2009. július 12. vasárnap

júl. 12
15:54
Webbert megbüntetették, de így is simán nyert (Infostart)
A Red Bull pilótája, Mark Webber nyerte a Forma-1-es Német Nagydíjat. A 32 éves ausztrál versenyző első futamgyőzelmét aratta. A második a német Sebastian Vettel (Red Bull), a harmadik a brazil Felipe Massa (Ferrari) lett. A pontversenyben élen álló angol Jenson Button (Brawn GP) az ötödik helyen ért célba. A következő futamot két hét múlva rendezik a Hungaroringen.
júl. 12
15:54
Formula-1: Webber első győzelmét aratta (She)
Az ausztrál Mark Webber sikerével ért véget a 2009-es Formula–1-es világbajnokság kilencedik futama, a Német Nagydíj. A Red Bull-Renault pilótája 2002-ben kezdődő pályafutása első futamgyőzelmét aratta. A második helyen csapattársa, Sebastian Vettel, a harmadikon a Ferrari pilótája, Felipe Massa végzett.
júl. 12
15:56
Vb 2010: a Benfica arénájában játszunk Portugáliával (She)
A magyar labdarúgó-válogatott az Estadio da Luzban, a Benfica híres stadionjában játssza a portugálok elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőt október 10-én. A Portugál Labdarúgó-szövetség hétvégi ülésén jelentette be hátralévő hazai kvalifikációs mérkőzései helyszíneit: négy nappal a magyar meccs után Cristiano Ronaldóék Guimaraesben játszanak Máltával.
júl. 12
16:15
Webber nyerte a Német Nagydíjat (Metropol)
Az ausztrál Mark Webber, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Német Nagydíjat vasárnap. Ez volt a 32 éves pilóta pályafutásának első győzelme az autós gyorsasági vb-n.
júl. 12
16:48
Anglia: az ősi rivális korábbi befektetői jöhetnek a „szarkákhoz” (She)
A korábbi Sunderland-befektető Charlie Chawke és társai szindikátust alapítva próbálják megvásárolni a Newcastle United labdarúgócsapatát.
júl. 12
17:06
Úszás: nem indul a 100 gyors világcsúcstartója Rómában (She)
Nem indul a római „vizes vb-n” Eamonn Sullivan, a 100 méteres gyorsúszás ausztrál világcsúcstartója.
júl. 12
17:24
Tenisz: Szávay Ágnes tornagyőztes! (She)
Karrierje harmadik WTA-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben Szávay Ágnes, aki az elvesztett első játszma után jó játékkal fordítva győzte le a svájci Patty Schnydert a budapesti viadal döntőjében. A negyedik kiemelt magyar teniszező korábban Palermóban és Pekingben szerezte meg a végső győzelmet.
júl. 12
17:42
Fedrigo nyerte a szakaszt, Nocentini vezet a Touron (Infostart)
A francia Pierrick Fedrigo nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 9., vasárnapi szakaszát, összetettben továbbra is az olasz Rinaldo Nocentini vezet.
júl. 12
17:42
Felkészülési mérkőzés: hármat kapott Balogh, négyet a Hearts (She)
Felkészülési mérkőzésen 4–2-es vereséget szenvedett a német másodosztályú Alemannia Aachentől a skót Hearts labdarúgócsapata. László Csaba együttesében Balogh János a kezdőben kapott helyet, a menedzser 3–2-nél, a 61. percben cserélte le.
júl. 12
17:44
Anglia: Glen Johnson Mourinho miatt hagyta el a Chelsea-t (She)
Glen Johnson elárulta, hogy annak idején José Mourinho miatt igazolt el a Chelsea-ből a Portsmouthba.
júl. 12
17:45
Lékó remije Dortmundban (Metropol)
A tornát - amelyen tavaly a magyar nagymester diadalmaskodott - az orosz Vlagyimir Kramnyik nyerte.
júl. 12
17:46
Tenisz: Szávay szerint ilyen bíztatást még nem kapott sehol (She)
Mint beszámoltunk róla, karrierje harmadik WTA-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben Szávay Ágnes a budapesti versenyen. A magyar teniszező a mérkőzés után megköszönte a közönségnek az egész héten bíztatást, míg ellenfele, a svájci Patty Schnyder elismetre, hogy ellenfele ma jobb volt nála.
júl. 12
17:47
Szávay győzött a budapesti tornán (Metropol)
A negyedik helyen kiemelt Szávay Ágnes megnyerte a 220 ezer dollár összdíjazású, GDF Suez Grand Prix Budapest elnevezésű salakpályás női tenisztornát.
júl. 12
17:48
Anglia: a Newcastle még mindig 50 ezer fontot fizet hetente Owennek (She)
A Sunday Sun értesülései szerint júliusban még fizeti a Newcastle United Michael Owen heti ötvenezer fontos fizetését, hiába távozott a csatár a Manchester Unitedbe.
júl. 12
18:00
Lékó Kramnyik mögött második lett Dortmundban (Infostart)
Lékó Péter világossal döntetlent ért el az orosz Dmitrij Jakovenko ellen a dortmundi sakk szupertorna vasárnapi zárófordulójában, s így holtversenyben a norvég Carlsennel és az orosz Jakovenkóval, a második helyen végzett.
