2009. július 14. kedd

júl. 14
15:06
Manchester City: Tévez átesett az orvosin, ma bemutatják (She)
Carlos Tévez, a Manchester City újdonsült játékosa a következő órákban aláírja öt évre szóló szerződését, miután sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon.
júl. 14
15:08
Birkózás: tizenegy versenyzőnk lép szőnyegre a GP-döntőn (She)
Tizenegy magyar, kilenc kötöttfogású és két női versenyző léphet szőnyegre a hét végén Bakiban, a Golden Grand Prix-sorozat döntőjében. A győztes tízezer (az edzője kétezer) dollár pénzdíjat kap minden súlycsoportban.
júl. 14
15:18
BL: a Steaua stadionjában fogadja ellenfeleit az Unirea Urziceni (She)
A bukaresti Steaua Stadionban játssza majd a hazai Bajnokok Ligája-mérkőzéseit az Unirea Urziceni, miután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem engedélyezte a román bajnoknak, hogy külföldön lépjen pályára.
júl. 14
15:20
BL-selejtező: az ellenfél legjobbja a DVSC középpályásait dicséri (She)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, megérkezett Debrecenbe a svéd bajnok Kalmar FF labdarúgócsapata. A DVSC-TEVA BL-selejtezős ellenfelének talán legjobb játékosa a 21 éves Rasmus Elm, aki hazájában a legutóbbi két bajnoki fordulóban duplázni tudott.
júl. 14
15:22
Anglia: újabb klubcsapat került közel-keleti kézbe (She)
Az angol negyedosztályban (League Two) szereplő Notts County csapatát megvette egy közel-keleti befektetőcsoport – jelentette be az egyesület.
júl. 14
15:36
Felkészülés: háromcsapatos lesz a szombati torna az Üllői úton (She)
Háromcsapatos lesz az Albert-stadionban szombaton megrendezésre kerülő labdarúgótorna – adta hírül az egyik részt vevő csapat, a ZTE FC hivatalos honlapja.
júl. 14
15:38
Lapvásárlás: Nemzeti Sport már a horvát tengerparton is! (She)
A manapság egyre népszerűbb horvátországi városok egyikét célozta meg az éves szabadság eltöltésének helyszíneként? Sportrajongó, és egy napra sem akar lemaradni hazánk és a világ sporttörténéseiről? A vízparton is szívesen olvasgatná a Nemzeti Sport elemzéseit, beszámolóit, esélylatolgatásait? Semmi akadálya!
júl. 14
15:54
Jégkorong: Brianconból érkező finn kapus lehet Szuper utóda (She)
Nagy valószínűséggel finn kapus lesz Szuper Levente utóda az Alba Volán 19 jégkorongcsapatánál – erről a Fejér Megyei Hírlap internetes oldala adott hírt.
júl. 14
15:56
Vívó Eb: egyetlen férfi kardozónk sem jutott be a nyolcaddöntőbe (She)
Egyetlen magyar versenyző sem jutott be a nyolcaddöntőbe a férfi kardozók között a plovdivi vívó Európa-bajnokság keddi nyitó napján. A viadal honlapja szerint mind a négy magyar a legjobb 32 között esett ki.
júl. 14
15:57
Kiestek a férfi kardozók a vívó Eb-n (Metropol)
Egyetlen magyar versenyző sem jutott be a nyolcaddöntőbe a férfi kardozók között a plovdivi vívó Európa-bajnokság keddi nyitónapján.
júl. 14
16:12
DVTK: Aczél Zoltán egyre közelebb a miskolciakhoz (She)
A borsodi regionális portál, a boon.hu értesülései szerint Aczél Zoltán, a magyar válogatott másodedzője, a BFC Siófok volt trénere a helyszínen tekinti meg a DVTK–Bőcs felkészülési mérkőzést.
júl. 14
16:14
MLSZ: jóváhagyták a Sport Tv-szerződést az elnökségin (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége keddi rendkívüli ülésén jóváhagyta a Kisteleki István elnök által a Sport TV tulajdonosával, a Chello Central Europe Zrt.-vel hétfőn kötött szerződést az NB I-es mérkőzések közvetítési jogáról.
