2015. december 7. hétfő

dec. 7
14:09
F1: távozik az utóbbi évek legláthatóbb autómárkája (She)
A Red Bull-istálló felbontotta korábbi névadó szponzorával, a japán Infiniti autógyárral kötött támogatói szerződését.
dec. 7
14:11
Vízilabda: Kis Gábor ismét a válogatott rendelkezésére áll (She)
A Szolnoki Dózsa-Közgép olimpiai bajnok vízilabdázója, az utóbbi időszakban többször is sérüléssel bajlódó Kis Gábor igent mondott Benedek Tibor szövetségi kapitány hívására, és nekivág az Európa-bajnoki felkészülésnek. Erről a honi szövetség honlapja számolt be.
dec. 7
14:27
Videó: bajnoki címet ért a gólja, a drukkereknél elszakadt a cérna (She)
Mint beszámoltunk róla, a Portland Timbers 2–1-re legyőzte Columbus Crew-t idegenben az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) döntőjében, így története során először nyerte meg a ligát. A 7. percben Rodney Wallace már a második portlandi gólt szerezte, ez pedig kiverte a biztosítékot a hazai szurkolóknál, sörösdobozokkal dobálták meg az ünneplő középpályást.
dec. 7
14:45
Plagányi: Cseh Laci bizonyítványát is Rióban osztják (Infostart)
Az elmúlt hónapokban egyértelműen bevált Plagányi Zsolt edző rendhagyó módszere Cseh László felkészítésében. A szakember továbbra is kitart amellett, hogy elsősorban nem versenyzője úszásával, hanem a rossz beidegződéseivel volt tennivalójuk, és rá elsősorban lelki támaszként van szükség - fejtette ki a Telekom Sporthír Szolgálatnak.
dec. 7
14:45
Vasas: Osváth oldalsó keresztszalagja is elszakadt (She)
Egy héttel ezelőtti sikeres térdműtétje után már balatonfüredi otthonában lábadozik Osváth Attila, a Vasas labdarúgócsapatának védője.
dec. 7
14:47
Ennyi pénzt kapnak a magyar úszók a rövidpályás Európa-bajnokság után (Infostart)
A magyar úszók kapják a 220 ezres pénzdíj-alap több mint negyedét a netanyai rövidpályás Európa-bajnokság után: a legjobb egyéni teljesítményeket díjazó rangsor alapján 57 ezer eurót vihetnek haza. Hosszú Katinka minden idők legjobb egyéni éremtermését érte el Netanyában, Cseh László pedig az Eb-történet legeredményesebb férfiversenyzőjévé lépett elő rövidpályán.
dec. 7
15:03
Serie A: levágta az ujját a laziós, így trollkodták a Roma-ultrák (She)
A Serie A-ban szereplő AS Roma szurkolói a csapat hétvégi, Torino elleni bajnoki mérkőzésén az ősi rivális Lazio egyik játékosának szörnyű balesetéből csináltak viccet a lelátón.
dec. 7
15:05
Úszás: a magyaroké a netanyai pénzdíj több mint negyede (She)
A magyar úszók kapják a 220 ezres pénzdíjalap több mint negyedét a netanyai rövid pályás Európa-bajnokság után: a legjobb egyéni teljesítményeket díjazó rangsor alapján 57 ezer eurót vihetnek haza.
dec. 7
15:07
Heti program: Fradi–Újpest; ellenfeleket kapunk az Európa-bajnokságra (She)
Ezúttal is sporteseményekben gazdag hét áll előttünk, de magyar szempontból egyértelműen kiemelkedik majd a szombati sorsolás, amelyen a magyar labdarúgó-válogatott ellenfeleket kap a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra. A Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is véget ér a csoportkör, kialakul a két sorozat 16-os, illetve 32-es mezőnye. A hét végén megrendezik 2015 utolsó NB I-es…
dec. 7
15:21
Visszatér egy olimpiai bajnok a vízilabda-válogatottba (Infostart)
Igent mondott Benedek Tibor szövetségi kapitány hívására, így visszatér a magyar férfi vízilabda-válogatottba Kis Gábor, a Szolnoki Dózsa-Közgép olimpiai bajnok centere.
dec. 7
15:39
Olcsóbb lesz a tankolás (Behaviour)
A gázolja ára pénteken is csökkent, a benziné akkor nem változott.
