2009. július 18. szombat

júl. 18
16:14
Vívó Eb: ötödik helyen végzett a női párbajtőrcsapat (She)
A negyeddöntőben elszenvedett egytusos vereséget követően a Szász Emese, Takács Emese, Izsó Katalin, Tóth Hajnalka összeállítású párbajtőrcsapat kétszer győzött, ezzel az ötödik helyen végzett szombaton a plovdivi vívó Európa-bajnokságon.
júl. 18
16:30
Felkészülés: Kádár Tamás egy félidőt játszott a Newcastle-ben (She)
A Premier League-ből tavasszal kieső Newcastle United felkészülési mérkőzésen 7–2-re győzött a negyedosztályú Darlington ellen. A Newcastle-ben Kádár Tamás kezdőként egy félidőt játszott, és a hetedik percben az ő szabálytalansága miatt kapott büntetőt a Darlington, amit Dean Windass gólra váltott.
júl. 18
16:32
MotoGP: Marco Simoncelli az indul az élről a negyedlitereseknél (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság Német Nagydíján az esős időmérő edzésén 250 kcm-ben az olasz Marco Simoncelli volt a leggyorsabb, mögötte a spanyol Héctor Barberá és a szintén spanyol Álvaro Bautista végzett. Tóth Imre az 19. helyen zárt, míg az egy hónapja kéztörést szenvedő Németh Balázst helyettesítő Aleix Espargaró a 9. lett.
júl. 18
16:34
Vizes vb: 2013-ban Dubaj lesz a seregszemle házigazdája (She)
Dubaj rendezheti 2013-ban a vizes világbajnokságot – jelentette be a most zajló seregszemle helyszínén, Rómában a nemzetközi szövetség (FINA).
júl. 18
16:49
Meghalt egy néző a Tour de France-on (Infostart)
Meghalt egy néző a Tour de France kerékpáros körverseny szombati, 14. szakaszán.
júl. 18
16:49
Atlétika: nem indul a vb-n az olimpiai bajnok magasugró (She)
Achilles-ín-sérülése miatt nem indul az augusztusi atlétikai világbajnokságon Andrej Szilnov.
júl. 18
16:51
MotoGP: Talmácsi Gábor jobb eredményre számított (She)
Talmácsi Gábor csak részben elégedett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Német Nagydíjának időmérője után. A magyar motoros a 16. helyről vághat neki a vasárnapi futamnak
júl. 18
17:07
Tenisz: Mónaco és Söderling jutott a bastadi torna döntőjébe (She)
A Bastadban zajló férfi tenisztorna elődöntőjében az argentin Juan Mónaco megverte a harmadikként rangsorolt spanyol Tommy Robredót, így bejutott a döntőbe, ahol ellenfele a második helyen kiemelt Robin Söderling lesz.
júl. 18
17:26
Vizes vb: Paola Espinosa nyerte meg a női toronyugrást (She)
A mexikói Paola Espinosa sikerével zárult a női toronyugrás a római világbajnokságon.
júl. 18
17:28
Kézilabda: elkészült a menetrend, a németek ellen nyitunk a vk-n (She)
Elkészült a dániai Aarhusban a szeptemberi női kézilabda világkupa pontos programja. A magyar válogatott sorrendben Németország, Norvégia és Franciaország ellen játszik. A nemzeti csapat szeptember 22-én, kedden Németország ellen játssza a torna nyitómérkőzését, a döntőt 27-én rendezik.
júl. 18
17:43
Felkészülés: City-vereség az Orlando Pirates ellen (She)
Szép győzelmet ajándékozott Nelson Mandela születésnapjára a dél-afrikai politikai vezetőnek az Orlando Pirates: a „kalózok” felkészülési mérkőzésen 2–0-ra győzték le a Manchester Cityt a Vodacom Challenge keretében.
júl. 18
17:45
Bundesliga: sokszoros osztrák válogatottal erősített az újonc (She)
A német labdarúgó Bundesliga újonca, a Mainz az osztrák válogatott irányítójával, Andreas Ivanschitzcel erősített. A támadó középpályás mindenben megegyezett a csapattal.