júl. 14
16:16
Nyíregyháza: Lazareanu mehet, Ur végleg Bőcsön, Andorka aláírt (She)
Újabb hírek érkeztek a Soproni Ligában szereplő Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapatáról.
júl. 14
16:30
NB II: korábbi kapusával pótolja a távozó Hamart a bőcsi együttes (She)
Visszaszerződött Bőcsre a másodosztályú labdarúgócsapat korábbi kapusa, Matkó Zsolt. Erről a borsodi klub hivatalos oldala számolt be.
júl. 14
16:32
Európai kupák: a Sport Tv közvetíti a DVSC és az Újpest meccsét (She)
A Nemzeti Sport Online kérdésére a Sport Tv képviselője megerősítette, hogy a televíziós csatorna műsorára tűzi a DVSC-TEVA BL- és az Újpest FC Európa-liga-selejtezőjét. Szintén a Sport Tv közvetíti a magyar idénynyitó mérkőzést, a Szuperkupa szombati összecsapását. Egyedül a Steaua–Újpest meccs kezdési időpontja kérdéses, a bukaresti csapat és az UEFA ugyanis még egyeztet erről: magyar idő…
júl. 14
16:34
Tv-közvetítés: a Futball Duó is rábólintott a Sport Tv ajánlatára (She)
Immár biztos, hogy továbbra is a Sport Tv közvetíti a Soproni Liga mérkőzéseit, ugyanis kedd délután a Futball Duó Kft. taggyűlése is jóváhagyta a Chello Central Europe Zrt.-vel kötött szerződést.
júl. 14
16:36
Játékossors: Orosz Péter külföldön folytatja, de nem Koreában (She)
Orosz Péter a tavaszt a Vasas labdarúgócsapatánál töltötte, de az biztos, hogy a következő idényben külföldre szerződik, viszont nem Dél-Koreába, ahonnét konkrét ajánlata volt – erről a háromszoros válogatott támadó nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.
júl. 14
16:48
Románia: Gabriel Tamas marad a Dinamo Bucuresti-nél (She)
A román válogatott középhátvédje, Gabriel Tamas további egy évig kölcsönben a Dinamo Bucuresti labdarúgócsapatát erősíti.
júl. 14
17:06
Serie A: albán befektetőcsoport veheti meg a Bolognát (She)
Olasz sajtóértesülések szerint egy albán befektetőcsoport veheti meg az élvonalbeli Bologna részvényeinek többségi tulajdonát.
júl. 14
17:08
Póker: már csak 64-en küzdenek a másfél milliárd forintért (She)
A Las Vegasban zajló WSOP főversenyén már csak hatvannégyen vannak versenyben, és köztük csupán néhányan sztárjátékosok.
júl. 14
17:09
Az MLSZ elnöksége jóváhagyta a tévés szerződést (Metropol)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége keddi rendkívüli ülésén jóváhagyta a Kisteleki István elnök által a Sport TV tulajdonosával, a Chello Central Europe Zrt.-vel hétfőn kötött szerződést az NB I-es mérkőzések közvetítési jogáért.
júl. 14
17:24
Európa-liga: megvan a Szombathelyi Haladás borasi utazó kerete (She)
Csertői Aurél, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője kijelölte az utazó keretét a csütörtöki, Elfsborg elleni Európa-liga-selejtezőre. A csapat mérkőzéséről a hivatalos honlap (haladasfc.nyugat.hu) élőképes közvetítést tervez, televíziós csatorna nem adja a találkozót – melyet természetesen figyelemmel kísérhetnek a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításának segítségével is.
júl. 14
17:26
Wigan: Bramble és Boyce hosszabbított az Athleticnél (She)
Titus Bramble és Emmerson Boyce meghosszabbította a szerződését az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Wigan Athleticnél.
júl. 14
17:42
Tour de France: Mark Cavendish nyerte meg a keddi szakaszt (She)
A hétfői pihenőnap után kedden sík etap várt a Tour de France mezőnyére, így egyáltalán nem meglepő módon mezőnyhajrá döntött: Mark Cavendish jókor indult meg a végén, és magabiztosan gyűjtötte be a harmadik 2009-es szakaszgyőzelmét a Francia körversenyen. Az összetettben továbbra is Nocentini vezet, Cavendish pedig visszaszerezte a zöld trikót Hushovdtól.