dec. 7
15:41
Nem tágít a Fidesz: "elkerülhetetlen" Paks fejlesztése (Behaviour)
Az LMP inkább az energiát korszerűsítené, és a gyermekéhezést csökkentené.
dec. 7
15:57
MU: Sir Alex Ferguson aggódik Klopp miatt (She)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United legendás menedzsere szerint Jürgen Klopp nagy dolgokra hivatott a Liverpool élén – még ha ez nem is feltétlenül jó hír az MU fanatikusainak…
dec. 7
16:33
F1: nem ragaszkodik mostani felállásához a Mercedes (She)
Lewis Hamilton nem nyugtatta meg Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét, amikor azt mondta, nem kell aggódnia a Nico Rosberggel olykor ellenségeskedésbe átcsapó istállón belüli rivalizálása miatt, hiszen a léényeg, hogy eredményesek legyenek.
dec. 7
16:35
Arsenal: tragédia árnyékolta be a hétvégi győzelmet (She)
Mint minden héten, Ernie Crouch ezen a szeles december 5-i napon is elindult otthonról, hogy kedvenc csapata, az Arsenal győzelméért szorítson. Azonban a 90 éves férfi, aki 75 éve drukkolt az „ágyúsoknak”, nem érkezett meg a Sunderland elleni mérkőzésre.
dec. 7
17:27
F1: Alonso MotoGP-s Hondával is száguldott – fotók (She)
Fernando Alonso a hét végén Japánban részt vett a Honda évadzáró fesztiválján, ahol végre nem a 2015-ös McLarennel kellett köröznie, hanem felülhetett a japán gyár egyik, MotoGP-ben használt kétkerekűjére, illetve kipróbálhatta a McLaren 1991-es F1-es gépét.
dec. 7
17:29
Németország: baklövésre baklövés a „nőgyűlölő” focistától - kép (She)
Kerem Demirbay nem a német futballszurkolók kedvence az elmúlt napokban. A Fortuna Düsseldorf török játékosa gyors egymásutánban kétszer járatta le magát.
dec. 7
17:45
Szavazás: mi lesz a szombati FTC–Újpest bajnoki eredménye? (She)
Szombaton tartják meg az NB I utolsó 2015-ös fordulóját, az utolsó meccs 19.30-kor a fővárosi derbi lesz a Groupama Arénában. Milyen eredménnyel zárul az FTC–Újpest bajnoki? Szavazzon!
dec. 7
17:47
Női kézi-vb: Dél-Korea nem Németország, francia pontvesztés (She)
A dániai női kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában Oroszország legyőzte az Európa-bajnoki ezüstérmes Spanyolországot, Franciaország pedig 22–22-es döntetlent játszott a másodszor ikszelő Dél-Koreával.
dec. 7
18:03
Ferguson kiállt Mourinho mellett (Infostart)
Sir Alex Ferguson szerint a Chelsea labdarúgócsapatának tulajdonosa, Roman Abramovics butaságot csinálna, ha menesztené José Mourinho vezetőedzőt.
dec. 7
18:03
BL: Messi, Suárez és Neymar is kerettag a tét nélküli meccsen (She)
A Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique kijelölte 19 fős utazó keretét a Bayer Leverkusen elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzésre, melynek a katalánok szempontjából már nincs tétje.
dec. 7
18:05
Sakk: a nagykanizsaiak átvették a vezetést (She)
A címvédő, nyolcszoros bajnok Aquaprofit-Nagykanizsai TSK immár egyedüliként vezeti a sakkozók csapatbajnokságának tabelláját a hétvégi, negyedik fordulót követően.
dec. 7
18:07
Videó: rossz ítélet? A játékos szerint igen – így tiltakozott (She)
Martin Kamburovot, a bolgár Lokomotiv Plovdiv középpályását a Szlavija Szofija elleni összecsapáson kiállította a játékvezető. A 35 esztendős labdarúgó elég bizarr módját választotta annak, hogy tiltakozzon azért, amiért szerinte egy perccel előtte jogtalan tizenegyest kapott meg – és értékesített – a Szlavija. Kamburov közvetlenül a középkezdés után megrúgta a labdával a bírót, aki nem habozott,…
dec. 7
18:21
ESM: négy barcás is bekerült a hónap álomcsapatába (She)
A Barcelonából négy, míg a Bayern Münchenből két játékos került be az Európai Sport Média (ESM) szervezet tagjai – köztük a Nemzeti Sport – által összeállított novemberi álomcsapatba.
