2009. május 6. szerda

máj. 6
12:57
Oroszország: Putyin is támogatja a 2018-as vb-rendezést (She)
Vlagyimir Putyin miniszterelnök bejelentette: a kormány teljes mellszélességgel kiáll a 2018-as vb oroszországi megrendezése mellett.
máj. 6
12:57
"Előre megfontolt szándékkal végeztek Mariannal, a gyilkosok oda voltak küldve, ölni mentek..." (Behaviour)
Marian Cozmának, a Veszprém februárban meggyilkolt román válogatott kézilabdázójának édesapja úgy érzi, itthon van Magyarországon, és azt akarja, hogy majdan fiúunokája is Veszprémben játsszon.
máj. 6
12:59
Bajnokok Ligája: az UEFA nem törli el Fletcher piros lapját (She)
Hiába reménykedett Sir Alex Ferguson, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem fogja eltörölni a kedd esti meccsen kiállított Darren Fletcher piros lapját.
máj. 6
13:15
Real Madrid: a sajtó szerint Mijatovics érzi a bajt, lemondhat (She)
A közeljövőben távozik posztjáról Predrag Mijatovics, a Real Madrid sportigazgatója – értesült a Sport című spanyol napilap.
máj. 6
13:33
Hoffenheim: a klub mecénása szerint Rangnick marad az edző (She)
Úgy tűnik, csendesedik a vihar a Bundesliga újonca, a Hoffenheim körül. Korábban arról szóltak a hírek, hogy Ralf Rangnick távozhat a csapattól, de a klub mecénása, Dietmar Hopp a sport1.de német internetes oldalnak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a vezetőedző biztosan kitölti szerződését a csapat élén.
máj. 6
13:35
Videó: a kapufáról a kapus fejére, onnan a kapuba pattant a labda (She)
Rendkívül látványos, ám szerencsétlen eset történt a török bajnokság legutóbbi fordulójában, amikor a Trabzonspor vendége a Kayserispor volt.
máj. 6
13:51
F1: Hell-Williams frigy, az energiaital gyártója az első magyar cég, amely a sorozat szponzora lett (She)
A Népszabadság internetes oldala, a nol.hu információi szerint megszületett a megállapodás a Hell energiaital gyártója és a Formula–1-es Williams-istálló között többéves szponzori szerződésről.
máj. 6
13:51
Serena Williams hamar kiesett (Metropol)
A második helyen kiemelt Serena Williams már a második fordulóban kiesett a kétmillió dollár összdíjazású római salakpályás női tenisztornán.
máj. 6
13:53
Nyíregyháza: szigorúbb biztonsági intézkedések szükségesek (She)
A Nyíregyháza–Paks bajnoki mérkőzésen történt rendzavarás miatt a Magyar Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága a biztonsági intézkedések szigorítására kötelezte a hazai klubot – adta hírül a csapat hivatalos honlapja, a szpari.hu.
máj. 6
14:09
Vívás: Ujlaky Virginie világkupát nyert, már franciaként (She)
Ujlaky Virginie nyerte – már francia színekben – a hét eleji sanghaji női tőr világkupa-viadalt.
máj. 6
14:11
BL: Erwin Koeman Londonban megnézi a Chelsea–Barca meccset (She)
A ma esti Chelsea–Barcelona mérkőzést a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Erwin Koeman is a helyszínen tekinti meg.
máj. 6
14:13
Ökölvívás: Kelet-Nyugat gálát rendeznek az amatőröknél (She)
A több csapatsportból ismert módi alapján Kelet–Nyugat gálát rendez a magyar szövetség május 29-én Debrecenben.
máj. 6
14:27
Videó: werkfilm a csinos soproni kosaraslány fotózásáról (She)
Az MKB Euroleasing Sopron ifjú tehetsége, a rendkívül csinos Krivacsevics Tijana is a Képes Sport fényképezőgépe elé állt, nagyszerű képsorozat található róla a magazin ma megjelent számában.
máj. 6
14:29
Póker: az Országgyűlés elé került a póker legalizációja (She)
A szerdán a parlament elé benyújtott törvénymódosítás értelmében legálissá válna az élő pókerjátékok szervezése.
