2009. július 10. péntek

júl. 10
14:26
Portsmouth: Crouch 12 millió fontért Sunderlandbe szerződhet (She)
Peter Crouch a Premier League-ben szereplő Sunderlandben folytathatja pályafutását. A Portsmouth labdarúgójáért 12 millió fontot kínált Fülöp Márton klubja.
júl. 10
15:00
Egyesült Államok: Hercegfalvi Zoltán aláírt a Kansashez (She)
A Budapest Honvéd csatára, Hercegfalvi Zoltán hétfőn elutazott az Egyesült Államokba, ahol orvosi vizsgálaton vett részt a Kansas City Wizards gárdájánál, majd miután mindent rendben találtak, alá is írta a szerződését.
júl. 10
15:18
Dopping: magyar motorcsónakos pozitív tesztet produkált (She)
Pozitív eredményt hozott egy magyar motorcsónak-versenyző doppingtesztjének A-mintája.
júl. 10
15:20
Asztalitenisz: Klampár Tibor 56 évesen is játszani szeretne (She)
Rekonstrukciós vállműtéten esett át az Országos Sportegészségügyi Intézetben – köznapi nevén a Sportkórházban – Klampár Tibor többszörös világbajnok, olimpiai negyedik helyezett asztaliteniszező.
júl. 10
15:22
MU: 20 millió euróért és Berbatovért cserébe érkezhet Agüero (She)
Spanyol sajtóhírek szerint a Manchester United 20 millió eurót és a bolgár Dimitar Berbatovot adhatja az Atlétiico Madrid csatáráért, az argentin Sergio Agüeróért.
júl. 10
15:36
Tenisz: Aljona Bondarenkóval elődöntőzik Szávay, ha továbbjut (She)
A 6. helyen kiemelt ukrán Aljona Bondarenko 7:5, 6:1-re megverte az izraeli Szahar Peert a 200 000 dollár összdíjazású római-parti női tenisztorna negyeddöntőjében. Bondarenko a legjobb négy között a 15 órakor kezdődött Szávay Ágnes–Bacsinszky Tímea összecsapás győztesével találkozik.
júl. 10
16:12
Formula-1: Vatanen megpályázza az FIA elnöki posztját (She)
Indul a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) októberi elnökválasztásán a finn Ari Vatanen, korábbi ralivilágbajnok, a Párizs–Dakar rali háromszoros győztese. Az 57 esztendős Vatanen – aki az utóbbi tíz évben politikusként az Európai Parlament tagja is volt – pénteki közleményében jelentette be a döntését.
júl. 10
16:15
Forma-1 - A második szabadedzés eredménye (Behaviour)
A jelenlegi szezonban eddig a vártnál gyengébben teljesítő Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes vb-címvédő brit versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Német Nagydíjának pénteki második szabadedzésén.
júl. 10
16:30
Póker: „durrrr” is a Hall of Fame jelöltjei között (She)
Idén először bárki voksolhatott a játékosokra, akik közül majd kikerül az idei évben a Hall of Fame új tagja.
júl. 10
16:32
Tenisz: Szávay a legjobb négy közé jutott a római-parti tornán (She)
Szávay Ágnes 6:2, 6:3-ra legyőzte a magyar származású, de svájci állampolgárságú Bacsinszky Tímeát a 220 000 dollár összdíjazású római-parti női tenisztorna negyeddöntőjében.
júl. 10
16:48
Szávay Ágnes bejutott az elődöntőbe a Rómain (Infostart)
A negyedik helyen kiemelt Szávay Ágnes 6:2, 6:3-ra legyőzte pénteken a svájci Timea Bacsinszkyt a 220 ezer dollár összdíjazású GDF Suez Grand Prix Budapest elnevezésű salakpályás női tenisztorna negyeddöntőjében.
júl. 10
17:06
Formula-1: nézze meg a Magyar Nagydíj trófeáit - fotók! (She)
A Herendi Porcelánmanufaktúra pénteken bemutatta a július 26-i Formula-1-es Magyar Nagydíj dobogósainak járó serlegeket, valamint a győztes konstruktőrt illető dísztálat. Az aranyozott festésű, egyedi díjakat – amelyekkel immár negyedik éve jutalmazzák a mogyoródi futam legjobbjait – a vállalat képviselői a jövő héten adják át a Magyar GP szervezőinek.