dec. 7
18:39
Szabadidősport: huszonnégy órás úszás Nyírbátorban (She)
Pénteken és szombaton 24 órást úszást rendeznek a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben.
dec. 7
18:57
Fürjes: versenyelőnye az összefogás a magyar olimpiai pályázatnak (Infostart)
Együttműködési megállapodást írt alá hétfőn a magyar állam, Budapest Főváros Önkormányzata és a Magyar Olimpiai Bizottság a 2024-es budapesti olimpiai pályázatról - közölte Fürjes Balázs kormánybiztos, aki főváros és a MOB felkérésére az olimpiai pályázat vezetője. Fürjes Balázs az InfoRádiónak elmondta: versenyelőnye lesz az egység és az összefogás a budapesti pályázatnak.
dec. 7
18:57
Olimpia 2020: több mint 14 ezer ötlet érkezett az új logóra (She)
Több mint 14 ezer ötlet érkezett a 2020-as tokiói olimpia új logójára – közölték hétfőn, a határidő lejártával a szervezők.
dec. 7
18:57
Ferguson kiállt Mourinho mellett (Metropol)
Sir Alex Ferguson szerint a Chelsea labdarúgócsapatának tulajdonosa, Roman Abramovics butaságot csinálna, ha menesztené Mourinhót.
dec. 7
18:59
PL: ebben a mutatóban legyőzhetetlen a Man. United (She)
Dolgos kezek összegyűjtötték a Premier League azon klubjait és játékosait, amelyeket és akiket a 2014–2015-ös szezontól kezdve a legnagyobb mértékben hátráltattak a sérülések.
dec. 7
19:01
Sportrepülés: elhunyt az Air Race kétszeres bajnoka (She)
Repülőgép-balesetben életét vesztette Mike Mangold, a Red Bull Air Race 2005-ös és 2007-es bajnoka, a sorozattól az idén visszavonuló Besenyei Péter egyik legnagyobb riválisa.
dec. 7
19:15
Légi világjátékok: Tóth Ferenc ezüstérmet szerzett (She)
A második helyen végzett a vitorlázó műrepülő Tóth Ferenc a Dubajban zajló légi világjátékokon.
dec. 7
19:33
FIFA: Michel Platini kedden a CAS előtt, tisztázná magát (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) kedden hallgatja meg Michel Platinit, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felfüggesztett elnökét, aki a nemzetközi szövetség (FIFA) elnökjelöltje szeretne lenni.
dec. 7
19:33
Így versenyez jövőre a Renault a Formula-1-ben - Megnevezték a pilótákat (Infostart)
A Lotus istállót megvásárló Renault versenyautóit a venezuelai Pastor Maldonado és a brit Jolyon Palmer vezeti majd a jövő évi Forma-1-es világbajnoki sorozatban.
dec. 7
20:09
BL: Bale? Nem, erre nem is gondoltam – Benítez (She)
A Real Madrid kedden a Malmőt fogadja a Bajnokok Ligája A-csoportjának hatodik fordulójában. A királyi klub számára nincs tétje a mérkőzésnek, hiszen nemcsak a továbbjutását, de már a csoportelsőségét is biztossá tette. A spanyol együttes vezetőedzője elismerte, nehéz lesz motiválni a játékosokat.
dec. 7
20:11
Brazília: a szövetség elnöke ellen tüntettek a játékosok (She)
Játékosok százai tüntettek vasárnap a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) elnöke, a korrupcióval gyanúsított Marco Polo del Nero ellen.
dec. 7
20:27
BL: „Csatárként sokat kellett futni, ezért lettem kapus” (She)
A Bajnokok Ligája A-csoportjának hatodik fordulójában a másodikként továbbjutó Paris Saint-Germain az Európa-liga-helyért csatározó Sahtar Donecket fogadja. A PSG első számú kapusa, Kevin Trapp elárulta, pályafutása legelején nem arról álmodott, hogy a gólvonalon találja magát.
dec. 7
20:45
Mol Liga: a DVTK és a MAC is folytatta menetelését (She)
A jégkorong Mol Liga alapszakaszának hétfői játéknapján a listavezető DVTK saját közönsége előtt 5–2-re legyőzte a brassói Coronát, míg a második helyezett MAC egy góllal bizonyult jobbnak a Csíkszeredánál.
