2009. május 31. vasárnap

máj. 31
14:45
Videó: Pasini és Simoncelli szenzációs csatája Mugellóban (She)
Lélegzetelállító küzdelmet folytatott egymással a gyorsaságimotoros-vb mugellói futamán a 250 kcm két klasszisa, Mattia Pasini és Marco Simoncelli – a csatát és a futamot végül az előbbi nyerte meg.
máj. 31
14:45
Bundagyanú a spanyol másodosztályban (Metropol)
Az El Mundo napilap úgy tudja, hogy ismeretlenek a CD Castellón több játékosának is pénzt kínáltak fel áprilisban, ha csapatuk kikap a feljutásra esélyes Real Zaragozától.
máj. 31
14:47
Milan: Beckham 10 millió dollárt fizetett, hogy maradhasson (She)
David Beckham a LA Times-nak elmondta: nem gondolja, hogy követné Carlo Ancelottit a Chelsea-hez, ha a jelenleg az AC Milannál dolgozó szakember a Stamford Bridge-re távozna a szezon után. Bár még nincs konkrét megállapodása a Milannal, hogy visszatér a következő szezonra (november után válik szabaddá a Galaxyval kötött szerződéséből), szóban már megegyeztek a folytatásról. Az Egyesült Államok…
máj. 31
15:03
Roland Garros: csalással vádolta ellenfelét Serena Williams (She)
Noha bekerült a francia teniszbajnokság legjobb 32 játékosa közül a 16-ba, mégis panaszkodik Serena Williams, olyannyira, hogy egyenes csalással vádolta legutóbbi ellenfelét, a spanyol Maria José Martinez Sanchezt kettejük harmadik fordulóban lejátszott találkozója után.
máj. 31
15:05
Felkészülési mérkőzés: Belgium a japánok következő áldozata (She)
Azok után, hogy hét közben a japán labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen Chilét győzte le 4–0-ra, most megtette ezt a belgákkal is. Ha Japán szombaton legyőzi Üzbegisztánt vb-selejtezőn, bebiztosíthatja kijutását a tornára. Győzelmével a japán nemzeti csapat megnyerte a Kirin-kupát.
máj. 31
15:07
MotoGP: Stoner véget vetett Rossi mugellói uralmának (She)
Casey Stoner véget vetett Valentino Rossi egyeduralmának a gyorsaságimotoros-vb Olasz Nagydíján, miután diadalmaskodott Mugellóban. A második helyen Jorge Lorenzo, a harmadikon Rossi végzett.
máj. 31
15:21
Eredivisie: Fehér Csaba gólt lőtt, Európa-ligás a Breda (She)
Fehér Csaba csapata, a NAC Breda a hazai pályán elért 1–1-es döntetlen után idegenben győzte le 2–0-ra az FC Groningent a holland labdarúgó-bajnokság Európa-liga-indulásért folytatott rájátszása döntőjének visszavágóján. A magyar válogatottba is meghívást kapó játékos a 71. percben lépett pályára, és a 86. percben egy kipattanó labdát juttatott a hálóba, bebiztosítva ezzel csapata győzelmét.
máj. 31
15:23
Serie A: kövesse a Fiorentina-Milan mérkőzést élőben az NSO-n! (She)
Elkezdődött a Serie A utolsó fordulója, kövesse élőben a Fiorentina–AC Milan talákozót az NSO-n!
máj. 31
15:39
Labdazsonglőrök (Metropol)
Szombaton rendezték meg a budapesti Gödörben az idei Red Bull Street Style Freestlye Foci Fesztivált, ahol eldőlt, ki indulhat hazánkból a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon.
máj. 31
15:54
Hiddink szivarral a szájában Abramoviccsal ropta (Infostart)
A Chelsea, Guus Hiddink tulajdonképpeni búcsúmérkőzésén, 2-1-re megnyerte az FA-kupa döntőjét az Everton ellen. Utána kezdődhetett az ünneplés.
máj. 31
15:57
Giro d’Italia: Amszterdamból indul a 2010-es olasz körverseny (She)
A Giro d’Italia szervezői bejelentették, hogy a 2010-es verseny Amszterdamból indul.
máj. 31
15:59
Svájc: Vanczák csapatához szerződhet Grégory Coupet (She)
Vanczák Vilmos csapatához, a svájci kupagyőztes Sionhoz szerződhet a rutinos Grégory Coupet a L’Équipe információi szerint.
máj. 31
16:15
Roland Garros: Murray és González a legjobb nyolc között (She)
A brit Andy Murray és a chilei Fernando González is bejutott a legjobb nyolc közé a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyes versenyében. Előbbi a horvát Marin Cilicet, míg utóbbi a román Victor Hanescut győzete le három játszmában.