júl. 18
18:00
Hull City: Halmosi klubja nem érdeklődik a balhés Barton iránt (She)
Halmosi Péter csapata az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Hull City cáfolta azokat az értesüléseket, mely szerint érdeklődne a Newcastle United balhés középpályása, Joey Barton iránt.
júl. 18
18:18
Triatlon: Török Dániel és Szabó Zita nyerte a rövidtávú ob-t (She)
A férfiaknál Török Dániel, a nőknél pedig Szabó Zita nyerte a Triatlon Tour-sorozat negyedik állomásaként, Szombathelyen megrendezett rövid-, azaz olimpiai távú országos bajnokságot.
júl. 18
18:20
Tenisz: Chardy jutott másodikként a stuttgarti torna döntőjébe (She)
A Stuttgartban zajló férfi tenisztorna elődöntőjének második mérkőzésén a francia Jérémy Chardy két szettben legyőzte a német Nicolas Kiefert, így ő jutott másodikként Victor Hanescu után a döntőbe.
júl. 18
18:24
Elhunyt Boross Dezső (Behaviour)
Hetvenéves korában, szombaton hajnalban elhunyt Boross Dezső sportújságíró, a Nemzeti Sport szerkesztőbizottságának egykori tagja.
júl. 18
18:54
Inter: Lúcio átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon (She)
A Bayern Münchebtől távizó Lúcio átesett az átigazolásokkor kötelező orvosi vizsgálatokon az Internél, így az utolsó akadály is elhárult a brazil játékos klubcseréje elöl.
júl. 18
18:56
Felkészülés: először kapott ki Magath vezetésével a Schalke (She)
Elszenvedte első vereségét Felix Magath vezetőedzővel a Schalke 04 labdarúgócsapata, amely 1–0-ra kapott ki a VfB Stuttgarttól a T-Home-Cup villámtornán. A svábok a 19 éves Sebastian Rudy fejesével győztek 1–0-ra, a döntőben a Bayern München vagy a Hamburg vár rájuk. A VfB elvesztette Khalid Boulahrouzt, aki sérülés miatt kért cserét: elképzelhető, hogy a holland védő szalagjaival van probléma.
júl. 18
18:58
Ligue 1: a Lyon megegyezett Cissokhóval - sajtóértesülés (She)
Egybehangzó francia és portugál sajtóértesülések szerint az Olympique Lyon labdarúgócsapata megegyezett Aly Cissokhóval, az FC Porto szélsőhátvédjével.
júl. 18
19:12
Szuperkupa: DVSC-Honvéd találkozó élőben az NSO-n! (She)
Kövesse élőben a DVSC-TEVA–Bp. Honvéd Szuperkupa-találkozót a Nemzeti Sport Online-on!
júl. 18
19:14
Kerékpár: magyar bronzérmek a Közép-európai körversenyen (She)
Két magyar bronzérmet hozott a Közép-európai kerékpáros körverseny szombati zárónapja: Berkesi András harmadik lett az 58 km-es, miskolci 3. szakaszon, Szórádi Balázs pedig összetettben szerezte meg ugyanezt a pozíciót.
júl. 18
19:30
Premier League: trinidadi válogatott követte a menedzsert a Wiganhez (She)
A Wigan Athletic labdarúgócsapata kétmillió fontért szerződtette Jason Scotlandet, a Swansea trinidadi válogatott játékosát.
júl. 18
19:32
Vizes vb: az olimpiai bajnok kínai duó győzött 3 méteren (She)
Az olimpiai bajnok kínai Csin Kaj, Vang Feng duó diadalmaskodott a római vizes vb-n 3 méteres szinkronműugrásban. Az ázsiai kettős nagy fölénnyel előzte meg az amerikai Dumais, Ipsen és a kanadai Despatie, Ross duókat.