máj. 6
14:45
Duatlon: Király Kristóf és Balogh Barbara nyerte a sprint ob-t (She)
A férfiaknál az Uniqua-Újbuda TC versenyzője, Király Kristóf, míg a nők között az oroszlányi Balogh Barbara nyerte meg a Somogy megyei Kaszón a sprinttávú országos bajnokságot.
máj. 6
14:47
Törökország: Schuster lehet a Galatasaray vezetőedzője (She)
Törökországi források szerint Bernd Schuster veheti át nyártól a török Galatasaray irányítását. Egyes hírek alapján a klub vezetői tegnap meg is állapodtak a szakvezetővel, de hivatalosan még nem jelentették be.
máj. 6
14:49
Schalke: Magath négy évre írt alá a gelsenkircheniekhez (She)
A Schalkét irányító gazdasági társaság felügyelőtestülete egyhangúlag megszavazta, hogy a jövőben Felix Magath legyen egy személyben a csapat vezetőedzője és menedzsere. A szakember ezenkívül a klub elnökségének is tagja lesz.
máj. 6
15:03
A csőd szélén Armstrong és Contador csapata (Metropol)
A csőd szélén áll az Asztana profi kerékpárcsapat, amely olyan sztárokat foglalkoztat, mint a hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong vagy a mindhárom nagy körversenyt megnyerő Alberto Contador.
máj. 6
15:21
Hertha: Dárdai 55 ezer liter sörrel kedveskedett a szurkolóknak (She)
Egészen biztosan várják már a 33. fordulót a Hertha drukkerei, ekkor játssza ugyanis utolsó hazai bajnokiját a berlini csapat – és úgy tűnik, Dárdai Pálnak köszönhetően 55 ezer liter ingyen sör is emeli majd a hangulatot.
máj. 6
15:23
Ajax: Van Basten lemondott a csapat vezetőedzői posztjáról (She)
Marco van Basten lemondott a holland Ajax labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról – jelentették be szerdán a holland bajnokságban csalódást keltően szereplő klub vezetői.
máj. 6
15:39
Búcsú Overdose-tól (Infostart)
Búcsú Dózitól - ezzel a címmel jelent meg a legújabb írás az Overdoseonline.hu lapon. Szegedi rajongók utaztak Dózihoz, hogy elbúcsúzzanak tőle az angliai utazás előtt.
máj. 6
15:39
MLSZ: újabb kilenc csapat élvonalbeli licencét fogadták el (She)
Újabb kilenc labdarúgócsapat, a BFC Siófok, a Nyíregyháza Spartacus FC, a Szombathelyi Haladás, az Újpest FC, a Diósgyőri VTK, a Kecskeméti TE-ERECO, a REAC, a Lombard Pápa és a Vasas kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.
máj. 6
15:39
Újabb kilenc futballcsapat kapott licencet (Metropol)
A BFC Siófok, a Nyíregyháza Spartacus FC, a Szombathelyi Haladás, az Újpest FC, a Diósgyőri VTK, a Kecskeméti TE-ERECO, a REAC, a Lombard Pápa és a Vasas kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.
máj. 6
16:15
Kerékpár: a csőd szélén áll Armstrong és Contador csapata (She)
A csőd szélén áll az Asztana profi kerékpárcsapat, amely olyan sztárokat foglalkoztat, mint a hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong vagy a mindhárom nagy körversenyt megnyerő Alberto Contador.
máj. 6
16:17
Formula-1: holtan találták Londonban Max Mosley fiát (She)
Holtan találták londoni lakásában Alexander Mosleyt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökének, Max Mosley-nak egyik fiát. A rendőrség valószínűsíti, hogy a 39 éves közgazdász kedd délutáni halálát kábítószer-túladagolás okozta.
máj. 6
16:33
Bajnokok Ligája: Messi biztos abban, hogy bejutnak a döntőbe (She)
Lionel Messi, a Barcelona argentin támadója biztos abban, hogy csapata bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe. A válogatott játékos szerint ugyanis a Chelsea támadó szellemben lép majd pályára, amely megkönnyíti majd a katalánok dolgát.
