2009. szeptember 7. hétfő

szept. 7
16:06
Serie A: Spalletti tanulmányútra megy Fergusonhoz (She)
Az olasz Il Messaggero lap szerint Luciano Spalletti, az AS Roma volt edzője előbb tanulmányútra indul, megfigyelni a Manchester United edzéseit, majd szakkommentátorként vállal munkát.
szept. 7
16:12
Annus Adrián befejezte (Metropol)
Annus Adrián, Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes kalapácsvető egészségügyi okok miatt nem folytatja pályafutását, s a jövőben korábbi csapattársa, a diszkoszvető Fazekas Róbert edzője lesz. Erről Pál T. Gábor, a két atléta sajtószóvivője számolt be.
szept. 7
16:24
NB III: elnököt buktathatnak a sztrájkoló algyői futballisták (She)
A hét végén a labdarúgó NB III Alföld-csoportjában elmaradt az Algyő–ESMTK mérkőzés, a hazai játékosok nem léptek pályára, így tüntetve a csapat elnöke, Bakai László ellen.
szept. 7
16:26
Ökölvívás: a férfiaknál csökkentik a súlycsoportok számát (She)
A Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség (AIBA) végrehajtó bizottsága hétfőn jóváhagyta azt a korábbi javaslatot, mellyel a férfiaknál 11-ről 10-re csökkentik a súlycsoportok számát.
szept. 7
16:28
Nigéria: válogatottjukra támadtak a dühös drukkerek (She)
Saját szurkolói támadtak rá a nigériai labdarúgó-válogatottra a hazai, Tunézia elleni 2–2-es világbajnoki selejtező után.
szept. 7
16:30
Mazochisták gyülekező! Még egyszer a magyar-svédről, ezúttal dúsan kommentezve (Behaviour)
Szombat este nyolc órától vasárnap késő estig jóval több mint 2000 hozzászólás futott be a Nemzeti Sport Online-ra a magyar-svéd világbajnoki selejtezőn történtekre reagálva. A kommentezők nagy többsége, bár szép számmal akadnak köztük elfogultak, kritikus hangot üt meg. Az alábbiakban e hozzászólásokból szemezgetünk, egyszersmind ezek segítségével fel is idézzük, elemezzük is a látottakat -…
szept. 7
17:00
Ökölvívó-vb: Lakatos búcsúzott a nyolcaddöntőben (She)
Lakatos Krisztián a nyolcaddöntőben kiesett a milánói ökölvívó-világbajnokságon, miután az 54 kilósok mezőnyében döntő fölénnyel vereséget szenvedett a kazah Kanat Abutalipovtól.
szept. 7
17:02
Portugália: elkezdődött az edzőkeringő, menesztették a Naval trénerét (She)
Mindössze három forduló után elfogyott a vezetőség türelme a Navalnál: a portugál élvonalbeli csapat menesztette Ulisses Morais vezetőedzőt.
szept. 7
17:04
Üzbegisztán: Scolari nagyszerűen keres a Bunjodkornál (She)
Az Economico portugál gazdasági lap szerint igencsak érdemes Üzbegisztánban edzősködni - persze különösen akkor, ha valakit Luiz Felipe Scolarinak hívnak...
szept. 7
17:06
Vb 2010: hosszú kihagyás vár a namíbiai Collin Benjaminra (She)
Súlyos sérülést szenvedett a Hamburg namíbiai válogatott labdarúgója, Collin Benjamin.
szept. 7
17:36
Haladás: nem kap szerződést a napokban tesztelt horvát védő (She)
Nem csatlakozik a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának keretéhez a napokban tesztelt horvát védő, Goran Jakir – írja a Vas Népe internetes kiadása.
szept. 7
17:54
Ted Sator lett a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya (Infostart)
Az észak-amerikai profiligában is megfordult Ted Sator, az Alba Volán korábbi vezetőedzője lett a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya - döntött a hazai szövetség elnöksége.
szept. 7
17:54
DVTK: megvan a mezszponzor, hosszú távra terveznek a céggel (She)
Új mezszponzora lesz a Diósgyőri VTK Soproni Ligában szereplő labdarúgócsapatának, a klub hivatalos honlapjának bejelentése szerint több tízmilliós nagyságrendű támogatás érkezik az Európa számos országában jelen lévő AVE Miskolc Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.-től.
szept. 7
17:56
Jégkorong: az amerikai Ted Sator lett az új kapitány (She)
Az Alba Volán korábbi vezetőedzője, az amerikai Ted Sator lett a magyar férfi jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya.
szept. 7
18:12
Magyar válogatott: Rudolf és Juhász külön edzett a csapattól (She)
Az egyaránt sérüléssel küszködő Rudolf Gergely és Juhász Roland külön pályán gyakorolt a magyar labdarúgó-válogatott többi tagjától a hétfői edzésen.