júl. 18
19:54
Owen góllal mutatkozott be a Manchester Unitedben (Metropol)
Michael Owen győzelmet érő gólt szerzett bemutatkozása alkalmával a Manchester United labdarúgócsapatában.
júl. 18
20:06
Férfi kosárlabda: a bosnyákok visszavágtak a pénteki vereségért (She)
A pénteki, Zalaegerszegen aratott 87–60-as győzelem után szombaton Bükön már nem bírt a magyar férfi kosárlabda-válogatott a bosnyákokkal, és 91–85-re kikapott az ellenük vívott második felkészülési mérkőzésen.
júl. 18
20:08
Ifi és U23-as kajak-kenu Eb: 3 magyar arany és további 6 érem (She)
Összesen kilenc érmet, köztük három aranyat szereztek a magyar versenyzők a szombati 1000 m-es döntők során a Poznanban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon.
júl. 18
20:12
Egy ötödik és egy kilencedik hely (Metropol)
A negyeddöntőben elszenvedett egytusos vereséget követően a magyar párbajtőrcsapat kétszer győzött, ezzel az ötödik helyen végzett szombaton a plovdivi vívó Európa-bajnokságon. Férfi tőrözőink a kilencedik helyen végeztek.
júl. 18
20:24
Allsvenskan: az utolsó 15 percben fordított a Kalmar FF (She)
Javított a DVSC-TEVA elleni BL-selejtezős vereség után a Kalmar FF: a svéd bajnokcsapat hazai pályán 3–1-re győzte le a Brommapojkarnát.
júl. 18
20:26
Felkészülés: skót élvonalbeli ellenfelet győztek le Királyék (She)
A német másodosztályú 1860 München labdarúgócsapata 1–0-ra győzött felkészülési mérkőzésen a skót élvonalbeli Aberdeen ellen. Király Gábor a kezdőcsapatban szerepelt a bajor együttesben, egy félidőt kapott.
júl. 18
20:28
Manchester City: Adebayor érkezett az Arsenaltól (She)
Emmanuel Adebayor a Manchester Cityben folytatja pályafutását. Az angol csapat hivatalos honlapján tudatta, hogy ötéves szerződést kötött az Arsenaltól érkező togói támadóval.
júl. 18
20:42
Felkészülés: szerb élvonalbeli ellenfelet vert meg a KTE (She)
A KTE-Ereco labdarúgócsapata második szerbiai felkészülési mérkőzésén 2–1-re győzött a szerb élvonal újonca, a Szpartak Zalibor Voda ellen. A házigazdák az első félidő után még vezetéssel vonulhattak pihenőre, de az 59. percben Perak egyenlített, majd ugyanő adott gólpasszt Birtalannak, aki a 82. percben megszerezte a kecskemétiek győztes találatát.
júl. 18
20:44
Felkészülés: Dzsudzsák gólt lőtt, majd kiállítást harcolt ki (She)
A PSV felkészülési mérkőzésen 3–0-ra megverte a török labdarúgó-bajnokság legutóbbi ezüstérmesét, a Sivasspor gárdáját.
júl. 18
20:48
A Manchester City leigazolta Adebayort az Arsenaltól (Behaviour)
A Manchester City labdarúgócsapata leigazolta az Arsenal támadóját, Emmanuel Adebayort.
júl. 18
21:00
Tour de France: Cavendisht megbüntették akadályozásért (She)
Hiába haladt át a 13. helyen a célvonalon Mark Cavendish a Tour de France 14. szakaszán, a versenybírók a 154. helyre sorolták vissza, Thor Hushovddal azonos idővel. A brit kerékpáros így nem kapott pontot.
júl. 18
21:02
Inter: Ibrahimovic még nem tárgyal a Barcelona vezetőivel (She)
Az olasz hírügynökség, az ANSA kérdésére válaszolva Mino Raiola, Zlatan Ibrahimovic játékosügynöke elmondta: még nem tárgyalt az Internazionale csatára a Barcelona vezetőivel átigazolásáról.
