2009. július 13. hétfő

júl. 13
14:24
Formula-1: Alguersari szerint Bourdais-t kirúgta a Toro Rosso (She)
A tartalék pilóta Jaime Alguersari úgy tudja, Sebastien Bourdais szerződését felbontja a Formula–1-es Toro Rosso-istálló.
júl. 13
14:42
Manchester City: Kompanyt műteni kell, kihagyja az idény elejét (She)
Mark Hughes, a Manchester City menedzsere elmondta, Vincent Kompanyt, az együttes középpályását meg kell műteni, így kénytelen lesz kihagyni a következő idény elejét.
júl. 13
14:44
Kajak-kenu: végleges a csapat, Kovács és Janics 5-5 számban indul (She)
Végleges az augusztusi kanadai világbajnokságra utazó kajak-kenu válogatott névsora. Öt-hat arany megszerzésében bízik a kapitány.
júl. 13
14:46
Numancia: a Bilbaótól távozó kapust megvette a csapat (She)
Az elmúlt idényben a Primera Divisiónból kieső Numancia két évre szóló megállapodást kötött a Bilbaóval szerződést bontó Inaki Lafuente kapussal.
júl. 13
15:00
Soproni Liga: Coulibalyt próbajáték után szerződtette a DVSC (She)
A DVSC-TEVA labdarúgócsapata négyéves szerződést kötött Adamo Coulibalyval – adta hírül a csapat hivatalos honlapja.
júl. 13
15:00
Negyed perc után kiállították a brazil focistát – videó (Blikk)
Brazil rekordot jelentő módon már 15 másodperc után a kiállítás sorsára jutott Zé Carlos, a Libertadores Kupa-döntős Cruzeiro futballistája, aki az Atlético Mineiro elleni, vasárnapi derbin mindjárt a kezdő sípszót követően lekönyökölte ellenfelét, Renant.
júl. 13
15:18
Férfi kézilabda: Luka Zvizej még három évig Szegeden játszik (She)
A delmagyar.hu információi szerint a Pick Szeged 2012-ig meghosszabbította szlovén balszélsője, Luka Zvizej szerződését, ám több játékossal még nem tudott megállapodni a klub.
júl. 13
15:36
Ferencváros: már pénteken visszaérkezhetnek a jamaicaiak (She)
Mint beszámoltunk róla, Jamaica nem jutott tovább az Arany-kupa csoportköréből, ez pedig azt jelenti, hogy a Ferencváros jamaicai játékosai, Jason Morrison és Rafa Wolfe napokon belül, akár már pénteken visszatérhetnek a csapathoz.
júl. 13
15:54
Barcelona: csak jó ajánlattal tudják megtartani Puyolt (She)
A spanyol bajnok Barcelonának igen kedvező ajánlattal kell előállnia, ha meg akarja tartani csapatkapitányát, Carles Puyolt, akinek jövő nyáron jár le a szerződése. Az angol Manchester City (a chelsea-s John Terryhez hasonlóan) ugyanis szívesen látná csapatában Puyolt.
júl. 13
15:56
Anglia: kilencedik ligás csapat vinné Teddy Sheringhamet (She)
A kenti Premier Divisionban (ez a kilencedik szintnek felel meg az angol futballban) játszó Beckenham Town szerződtetné a 43 éves Teddy Sheringhamet – adta hírül a BBC.
júl. 13
15:58
Krikett, PL: a Baggy Blues győzött az újonc ellen, nyílt nap vasárnap (She)
A Magyar Krikett Premier Liga legutóbbi mérkőzésén az újonc Green Kings kikapott a tavalyi döntős Baggy Blues 1. csapatától. A magyar szövetség vasárnap 11 órától nyílt nap keretében népszerűsíti a sportágat.
júl. 13
16:00
Real Madrid: nem nézik jó szemmel Ronaldo amerikai szponzorát (She)
A szponzorációt tekintve nagyon fontosak a kiemelkedő márkaértékkel bíró játékosok, márpedig Cristiano Ronaldo ilyen tekintetben napjainkban az egyik legnépszerűbb. Így érthető módon nem nézik jó szemmel új klubjánál, a Real Madridnál, hogy a portugál klasszis az amerikai sportszergyártó, a Nike egyik fő reklámarca, miközben a madridiakat az adidas szponzorálja.
