2009. június 15. hétfő

jún. 15
15:22
Világjátékok: hetvennégy sportoló utazik, három-négy érem a cél (She)
Három-négy érem megszerzésének reményében utazik 74 magyar sportoló az egy hónap múlva, július 16-án kezdődő tajvani Világjátékokra.
jún. 15
15:24
AS Roma: gyógyszeripari milliomos kezébe kerülhet a klub (She)
A Corriere dello Sport értesülései szerint Francesco Angelini gyógyszeripari milliomos meg szeretné venni a Roma többségi tulajdonrészét a Sensi családtól.
jún. 15
15:26
Atlétika: a hétvégén csapat Eb, szokatlan szabályrendszerrel (She)
A legerősebb összeállításában, az olimpiai ezüstérmes Pars Krisztián vezérletével vesz részt a magyar atlétikai válogatott a hétvégén új formában és szokatlan szabályrendszerrel sorra kerülő csapat Európa-bajnokságon, a norvégiai Bergenben. A kontinentális szövetség (EAA) továbbra is négy osztályban rendezi meg az Európa-kupa helyébe lépő Eb-t, de a férfi és női versenyt együtt értékelik. Az Eb-n…
jún. 15
15:54
MU: Ferguson is harcba szállna a Valenciánál David Villáért (She)
Angol lapinformációk szerint a Manchester United skót menedzsere, Sir Alex Ferguson is harcba szállna a Valenciánál a spanyol válogatott David Villáért. A hírek alapján 45 millió fontot adna a támadóért, aki már évek óta ott van Ferguson célkeresztjében.
jún. 15
15:56
Inter: az olaszok Mancinit és Vieirát is odaadnák Benzemáért (She)
Az olasz Mediaset információi szerint az Inter Mancinit is Patrick Vieirát is odaadná a Lyonnak Karim Benzemáért cserébe.
jún. 15
16:12
Úszás: Dobár Éva a Kőbánya SC-ben folytatja pályafutását (She)
Dobár Éva a Jövő SC-ből a Kőbánya SC-be igazolt. A fiatal tehetség már holnap a Kőér utcában folytatja az edzéseket.
jún. 15
16:14
Románia: Debrecenben is edzőtáborozik az FC Timisoara (She)
Június 29-én kezdi meg a felkészülést a román bajnokság második helyén végző FC Timisoara, és a csapat két nappal később máris edzőtáborba vonul. Július elsején ugyanis Debrecenbe teszi át a székhelyét a temesvári egylet, és július nyolcadikáig készül a hajdúsági városban – adta hírül a romániai prosport.ro.
jún. 15
16:30
Hearts: a Craiovához csábítanák dolgozni László Csabát (She)
A román labdarúgó-bajnokságban 7. helyen végző Universitatea Craiova tulajdonosa, Adrian Mititelu új edzőt keres csapata élére, és két jelöltje is van. Az egyik a jelenleg a besztercei Gloriát irányító Ovidiu Sabau, aki a prosport.ro szerint félmillió euró fizetést kér, ezen kívül azonban már minden apró részletkérdésben sikerült megállapodnia Mititeluval.
jún. 15
17:06
Bp. Honvéd: Rivera, Simics és Filó Tamás is távozik a klubtól (She)
A Budapest Honvéd élvonalban szereplő labdarúgócsapata szűkszavú közleményben tudatta a hivatalos honlapján, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott három labdarúgójával.
jún. 15
17:24
A gól, ami sokkolta a futballvilágot - az igazi hős az, aki kapta (Infostart)
Fura és egyben nagyszerű rekordot ünnepel ma az olasz futball: Dino Zoff hosszú góltalansági rekordját. "Dino Nazionale" az 1974-es világbajnokság előtt különösen nagy formában volt. Világrekordot állított fel azzal, hogy 1972. szeptember 20. és 1974. június 15. között nem kapott gólt válogatott mérkőzésen. A sorozat az első vb-mérkőzés 46. percében szakadt meg, a haiti válogatott csatára,…
jún. 15
17:24
Formula-1: az FIA szerint csak egy kisebbség áskálódik (She)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) szerint a Formula–1-es csapatokat tömörítő szervezet (FOTA) tagjai közül csak néhányan dolgoznak azon, hogy megakadályozzák a két szervezet közötti megállapodást, amely a sportág jövőjét hivatott megalapozni.
