2011. november 7. hétfő

nov. 7
11:44
NHL: St. Louisban váltottak először edzőt a szezonban (She)
Megtörtént az első edzőváltás az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2011–12-es idényében. A rosszul rajtoló St. Louis Blues vezetősége vasárnap megvált Davis Payne-től, és helyére Ken Hitchcockot nevezte ki.
nov. 7
11:44
Mi lesz a kínai labdarúgással? (Agroinform)
Több százmillió jüanos tőkeinjekcióval és új központi stratégia alkalmazásával próbálják újraéleszteni az évek óta lejtőn lévő kínai futballt. Háromszázmillió rajongó szurkol a sikerért.
nov. 7
11:46
Norvégia: a Hannover gólzsákja, Mohammed Abdellaoue az év játékosa (She)
Mohammed Abdellaoue, a német élvonalban szereplő Hannover 96 támadója lett az év labdarúgója Norvégiában.
nov. 7
11:48
Jégkorong: Cél a győzelem és a rutinszerzés - Kevin Primeau (She)
November 11-13. között Miskolcon kerül megrendezésre a jégkorong Négy nemzet torna, amelyen a házigazda magyar válogatott ellenfele Japán, Olaszország és Ausztria lesz. A Fehérvár mestere, Kevin Primeau ezen a hétvégén mutatkozik be szövetségi kapitányként nemzeti csapatunk kispadján. A szakember átalakított, megfiatalított kerettel vág neki a megméretésnek, amelynek célja a rutinszerzés, a…
nov. 7
12:00
Videó: a kanadai kapus elképesztő bravúrral mentette meg csapatát (She)
Sokat köszönhet kapusának, Dwayne Rolosonnak a Tampa Bay Lightning jégkorongcsapata. Az észak-amerikai profi liga (NHL) alapszakaszának 30. játéknapján a Florida állambeli rangadón a kanadai kapus az este védését mutatta be, amikor a hosszabbítás vége előtt nyolc és fél másodperccel fantasztikus mozdulattal hárította a Florida Panthers játékosa, Stephen Weiss ziccerét. A bravúr nagyon sokat ért,…
nov. 7
12:18
Labdarúgás: leghamarabb 2013 őszére lehet kész az új Albert-stadion (She)
Fürjes Balázs reméli, hogy jövőre elkezdődhet az új Albert-stadion építése, amely 12 milliárd forintból valósítható meg, s leghamarabb a 2013-as év őszi idényére, esetleg 2014 tavaszára készülhet el.
nov. 7
12:18
„Nem sértett meg, uram!” (Metropol)
Az Árpád hídi metrómegállóban egy kicsi öregember közelít felém, könnyes szemmel, szegény ruhában.
nov. 7
12:18
Verseny közben halt meg a ló - videó (Agroinform)
A Veronai Díjugrató Világkupán a pekingi olimpiai bajnok, kanadai Eric Lamaze lova, Hickstead miután teljesítette körét, összeesett, és néhány percen belül meghalt. Sokkoló felvételek!
nov. 7
12:20
Zalaegerszegi harakiri, debreceni aranylemez – és ami közötte van… (Agroinform)
Összeállításunkban az OTP Bank Liga mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel, és ismertetjük a következő kör programját.
nov. 7
12:36
Női kézilabda: Planéta Szimonetta is a felkészülési tornára készülő keretben (She)
Karl Erik Böhn szövetségi kapitány kijelölte a magyar női kézilabda-válogatott romániai felkészülési tornára készülő keretét. A norvég kapitány 20 játékossal találkozik november 14-én Debrecenben, majd a női válogatott Szörénytornyára, a Kárpát-kupa nemzetközi tornára utazik Románia, Szerbia és Macedónia részvételével.
nov. 7
12:36
A miskolci tornán mutatkozik be az új magyar kapitány (Agroinform)
A világbajnoki felkészülés szempontjából tökéletesnek tartja a hétvégi, miskolci tornát Kevin Primeau, a jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya, mivel erős ellenfelekkel találkozhat a magyar csapat
nov. 7
12:38
Kína: több százmillió jüannal élesztenék fel az ország labdarúgását (She)
Több százmillió jüanos tőkeinjekcióval és új központi stratégia alkalmazásával próbálják újraéleszteni az évek óta haldokló kínai futballt. Háromszázmillió rajongó szurkol a sikerért.