júl. 14
17:44
Tenisz: Katerina Bondarenko nyerte meg a testvérharcot Prágában (She)
A Prágában zajló női tenisztorna első fordulójának egyik legnagyobb meglepetését az ukrán Katerina Bondarenko szerezte, aki két szettben legyőzte nővérét, a tornán ötödik helyen kiemelt Aljona Bondarenkót.
júl. 14
18:00
Hollandia: Ibrahim Afellay még két évig a PSV-nél marad (She)
Ki akarja tölteni a PSV labdarúgócsapatánál 2011-ig szóló szerződését Ibrahim Afellay, az eindhoveniek egyik legjobbja.
júl. 14
18:18
Premier League: skót védőtehetséget vett az újonc (She)
Az angol labdarúgó-élvonal újonca, a Burnley 350 ezer fontért szerződtette az egyik legtehetségesebb skót védőt, Brian Eastont a Hamiltontól.
júl. 14
18:20
Vívás: a tőröző Varga Gabriella bronzérmet szerzett az Eb-n (She)
Bronzérmet szerzett a tőröző Varga Gabriella a plovdivi vívó Európa-bajnokság első napján.
júl. 14
18:22
Autósport: Villeneuve indul a montreali NASCAR-versenyen (She)
Jacques Villeneuve a Braun Racing színeiben indul a montreali NASCAR-versenyen augusztus 30-án.
júl. 14
18:24
ZTE: szlovén védővel erősítette meg keretét a zalai csapat (She)
A ztefc.hu tájékoztatása szerint Leon Panikvar két plusz egyéves szerződést kötött a Soproni Ligában szereplő Zalaegerszeggel.
júl. 14
18:36
Felkészülés: Lipcsei és Dárdai is kezd az FTC-Hertha meccsen (She)
Bobby Davison, az FTC vezetőedzője kijelölte a Ferencváros–Hertha BSC felkészülési meccsre a zöld-fehérek kezdőcsapatát – adta hírül a 100%Fradi.
júl. 14
18:38
Premier League: Adebayornak munkavállalási engedélyt kér a City (She)
A Sky Sports értesülései szerint a Manchester City csapata szerdán kéri, hogy munkavállalási engedélyt állítsanak ki Emmanuel Adebayornak, az Arsenal togói csatárának.
júl. 14
18:54
Sportlövő Eb: Sike József a második a nyitónap után (She)
Sike József a második helyen várja a szerdai folytatást a futócéllövők 50 méteres 30 plusz 30 lövéses versenyében az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon.
júl. 14
18:56
ZTE: Koplárovics Béla a szlovén élvonalban folytatja (She)
Koplárovics Béla próbajátékon szerepelt a szlovén élvonalban érdekelt Nafta Lendavánál, a zte.hu információi szerint pedig a csatár már alá is írta szerződését új klubjánál.
júl. 14
18:58
Póker: a főverseny dán címvédője belefáradt Vegasba (She)
Peter Eastgate minden várakozást felülmúlóan szerepelt a Las Vegas-i WSOP-n, a dán címvédő számára a hatodik nap jelentette a végállomást.
júl. 14
19:12
Felkészülés: Fradi-Hertha élőben az NSO-n! (She)
Az élvonalba visszajutott Ferencváros felkészülési mérkőzésen a német bajnokság negyedik helyezettjét, a Hertha BSC-t fogadja az Albert Stadionban. A találkozóról élő szöveges közvetítést olvashat a Nemzeti Sport Online-on.
júl. 14
19:14
BL-selejtező: simán nyert a BATE, ikszelt a Pjunikkal a Dinamo (She)
A 2008–2009-es Bajnokok Ligája csoportkörét megjárt fehérorosz BATE csapata magabiztos győzelemmel kezdte a kvalifikációt: Krivec és Szkavis góljaival 2–0-ra nyert a Makedonija otthonában. A Dinamo Zagreb nem tudott előnyt szerezni Örményországban a Pjunik ellen.