jún. 15
17:42
Póker: online magyar sikerek a Las Vegas-i vb árnyékában (She)
Ugyan a magyar élpókeresek jelenleg Las Vegasban a WSOP-ra koncentrálnak, emellett jut idejük a játszani az interneten is.
jún. 15
17:45
A Gyirmót SE tulajdonosa harcolni fog, amíg lehet (Metropol)
Az NB II Nyugati csoportjának bajnoka, a Gyirmót a végsőkig kész elmenni azért, hogy megváltoztassa a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntését, mely nem teszi lehetővé számára az élvonalbeli szereplést.
jún. 15
18:00
Kaká vezette győzelemre a brazilokat (Infostart)
A brazil labdarúgó-válogatott 4-3-ra nyert Egyiptom ellen a Dél-Afrikában zajló Konföderációs-kupán. Kaká két gólt szerzett, a másodikat az utolsó percben.
jún. 15
18:00
NB II: a gyirmótiak a végsőkig harcolni fognak az élvonalért (She)
Az NB II Nyugati csoportjának bajnoka, a Gyirmót a végsőkig kész elmenni azért, hogy megváltoztassa a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) döntését, amely nem teszi lehetővé számára az élvonalbeli szereplést.
jún. 15
18:02
Konföderációs Kupa: Brazília 4-3-ra győzött Egyiptom ellen (She)
A Konföderációs Kupa B-csoportjában a Brazília–Egyiptom találkozón 12 perc elteltével 2–1-re, a szünetben pedig 3–1-re vezettek a brazilok. A második félidőben az afrikai gárda ritmust váltott, egy percen belül egyenlített, ám a 92. percben Kaká 11-esből betalált, góljával 4–3-ra győzött Dunga válogatottja.
jún. 15
18:21
A FIFA eltörölheti az olimpiai korhatárt (Metropol)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) eltörölheti az olimpiai válogatottak játékosaira vonatkozó korhatárt, azonban a világbajnokságot megjárt futballisták így nem szerepelhetnének az ötkarikás tornákon.
jún. 15
18:23
Az utolsó pillanatokban nyertek a brazilok (Metropol)
Az utolsó percben, tizenegyesből szerzett góllal győzte le Brazília labdarúgó-válogatottja Egyiptomot a dél-afrikai Konföderációs Kupa B csoportjának nyitómérkőzésén.
jún. 15
18:36
Tenisz: Tipszarevics kiejtette a 3. kiemelt Mathieu-t Eastbourne-ben (She)
Az Eastbourne-ben zajló 450 ezer euró összdíjazású férfi tenisztorna első fordulójában a szerb Janko Tipszarevics két szettben legyőzte a verseny harmadik kiemeltjét, a francia Paul-Henri Mathieu-t. Szintén kiesett a 7. helyen kiemelt olasz, Andreas Seppi, akit a horvát Ivan Ljubicic búcsúztatott.
jún. 15
18:38
Videó: nézze meg videón a brazil-egyiptomi meccs hét gólját (She)
Győzelemmel mutatkozott be Brazília a Dél-Afrikában rendezett Konföderációs Kupán, miután Kaká utolsó pillanatban szerzett találatával 4–3-ra megverte Egyiptomot. Tekintse meg a meccs góljait!
jún. 15
19:12
Három sztárklub torpedózná meg David Villa átigazolását a Realhoz (Infostart)
Zátonyra futottak a tárgyalások a Real Madrid és a Valencia vezetői között David Villa átigazolásáról, ezt pedig a Barcelona, a Manchester United és a Chelsea is megpróbálja kihasználni.
jún. 15
19:12
Tenisz: Wimbledonban elkezdődtek a férfi egyes selejtezői (She)
Ma délután Wimbledonban a férfi egyes selejtezőivel megkezdődtek az év harmadik Grand Slam-tornájának küzdelmei. A selejtezőben 128-an indulnak, közülük 16-an juthatnak a főtáblára.
jún. 15
19:30
Újpest FC: Willie McStay lesz a csapat új vezetőedzője (She)
Ahogy arról a Nemzeti Sport elsőként beszámolt, a skót Willie McStay lesz az Újpest FC vezetőedzője. A 47 éves szakember a Celtic tartalékcsapatától érkezik Magyarországra.
jún. 15
19:32
Tenisz: Ivanovics az első fordulóban kikapott Eastbourne-ben (She)
Nem tartott sokáig a női egyesek küzdelme Ana Ivanovics számára a 600 ezer dollár összdíjazású női nemzetközi tenisztornán Eastbourne-ben. A korábbi világelső szerb kiválóság három szettben szenvedett vereséget a hetedik helyen kiemelt orosz Nadja Petrovától.