nov. 7
12:54
Videó: remekelt a Sapa Fehérvár az osztrák rekordbajnok ellen (She)
A Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata 5–2-re nyert a Klagenfurt ellen az osztrák bajnokság (EBEL) 19. fordulójában hazai pályán. A fehérváriak kétszer is vezetést szereztek, de az osztrákok rendre egyenlítettek. A második harmad végén azonban a legjobb pillanatban ütött gólt a Volán, amelyet még kettővel megtoldott a záró játékrészben, így megérdemelt nyert a 29-szeres EBEL-győztes KAC ellen.…
nov. 7
12:54
Granollers nagyot javított, Federer faragott hátrányából (Agroinform)
A múlt heti valenciai tornán diadalmaskodó spanyol Marcel Granollers 28 helyet javítva a 26. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.
nov. 7
12:56
Vb 2018: a FIFA visszavette a szurkolói miatt kizárt Mianmart (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) részben helyt adott Mianmar óvásának, s visszavonta az ország kizárását a 2018-as világbajnoki selejtezősorozatból.
nov. 7
12:56
Zidane a vízbe vetette magát a vitorlásversenyen - fotó (Agroinform)
A szombaton a spanyolországi Alicantéból induló Volvo Ocean Race elnevezésű vitorlásverseny rajtján Zinedine Zidane, a Real Madrid sportigazgatója is tiszteletét tette.
nov. 7
12:58
NEC: Babos a hét játékosa lett a Feyenoord elleni bravúr után (She)
Hollandiában az NEC magyar kapusát, a Feyenoord elleni 1–0-s idegenbeli győzelemben főszerepet játszó Babos Gábort választották meg a hét legjobbjának, a kapus ugyanakkor elmondta, a csapat érdemének tartja a sikert.
nov. 7
12:58
Most nem ért célba a chilei bányász New Yorkban (Agroinform)
Bár tavaly lefutotta, idén feladta a New York maratonit, a 2010-es chilei bányabalesetet túlélő Edison Pena.
nov. 7
13:12
Videó: az óriási kapushibát rendkívül pimaszul büntette a brazil játékos (She)
Bár hátrányban volt, végül kiütéses, 5–1-es sikert aratott a Flamengo labdarúgócsapata a Cruzeiro ellen a brazil bajnokság 33. fordulójában. Ronaldinho csapatából Deivid duplázott, míg Thiago Neves háromszor volt eredményes. A hazaiak ötödik gólja emlékezetesre sikerült, ugyanis a vendégek kapusa, Fábio pontosan Thiago Neveshez passzolt, aki kivárt, majd a kapuba emelt.
nov. 7
13:12
A FIFA visszavette Mianmart (Agroinform)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) részben helyt adott Mianmar óvásának, s visszavonta az ország kizárását a 2018-as világbajnoki selejtezősorozatból.
nov. 7
13:14
Korcsmár-gól, Priskin-gólpassz, Dzsudzsákék egyelőre befejezték (Agroinform)
A mögöttünk hagyott hétvégén Angliában, Németországban, Olaszországban és más bajnokságokban is jól teljesítettek a magyar focisták.
nov. 7
13:16
Újabb válogatott játékos hagyta el az ezüstérmes Debrecent (Agroinform)
A hajdúságiak közlése szerint a klub a játékos kérésére felbontotta Hornyák Dóra szerződését, aki így ingyen távozhat az egyesülettől.
nov. 7
13:30
Spanyolország: Navas újra meghívót kapott, megvan Del Bosque kerete (She)
Vicente del Bosque, a világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét az Anglia és Costa Rica elleni felkészülési mérkőzésekre.
nov. 7
13:30
Ivanovics tornagyőzelme ellenére sincs a TOP 20-ban (Agroinform)
A vasárnap befejeződött Bajnokok tornáján diadalmaskodó szerb Ana Ivanovics a 26.-ról feljött a 22. helyre a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, melyet változatlanul a dán Caroline Wozniacki vezet.
