2009. május 29. péntek

máj. 29
13:15
Sportműsor: a hétvégi események programja (She)
Sportos hétvégére vágyik? Összeállításunkban megtalálja a pénteki, szombati és vasárnapi hazai sporteseményeket, mérkőzéseket és versenyeket. Tekintse meg a programokat!
máj. 29
13:17
Formula-1: a Prodrive leadta nevezését a jövő évi szezonra (She)
Dave Richards arra készül, hogy visszatérjen a Formula–1 világába, miután a Prodrive csapattal hivatalosan is leadta nevezését a jövő évi versenyszezonra. Így a brit istálló lehet a harmadik új csapat a 2010-es mezőnyben a jelentkezését már korábban benyújtó Campos Meta1 és az USF1 csapata mellett – feltéve, ha elfogadják a nevezését.
máj. 29
13:19
Roland Garros: Novak Djokovics is bejutott a harmadik fordulóba (She)
A negyedik helyen kiemelt szerb Novak Djokovics bejutott a harmadik fordulóba a Roland Garroson, miután három szettben, 6:3, 6:4, 6:1-re legyőzte az ukrán Szerhij Sztahovszkijt.
máj. 29
13:33
Bayern: Hoeness támogatja a fizetési sapka bevezetését (She)
A Bayern München távozó sportigazgatója, Uli Hoeness támogatná a fizetési sapka bevezetését a labdarúgásban.
máj. 29
13:33
Napelemes stadionban nyitják meg a Világjátékokat (Metropol)
A júliusi, tajvani Világjátékokon többek között a megnyitónak is otthont adó kaohsziungi stadion építésénél egyedülálló megoldást alkalmaztak: a patkó alakú aréna tetejére csaknem 90 ezer napelemet helyeztek el, melyek az aréna teljes energiaszükségletét biztosítják.
máj. 29
13:33
Megválasztották az SOSZ elnökét (Behaviour)
Újabb négy évre Mesterházy Attilát, a Magyar Szocialista Párt frakcióvezetőjét választották elnöknek a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) pénteki tisztújító közgyűlésén.
máj. 29
13:51
MGYLSZ: Hevesi Tamás elnökségi tag lett a szövetségnél (She)
Az egy éve alakult Magyar Gyermeklabdarúgó-szövetség a nemrégiben átadott Telki edzőközpontban tartotta küldöttgyűlését, amelyen a leköszönő Markó Edina, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya helyett Hevesi Tamást, a REAC korábbi vezetőedzőjét választották az elnökségbe.
máj. 29
14:09
Torna: Berki Krisztián döntős a moszkvai világkupaversenyen (She)
A pénteki lólengés-selejtezőben a harmadik helyen végzett Berki Krisztián a moszkvai világkupaversenyen, ez pedig azt jelenti, hogy a szombati szerenkénti fináléban is pódiumra lép Kovács István tanítványa az orosz fővárosban.
máj. 29
14:11
Válogatott: Szalai és Kabát a Telkiben készülő keret tagja (She)
Hétfő estétől szerda délutánig Telkiben edzőtáborozik az Erwin Koeman szövetségi kapitány által vezetett magyar labdarúgó-válogatott.
máj. 29
14:45
London 2012: csak angolok alkotják majd a futballcsapatot (She)
Kizárólag angol játékosokból álló labdarúgó-válogatott fogja képviselni Nagy-Britanniát a 2012-es londoni olimpián mind a férfi, mind a női tornán.
máj. 29
15:03
Roland Garros: Szávay legyőzte Venus Williamst, a 16 között van (She)
A francia nemzetközi teniszbajnokságon a női egyesek 3. fordulójában a viadal 29. kiemeltje, Szávay Ágnes egészen parádés játékkal legyőzte a harmadik kiemelt Venus Williamst, és bejutott a torna legjobb 16 játékosa közé. Szávay az első szettben 6:0-ra, a másodikban 6:4-re verte meg Williamst, alig 81 perc alatt.
máj. 29
15:03
Fantasztikus győzelem! Szávay legyőzte Venus Williamst (Behaviour)
A 29. helyen kiemelt Szávay Ágnes 6:0, 6:4-re legyőzte a harmadikként rangsorolt amerikai Venus Williamst.
máj. 29
15:05
Roland Garros: Cibulková lesz Szávay ellenfele a nyolcaddöntőben (She)
A huszadik helyen kiemelt szlovák teniszező, Dominika Cibulková lesz Szávay Ágnes ellenfele a Roland Garros női egyesének nyolcaddöntőjében. A szlovák játékos két szettben, 6:4, 6:2-re verte meg Szávay párospartnerét, az argentin Gisela Dulkót.