júl. 13
16:12
Hertha BSC: megsérült a csapatkapitány Arne Friedrich (She)
Térdproblémái miatt rövidebb kihagyásra kényszerül Arne Friedrich, a Hertha BSC labdarúgócsapatának kapitánya.
júl. 13
16:14
Skócia: Artur Borucot semmi pénzért nem engedi el a Celtic (She)
A skót élvonalban szereplő Celtic labdarúgócsapatának sportigazgatója, Peter Lawwell újságíróknak elmondta, hogy hiába keresi több klub is a csapat lengyel kapusát, Artur Borucot, a labdarúgótól nem kívánnak megválni.
júl. 13
17:06
Hajduk Split: megvennék a korábbi spanyol gólkirályt, Diego Tristánt (She)
A legutóbb az angol West Ham Unitedben szereplő, 33 éves spanyol Diego Tristán jelenleg csapat nélküli, és ezt használná ki a Hajduk Split, a horvát gárda ugyanis ajánlatot készül tenni a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság korábbi gólkirályának.
júl. 13
17:08
Vívás: nyolc magyar éremmel zárult a kerekes székes Eb (She)
A Magyar Vívószövetség hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a magyar küldöttség nyolc éremmel fejezte be a kerekes székes vívók varsói Európa-bajnokságát.
júl. 13
17:09
Balzsay Klicskóval együtt készül (Metropol)
Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka két héten keresztül a nehézsúly egyik legjobbjával, az ukrán Vitalij Klicskóval készül a német Robert Stieglitz elleni, budapesti címvédő mérkőzésére.
júl. 13
17:10
Bayern München: Ribéry megint idő előtt fejezte be az edzést (She)
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München francia sztárja, Franck Ribéry rövid időn belül ismét idő előtt fejezte be csapata edzését. Német hírforrások szerint a hozzáállása miatt az utóbbi időkben sok kritikát kapó Ribéry ezúttal térdpanaszokra hivatkozva hagyta abba hamarabb a tréninget.
júl. 13
17:24
Manchester United: Ferguson szerint vége a nyári bevásárlásnak (She)
Érdekes kijelentést tett Sir Alex Ferguson, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United skót menedzsere, elmondása szerint ugyanis a „vörös ördögök” már nem igazolnak senkit sem a nyáron. Egyik okként a sztárok növekvő kivásárlási árát jelölte meg. Ezzel együtt elégedett a véghezvitt transzferekkel, nem fizettek ki irreális összegeket.
júl. 13
17:26
Liverpool: Xabi Alonso a Realban folytatná, de túl drága (She)
A Liverpool Echo napilap internetes oldala is megerősítette azt a korábbi spanyol sajtóhírt, hogy Xabi Alonso közölte a Liverpool menedzserével, Rafa Benítezzel, szeretne a Real Madridba igazolni.
júl. 13
17:42
Hoffenheim: Ba elnézést kért a stuttgarti átigazolási hercehurcáért (She)
A Hoffenheim csatára, Demba Ba elnézést kért a klub vezetőitől és szurkolóitól az esetleges Stuttgartba igazolásával kapcsolatos hercehurca miatt.
júl. 13
17:44
Ökölvívás: Balzsay Vitalij Klicskóval készül a budapesti gálára (She)
Balzsay Károly ausztriai edzőtáborban készül az augusztus 22-i budapesti gálára. A WBO nagyközépsúlyú világbajnoka a Nemzeti Sportnak elmondta, az ukrán Vitalij Klicsko társaságában gyakorol majd a hazai fellépés előtt.
júl. 13
17:46
Sakk: Polgár Judit ötven százalékon áll a rapidtornán (She)
Nyolc fordulót követően a nyolcadik helyen áll Polgár Judit a Netanyában zajló rapidtornán a második nap után. A női világelső, aki a tavaly novemberi sakkolimpia óta először ült asztalhoz, eggyel kevesebb partit játszott az élmezőny többségénél, mert a résztvevők páratlan száma miatt az első körben szabad volt.