máj. 31
16:17
Videó: utolsó percben szerzett győztes gól az Orosz Kupában (She)
Mint már beszámoltunk róla, a CSZKA Moszkva csapata nyerte meg az Orosz Kupa 2008–2009-es kiírását, miután a döntőben 1–0-ra legyőzte a bajnok Rubin Kazanyt. A győztes gólt Jevgenyij Aldonyin szerezte a 90. percben. Íme a találat videón!
máj. 31
16:19
Női kosárlabda: nyert a magyar válogatott a csehek ellen (She)
Az Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott 67–46-ra legyőzte Csehországot a Párizsban zajló négyes tornán.
máj. 31
16:21
Vívás: Tóth Hajnalka hetedik a montreali világkupán (She)
A magyarok közül Tóth Hajnalka szerepelt a legjobban a párbajtőrözők montreali Világkupa-viadalán: a negyeddöntőig jutott, s végül hetedikként zárt.
máj. 31
16:33
Fehér-góllal Breda-siker az Európa Liga-szereplésért (Metropol)
Fehér Csaba csapata, a NAC Breda a vasárnapi, idegenbeli visszavágón legyőzte a Groningent a holland labdarúgó-bajnokság Európa Liga-szereplésért rendezett rájátszásának döntőjében, s ezzel kiharcolta a nemzetközi porondon való indulás jogát.
máj. 31
16:51
Anglia: Welbeck és Steven Taylor lemarad az U21-es Eb-ről (She)
Sérülés miatt lemondta a szereplést a svédországi U21-es Európa-bajnokságon Steven Taylor (Newcastle Utd.) és Danny Welbeck (Manchester Utd.)
máj. 31
17:09
Lyon: Alekszandr Hlebet vizionálják a csapatnál a franciák (She)
A Le Progres francia lap szerint a Lyon megpróbálja megszerezni az FC Barcelona fehérorosz középpályását, Alekszandr Hlebet.
máj. 31
17:11
Serie A: az AC Milan idegenben is legyőzte a Fiorentinát (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság, a Serie A utolsó fordulójában az AC Milan idegenben is legyőzte a Fiorentinát Kaká és Pato góljával, a Juventus hazai pályán legyőzte a Laziót, így a torinóiak végeztek a második, a Milan a harmadik, míg a firenzeiek a negyedik helyen a bajnokságban. A Lecce és a Reggina mellett a Torino esett ki.
máj. 31
17:13
Videó: nézze meg Kaká és Pato Fiorentinának lőtt góljait! (She)
Mint már beszámoltunk róla, Paolo Maldini utolsó mérkőzésén 2–0-ra győzött a Milan a Fiorentina ellen. Most megmutatjuk Kaká és Pato záró fordulóban szerzett góljait.
máj. 31
17:42
A Milan a búcsúzó Maldinit, az Inter a gólkirály Ibrahimovicot ünnepelte (Infostart)
Paolo Maldini ünneplésével ért véget az olasz bajnokság. A Milan legendája hetekkel a 41. születésnapja előtt, az 1041. hivatalos, profi mérkőzésén búcsúzott. Társai, ellentétben utolsó hazai meccsével, széppé tették a búcsút, Kaka és Pato góljával a Milan megnyerte a gyakorlatilag a BL-főtáblájára jutásért vívott firenzei mérkőzést.
máj. 31
17:45
Bundesliga: a Nürnberg vívta ki az élvonalbeli tagságot (She)
A Cottbusban aratott 3–0-s győzelme után a visszavágón, hazai pályán 2–0-ra verte meg a Energie-t a Nürnberg, amely így 5–0-s összesítéssel nyerte meg a német labdarúgó-bajnokság osztályozóját, és jutott vissza egy év után a Bundesligába.
máj. 31
17:47
Videó: Ibrahimovic-dupla a fordulatos Atalanta elleni meccsen (She)
Gólgazdag mérkőzést játszott az Inter és az Atalanta a Serie A 38. fordulójában. A bergamóiak közel jártak ahhoz, hogy ismét legyőzzék a bajnokot (a 19. fordulóban 3–1-re nyertek), ám 3–2-es vezetésüknél két góllal fordítottak a milánóiak. A győztes találatot Ibrahimovic zseniális sarkazás után szerezte, mint az a videón is látható 1:50-nél.