máj. 29
15:21
Salzburg: Niko Kovac bejelentette visszavonulását (She)
Niko Kovac, a Red Bull Salzburg középpályása, a horvát labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya bejelentette, hogy befejezi pályafutását.
máj. 29
15:21
Roland Garros: Szávay kiverte Venus Williams-t (Blikk)
Meglepően fölényes győzelemmel jutott be a nyolcaddöntőbe
máj. 29
15:21
Venus sem tudta Ágit megállítani (Metropol)
A 29. helyen kiemelt Szávay Ágnes 6:0, 6:4-re legyőzte a harmadikként rangsorolt amerikai Venus Williamst és bejutott a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjébe. A teniszező nyilatkozata a cikk végén.
máj. 29
15:36
Szenzáció: Szávay simán verte Venus Williamst a Roland Garroson (Infostart)
A 29. helyen kiemelt Szávay Ágnes egy nagyon sima és egy szorosabb játszmában legyőzte a harmadikként rangsorolt amerikai Venus Williamst és bejutott a francia nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjébe.
máj. 29
15:39
Roland Garros: Verdasco bejutott a nyolcaddöntőbe (She)
A Roland Garros férfi egyesének versenyében a nyolcadik helyen kiemelt spanyol Fernando Verdasco három szettben legyőzte Nicolás Almagrót, és biztosította helyét a francia nemzetközi teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. Rajta kívül a 12. helyen kiemelt chilei Fernando González is bejutott a legjobb 16 közé.
máj. 29
15:57
Formula-1: 14 nevezés a jövő évre, köztük a Lola és a Toyota (She)
A Ferrarival együtt valamennyi Forma–1-es istálló benyújtotta nevezését a 2010-es világbajnoki idényre – írta közleményében a csapatokat tömörítő szervezet (FOTA). Mellettük 14., új csapatként jelentkezett a Lola-istálló is a jövő évi szezonra.
máj. 29
15:57
Az összes Forma-1-es csapat nevezett 2010-re (Metropol)
A Ferrarival együtt az összes Forma-1-es istálló benyújtotta nevezését a 2010-es világbajnoki idényre.
máj. 29
16:15
Hegyi kerékpár: Szilvásváradon rendezik a leghosszabb maratont (She)
A hétvégén Szilvásváradon rendezik az ország leghosszabb maratonját, a T-Mobile TOP Maraton sorozat első állomását, a Caprine Maraton Szilvásváradot.
máj. 29
16:17
Póker: gazdára talált a 40. WSOP első karkötője (She)
A Las Vegas-i versenysorozat első tornája már véget is ért, a kaszinóalkalmazottak csatáját Andrew Cohen nyerte.
máj. 29
16:19
MotoGP: Simon és Lorenzo volt a leggyorsabb a szabadedzésen (She)
A spanyol Jorge Lorenzo bizonyult a leggyorsabbnak a gyorsaságimotoros-világbajnokság Olasz Nagydíjának első szabadedzésén a királykategóriában. Mögötte az olasz Valentino Rossi és az ausztrál Casey Stoner végzett, ám ők már 1:50-en kívül teljesítették a kört.
máj. 29
16:21
Labdarúgás: a német válogatott csak döntetlent játszott Kínával (She)
1–1-es döntetlent játszott Sanghajban a német és a kínai labdarúgó-válogatott.
máj. 29
16:51
Strandröplabda: új párral indul a címvédő az idei szezonban (She)
Május 30–31-én Harkányban rendezik a strandröplabda országos bajnokság első tornáját. A címvédő Tóth II Gábor is ott lesz, de nem tavalyi párjával, Bagics Balázzsal, hanem annak öccsével, Bencével indul! A sorozat a folytatásban ellátogat a Balaton partjára, Kelet-Magyarországra és a fővárosba is.
máj. 29
16:53
Roland Garros: Szafina menetel, Davigyenko is nyert (She)
Meglehetősen könnyen jutott túl honfitársán, Anasztaszia Pavljucsenkován a világelső orosz Dinara Szafina a francia nemzetközi teniszbajnokság 3. fordulójában. A férfiak mezőnyében is akadt egy orosz győzelem: Nyikolaj Davigyenko négy szettben verte a svájci Stanislas Wawrinkát a 3. körben.