júl. 13
18:00
Vívás: Kamuti tiszteletbeli elnök, Kulcsár vb-tag lett (She)
A közelgő vívó Európa-bajnokság színhelyén, Plovdivban elkezdődött a kontinentális szövetség tisztújító közgyűlése.
júl. 13
18:18
Sárkányhajó: négy arannyal zárták a dél-koreai vb-t a magyarok (She)
Tökéletesen sikerült a záró nap a Dél-Koreában zajló sárkányhajó-csapatvilágbajnokságon a magyar válogatott számára. A vegyes és a Wichmann Tamással felálló férficsapat is megszerezte az aranyérmet.
júl. 13
18:20
Tour de France: Contador nyugalmat akar az Astanán belül (She)
A Tour de France egyik, ha nem a legnagyobb esélyesét, Alberto Contadort idegesítik az ő és Lance Armstrong közötti rivalizálásról szóló pletykák, és szeretne végre nyugalmat az Astana csapaton belül.
júl. 13
18:22
Atlétika: Parsnak augusztus végéig várnia kell pekingi érmére (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) augusztus 26-án hozza meg végleges döntését a pekingi olimpiáról doppingvétség miatt kizárt két fehérorosz kalapácsvető ügyében, így az eredetileg negyedik Pars Krisztián várhatóan csak ezt követően kapja majd meg ezüstérmét.
júl. 13
18:36
Nyíregyháza: Kiss Zoltán kölcsönbe érkezik az Újpesttől (She)
A következő szezonban kölcsönjátékosként a Nyíregyháza Spartacust erősíti Kiss Zoltán, az Újpest FC védője – adta hírül a fővárosi csapat hivatalos honlapja.
júl. 13
18:38
Torna: beismerte kokainozását a „gyűrűk ura” (She)
Yuri van Gelder, a hollandok világ- és Európa-bajnok tornásza beismerte, hogy kokainozott.
júl. 13
18:40
BL-selejtező: Rasmus Elm mindenképpen játszik a Loki ellen (She)
Nanne Bergstrand, a Kalmar vezetőedzője az Aftonbladet svéd újságnak arról beszélt, hogy a DVSC-TEVA ellen mindenképpen játszik a csapat egyik legjobbja, Rasmus Elm. Ezt a DVSC-TEVA hivatalos honlapja közölte.
júl. 13
18:54
Európa-liga: görög bíró fúj majd a Steaua-Újpest meccsen (She)
Görög játékvezetői hármas vezeti a csütörtöki Steaua Bucuresti–Újpest FC Európa-liga-selejtező mérkőzést.
júl. 13
18:56
Chelsea: Cech biztos benne, hogy érkeznek még új játékosok (She)
Bár egyelőre nem volt aktív a Chelsea labdarúgócsapata a nyári átigazolási piacon (Ross Turnbull, Daniel Sturridge és Jurij Zsirkov érkezett), a londoniak cseh kapusa, Petr Cech úgy véli, érkeznek még új arcok a Stamford Bridge-re. A kapus azt is elmondta, hogy jövőre is fejvédőben szerepel majd.
júl. 13
19:12
Vízi sportok: korábbi világbajnok lett a VVSI új szakmai vezetője (She)
Kovács Zoltánt, a korábbi világbajnok kajakozót nevezték ki a Velencei-tavi Vízi Sportiskola szakmai vezetőjének.
júl. 13
19:14
KTE: a második csapathoz kerülnek a román próbajátékosok (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Kecskeméti TE vezetőedzője, Tomiszlav Szivics a kesport.hu internetes oldalnak elmondta, a klub igényt tart a három román próbajátékosra.
júl. 13
19:30
Manchester United: Michael Owen kapta meg a legendás hetes mezt (She)
Szinte minden klub életében van egy legendásnak számító mez. Sok csapatnál ez a tízes, a Real Madridnál az Alfredo di Stéfano által viselt kilences, a Manchester Unitednél pedig a hetes. A „vörös ördögöknél” klasszisok egész sora viselte a hátán ezt a számot, és a hetes mez Cristiano Ronaldo távozása után sem árválkodott sokáig: Michael Owen a dressz legújabb gazdája, az MU hivatalos honlapján már…
júl. 13
19:32
Tenisz: búcsúzott a francia Serra és a belga Christophe Rochus (She)
Az első forduló jelentette a végállomást a hetedik helyen kiemelt belga Christophe Rochus-nek és a francia Florent Serrának is a svédországi Bastadban rendezett tornán.