nov. 7
13:48
Videó: földre vitték a bírót a játékosok Iránban, majd ütötték, ahol tudták (She)
Hatalmas verekedés tört ki a Chooka Talesh-Shahrdari Dezfool alacsonyabb osztályú iráni labdarúgó-mérkőzésen, amikor a játékvezető felmutatta a hazaiak kilences számú játékosának a második sárga lapot. A futballista kitépte a sárgát a bíró kezéből, majd edzője ütni kezdte a szerencsétlen sporit, aki a földre került. Egy kisebb csoport gyorsan a segítségére sietett, ám ekkor a Talesh szurkolói…
nov. 7
14:06
Manchester United: brazil születésű belga csodagyerek érkezik (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United megegyezett a PSV csodagyerekével, Andreas Pereirával. A hírt maga a 15 éves középpályás erősítette meg az egyik holland lapnak.
nov. 7
14:06
Aczél Zoltán helyi húszévesekkel nyerne bajnokságot (Agroinform)
A Szombathelyi Haladás vezetőedzője beszélt csapata motivációs gondjairól és a fiatalok beépítéséről.
nov. 7
14:08
Sclerosis multiplexben szenved, mégis folytatja a versenyzést Seraina Mischol (Agroinform)
Seraina Mischol, az egyik legjobb svájci sífutó sclerosis multiplexben szenved, a versenyzést azonban nem szeretné abbahagyni.
nov. 7
14:10
A Loch Ness-i szörny is megnézheti az olimpiai lángot (Agroinform)
Hetven nap és 8000 mérföld megtétele után érkezik majd meg a július 27-i nyitóünnepség helyszínére a jövő évi londoni olimpia lángja.
nov. 7
14:24
Argentína: Sabella keretet hirdetett a soron következő vb-selejtezőkre (She)
Alejandro Sabella, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét az albiceleste soron következő világbajnoki selejtezőire.
nov. 7
14:24
Szeretnénk a Császár emlékére egy jó meccset játszani - Gera Zoltán (Agroinform)
A magyar válogatott méltóképpen szeretne búcsúzni Albert Flóriántól, a Ferencváros múlt vasárnap éjjel elhunyt aranylabdásától.
nov. 7
14:26
Videó: Kísérleteznünk kell, hogy pótoljuk az esetleges sérülteket - Egervári (She)
A magyar labdarúgó-válogatott pénteken a Puskás Ferenc Stadionban Liechtensteinnel játszik felkészülési mérkőzést. Egervári Sándor szövetségi kapitány az NSO Tv-nek elmondta, kötelező a győzelem, és itt az ideje, hogy kísérletezzen, hiszen a sérülteket így lehet pótolni.
nov. 7
14:28
Hollandia: Van Marwijk várhatóan 2016-ig marad szövetségi kapitány (She)
A holland De Telegraaf értesülései szerint Bert van Marwijk közel áll a megegyezéshez a Holland Labdarúgó-szövetséggel szerződésének meghosszabbításáról.
nov. 7
14:42
Videó: a levegőben, edzőjével ünnepelte TD-ját a NY Jets elkapója (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 9. fordulójában a New York Jets 27–11-re nyert a Buffalo Bills otthonában. A vendégek szélső elkapója, Santonio Holmes, miután touchdownt szerzett, Rex Ryan vezetőedzővel a levegőbe felugorva ünnepelte meg a sikert.
nov. 7
14:42
Méltóképpen búcsúzna Alberttől a magyar válogatott (Metropol)
A magyar labdarúgó-válogatott méltóképpen szeretne búcsúzni Albert Flóriántól, a Ferencváros október 30-án éjjel elhunyt aranylabdás játékosától, az ő emlékére rendezik meg pénteken a Puskás Ferenc Stadionban a Liechtenstein elleni barátságos mérkőzést.
nov. 7
14:42
A bajnok Eger a címvédő Honvéddal mérkőzik meg az elődöntőben (Agroinform)
A Honvéd az Egerrel találkozik a férfi vízilabda MK elődöntőjében. Tavaly ez a két csapat játszotta a Honvéd 9-6-os sikerével zárult finálét.
nov. 7
14:44
Férfi vízilabda MK: a címvédő Honvéd az Egerrel meccsel az elődöntőben (She)
A címvédő Honvéd a bajnok Egerrel találkozik a férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében. Tavaly ez a két csapat játszotta a finálét, amely a Honvéd 9–6-os sikerével zárult.
nov. 7
14:44
Alan Pardew örül, hogy a szurkolók a BL-ről álmodnak (Agroinform)
A még veretlen Newcastle United szimpatizánsai csapatuk remeklését követően már a Bajnokok Ligája szereplésről vizionálnak.