szept. 7
18:14
NFL: az Oakland Raidersben folytatja a Patriots sztárja (She)
Az Oakland Raiders csapatában folytatja pályafutását Richard Seymour, a New England Patriots védőjátékosa: az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) egyik legjobb védőjátékosa egy 2011-es draftjogért cserébe kerül a Fosztogatókhoz.
szept. 7
18:16
Magyar válogatott: Dzsudzsák elnézést kért meccs utáni nyilatkozata miatt (She)
Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása hétfőn az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában elnézést kért azért a kijelentéséért, amelyet a svédek elleni 2–1-re elveszített világbajnoki selejtezőt követően tett szombaton.
szept. 7
18:18
Ted Sator a magyar jégkorong-válogatott új kapitánya (Metropol)
Az észak-amerikai profiligában (NHL) is megfordult Ted Sator, az Alba Volán korábbi vezetőedzője lett a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya - döntött hétfői ülésén a hazai szövetség elnöksége.
szept. 7
18:30
Argentína: Carlos Tévez nem játszhat a Paraguay elleni meccsen (She)
Térdsérülése miatt nem léphet pályára Carlos Tévez az argentin labdarúgó-válogatott Paraguay elleni világbajnoki selejtezőjén.
szept. 7
18:32
Kerékpár: Gustavo Cesar nyerte a 9. szakaszt, Valverde aranysárgában (She)
A Xacobeo-Galicia spanyol versenyzője, Gustavo Cesar Veloso nyerte meg a spanyol kerékpáros körverseny, a Vuelta a Espana kilencedik, Alcoy és Xorret del Catí közötti szakaszát. Az összetettben Alejandro Valverde vette át a vezetést.
szept. 7
18:34
Belgium: a Germinal Beerschotnál kapott munkát a volt Újpest-edző (She)
A belga labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Germinal Beerschot Antwerp együttesénél kapott munkát Valére Billen.
szept. 7
18:36
Sakk: Garri Kaszparov lett Magnus Carlsen személyi edzője (She)
Eddig titokban tartották, ám most kiderült: Garri Kaszparov lett Magnus Carlsen személyi edzője. A négy éve visszavonult orosz legenda és a világranglistán negyedik norvég nagymester szakmai viszonyáról a norvég VG újság számolt be.
szept. 7
18:36
Dzsudzsák elnézést kért a "nem magyarért" (Metropol)
Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása elnézést kért azért a kijelentéséért, amelyet a svédek elleni 2-1-re elveszített világbajnoki selejtezőt követően tett szombaton.
szept. 7
19:06
Férfi kosárlabda Eb: gázoltak a görögök, nyert a címvédő (She)
A görög férfi kosárlabda-válogatott kiütéses, 86-54-es győzelemmel rajtolt a lengyelországi Európa-bajnokságon Macedónia ellen. A címvédő oroszoknak már kicsivel nehezebb dolguk volt, mivel a lettek sokáig makacsul tapadtak a címvédőre - amely viszont 67-64 után egy 12-2-es rohammal döntött.
szept. 7
19:08
US Open: Babos Tímea győzelemmel kezdett a junioroknál (She)
Két szettben győzött Babos Tímea az amerikai nyílt teniszbajnokság junior mezőnyében.
szept. 7
19:10
Súlyemelés: elhunyt Dolovai Tamás, a szövetség korábbi elnöke (She)
Hatvanhat éves korában váratlanul elhunyt Dolovai Tamás, a Magyar Súlyemelő-szövetség korábbi elnöke, a Magyar Hosszútávúszó-szövetség általános alelnöke, a MOB tagja.
szept. 7
19:24
Vb 2010: Enke kihagyja az Azerbajdzsán elleni mérkőzést (She)
Fertőzés miatt ki kell hagynia a német labdarúgó-válogatott szerdai világbajnoki selejtezőjét Robert Enkének.
szept. 7
20:00
US Open: Davigyenko feladta a Söderling elleni mérkőzést (She)
Bejutott az amerikai teniszbajnokság negyeddöntőjébe a svéd Robin Söderling.
szept. 7
20:02
Vb 2010: Torres szerint a spanyol válogatott még jobb lehet (She)
A spanyol labdarúgó-válogatott szombat este remek teljesítménnyel rukkolt elő, és 5–0-ás győzelmet aratott Belgium ellen, amivel szinte biztos a részvétele a jövő évi dél-afrikai világbajnokságon. Az Európa-bajnok „vörös fúria” támadója, Fernando Torres szerint tudnak még ennél jobban is futballozni.
szept. 7
20:04
NB III: megerősítették az algyői elnököt, de a csapatkapitány nem akar játszani (She)
Algyő polgármestere megerősítette pozíciójában a helyi labdarúgócsapat elnökét, Bakai Lászlót.
szept. 7
20:18
Anglia: kilenc hónapra eltiltották a Sheffield United kapusát (She)
Doppingolás miatt kilenc hónapra eltiltották Paddy Kennyt, a Sheffield United labdarúgócsapatának ír kapusát.