máj. 6
16:35
Real Madrid: Calderónt 2006-ban csalással választották elnöknek? (She)
A madridi bíróság azzal gyanúsítja Ramón Calderónt, a Real Madrid év elején lemondott elnökét, hogy 2006-ban csalással választották meg a „királyi klub” élére.
máj. 6
16:51
Díjazás: számos sportember vehetett át állami elismeréseket (She)
Számos sportoló és szakember vehetett át állami, miniszteri elismeréseket a Magyar Sport Napján Varga Zoltán sportért felelős önkormányzati minisztertől és Török Ottótól, a tárca sport szakállamtitkárságának vezetőjétől.
máj. 6
16:53
Vb 2010: 185 000 jegyigénylés érkezett nyolc óra alatt (She)
Hatalmas a kereslet a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra szóló belépők iránt: a jegyárusítás második szakaszának első nyolc órája alatt 185 000 igénylés érkezett be.
máj. 6
16:55
Gyorskorcsolya: nem lesz 100 méteres táv a világkupán (She)
Hét évvel a bevezetése után törölték a 100 méteres számot a gyorskorcsolya világkupaversenyek programjából – derül ki a Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség (ISU) szerdai közleményéből.
máj. 6
16:57
MU: a BL-meccs előtt balesetet szenvedtek Ferguson unokái (She)
Órákkal a kedd esti Arsenal–Manchester United BL-elődöntő-visszavágó előtt közlekedési balesetet szenvedett Sir Alex Ferguson két unokája, valamint a gyermekek édesanyja.
máj. 6
17:09
Atlético Madrid: „Torres a Liverpoollal sem nyert még semmit” (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság ötödik helyén álló Atlético Madrid sportigazgatója, Jesús García Pitarch szerint Fernando Torresnek nincs szerencséje a klubkarrierében.
máj. 6
17:11
Kerékpár: kritériumversenyt rendeznek Balatonfüreden (She)
Június 25. és 28. között rendezik Balatonfüreden az első Balaton Bike Festet, amely egy nagyszabású, négynapos kerékpáros-fesztivál lesz. A résztvevők a kikapcsolódás mellett tizenkét versenyszámban tehetik próbára ügyességüket, ismert sportolókkal, hírességekkel küzdhetnek együtt. Az országúti kritériumversenyt a barcelonai olimpia mezőnyversenyének résztvevője, Eisenkrammer Károly szervezi.
máj. 6
17:27
Tenisz: Czink kiengedte kezéből a győzelmet Estorilban (She)
Czink Melinda közel állt a győzelemhez, de a mindent eldöntő szettben, 4:1-es vezetés után elbukta a mérkőzést a hatodik helyen kiemelt orosz Jekatyerina Makarova ellen az Estorilban zajló WTA-torna második fordulójában.
máj. 6
17:45
Lille: a Manchester United is bejelentkezett Adil Ramiért (She)
A jelenleg a francia labdarúgó-bajnokság, a Ligue 1 hatodik helyén álló Lille marokkói származású, ám francia válogatott hátvédjéért, Adil Ramiért a hírek szerint a Milan és az Arsenal után az angol Manchester United is bejelentkezett.
máj. 6
17:47
Tenisz: fekete napjuk van a hazai játékosoknak Münchenben (She)
Eddig nem alakult jól a szerdai játéknap a német játékosoknak a müncheni tenisztornán, mivel Phillipp Kohlschreiber, Nicolas Kiefer és Denis Gremelmayr is vereséget szenvedett 2. fordulós meccsén.
máj. 6
18:03
Tenisz: Agnieszka Radwanska elbúcsúztatta Ivanovicsot (She)
Az ötödik helyen kiemelt Ana Ivanovics számára véget ért a római tenisztorna, miután a lengyel Agnieszka Radwanska 6:1, 3:6, 6:4-re megverte őt. Radwanska párosban is érdekelt, méghozzá Szávay Ágnes oldalán. A program szerint még szerdán pályára kellene lépniük a Senoglu, Svedova török, kazah duó ellen.