júl. 12
18:00
Felkészülés: idén is pályára lép Szombathelyen az Arsenal (She)
Az Arsenal hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az „ágyúsok” idén is pályára lépnek Magyarországon, és tavalyhoz hasonlóan ezúttal is a Szombathelyi Haladás lesz az ellenfél.
júl. 12
18:02
Formula-1: Barrichello teljesen kiakadt a csapatára (She)
Rubens Barrichello, a Brawn GP brazil pilótája teljesen kiakadt csapatára a Formula-1-es Német Nagydíj után, szerinte ugyanis az istálló tehet róla, hogy nem nyerték meg a futamot.
júl. 12
18:04
Davis-kupa: Izrael 4-1-es sikerrel lépett túl az oroszokon (She)
Az már a szombati páros mérkőzés után eldőlt, hogy Izrael megnyeri az oroszok elleni negyeddöntőt a Davis-kupában, mivel már 3–0-ra vezettek ekkor. Végül 4–1-es hazai siker született.
júl. 12
18:18
Szávay Ágnes harmadszor nyert WTA-tornát (Infostart)
Szávay Ágnes nyerte a 220 ezer dollár összdíjazású budapesti női tenisztornát. A magyar játékos a döntőben három szettben, 2:6, 6:4, 6-2-re győzött a svájci Patty Schnyder ellen.
júl. 12
18:18
Felkészülés: újabb győztes meccsen van túl a német bajnok (She)
Felkészülési mérkőzésen 14–1-re győzött a német bajnok VfL Wolfsburg a dessaui városválogatott ellen. A találkozón a gólkirály Grafite háromszor volt eredményes.
júl. 12
18:20
Premjer-liga: Németh két percet kapott, csapata ikszelt (She)
Nem született gól az orosz Premjer-liga 13. fordulójában a Lokomotiv Moszkva és a Tom Tomszk csatájában, így Németh Norbert nehéz anyagi helyzetben levő csapata egy ponttal távozott a fővárosból. A magyar légiós a 88. percben Maznov helyére állt be.
júl. 12
18:36
Atlétika: magyar ezüst váltóban az ifjúsági atlétikai vb-n (She)
A magyar lány vágtaváltó csapat (100, 200, 300, 400 m) országos csúccsal ezüstérmet szerzett vasárnap az olaszországi Dél-Tirolban rendezett ifjúsági atlétikai világbajnokságon.
júl. 12
18:38
Triatlon: Benőcs és Halász nyerte a középtávú ob-t (She)
A férfiaknál sorozatban negyedszer a tiszaújvárosi Benőcs Zoltán, míg a nőknél Halász Annamária szerezte meg az aranyérmet a középtávú triatlon országos bajnokságon.
júl. 12
18:54
Davis-kupa: a csehek elbúcsúztatták a tavalyi döntőst (She)
A cseh válogatott 3–2-re legyőzte a tavalyi döntős argentinokat a Davis-kupa negyeddöntőjében.
júl. 12
18:57
Arturo Gatti rejtélyes halála (Metropol)
Holtan találták Porto de Galinhas-i bérelt apartmanjában a Brazíliában nyaraló Arturo Gatti volt világbajnok bokszolót. A rendőrség szerint az olasz születésű kanadai sportembert megölték, az elsőszámú gyanúsított pedig a felesége, akit őrizetbe is vettek.
júl. 12
19:12
Frank Arnesen lett a Chelsea sportigazgatója (Infostart)
Frank Arnesent nevezték ki a Chelsea labdarúgócsapatának sportigazgatójává.
júl. 12
19:12
Serie A: a Samp megfelelő ajánlat esetén tárgyal Cassano eladásáról (She)
A Sampdoria sportigazgatója, Giuseppe Marotta elismerte: a genovai klub megfelelő ajánlat esetén hajlandó tárgyalni Antonio Cassano eladásáról. A klubvezető szerint viszont valószínű, hogy a támadó (akinek 20 millió euró a kivásárlási ára) marad a Sampnál.
júl. 12
19:14
Felkészülési mérkőzés: Kurucz egy félidőt kapott a West Hamben (She)
A West Ham United labdarúgócsapatának kezdő tizenegyében kapott helyet Kurucz Péter a Grays elleni felkészülési mérkőzésen. A fiatal kapus egy félidő alatt több jó védést is bemutatott, a gólról nem tehetett. Kuruczot 1–1-es állásnál cserélte le Gianfranco Zola, az ausztriai edzőtábor előtt álló WHU végül 2–1-re nyert.
júl. 12
19:30
Davis-kupa: Cilic a négy közé juttatta a horvátokat (She)
Marin Cilic 6:3, 6:3, 4:6, 6:2-re győzött James Blake ellen, ezzel a horvátok 3–1-es, behozhatatlan előnyre tettek szert az Egyesült Államok elleni Davis-kupa-negyeddöntőben.