máj. 31
17:49
Giro d’Italia: Mencsov esése ellenére is rózsaszín trikós maradt (She)
Nem várt izgalmakat hozott az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia utolsó 14, 4 km-es Rómában rendezett egyéni időfutama. Az összetettben első helyen álló orosz Gyenyisz Mencsov ugyanis elesett a szakasz hajrájában, így is megtartotta azonban a rózsaszín trikót, sőt még jobb időt is ment, mint a rivális olasz Danilo Di Luca. Az időfutamot a litván Ignatas Konovalovas nyerte, megelőzve a…
máj. 31
17:51
Videó: nézze meg Eigler Cottbus elleni parádés csavarását! (She)
Fantasztikus mozdulattal csavart a hálóba Christian Eigler, a Nürnberg játékosa a Cottbus elleni osztályozó visszavágóján. A mérkőzést a Nürnberg nyerte 2–0-ra és 5–0-s összesítéssel jutott fel az élvonalba.
máj. 31
18:03
Ausztria: nagy verést kapott a Salzburg, Janko nem lőtte meg 40. gólját (She)
Hazai pályán súlyos, 4–1-es vereséget szenvedett az osztrák labdarúgó Bundesliga utolsó fordulójában a Red Bull Salzburg. Marc Janko 39 találattal fejezte be az idényt, Bodnár László végigjátszotta a mérkőzést.
máj. 31
18:18
Kikapott a címvédő Rafael Nadal a Roland Garroson (Infostart)
Óriási meglepetésre kiesett a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének vasárnapi nyolcaddöntőjében az utóbbi négy évben győztes Rafael Nadal.
máj. 31
18:21
Roland Garros: Robin Söderling búcsúztatta Rafael Nadalt (She)
Búcsúzott a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyes versenyétől az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal, miután négy szettben vereséget szenvedett a svéd Robin Söderlingtől.
máj. 31
18:21
Ancelotti feláll a Milan kispadjáról (Metropol)
A tréner, aki közös megegyezéssel távozik a milánóiak friss bajnoki bronzérmes csapatától, utóda a klub eddigi sportigazgatója, a brazil Leonardo lesz.
máj. 31
18:23
AC Milan: immár hivatalos, Carlo Ancelotti távozik (She)
A Fiorentina elleni 2–0-s győzelem után Carlo Ancelotti, az AC Milan vezetőedzője bejelentette, hogy távozik a piros-feketéktől. A szakember nyolc szezon után búcsúzik Milánóból.
máj. 31
18:25
Ukrajna: a Vorszkla Poltava győzött a kupadöntőben (She)
A Vorszkla Poltava labdarúgócsapata diadalmaskodott az Ukrán Kupában, miután a Dnyepropetrovszkban rendezett fináléban Vaszil Szacsko góljával legyőzte a Sahtart, amely Fernandinho kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a döntőt. Ez az 1955-ben alapított, zöld-fehér mezes klub történetének első trófeája.
máj. 31
18:27
Videó: Iaquinta duplája és Nedved búcsúja a Lazio ellen (She)
A Juventus a Lazio 2–0-s legyőzésével bebiztosította a második helyét az olasz bajnokságban, így 244 bajnoki mérkőzés után szépen búcsúzott el a Juventustól a torinóiak cseh klasszisa, Pavel Nedved. Az alábbi videókban megtekintheti Iaquinta dupláját és Nedved búcsúját.
máj. 31
18:39
Vívás: hatodik és tizenegyedik hely a kardcsapatok versenyében (She)
A magyar férfi válogatott hatodik lett a padovai kard Világkupa-viadal csapatversenyében, míg a női együttes tizenegyedikként zárt Tiencsinben.
máj. 31
18:41
Cselgáncs Vk: Bor Barna bronzérmet szerzett Moszkvában (She)
A +100 kg-os Bor Barna bronzérmet nyert vasárnap a cselgáncsozók Világkupa-sorozatának 150 ezer dollár összdíjazású, moszkvai Grand Slam-viadalán. A paksi dzsúdós az ukrán Sztaniszlav Bondarenkót és az üzbég Abdullo Tangrijevet is ipponnal verte, majd a legjobb négy között ugyancsak idő előtt kikapott a háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok orosz Alekszandr Mihajlintól. Mivel a nagy…
máj. 31
18:57
AC Milan: Leonardo veszi át a csapat irányítását (She)
Kevéssel Carlo Ancelotti távozása után Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke bejelentette, hogy már megvan a szakember utódja: a csapat korábbi játékosa, Leonardo veszi át az együttes irányítását.
máj. 31
18:57
Kiesett mindkét címvédő a Roland Garroson (Metropol)
Óriási meglepetésre kiesett a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének vasárnapi nyolcaddöntőjében az utóbbi négy évben győztes Rafael Nadal, valamint két sima játszmában kikapott Ana Ivanovic is.