máj. 29
17:09
MotoGP: a Talmácsi helyén versenyző Németh limiten kívül (She)
A spanyol Alvaro Bautista volt a leggyorsabb a gyorsaságimotoros-világbajnokság Olasz Nagydíjának első szabadedzésén a 250-es kategóriában. A második a japán Hiroshi Aoyama, a harmadik a spanyol Hector Barbera lett.
máj. 29
17:11
Női kézilabda: újabb válogatottal erősített a DVSC csapata (She)
Mörtel Renáta után, Triffa Ágnes személyében újabb magyar válogatott játékost igazolt a szlovén Krim Ljubljana csapatától a női kézilabda NB I-ben szereplő DVSC-Aquaticum.
máj. 29
18:03
Giro d’Italia: Carlos Sastre ért fel a leggyorsabban a Vezúvra (She)
Az olasz kerékpáros körverseny 19. szakaszát, Carlos Sastre nyerte, miután az Avellino és a Vezúv vulkán közötti 164 kilométeres távon ő bizonyult a leggyorsabbnak. A spanyol kerekes ezzel összetettben feljött a negyedik helyre. Az előzetes számítások szerint összetettben továbbra is az orosz Gyenisz Mencsov vezet, aki minden valószínűség szerint meg is nyeri az idei Girót.
máj. 29
18:05
Kézilabda: nem kap pénzügyi támogatást az MKB Veszprém (She)
Az illetékes miniszter döntése értelmében - a nehéz gazdasági helyzetre való hivatkozással - az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata nem kapja meg azt a 100 millió forintos támogatást, amelyet a kormánytól kért a Marian Cozma meggyilkolása miatt kialakult többletköltségek fedezésére. Erről veszprémi klub tájékoztatta az MTI-t pénteken.
máj. 29
18:18
Szakadékba zuhant az olimpiai bajnok hódeszkás - meghalt (Infostart)
Hegymászás közben halálos balesetet szenvedett Karine Ruby, a sportág első női olimpiai bajnoka.
máj. 29
18:21
Hódeszka: a pályán halt meg az első női olimpiai bajnok (She)
Hódeszkázás közben halálos balestet szenvedett Karine Ruby, a sportág első női olimpiai bajnoka.
máj. 29
18:39
PSG: Antoine Kombouaré lesz az edző a következő idénytől (She)
A 45 éves, jelenleg a Valenciennes-t irányító Antoine Kombouaré lesz a francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain vezetőedzője a következő szezontól. Korábban több tréner (Rudi Garcia, Carlos Bianchi, Frédéric Antonetti, Christian Gourcuff, Raynald Denoueix és Abel Braga) neve is felmerült, mint jelölt, de már akkor is Kombouaré tűnt a legesélyesebbnek.
máj. 29
18:39
A hódeszkás bajnoknő halála (Metropol)
Hódeszkázás közben halálos balestet szenvedett Karine Ruby, a sportág első női olimpiai bajnoka.
máj. 29
18:41
Profi ökölvívás: Valujev 143 kg-al mérlegelt Helsinkiben (She)
Holnap este Helsinkiben rendezik meg a nagy érdeklődéssel várt Ruslan Csagajev–Nyikolaj Valujev WBA nehézsúlyú világbajnoki mérkőzést. A két bunyós második összecsapása előtt természetesen megtartották a kötelező mérlegelést, mely a várakozásoknak megfelelően nagy Valujev fölényt hozott. Az orosz óriás 143,1 kg-al, míg az első meccset megnyerő Csagajev 102,3 kg-al mért be.
máj. 29
18:57
Formula-1: a Litespeed istállója is jelentkezett a jövő évre (She)
Immár hivatalos, hogy a Litespeed csapat is beadta a nevezését a 2010-es Formula–1-es világbajnoki szezonra. Ez azt jelenti, hogy immár összesen 15 istálló jelentkezett a jövő évre az F1-be, vagyis túljelentkezés van. Két hét múlva kiderül, hogy melyik 13 istálló versenyzhet.
máj. 29
19:12
Szávay párosban már nem remekelt (Infostart)
Szávay Ágnes és az argentin Gisela Dulko három játszmában kikapott az ötödik helyen kiemelt Williams-testvérektől pénteken a francia nyílt teniszbajnokság párosversenyének második fordulójában.