máj. 6
18:05
Tenisz: Vliegen nyerte a belga rangadót, Andrejev feladta (She)
Kristof Vliegen 3:6, 6:4, 6:3-ra megnyerte a Christophe Rochus elleni belga párharcot a belgrádi tenisztorna 2. fordulójában, ahol az orosz Igor Andrejev már az első játszmában feladta mérkőzését a lengyel Lukasz Kubot ellen.
máj. 6
18:07
Olimpia 2016: riói kémvád a nagy ellenféllel, Madriddal szemben (She)
Kémkedéssel vádolja Madrid pályázati bizottságát a 2016-os olimpia megrendezéséért ugyancsak versenyben lévő Rio de Janeiro hasonló testülete.
máj. 6
18:21
Soproni Liga: Újpest-Vasas meccs élőben az NSO-n (She)
A Soproni Liga korábbról elhalasztott 17. fordulójában a bajnoki címért küzdő Újpest a Vasast fogadja. A találkozóról élő, szöveges közvetítést olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!
máj. 6
18:23
Detroit: korábbi kosaras kiválóság lett a város polgármestere (She)
A korábban a Detroit Pistonsban, a Washington Bulletsben és a Boston Celticsben kosarazó 65 éves Dave Binget választották meg Detroit polgármesterének.
máj. 6
18:39
Videó: zúzódásokkal megúszták a borzalmas ralibalesetet (She)
Hihetetlen módon karcolásokkal és néhány zúzódással megúszta Darren Pool és navigátora, Chris Beer azt a borzalmas balesetet, amelyet egy walesi raliversenyen szenvedtek el. Az autójuk 180 km/h-s sebességgel száguldott, amikor felborult, és a levegőben ötször megpördülve végül megállt.
máj. 6
18:41
Arsenal: egy kenyai szurkoló öngyilkos lett a kiesés után (She)
Egy kenyai Arsenal-szurkoló, Suleiman Alphonso Omondi a keddi Manchester United elleni Bajnokok Ligája-vereséget követően öngyilkos lett.
máj. 6
18:43
Jégkorong-vb: az oroszok jutottak elsőként a négy közé (She)
Oroszország fordulatos meccsen 4–3-ra legyőzte Fehéroroszországot a Svájcban zajló jégkorong-világbajnokság első negyeddöntőjében.
máj. 6
18:57
Nem javul elég gyorsan Overdose lába - veszélyben az angliai versenyek (Infostart)
Bár javul Overdose lába, de nem olyan ütemben, ahogy azt szeretnénk - mondta a ló tulajdonosa, Mikóczy Zoltán az Inforadio.hu kérdésére. Fennáll a veszélye annak, hogy Overdose több hónap pihenőre kényszerül.
máj. 6
18:57
Röplabda: Csehországban nyert négy szettben a női válogatott (She)
A magyar női röplabda-válogatott 3:1-re nyert a cseh csapat ellen felkészülési mérkőzésen szerdán Brnóban.
máj. 6
19:15
Ferencváros: korábban lesz a Kazincbarcika elleni meccs (She)
A 100% Fradi információi szerint az MLSZ versenybizottságának döntése értelmében az FTC–Kazinbarcika bajnoki mérkőzés az eredeti időpontnál egy nappal korábban, azaz május 16-án lesz a labdarúgó NB II Keleti csoportjában.
máj. 6
19:15
Csalással vádolják a Madrid korábbi és jelenlegi elnökét (Metropol)
Ramón Calderónt, a Real Madrid januárban lemondott elnökét, illetve utódát, Vicente Boludát is vád alá helyezte a madridi bíróság a tavaly decemberi közgyűlésen elkövetett csalások miatt.
máj. 6
19:17
Soproni Liga: öt találkozó élőben az NSO-n! (She)
A Soproni Liga elhalasztott 17. fordulójából öt mérkőzést játszanak le szerdán 19 órai kezdettel. Kövesse velünk a találkozót élő, szöveges tudósításunk segítségével!
máj. 6
19:51
Vízilabda ob I: a Szeged öt góllal győzött a Pécs ellen (She)
A Szeged 14–9-re legyőzte a Pécset hazai pályán a férfi vízilabda-bajnokság 5–8. helyéért vívott rájátszásában.

Keresés