máj. 31
18:59
Mencsov nyerte a 100. Giro d'Italiát (Metropol)
Gyenyisz Mencsov nyerte összetettben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt, a százéves viadal történetében harmadik oroszként.
máj. 31
19:12
Ancelotti lemondott a Milannál, jöhet Leonardo (Infostart)
Lezárult a találgatások sora: a Fiorentina elleni találkozót követően, miután a Milan befejezte szereplését a 2008-2009-es idényben, Carlo Ancelotti, a csapat edzője bejelentette a távozását.
máj. 31
19:15
Primera División: Tamudo mesterhármast rúgott a Málagának (She)
A spanyol bajnokság utolsó, 38. fordulójában a már kiesett Numancia az utolsó percekben bekapott két góllal szenvedett vereséget a Sevillától, így vereséggel búcsúzott az élvonaltól. Az Espanyol–Málaga találkozót Raúl Tamudo mesterhármasa döntötte el.
máj. 31
19:17
Ferencváros: látványos meccset vár a DVSC-DEAC edzője (She)
Az NB II Keleti-csoportjában szereplő és már biztosan aranyérmes valamint feljutó Ferencváros hétfőn a DVSC-DEAC együttesét fogadja az Albert-stadionban. Kondás Elemér a 100%Fradinak elmondta, hogy látványos mérkőzésre számít, de tudja mekkora különbség van a két csapat között.
máj. 31
19:19
Strandröplabda ob: sima sikerrel kezdett a bajnokjelölt páros (She)
A nőknél az összetett elsőségre legesélyesebb Dambendzet Nathalie, Józsa Zsuzsanna páros nyerte a strandröplabda országos bajnokság első, harkányi fordulóját. A férfiaknál a Vocskó Máté, Horváth Balázs duó győzött.
máj. 31
19:21
Triatlon Tour: Török és Kovács nyerte az első állomást (She)
A férfiaknál Török Dániel, a nőknél Kovács Zsófia nyerte a Triatlon Tour-sorozat idei első, tiszaújvárosi állomását.
máj. 31
19:23
Parasport: Sors világcsúcsa és öt aranya a berlini vk-n (She)
Sors Tamás öt aranyérmet nyert a Berlinben rendezett paraúszó Világkupa-versenyen, 50 méter pillangón ráadásul 27.44 másodperces világcsúccsal győzött. A pekingi paralimpián 100 m pillangón aranyérmes sportoló edzőjének, Petrov Ivánnak a tájékoztatása szerint Sors 50 m pillangón már a délelőtti előfutamból is világrekorddal jutott tovább, s ezt a fináléban még tovább javította.
máj. 31
19:51
Roland Garros: sima két szettben kikapott a címvédő Ivanovics (She)
Búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros női egyes versenyétől az egykori világelső, a szerb Ana Ivanovics. A címvédőt a fehérorosz Viktorija Azarenka verte meg sima két szettben.
máj. 31
20:09
Birkózás: papírforma-eredmények a szabadfogású ob-n (She)
Az esélyesek sikerét hozta a szabadfogású birkózók vasárnap Orosházán megrendezett idei országos bajnoksága, melyen százan léptek szőnyegre, köztük a teljes hazai élmezőny.
máj. 31
20:11
Roland Garros: Davigyenko lesz a Nadal-verő ellenfele (She)
A francia nyílt teniszbajnokság férfi egyes versenyének 4. fordulójában az orosz Nyikolaj Davigyenko 6:2, 6:2, 6:4-re verte meg a spanyol Fernando Verdascót.
máj. 31
20:13
Női kézilabda NB I : győzelemmel zárt a bajnok Győr (She)
A bajnoki címét már korábban bebiztosító Győr a Debrecen felett aratott vasárnapi, hazai győzelemmel zárta a női kézilabda NB I 2008-09-es idényét. A Győr és az FTC a Bajnokok Ligájában, a Debrecen a KEK-ben, a Békéscsaba és Fehérép pedig az EHF Kupában indulhat a következő szezonban. A Pécs és a Vasas búcsúzott.
máj. 31
20:15
Vb-selejtező: megvan Olsen bandája a svédek elleni ütközetre (She)
Morten Olsen szövetségi kapitány vasárnap kijelölte a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő dán labdarúgó-válogatott keretét a június 6-i, svédek elleni kvalifikációs mérkőzésre.
máj. 31
20:17
NB II, Keleti csoport: a Bőcs nem bírt otthon a Szolnokkal (She)
Az NB II Keleti csoportjának 28. fordulójában a harmadik helyen álló Bőcs hazai pályán csak 1–1-es döntetlent játszott a hetedik helyen álló Szolnok ellen.

Keresés