júl. 10
17:08
Universiade: Csernoviczki Éva bronzérmet szerzett cselgáncsban (She)
A női cselgáncsozók 48 kilogrammos súlycsoportjában Csernoviczki Éva két magabiztos győzelem után az elődöntőben kikapott a főtáblán, így a vigaszágra került.
júl. 10
17:09
Szávay barátnőjét kiejtve lett elődöntős (Metropol)
A negyedik helyen kiemelt Szávay Ágnes két szettben legyőzte pénteken a svájci Timea Bacsinszkyt a 220 ezer dollár összdíjazású GDF Suez Grand Prix Budapest elnevezésű salakpályás női tenisztorna negyeddöntőjében.
júl. 10
17:10
Universiade: az 5. helyért játszik a magyar férfi vízilabda-válogatott (She)
A magyar férfi vízilabdacsapat 13–11-re győzött Oroszország ellen a belgrádi universiade tizedik napján, így az 5. helyért játszhat vasárnap délelőtt.
júl. 10
17:24
Tenisz: Marosi Katalin az elődöntőben búcsúzott párosban (She)
Marosi Katalin és Sharon Fichman sima vereséget szenvedett a római-parti női tenisztorna páros küzdelmeinek elődöntőjében az ukrán Bondarenko nővérektől.
júl. 10
17:26
Újpest: a tavasszal kölcsönben szereplő Stokes végleg aláírt (She)
Tony Stokes az Újpest FC csapatában folytatja pályafutását – adta hírül a lila-fehér klub hivatalos honlapja.
júl. 10
17:42
Valószínűleg nem marad Hajdu János a posztján (Infostart)
Valószínűleg nem marad a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya Hajdu János. A szakember szerint csak annak szabad a következő időszaknak nekikezdeni, aki a 2012-es londoni olimpia végéig biztosan marad a poszton.
júl. 10
17:42
Tenisz: Wozniacki legyőzte Pennettát a bastadi tornán (She)
Az első helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki és a spanyol María José Martínez Sánchez játssza a 220 000 dollár összdíjazású bastadi női tenisztorna egyesének döntőjét.
júl. 10
17:44
Vb 2010: kizárhatják a svájci válogatottat a tornáról (She)
Svájci lapértesülések szerint elképzelhető, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kizárja a svájci válogatottat a 2010-es világbajnokságról.
júl. 10
17:46
Tour de France: Feillu révén újabb francia szakaszgyőzelem (She)
Sikeres szökéssel ért véget a Tour de France hetedik napja, amelyen – a Barcelona és Arcalis közötti 224 km-es etap végén – újabb francia szakaszgyőztes született: Brice Feillu ért be elsőként a célba. A második helyen honfitársa, Christophe Kern, míg a harmadikon a német Johannes Fröhlinger végzett pénteken.
júl. 10
18:00
Davis-kupa: Balázs révén sikerrel kezdtük a Moldova elleni párharcot (She)
Balázs Attila négy szettben legyőzte a moldovai Radu Albotot a vasárnapig tartó Magyarország–Moldova Davis-kupa-párharc első mérkőzésén.
júl. 10
18:18
NFL: a rendőrség szerint is barátnője ölte meg Steve McNairt (She)
Amint arról korábban beszámoltunk, szombat késő este holtan találták Steve McNairt és húszéves barátnőjét egy nashville-i lakásban. A körülmények arra utaltak, hogy a 20 éves lány ölte meg a Tennessee Titans és a Baltimore Ravens egykori irányítóját. Azóta lezárult a rendőrségi nyomozás, és a hivatalos álláspont szerint is Sahel Kazemi volt a tettes.
júl. 10
18:20
Evezés: középdöntős a női könnyűsúlyú kétpár a luzerni vk-n (She)
Az Alliquander Anna, Hajdú Zsuzsanna duó bejutott a könnyűsúlyú kétpárok középdöntőjébe az evezősök idei harmadik, egyben utolsó világkupaversenyén, Luzernben.
júl. 10
18:36
Haladás: Kenesei csuklója darabosan törött el, ma műtik (She)
A mai, szombathelyi orvosi vizsgálaton kiderült, hogy a Szombathelyi Haladás támadója, Kenesei Krisztián csuklója darabosan törött el. Erről a klub hivatalos honlapja, a haladasfc.nyugat.hu számolt be.
júl. 10
18:38
Bielefeld: a Borussia Dortmundból erősített az Arminia (She)
Giovanni Federico elhagyja a Borussia Dortmundot, és a német második ligás Arminia Bielefeld csapatában folytatja pályafutását.