máj. 29
19:15
Juventus: Vincenzo Iaquinta hamarosan 2013-ig hosszabbíthat (She)
A Juventus olasz válogatott csatára, Vincenzo Iaquinta egyike a mostanában legkeresettebb játékosoknak. A szezonban már 14 gólnál tartó támadó nemrég azonban kifejtette, közel jár a szerződése meghosszabbításához a torinóiakkal.
máj. 29
19:17
Roland Garros: Szávay Ágnes vereséget szenvedett párosban (She)
Szávay Ágnes az argentin Gisela Dulkóval párban három játszmában, 2:6, 6:1, 6:2-re kikapott az 5. helyen kiemelt Williams testvérpártól a francia nyílt teniszbajnokság női párosának második fordulójában.
máj. 29
19:19
Soproni Liga: kövesse élőben az Újpest-Fehérvár meccset az NSO-n! (She)
A Soproni Liga 2008-2009-es szezonjának 30. és egyben utolsó fordulójának nyitómérkőzését 19 órai kezdettel rendezik a Szusza Ferenc Stadionban, ahol az Újpest a Fehérvár csapatát fogadja. A találkozót élőszöveges tudósításunk segítségével követheti.
máj. 29
19:21
Formula-1: a BMW Törökországban mutatja be az új diffúzort (She)
A BMW Sauber Formula–1-es csapata hivatalosan bejelentette, hogy a jövő hét végén esedékes Török Nagydíjon mutatja be új, dupla-diffúzorát. A Monacói Nagydíjon igencsak szenvedő német istálló az új alkatrésztől várja az autó javulását.
máj. 29
19:33
Hansa Rostock: új szerződést ajánlottak Lisztesnek (She)
A német másodosztályban szereplő Hansa Rostock szívesen hosszabbítana magyar középpályásával, Lisztes Krisztiánnal. Ebben nagy szerepe lehet Lisztes a bajnokság hajrájában mutatott kiváló játékának.
máj. 29
19:35
MotoGP: Németh szerint a tapasztalatszerzés volt a cél (She)
Mint arról a délután folyamán beszámoltunk, a Balatonring Teamnél Talmácsi Gábort váltó Németh Balázs a 24. időt érte el a gyorsaságimotoros-világbajnokság Olasz Nagydíjának első szabadedzésén a 250-es kategóriában. Idejével nem érte el a limitet, így a holnapi időmérő legfontosabb feladata az lesz, hogy kvalifikálja magát az Olasz Nagydíjra. Mentségére szól, hogy Németh korábban alig-alig…
máj. 29
19:51
Roland Garros: Söderling lesz Nadal következő ellenfele (She)
A 23. helyen kiemelt svéd Robin Söderling lesz a világelső Rafael Nadal ellenfele a francia nemzetközi teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. A világelső nagyon sima három játszmában verte meg az ausztrálok korábbi ranglista-éllovasát, Lleyton Hewttot, míg Söderling David Ferrert verte meg kiegyensúlyozott négy játszmában.
máj. 29
20:09
Női kézilabda NB I: idegenben nyert a Nyíradony és a Vác (She)
A női kézilabda rájátszásának utolsó fordulójában idegenben tudott nyerni a Nyíradony és a Vác is, előbbi a Dunaferr otthonában, utóbbi Kiskunhalason szerezte meg a két pontot.
máj. 29
20:45
Fiorentina: Jörgensen egy évet hosszabbított a violákkal (She)
Martin Jörgensen, az olasz Fiorentina dán válogatott középpályása egy évvel meghosszabbította szezon végén lejáró szerződését.
máj. 29
21:03
Férfi vízilabda ob I: megvédte bajnoki címét a Vasas (She)
A férfi vízilabda-bajnokság döntőjének negyedik mérkőzésén a Vasas idegenben verte meg 10–8-ra az Eger együttesét. Földi László csapata így 3–1-re nyerte az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot, ezzel megvédve bajnoki címét.
máj. 29
21:03
Hódeszkázás közben elhunyt a sportág első bajnoka (Blikk)
máj. 29
21:05
Vb 2010: megvan a portugál válogatott kerete Albánia ellen (She)
Carlos Queiróz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét az Albánia elleni június 6-i világbajnoki selejtezőre.
máj. 29
21:07
Soproni Liga: az Újpest 2-1-re kikapott a Fehérvártól (She)
A Soproni Liga 30. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén André Alves és Goran Vujovics góljaival 2–1-re győzött a Fehérvár az Újpest ellen a Szusza Ferenc Stadionban, megszakítva ezzel a lila-fehérek hazai veretlenségét.

Keresés