nov. 7
14:46
Anglia: köpés miatt eljárást indítottak a Wigan védője ellen (She)
Az angol Labdarúgó-szövetség fegyelmi eljárást indított Antolín Alcaraz, a Wigan védője ellen, aki a vád szerint leköpte ellenfelét vasárnap a Wolverhampton elleni bajnokin.
nov. 7
15:00
Köszönök Guardiolának, meglátjuk, mit reagál - Ibrahimovic (Agroinform)
A Milan svéd támadója önéletrajzi könyvében számolt be a közte és a Barcelona edzője közötti ellentétről, nem sokára személyesen is találkozhatnak.
nov. 7
15:18
Újpest: visszatért hazájába a nyáron elengedett középpályás (She)
Visszatért hazájába a nyáron az Újpest labdarúgócsapatával közös megegyezéssel szerződést bontó horvát középpályás, Marin Matos.
nov. 7
15:18
Iniesta az angolok ellen visszatér a válogatottba (Agroinform)
Vincent Del Bosque kijelölte a spanyol válogatott 23-as keretét a november 12-ei Anglia, majd a november 15-ei Costa Rica elleni barátságos mérkőzésekre.
nov. 7
15:20
Olaszország: újabb csatár dőlt ki, Prandelli nem hív be senkit helyette (She)
Hazaküldték Sebastian Giovincót az olasz labdarúgó-válogatott edzőtáborából, ugyanis a csatár kisebb izomproblémával bajlódik. A Parma támadója a Laziótól elszenvedett 1–0-s vereség alkalmával sérült meg, és még nem jött rendbe.
nov. 7
15:22
Újpest: Snoyl az NB II-ben már játszott, de az élvonalban is bizonyítana (She)
Mint arról már beszámoltunk, a 26 éves holland védő, Ferne Snoyl már korábban meggyőzte az újpesti szakvezetőket a képességeiről, ezért javasolták a szerződtetését. A papírmunka azonban elhúzódott, és csak a hét végén, a Békéscsaba elleni NB II-es meccsen mutatkozhatott be a fővárosi lila-fehéreknél. A legutóbb az NAC Bredában futballozó Snoyl elmondta, még nem volt tökéletes az erőnléte,…
nov. 7
15:36
Olympiakosz: a kapusedző szerint Megyeri stabil játékossá válhat (She)
Megyeri Balázst dicsérte Alekosz Rantosz, a görög labdarúgó-élvonalban szereplő Olympiakosz Pireusz kapusedzője. Az egyik helyi lapnak adott interjúban elmondta, a magyar kapuvédő megvetheti lábát az együttesben.
nov. 7
15:36
Kisebb, de üzletileg jól hasznosítható stadionok kellenek (Metropol)
Az elmúlt hetekben nyilvánosságra került három magyar stadionépítési elképzelés - a debreceni, az Üllői úti, valamint a Puskás Ferenc Stadion - várható költségei illeszkednek a nemzetközi stadionfejlesztési tendenciákba.
nov. 7
15:36
27 milliót nyert a magyar online pókeres - ShipTheFliip sikere a Sunday Million-on (Agroinform)
A magyar ShipTheFliip négyes deal után 121 ezer dollárt nyert a PokerStars november 6-i $215 Sunday Milliont tornáján.
nov. 7
15:38
Magyar válogatott: Tőzsért váratlanul érte, hogy most kapott meghívót (She)
Tőzsér Dániel szeretné bizonyítani, hogy helye van a magyar válogatottban. A Genk légiósát váratlanul érte, hogy pont most kapott meghívót Egervári Sándor szövetségi kapitánytól, de a következő selejtezősorozatnak már aktív részese lenne.
nov. 7
15:38
Albert Tamás lesz az új pécsi ügyvezető (Agroinform)
Rózsa Pál munkaviszonya megmarad, a tapasztalatát és a kapcsolatrendszerét nem ügyvezetői, hanem más munkakörben hasznosítják.
nov. 7
15:40
FTC: Nagyon nehéz volt függetleníteni magunkat ettől az eseménytől - Lisztes (She)
Lisztes Krisztián, a Ferencváros futballistája a klub hivatalos honlapjának úgy nyilatkozott, Albert Flórián elvesztése nagyon megviselte az egész csapatot, és nagyon nehéz volt függetleníteni magukat a szomorú eseménytől a Paks elleni bajnokin.

Keresés