júl. 10
18:54
Real Madrid: elfogadták a Stuttgart ajánlatát Huntelaarért (She)
A Real Madridnál elfogadták a német VfB Stuttgart Klaas-Jan Huntelaarért tett ajánlatát, így már csak a játékossal kell megegyezni, és létrejöhet a transzfer.
júl. 10
18:56
Sakk: Lékó nem bírt Naiditschcsal a dortmundi szupertornán (She)
Világossal csak döntetlent ért el Lékó Péter a német Arkadij Naiditsch ellen a dortmundi szupertorna nyolcadik fordulójában. A magyar nagymester előkészített újítása nem vált be, riválisa simán kiegyenlített. A parti a 27. lépésben lett remi.
júl. 10
19:12
Felkészülés: kikapott a Nyíregyháza román élvonalbeli ellenfelétől (She)
A Nyíregyháza Spartacus nemzetközi felkészülési mérkőzésen 2–0-s vereséget szenvedett a román élvonalbeli Gaz Metan Medias együttesétől – olvasható a klub hivatalos honlapján.
júl. 10
19:30
AC Milan: a klub érdeklődik a hoffenheimi Carlos Eduardo iránt (She)
Sajtóértesülések szerint az olasz AC Milan felméri a brazil támadó középpályás, Carlos Eduardo helyzetét a német Hoffenheimnél. A helyzetet árnyalja, hogy Eduardónak nincsen még olasz útlevele, így pedig könnyen elképzelhető, hogy Milánóban megvárják a szerződtetésével a januári átigazolási időszakot.
júl. 10
19:32
Vízilabda: a szerbek megszórták a németeket az Unicum-kupán (She)
A 14. Unicum-kupa nyitó mérkőzésen nagy verést kapott a német válogatott Szerbiától: déli szomszédaink 14–6-ra verték meg a németeket.
júl. 10
19:34
NHL: Niittymäkit szerződtette a kapuba a Tampa Bay Lightning (She)
A Tampa Bay Lightning szerződtette a Philadelphia Flyers korábbi kapusát, a finn Antero Niittymäkit.
júl. 10
19:36
Kézilabda: a magas játékosok miatt nem megy a DKSE Nyíradonyba (She)
A debreceni férfi kézilabdacsapat DKSE Hotel Lyciumként szerepel augusztustól a bajnokságban – tudósít a sportandmedia.com portál.
júl. 10
19:48
Újpest: Jucemar és Bori már a részletekről tárgyal Törökországban (She)
Az Újpest FC engedélyével a brazil légiós, Jucemar és – a negyedik kerületieket az MTK-tól kölcsönjátékosként erősítő – Bori Gábor pénteken Törökországba utazott. A két játékost a török első ligába most feljutó Diyarbakispor szerződtetné – olvasható a klub hivatalos honlapján.
júl. 10
19:50
Davis-kupa: Lukács kikapott, egyenlítettek a moldovaiak (She)
Lukács Dénes négy szettben vereséget szenvedett Andrei Gorbantól a Magyarország–Moldova Davis-kupa-párharc második mérkőzésén.
júl. 10
20:24
A bookmakerek szerint Ribéry "elindult" Liverpoolba (Infostart)
Felipe Melót megszerezte a Juventus, Fabregasért száll harcba a legerősebb két spanyol klub, miközben a Madrid D'Agostinót is akarja. A legmeglepőbb, hogy az Inter Pavel Nedvedet, a Liverpool Franck Ribéryt akarja.
júl. 10
20:24
Felkészülés: Szabiccsal a soraiban kapott ki az Augsburg (She)
Szabics Imre és Torghelle Sándor csapata, a Bundesliga 2-ben szereplő Augsburg felkészülési mérkőzésen 1–0-s vereséget szenvedett a görög Láriszától.
júl. 10
20:26
Kajak-kenu ob, vb-válogató: Janics nyerte a 200 m egyest (She)
Janics Natasa nyerte meg a 200 méteres női egyest a kajak-kenusok országos bajnokságán, amely több számban válogató az év fő eseményére, az augusztus közepi, kanadai világbajnokságra.
júl. 10
20:28
Vízilabda: szoros mérkőzésen győzelem az ausztrálok ellen (She)
Egygólos győzelmet aratott pénteken a magyar női vízilabda-válogatott az ausztrálok felett a váci barátságos mérkőzésen, amely a csapat utolsó felkészülési találkozója volt a jövő héten rajtoló római világbajnokságra.