jún. 15
19:48
AS Roma: a kieső Middlesbrough-ból erősítene a római klub (She)
A Premier League-től búcsúzó Middlesbrough védőjét, Emanuel Pogatetzet szeretné megszerezni az olasz labdarúgó-élvonalban szereplő AS Roma csapata – legalábbis a játékos ügynöke ezt állítja.
jún. 15
19:48
Skót edző vezeti az Újpestet (Infostart)
A skót Willie McStay lett az Újpest labdarúgó-csapatának vezetőedzője. A 47 éves szakember eddig a Celtic tartalékcsapatát irányította.
jún. 15
19:50
Vitorlázás: magyar siker a németországi nagyhajós versenyen (She)
A Király Zsolt kormányozta magyar hajó nyerte meg a németországi Bodensee tavon rendezett 59. Rund Um nemzetközi nagyhajós viadalt.
jún. 15
19:51
Örült, hogy élve kijutott a gépből (Metropol)
Besenyei Péter, a Red Bull Air Race pilótája a windsori futam előtt végrehajtott kényszerleszállása miatt nem indulhatott a legutóbbi versenyen.
jún. 15
20:06
Galatasaray: Johan Neeskens segíti Frank Rijkaard munkáját (She)
Johan Neeskens lett a frissen kinevezett Frank Rijkaard vezetőedző segítője a török Galatasaraynál.
jún. 15
20:08
Női kosárlabda Eb: Csehország könnyedén győzött a lengyelek ellen (She)
Magabiztos első félidei játékának köszönhetően Csehország meggyőző különbségű győzelmet aratott Lengyelország fölött a női kosárlabda Európa-bajnokság középdöntőjének E-csoportjában.
jún. 15
20:24
Sunderland: új kapusedzővel készülhet a szezonra Fülöp Márton (She)
Raimond van der Gouw szolgálataira nem tart igényt a jövőben a Premier League-ben szereplő Sunderland.
jún. 15
20:26
Búvársport: elhunyt a szövetség főtitkára, Rimóczi László (She)
Elhunyt Rimóczi László, a Magyar Búvárszövetség főtitkára és elnökségi tagja.
jún. 15
20:42
Wolverhampton: szerb játékossal erősített a bajnokcsapat (She)
A Championship legutóbbi szezonjának bajnoka, a Wolverhampton a szerb Nenad Milijassal erősítette meg keretét.
jún. 15
20:44
Tenisz: Zverev az első fordulóban feladta Llodra elleni meccsét (She)
A ’s-Hertogenboschban zajló 450 ezer euró összdíjazású férfi tenisztorna első fordulójában a 8. kiemelt német Mischa Zverev az első szettben 4:1-nél feladta a küzdelmet a francia Michaël Llodra ellen, így kiesett a tornáról, amelynek második napján a többi kiemelt gond nélkül jutott tovább a második fordulóba.
jún. 15
20:46
PMFC: szerződést bontottak Herbert Rolanddal és Schrancz Balázzsal (She)
Közös megegyezéssel szerződést bontott a labdarúgó-másodosztály Nyugati csoportjában szereplő PMFC Herbert Rolanddal és a télen igazolt Schrancz Balázzsal. Erről a pmfc.hu adott tájékoztatást.
jún. 15
21:00
Borussia Dortmund: a Cottbusból erősített Hajnal csapata (She)
Dimitar Rangelov marad a Bundesligában. A bolgár válogatott játékos ugyanis az élvonaltól búcsúzó Energie Cottbusból a Borussia Dortmundhoz igazolt.
jún. 15
21:02
Női röplabda: elköszöntek a játékosoktól a Vasasnál (She)
A gazdasági világválság következményei a magyar sportéletet sem kerülik el. Ezért alaposan átalakul a Magyar Kupa-címvédő Vasas-Duna Autó-Óbuda csapata a következő idényre. Jókay Zoltán edzőnek teljesen új együttest kell építenie, mivel a lejárt szerződésű játékosokkal nem tud hosszabbítani a klub. Erről a vasassc.hu adott tájékoztatást.
jún. 15
21:18
Schalke 04: Orlando Engelaar a Panathinaikoszhoz szerződhet (She)
Orlando Engelaar elhagyja a Bundesligában szereplő Schalke 04 csapatát. A holland védő minden bizonnyal a Panathinaikoszban folytatja pályafutását.