júl. 14
19:16
Európa-liga: megvan az Újpest 21 fős, Romániába utazó kerete (She)
Az Újpest FC vezetőedzője, Willie McStay kijelölte 21 fős kertét keretét a Steaua elleni Európa-liga-selejtező első mérkőzésére. Erről az ujpestfc.hu adott tájékoztatást.
júl. 14
19:18
Ukrajna: eltörölhetik az összes bajnoki eredményt 1996 óta (She)
Nem mindennapos döntést hozott egy kijevi bíróság: a testület döntése értelmében az ukrán bajnokság ellenkezik az ország jogszabályaival, így nem működhet tovább a jelenlegi formájában. Ha az ítélet jogerőre emelkedik, akkor 1996 óta az összes eredményt eltörölhetik.
júl. 14
19:30
Fradi-szurkolók vertek meg egy német nézőt (Infostart)
Nem sokkal a Ferencváros-Hertha BSC felkészülési labdarúgó-mérkőzés előtt magyar huligánok támadtak meg berlini szurkolókat, akik közül egy könnyebb sérülést szenvedett. A mérkőzésen a Ferencváros 2-0-ra kikapott német ellenfelétől.
júl. 14
19:30
MLSZ: Bordás György személyében megvan az új főtitkár (She)
Augusztus 6-tól dr. Bordás György lesz a Magyar Ladarúgó-szövetség főtitkára. Erről a szervezet hivatalos honlapja, az mlsz.hu adott tájékoztatást.
júl. 14
19:48
Felkészülés: kétgólos MTK-siker a Gyirmót otthonában (She)
Az NB II nyugati csoportjában a 2008–2009-es szezonban az első helyen végző Gyirmót csapata az MTK-t fogadta felkészülési mérkőzésen. A nyáron alaposan meggyengült fővárosi kék-fehérek 3–1-re győztek.
júl. 14
19:50
FTC-Hertha: huligánok bántalmaztak egy vendégszurkolót (She)
Nem sokkal a Ferencváros–Hertha BSC felkészülési labdarúgó-mérkőzés előtt magyar huligánok támadtak meg kedden berlini szurkolókat, akik közül egy könnyebb sérülést szenvedett.
júl. 14
19:51
Vendégeket vertek a "szurkolók" (Metropol)
Nem sokkal a Ferencváros-Hertha BSC felkészülési labdarúgó-mérkőzés előtt magyar huligánok támadtak meg kedden berlini szurkolókat, akik közül egy könnyebb sérülést szenvedett.
júl. 14
19:52
Ligue 1: Puygrenier a Monacóban folytatja kölcsönben (She)
A Zenit labdarúgócsapatának mellőzött francia védője, Sebastien Puygrenier egy évig kölcsönben a Monacót erősíti – jelentette be a szentpétervári klub.
júl. 14
20:06
A tőröző Varga Gabriella bronzérmes az Eb-n (Infostart)
Bronzérmet szerzett a tőröző Varga Gabriella a plovdivi vívó Európa-bajnokság első napján.
júl. 14
20:06
Tenisz: Rafael Nadal lassan felépül, Montrealban tér vissza (She)
Lassan felépül térdsérüléséből Rafael Nadal, a spanyolok világklasszis teniszezője.
júl. 14
20:08
Bordás György az MLSZ új főtitkára (Infostart)
Új főtitkára van a Magyar Labdarúgó-szövetségnek. A posztot a jövőben Bordás György tölti be, aki 18 éven át az ING Biztosító vezérigazgatója volt.
júl. 14
20:08
Tenisz: kiesett a harmadik kiemelt a stuttgarti versenyen (She)
A stuttgarti salakpályás férfi teniszverseny első fordulójában kiesett a harmadik helyen kiemelt Tomas Berdych, akit a német Nicolas Kiefer győzött le két játszmában.
júl. 14
20:09
Tevez ment, de maradt Manchesterben (Metropol)
Carlos Tevez argentin válogatott labdarúgó kedden öt évre aláírt a Manchester Cityhez. A 25 éves csatárért 25,5 millió fontot fizetett új klubja a játékjogával rendelkező Kia Joorabchian menedzsernek.

Keresés