júl. 18
21:04
Felkészülés: szurkolói összecsapások miatt elmaradt Babosék meccse (She)
Szurkolói zavargások miatt elmaradt a NEC Nijmegen GBA elleni felkészülési mérkőzése – írták a klubok honlapjai.
júl. 18
21:06
Szuperkupa: negyedszer lett a Debrecené a trófea (She)
Szilágyi Péter góljával 1–0-ra nyert a Debrecen a Bp. Honvéd ellen a labdarúgó Szuperkupa-mérkőzésen, így a hajdúságiak negyedszer hódították el a trófeát.
júl. 18
21:18
Felkészülés: Priskin betalált, a Watford simán győzött (She)
Könnyed győzelemmel tudta le az angol másodosztályú Watford labdarúgócsapata a Wealdstone elleni felkészülési mérkőzést: a „lódarazsak” 3–0-ra győztek Danny Graham, Priskin Tamás és Nathan Ellington góljaival.
júl. 18
21:20
Tenisz: Errani már döntős Palermóban, ellenfélre vár (She)
Sara Errani három szettben győzött a német Anna-Lena Grönefeld ellen a Palermóban zajló női teniszverseny elődöntőjében.
júl. 18
21:36
Felkészülés: harmadosztályú csapat ellen égtek le Lőwék (She)
Súlyos, 4–1-es vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen Lőw Zsolt csapata, a német élvonalbeli Mainz 05.
júl. 18
21:38
Premjer-liga: rangadót nyert a bajnok otthonában a CSZKA (She)
Nagyon fontos győzelmet aratott a bajnoki címvédő és listavezető Rubin Kazany otthonában a CSZKA Moszkva az orosz labdarúgó-élvonal 14. fordulójának rangadóján.
júl. 18
21:40
Evezés: Haller Ákos 34. alkalommal lett magyar bajnok (She)
Az evezős országos bajnokság második versenynapján a meteorológiai szolgálat által kiadott vörös riasztás miatt kellett aggódni, az előrejelzések ugyanis erős szelet és vihart jósoltak a verseny végére. Mindezt figyelembe véve a versenybíróság elnöke úgy döntött, a nagy meleg ellenére az előzetesen meghirdetett időpontban, délben kezdődnek a döntők, bízott abban, hogy a vihar majd csak a verseny…
júl. 18
21:54
Lyon: Cissokho hivatalosan is a francia csapatban folytatja (She)
Az Olympique Lyon megerősítette, hogy leigazolta Aly Cissokhót a Portótól.
júl. 18
21:56
Ausztria: súlyos vereséget szenvedett Waltner csapata (She)
Az osztrák labdarúgó-élvonal nyitófordulójában súlyos, 4–0-s vereséget szenvedett Linzben Waltner Róbert csapata, a Mattersburg. A LASK 37 perc alatt beállította a végeredményt, a magyar csatár végigjátszotta a találkozót, ám több lehetőséget – többek között egy százszázalékos ziccert is – kihagyott. A másik találkozón a Kapfenberg otthonából elhozta a három pontot a Ried.
júl. 18
21:58
Ukrajna: Kuznyecov góllal, a bajnok Dinamo kiütéssel nyitott (She)
Kiütéses, 5–0-s győzelemmel mutatkozott be a Dinamo Kijev a 2009–2010-es ukrán labdarúgó-élvonal nyitányán. A bajnokcsapatban nem kapott lehetőséget Farkas Balázs, aki a tartalékokkal készül. A Karpati Lviv a kupagyőztes Vorszkla otthonából hozta el a három pontot, a csapat első gólját a ferencvárosi nevelésű Szergej Kuznyecov lőtte.
júl. 18
22:00
Felkészülés: Mitroglu hármat, Källström kettőt vágott (She)
Az Olympiakosz felkészülési mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott a Bochummal. A görög csapat valamennyi gólját Konsztantinosz Mitroglu szerezte, míg a németeknél Stanislav Sestak duplázott.
júl. 18
22:48
Haláleset a Touron (Blikk)

Keresés