júl. 13
19:48
Sunderland: a paraguayi válogatott csapatkapitánya érkezett (She)
A Fülöp Mártont is foglalkoztató Sunderland hivatalosan bejelentette, hogy három évre szóló szerződést kötött a paraguayi Paulo da Silvával. A 29 éves középhátvéd a mexikói Toluca csapatától érkezik Angliába.
júl. 13
20:24
Fluminense: kirúgták a korábbi brazil kapitányt, Carlos Alberto Parreirát (She)
A Fluminense vezetői hétfőn kirúgták a csapat vezetőedzőjét, a korábban a brazil válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Carlos Alberto Parreirát, miután a csapat vasárnap hazai pályán kikapott a Santo Andrétől.
júl. 13
20:42
Anglia: Carlos Tévez a Manchester City játékosa (She)
A Manchester City hétfőn hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klubnál folytatja pályafutását Carlos Tévez, a korábban a városi rivális Unitednél szereplő argentin támadó.
júl. 13
21:00
Tevez is a Manchester Cityé (Infostart)
A Manchester City megállapodott Carlos Tevezzel egy ötéves szerződésben, s az argentin labdarúgónak már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton kell átesnie az aláírás előtt. Ezt a klub hétfőn közölte a honlapján.
júl. 13
21:03
Tevez a Manchesterből Manchesterbe igazol (Metropol)
A Manchester City megállapodott Carlos Tevezzel egy ötéves szerződésben, s az argentin labdarúgónak már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton kell átesnie az aláírás előtt.
júl. 13
21:36
Tenisz: győzelemmel kezdtek az esélyesek Prágában (She)
Az első helyen kiemelt olasz Francesca Schiavone két szettben legyőzte az izraeli Sahar Peert a 220 000 dollár összdíjazású prágai WTA-torna első fordulójában. Rajta kívül a második kiemelt Sybille Bammer, és a negyedik helyen rangsorolt Carla Suárez Navarro is sikerrel vette az első akadályt.
júl. 13
21:54
Atlétika: Campbell-Brown győzött női 100-on az athéni GP-n (She)
Magabiztos futással nyerte a női 100 méteres versenyt a pekingi olimpián 200-on aranyérmes Veronica Campbell-Brown az athéni atlétikai Grand Prix-n, hétfőn.
júl. 13
22:12
Asztalitenisz: döntőbe jutott az ifjúsági leánycsapat (She)
Az asztalitenisz utánpótlás Európa-bajnokságon csapatversenyben három negyeddöntőben voltunk érdekeltek, és miként egy évvel korábban, az idén is az ifjúsági leánycsapatunknak sikerült a legjobb négy közé kerülés.
júl. 13
22:30
Milan: ha Pirlo megy a Chelsea-hez, Hernanes érkezhet (She)
Olaszországban egyre több forrás biztosra veszi, hogy a Milan labdarúgója, Andrea Pirlo a Chelsea-hez igazol, ebben az esetben pedig a milánóiak szerződtethetik a Sao Paulo 24 éves középpályását, Hernanest.
júl. 13
23:06
Megye I: Sebők Vilmosra nem tart igényt a Ladánybene (She)
A Bács-Kiskun megyei I. osztályban szereplő Ladánybene vezetősége a következő szezonban nem tart igényt a korábbi válogatott védőre, Sebők Vilmosra, viszont Kenesei Zoltán és Nagy Zsolt marad a csapatnál – adta hírül a kesport.hu.
júl. 13
23:42
Tenisz: Rezai nyert, Pavljucsenkova kikapott Palermóban (She)
Vereséggel kezdte a 220 000 dollár összdíjazású palermói WTA-tornát a negyedik kiemelt Anasztaszija Pavljucsenkova – az orosz hölgy sérülés miatt a második szettben feladta az olasz Alberta Brianti elleni mérkőzését.

Keresés