szept. 7
20:36
Koeman: Hatalmas a mentális seb (Infostart)
Sok sérültet és egy hatalmas mentális sebet hagyott maga mögött a svédektől szombaton elszenvedett vereség, és egyértelműen utóbbiból nehezebb talpra állni - vélekedett a szerdai, portugálok elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Erwin Koeman.
szept. 7
20:54
Férfi kosárlabda Eb: győzelemmel nyitottak a házigazdák (She)
A házigazda lengyel válogatott elsősorban kiváló első két negyedének és parádés triplaszázalékának köszönhetően 90-78-ra legyőzte Bulgáriát a férfi kosárlabda Európa-bajnokság első játéknapján.
szept. 7
21:30
Vb 2010: a portugálok, az argentinok és a franciák is jussanak ki - Torres (She)
A spanyol válogatott csatára, Fernando Torres meglepetten vette tudomásul, hogy több nagy futballmúltú ország, így Portugália, Argentína és Franciaország válogatottja is nehéz helyzetben van a világbajnoki kvalifikációt illetően.
szept. 7
21:48
MU: az angol bajnok jogi lépésekkel fenyegeti a Le Havre-t (She)
A Manchester United labdarúgóklub jogi lépésekkel fenyegeti a francia Le Havre-t, mert utóbbi azzal vádolta meg az angol bajnokot, hogy elcsábította Paul Pogbát.
szept. 7
21:50
US Open: a 17 éves „oroszverő” bejutott a legjobb nyolc közé (She)
Bejutott a negyeddöntőbe a 17 éves Melanie Oudin az amerikai nemzetközi teniszbajnokságon (US Open). A hazai közönség előtt szereplő tehetség a 13. helyen kiemelt orosz Nadja Petrovát verte meg 1:6, 7:6, 6:3-ra.
szept. 7
22:06
Férfi kosárlabda Eb: Parker és Turiaf vezetésével nyertek a franciák (She)
Nagyon szoros találkozón a francia nemzeti csapat 70–65-re legyőzte a németeket a lengyelországi férfi kosárlabda Európa-bajnokságon.
szept. 7
22:08
US Open: Babos után Susányi is sikerrel kezdett a juniorok között (She)
Babos Tímea után Susányi Zsófia is sikerrel vette az első fordulót hétfőn az amerikai nemzetközi teniszbajnokság juniorversenyében.
szept. 7
22:24
Vb 2010: teljes a káosz a franciáknál, Henry tagadja Domenech kritizálását (She)
Thierry Henry, a francia labdarúgó-válogatott csapatkapitánya tagadta, hogy kritizálta volna Raymond Domenech szövetségi kapitányt.
szept. 7
22:42
Ökölvívó-vb: Bacskai Balázs is kiesett a nyolcaddöntőben (She)
Lakatos Krisztián után a 69 kilós Bacskai Balázs is kiesett a milánói világbajnokság nyolcaddöntőjében, miután kikapott az orosz Andrej Zamkovojtól.
szept. 7
22:44
Írország: O'Shea sérült, visszatért a Manchester Unitedhez (She)
Nem léphet pályára vádlisérülése miatt a dél-afrikaiak elleni labdarúgó felkészülési mérkőzésen az írek védője, John O'Shea.
szept. 7
23:18
Férfi kosárlabda Eb: remek szerb győzelem a spanyolok ellen (She)
Némileg meglepő, de teljesen megérdemelt győzelmet aratott a szerb válogatott a világbajnok, első számú esélyes Spanyolország ellen a lengyelországi férfi kosárlabda Eb-n.
szept. 7
23:20
Formula-1: Massa sikeres plasztikai műtéten esett át (She)
Sikeres plasztikai műtéten esett át Felipe Massa, a Ferrari Magyar Nagydíjon súlyosan megsérült brazil pilótája.
szept. 7
23:36
US Open: Federer könnyedén jutott be a negyeddöntőbe (She)
A világelső Roger Federer könnyedén jutott be a negyeddöntőbe az amerikai nemzetközi teniszbajnokságon (US Open). Az első helyen kiemelt svájci klasszis három szettben, 7:5, 6:2, 6:2-re győzte le a 14. helyen rangsorolt Tommy Robredót.
szept. 7
23:54
NSO Tv: Koeman szidása „felfrissítette” a játékosokat (She)
A vasárnapi szabadnapot követően ismét Telkiben készül a magyar labdarúgó-válogatott – ezúttal a portugálok elleni, hazai világbajnoki selejtezőre. A szerdai meccs előtt a DVSC-TEVA védőjét, Mészáros Norbertet és a belga Genk középpályását, Tóth Balázst kérdeztük.
szept. 7
23:56
Olaszország: Amauri nem kap állampolgárságot a selejtezők végéig (She)
Amauri nem kapja meg az olasz állampolgárságot a világbajnoki selejtezősorozat végéig, így a squadra azzurrának a Juventus brazil csatára nélkül kell lejátszania hátralévő mérkőzéseit.

Keresés