dec. 7
21:03
Meghalt a világbajnok műrepülő-pilóta (Infostart)
Repülőgép-balesetben meghalt Mike Mangold pilóta. Mangold a Red Bull Air A Red Bull Air Race sorozatba 2004-ben kapcsolódott be, mindenki másnál több versenyt nyert meg. Kétszer, 2005-ben és 2007-ben a világbajnoki címet is megszerezte.
dec. 7
21:03
Tenisz: a szexista kamerás Sarapova után leskelődött – videó (She)
Az orosz Marija Sarapovát világszerte az egyik legszebb teniszező hölgynek tartják, így nem is meglepő, hogy a férfiak odáig vannak a 28 esztendős játékosért. Legutóbb viszont bizarr dolog történt vele: az IPTL (International Premier Tennis League) egyik mérkőzésének szünetében az operatőr feltűnően „mélyre” engedte az eszközt, amellyel így belátott Sarapova szoknyája alá.
dec. 7
21:39
Ezt várja Benedek a régi-új válogatott pólóstól (Infostart)
Kis Gábor bekerül a keretbe, ő az első tagja az Eb-re készülő keretnek. Ez fontos változás a válogatottnak, s bár úgy gondolom, nem csak azért leszünk jobbak, mert ő visszajön, tudjuk, hogy a képességei alapján ott a helye a keretben, aztán remélhetőleg a csapatban is - nyilatkozta Benedek Tibor szövetségi kapitány a vlv.hu-nak.
dec. 7
21:39
FA-kupa: a PL listavezetője Londonba látogat a 3. körben (She)
Elkészítették az angol FA-kupa 3. körének párosítását. A forduló slágermeccsét a Tottenham Hotspur és a Premier League éllovasa, a Leicester City játssza majd.
dec. 7
22:15
Női kézi-vb: közte 20, illetve 26 – német és norvég kiütés (She)
A német és a norvég női kézilabda-válogatott is fölényesen nyert a dániai világbajnokság csoportkörének második fordulójában. A németek a franciák elleni vereség után Argentína ellen javítottak, míg a norvégok Puerto Rico amatőrjei ellen tartottak átmozgató edzést.
dec. 7
22:33
La Liga: a valenciai csapat pontot rabolt Barcelonából (She)
Azok után, hogy a Valencia és a Barcelona szombaton 1–1-es döntetlenre végzett a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában, a két város másik csapata sem bírt egymással. A La Liga hétfői meccsén a kieső helyen álló Levante pontot rabolt az Espanyol otthonából.
dec. 7
23:09
PL: a 100.-on az 50. – Lukaku gólja egy pontot hozott (She)
Az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának záró mérkőzésén döntetlent játszott egymással az Everton és a Crystal Palace.
dec. 7
23:27
Premier League - Döntetlen Liverpoolban (Infostart)
A Crystal Palace 1-1-es döntetlent ért el az Everton vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának hétfői zárómérkőzésén.
dec. 7
23:27
Videó: varázslatos gólt szerzett a Benfica korábbi támadója (She)
Hugo Vieira, a szerb Crvena zvezda labdarúgója csapata vasárnapi mérkőzésén parádés gólt szerzett: a 27 éves portugál csatár – aki a Benficában is játszott – négy védőt cselezett ki, mielőtt az elvetődő kapus fölött a kapuba emelt.
dec. 7
23:29
BL: Idő kérdése, hogy belőjük a helyzeteinket – Van Gaal (She)
A Bajnokok Ligája B-csoportjának hatodik fordulójában a Manchester United a listavezető Wolfsburghoz látogat. Ha az angol csapat nem nyer Németországban, míg a PSV hazai pályán legyőzi a CSZKA Moszkvát, akkor az MU kiesik. Louis van Gaal, a „vörös ördögök" sok kritikát kapó menedzsere szerint kulcsfontosságú, hogy talpon maradjanak.
dec. 7
23:45
Női kézilabda-vb - Javított az olimpiai bajnok (Infostart)
Az olimpiai és Európa-bajnok norvég válogatott Puerto Rico könnyed, 26 gólos legyőzésével javított az oroszoktól két napja elszenvedett vereség után a dániai női kézilabda-világbajnokság második fordulójának hétfői játéknapján.
dec. 7
23:45
NS: Böde vs. Diagne, Dárdai egyetért Matthäusszal – kedd (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Keresés