2008. január 3. csütörtök

jan. 3
5:22
A jó házasság boldoggá teszi - a nőket (Infostart)
A boldog házasság csökkenti a stresszt a nőknél - a férfiak számára azonban ezen a téren nem jelent semmiféle változást. A dolgozó nők szervezetében alacsonyabb a stresszt okozó hormonok szintje, ha boldog párkapcsolatban élnek, a férfiaknál viszont ezt inkább a munka, mint a magánélet határozza meg - derült ki egy amerikai kutatásból.
jan. 3
5:57
Széthurcoltuk a fertőzést: talán már nem lehet megállítani (Infostart)
A kétéltű fajok 20-30 százalékát érinti az a fertőzés, amelyet egy, az emberek által terjesztett gomba okoz. A bőrbetegséghez hasonló fertőzés a kétéltűek légzését nehezíti meg. Kovács Tibor zoológus az InfoRádióban elmondta: a békák a táplálékláncban fontos szerepet töltenek be, elpusztítják a szúnyogokat, így kihalásuk komoly ökológiai problémát okozhat.
jan. 3
8:26
Már képesek olvasni a gondolatainkban (Infostart)
Amerikai tudósok olyan berendezést készítettek, amely az agyi tevékenység alapján a gondolatok közötti finom árnyalatokat is képes felismerni, vagyis olvas az emberek gondolataiban, bár egyelőre még csak viszonylag szűk körben.
jan. 3
9:12
Az agyat és a hallást is károsítja a fiatalkori dohányzás (Infostart)
A tinédzserek dohányzása különösen károsan hat a fiatalok agyának fejlődésére és hallására, és tanulási nehézségeket okozhat - állapította meg egy amerikai vizsgálat.
jan. 3
19:23
Klímaváltozás: már az erdők sem segítenek? (Infostart)
A Föld felmelegedésével párhuzamosan egyre kevesebb szén-dioxidot képesek felvenni a növények - derül ki egy két évtizede folyó kutatásból. A szakértők szerint ez lehet az oka annak, hogy a vártnál nagyobb mértékben nő a szén-dioxid koncentrációja a légkörben.
jan. 3
20:54
Forradalmi áttörés: oltással szoktatnának le a kábítószerről (Infostart)
Olyan oltóanyagon dolgozik két houstoni kutató, amelynek segítségével leszoktathatóak lesznek a kokainról a kábítószeresek. A szert klinikai körülmények között már tesztelik.

Keresés