júl. 10
20:30
Tenisz: félbeszakadt az első kiemelt meccse a budapesti tornán (She)
Félbeszakadt az utolsó negyeddöntő a Budapesten zajló, 220 000 dollár összdíjazású WTA-tornán: az eső miatt az első kiemelt Patty Schnyder és ötödik pozícióban rangsorolt Alisza Klejbana még az első szettet sem tudta befejezni.
júl. 10
20:42
Úszás: Kozma-ezüst, Szána-bronz az ifi Európa-bajnokságon (She)
Egy-egy magyar ezüst és bronz lett a pénteki versenynap éremmérlege az úszók ifjúsági Európa-bajnokságán, Prágában.
júl. 10
20:44
DVTK: váratlan fordulat, megmenekülhet a Diósgyőr (She)
A Nemzeti Sport információi szerint elképzelhető, hogy végre lezárul a végeláthatatlannak tűnő DVTK-saga. Pénteken este ugyanis váratlan fordulat történt. Az edzés végén a labdarúgók meglehetősen feldúltnak és türelmetlennek mutatkoztak, ám ekkor megérkezett az öltözőbe Nagy Béla, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Kht. ügyvezető igazgatója, aki fontos bejelentést tett.
júl. 10
21:00
Vízilabda: győzelemmel kezdett a magyar csapat az Unicum-kupán (She)
A vártnál szorosabb mérkőzésen 9–6-os győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott a 14. Unicum-kupán. Kemény Dénes együttese háromgólos előnnyel kezdte meg a negyedik negyedet, de a végén amiatt kellett izgulni, hogy meglesz-e a siker – szerencsére a hajrában Biros Péter ejtése eldöntötte a meccset, Varga Dénes gólja már csak a hab volt a tortán.
júl. 10
21:36
Felkészülés: a két magyar légiós volt a Genk vezére (She)
Több magyar légiós csapata is játszott felkészülési mérkőzést pénteken, honfitársaink közül a legjobb teljesítményt a Genk játékosai nyújtották, Tőzsér Dániel és Tóth Balázs összesen két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a belga csapat győzelméhez.
júl. 10
21:39
Megharcolt magyar pólós siker (Metropol)
Nagy csatában háromgólos győzelmet aratott pénteken a magyar férfi vízilabda-válogatott Ausztrália nemzeti csapata ellen az Unicum Kupáért kiírt és a római világbajnokságra történő felkészülés fontos állomásának számító nemzetközi torna nyitónapján, a Margitszigeten.
júl. 10
21:54
Megharcolt magyar pólós siker az ausztrálok ellen (Infostart)
Nagy csatában háromgólos győzelmet aratott pénteken a magyar férfi vízilabda-válogatott Ausztrália nemzeti csapata ellen az Unicum Kupáért kiírt és a római világbajnokságra történő felkészülés fontos állomásának számító nemzetközi torna nyitónapján, a Margitszigeten.
júl. 10
21:54
Felkészülés: Waltner Róbert két gólt lőtt a gálázó Mattersburgban (She)
Waltner Róbert csapata, a Mattersburg gálamérkőzésen lépett pályára a Petronell-Carnuntum otthonában. A kiscsapat fennállása kilencvenedik születésnapját ünnepelte – a vendégként meghívott Mattersburg elleni 15–1-es vereséggel. Az élvonalbeli látogatók góljaiból kettőt (az elsőt és a harmadikat) az ötven percet játszó Waltner Róbert szerzett.
júl. 10
22:12
A világ idei legjobbja 100 síkon - s nem Bolt futotta! (Infostart)
Tyson Gay szenzációs, 9.77 mp-es eredménnyel nyerte meg a férfi 100 métert a római atlétikai Golden League-viadalon.
júl. 10
22:12
Atlétika: Gay és Stewart szenzációs időt futott Rómában (She)
Tyson Gay szenzációs, 9.77 mp-es eredménnyel nyerte meg pénteken a férfi 100 métert a római atlétikai Golden League-viadalon.
júl. 10
22:14
A világbajnokságra összeül a Janics-Kovács páros (Infostart)
Tovább tisztult a kép a vb-csapattal kapcsolatban! A Garantiqa Kupa felnőtt magyar bajnokság első napján ugyanis újabb nyolc egység szerzett jogot a világbajnoki indulásra. A Séra Miklós Emlékversenyt a Sík Márton, Gyertyános Gergő, Boros Gergely, Bozsik Gábor négyes nyerte.

Keresés