júl. 12
19:48
,,A franciák egyharmada nem akart multikulturális futballválogatottat, még ha az a világ legjobbja is." (Infostart)
Talán 1954 óta nem volt olyan belpolitikai jelentősége egy futball-válogatott világbajnoki győzelmének, mint 1998. július 12-én. A franciák nyertek, s a csapat, amelyet többségükben az anyaországon kívül született, vagy éppen azon kívülről származó játékosok alkottak, sokat javított a bevándorlók amúgy akkoriban sem magas presztízsén.
júl. 12
20:06
Japán: a szövetség elnöke unalmasnak tartja a bajnokságot (She)
A Japán Labdarúgó-szövetség (JFA) elnöke, Inukai Motoaki szerint az ország élvonalbeli labdarúgóligája, a J-League egész egyszerűen rendkívül unalmas.
júl. 12
20:24
Davis-kupa: Ferrero hozta a döntő mérkőzést a spanyoloknak (She)
Juan Carlos Ferreróra várt a feladat, hogy hazai pályán megverje Andreas Becket, ezzel a négy közé juttassa a spanyol tenisz-válogatottat a Davis-kupában.
júl. 12
20:42
Felkészülési mérkőzés: kétgólos KTE-siker a szerb Indija ellen (She)
A KTE-Ereco labdarúgócsapata elsősorban rutinos csatárainak (Montvai Tibor, Csordás Csaba) köszönhetően 4–2-es győzelmet aratott felkészülési mérkőzésen a szerb Indija ellen. A kecskemétiek már a 49. percben 4–0-ra vezettek, kameruni légiósukat, Yannickot sérülés miatt kellett lecserélni.
júl. 12
20:44
Tenisz: orosz, román siker Budapesten a párosok között (She)
Az első helyen kiemelt Aliszja Klejbanova, Monica Niculescu orosz, román kettős két szettben, 6:4, 7:6-ra legyőzte az ukrán Bondarenko testvéreket a Budapesten rendezett 220 000 dollár összdíjazású WTA-torna páros döntőjében.
júl. 12
20:45
Szombathelyre jön az Arsenal (Metropol)
Ahogy tavaly, úgy idén is játszik Szombathelyen felkészülési mérkőzést a helyi Haladással az Arsenal labdarúgócsapata.
júl. 12
20:46
Svédország: idegenben kapott ki az Elfsborg egy góllal (She)
A svéd labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Haladás Európa-liga-ellenfele, az Elfsborg idegenben 3–2-re kikapott a Helsingborgtól.
júl. 12
20:48
Egyiptom: Mido visszatérhet hazájába, a Zamalekkel tárgyal (She)
A Middlesbrough egyiptomi csatára, Mido visszatérhet hazájába, a Zamalek ugyanis kölcsönvenné.
júl. 12
21:00
Freiburg: Kaká öccse próbajátékon a Bundesliga újoncánál (She)
Rodrigo Izecson dos Santos Leite, ismertebb nevén „Kaká öccse”, azaz Digao a Bundesliga újoncánál, a Freiburgnál szerepel próbajátékon. Ezt a német klub hivatalosan is megerősítette a dpa hírügynökségnek.
júl. 12
21:36
Bayern München: Ribéry jövőre 5 millió euróért távozhat (She)
Hiába nyilatkoznak magabiztosan a Bayern München vezetői, hiába hirdetik, hogy Franck Ribéry nem eladó – nagy valószínűség szerint a bajorok még a nyáron eladják legjobbjukat a Real Madridnak. Ellenkező esetben ugyanis a francia középpályás jövőre „aprópénzért”, ötmillió euróért távozhatna Münchenből a FIFA átigazolási szabályzatának 17-es cikkelye értelmében.
júl. 12
22:30
Felkészülési mérkőzés: Vanczákék 0-2-ről egyenlítettek a Benfica ellen (She)
A Vanczák Vilmossal a kezdő tizenegyben felálló FC Sion 2–2-t játszott felkészülési mérkőzésen a Benficával. A portugál nagycsapat Cardozo és Saviola góljaival a 34. percben már 2–0-ra vezetett, de a svájci kupagyőztes Seray és Dabo góljaival egalizált a Sion fennállásának 100. évfordulójára rendezett gálamérkőzésen.
júl. 12
22:32
Felkészülési mérkőzés: nyert a Milan, ikszelt a Roma, gázolt a Lazio (She)
A cseh Viktoria Plzen ellen 1–1-et játszott felkészülési mérkőzésen az AS Roma labdarúgócsapata; a városi rivális Lazio 10–0-ra győzött. Az AC Milan Leonardo bemutatkozó mérkőzésén 2–0-ra nyert.
júl. 12
23:06
Svédország: a Kalmar sztárját Juhász Roland csapata is figyeli (She)
Az RSC Anderlecht labdarúgócsapatának szakemberei is megfigyelik a Kalmar FF sztárjának, Rasmus Elmnek a játékát. A DVSC-TEVA elleni BL-selejtezőre készülő svéd bajnok középpályását a Bayern München és a Fulham játékosmegfigyelői is felmérik.

Keresés