg-os súlycsoportban szereplő magyar dzsúdós a nemzetközi sportági szövetség honlapja alapján két győzelemmel kezdett, majd kikapott az olasz Luca Poetától, s a vigaszágra került. Ott először nyert a francia Laurent Meseguer ellen, utolsó mérkőzésén azonban kikapott az ukrán…
jún. 6
20:09
Roland Garros: cseh, indiai siker született férfi párosban (She)
A cseh Lukás Dlouhy és az indiai Leander Paes sikerével ért véget a Roland Garros férfi párosainak küzdelme, miután 3:6, 6:3, 6:2-re győztek a Dick Norman, Wesley Moodie, belga, dél-afrikai duó ellen a döntőben.
jún. 6
20:09
Hatodik játszma: Anand-Lékó döntetlen (Metropol)
A szombati második, összességében a hatodik játszma döntetlennel zárult a világbajnok Viswanathan Anand és Lékó Péter között, így az indiai nagymester 4-2-re vezet a vasárnapi, záró két parti előtt, azaz Lékó legjobb esetben is csak döntetlenre mentheti a Miskolcon zajló nyolcjátszmás rapidsakk párosmérkőzést.
jún. 6
20:11
Vb 2010: az ausztrálok is utazhatnak Dél-Afrikába (She)
Japán után Ausztrália is kijutott a 2010-es labdarúgó-vb-re, miután az ázsiai selejtezőzóna 4. körének 8. fordulójában 0–0-s döntetlent ért el Katarban.
jún. 6
20:27
U21: kövesse élőben a Magyarország-Luxemburg Eb-selejtezőt! (She)
Elkezdődött a Magyarország–Luxemburg U21-es Eb-selejtező mérkőzés, kövesse élőben a találkozót az NSO-n!
jún. 6
20:29
Vb 2010: Norvégia döntetlent játszott Macedóniában (She)
A norvég labdarúgó-válogatott idegenben 0–0-s döntetlent játszott Macedónia ellen az európai vb-selejtezők 9. csoportjában. Az északiak így továbbra is nyeretlenek a sorozatban.
jún. 6
20:31
NB II, Keleti csoport: győzött és ezüstérmes a DVSC-DEAC (She)
Az NB II Keleti csoportjának 29. fordulójában a második helyen álló DVSC-DEAC hazai pályán győzött a Vác együttese ellen, ezzel eldőlt, hogy a Debrecen második csapata lesz az ezüstérmes a bajnokságban.
jún. 6
20:45
Vb 2010: hazai pályán nyertek a finnek és a fehéroroszok (She)
A finnek hazai pályán hátrányból 2–1-re legyőzték Liechtensteint az európai vb-selejtezők 4. csoportjában, ezzel tapadnak az éllovas német, orosz kettősre. A 6. csoportban Fehéroroszország 5–1-re kiütötte az eddig pont nélkül álló Andorrát, így jelenleg egy pontra megközelítette az ugyancsak ma pályára lépő horvátokat.
jún. 6
20:45
Szlovákia Kiütéssel győzött (Behaviour)
Szlovákia labdarúgó-válogatottja hazai pályán kiütéses, hétgólos győzelmet aratott San Marino felett, sikerével pedig átvette a vezetést világbajnoki selejtezőcsoportjában.
jún. 6
20:47
NB II, Nyugati csoport: csak a Felcsút nyert idegenben (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 29. fordulójában csak a Felcsút nyert idegenben a szombati játéknapon.
jún. 6
21:03
Vb 2010: Dél-Korea a harmadik biztos dél-afrikai vb-résztvevő (She)
Ausztrália és Japán után Dél-Korea a harmadik válogatott, amely már biztosította helyét a vb mezőnyében, miután idegenben 2–0-ra győzött az Egyesült Arab Emírségek ellen. Hozzájuk csatlakozhat még egy csapat Európából, nevezetesen Hollandia, ha legyőzi Izlandot.
jún. 6
21:05
Felkészülési mérkőzések: sima észt és namíbiai siker (She)
Namíbia labdarúgó-válogatottja hazai pályán 4–0-ra győzött a Kongói DK ellen, Észtország pedig 3–0-ra megverte Egyenlítői-Guinea legjobbjait. Moldova Grúziában nyert 2–1-re, míg Botswana gól nélküli döntetlent játszott Új-Zélanddal.
jún. 6
21:07
Úszás: Cseh nyert 200 m vegyesen és 200 m gyorson Zágrábban (She)
Négy magyar elsőség született szombaton Zágrábban, az Arany Medve nemzetközi úszóviadal első napján Cseh László, Bernek Péter és Dara Eszter jóvoltából.
jún. 6
21:09
Videó: védelmi hiba után vezetnek a dánok Svédországban (She)
Mikael Nilsson elképesztően rossz mozdulata után bombázott a hálóba Thomas Kahlenberg a svédek ellen az európai vb-selejtezők 1. csoportjában rendezett mérkőzésen. A félidőben ezzel a góllal vezettek a dánok Svédországban. A csoportban második helyen álló magyar válogatott számára a döntetlen lenne a legjobb eredmény.
jún. 6
21:21
NB II, Nyugati csoport: nyert a Pécs, az utolsó forduló dönt (She)
A Pécs 2–0-ra győzött hazai pályán a Győr II ellen az NB II Nyugati csoportjának 29. fordulójában, így az utolsó fordulóban dől el, hogy a pécsiek vagy a pápaiak jutnak fel az első osztályba.
jún. 6
21:21
Cseh nyert 200 m vegyesen és 200 m gyorson (Metropol)
Négy magyar elsőség született szombaton Zágrábban, az Arany Medve elnevezésű nemzetközi úszóviadal első napján Cseh László, Bernek Péter és Dara Eszter jóvoltából.
jún. 6
21:39
Vb 2010: Tunézia 2-0-ra nyert otthon Mozambik ellen (She)
Tunézia hazai pályán győzött 2–0-ra a labdarúgó vb-selejtezők afrikai zónájának utolsó körében a B-csoportban.

Keresés