jún. 15
21:20
U21-es Eb: Anglia legyőzte Finnországot a nyitó meccsen (She)
Megkezdődött Svédországban a 21 éven aluliak Európa-bajnoksága, és a nyitó meccsen Anglia Cattermole és Richards góljaival 2–1-re legyőzte Finnország legjobb fiataljait – az északiak gólját büntetőből Sparv szerezte. A mérkőzésen az angolok a 31. perctől emberhátrányban játszottak, a találkozó egyik játékvezető-asszisztense pedig a magyar Ring György volt.
jún. 15
21:36
MotoGP: tovább javított Talmácsi Gábor Barcelonában (She)
Talmácsi Gábor pályafutása első MotoGP-tesztjén 53 kört teljesített. Barcelonában a magyar motoros három másodpercen belül maradt a legjobb eredményt elérő Andrea Doviziosóhoz képest, ráadásul tovább javította legjobb köridejét a pályán.
jún. 15
21:38
Atlétika: Rómában is „megáll” az atlétikai Diamond League-sorozat (She)
A már korábban biztosnak tekinthető 12 helyszínhez hétfőn csatlakozott Róma is, így az olasz fővárosban is rendeznek majd versenyt az atlétikai Golden League-sorozatot (Aranyligát) a jövő évtől felváltó Diamond League-ben (Gyémántliga).
jún. 15
21:39
Női legénységgel indul a Nemere II a Kékszalagon (Metropol)
A hajó történetében először női csapat teszi meg a rekordot a mai napig tartó Nemere II-vel a Balatonkerülő verseny 170 kilométeres távját.
jún. 15
21:40
Ökölvívás: Ungvári István már biztos érmes az EU-bajnokságon (She)
Ungvári István már biztosan érmes az amatőr ökölvívók hétfőn kezdődött európai uniós bajnokságán Odensében, miután a sorsolásnál kiderült, hogy csupán hárman neveztek a 48 kg-os kategóriában.
jún. 15
21:42
MKB Veszprém: három évvel hosszabbított a névadó (She)
Az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának névadó szponzora, az MKB három évvel meghosszabbította támogatási szerződését. Ezt Erdei Tamás, a bank elnök-vezérigazgatója jelentette be a klub évadzáró vacsoráján Balatonfüreden.
jún. 15
22:30
Női kosárlabda Eb: a spanyolok legyőzték a letteket (She)
A női kosárlabda Európa-bajnokság középdöntőjének E-csoportjában a spanyol válogatott hét ponttal, 67–60-ra legyőzte a lett válogatottat.
jún. 15
22:32
Anderlecht: Filipovics még nem kapott ajánlatot Juhászért (She)
A legutóbbi idény utolsó heteiben számos európai élcsapattal szóba hozott Juhász Roland ott lesz az Anderlecht első edzésén az új szezonban – közölte Vladan Filipovics, a játékos menedzsere.
jún. 15
22:34
Hegyikerékpár: újabb hazai cég a TOP Maratonok mellett (She)
Amolyan „last minute” megegyezés született a magyarországi Gepida vezetői és a T-Mobile TOP Maraton sorozat utolsó állomásának főszervezője között, mely szerint a magyar kerékpárgyártó lesz az idei Mátra Maraton névadó főtámogatója.
jún. 15
22:36
Konföderációs Kupa: Rossi góljai mentették meg az olaszokat (She)
A csereként beálló Giuseppe Rossi duplájával és Daniele De Rossi távoli lövésével a második félidőt egygólos hátránnyal kezdő olasz válogatott fordítani tudott az egy órán keresztül tíz emberrel játszó Egyesült Államok nemzeti csapata ellen.
jún. 15
22:48
Jégkorong: kanadaiak irányítják a korosztályos válogatottakat (She)
A Magyar Jégkorongszövetség elnöksége jóváhagyta az edzőbizottság vezetőedzőkre, valamint segítőikre vonatkozó jelölését. Az U20-as és az U18-as válogatottat kanadai szakember irányítja. A kinevezések a 2009–2010-es szezonra szólnak.
jún. 15
22:50
Lovassport: sikeresen szerepeltek a magyar díjugratók (She)
A kecskeméti Airvent LC díjugratópályáján megrendezett CSN-verseny nagydíját Pirik Zsolt nyerte meg Havanna nevű lovával.

Keresés