2009. július 19. vasárnap

júl. 19
14:45
Sidi Péter aranyérmes (Metropol)
Sidi Péter 1269,7 körös teljesítménnyel aranyérmet szerzett vasárnap a kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában az Eszéken zajló sportlövő Európa-bajnokságon.
júl. 19
14:46
MLSZ: magyar-német futballcsúcs hétfőn Budapesten (She)
A világfutballban is jelentős szerepet játszó, UEFA végrehajtó bizottsági tag Theo Zwanzigernek, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elnökének vezetésével népes delegáció érkezik vasárnap este Magyarországra. A küldöttség tagjai hétfő délelőtt kétoldalú tárgyalásokat tartanak a vendéglátó MLSZ vezetőivel, majd a nap folyamán látogatást tesznek a Parlamentben, illetve a magyar szövetség telki…
júl. 19
14:48
Inter: Ibrahimovic távozása esetén Antonio Cassano érkezhet (She)
Ha az olasz bajnok Internazionale svéd csatára, Zlatan Ibrahimovic távozik a klubtól a Barcelona kedvéért, akkor a jelenleg a Sampdoriában futballozó Antonio Cassano érkezhet a helyére – adta hírül az olasz tuttosport.
júl. 19
15:00
Talmácsi Gábor megszerezte első pontját a Moto GP-ben (Infostart)
Valentino Rossi nyerte meg a Moto GP-ben a Német Nagydíjat a Sachsenringen, két spanyol Jorge Lorenzo és Dani Pedrosa előtt. Talmácsi Gábor a 15. helyen végzett.
júl. 19
15:00
MotoGP: Rossi győzött, Talmácsi pontot szerzett (She)
A világbajnoki pontversenyben éllovas Valentino Rossi nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának Német Nagydíját. A második helyen Jorge Lorenzo, a harmadikon Dani Pedrosa végzett. Talmácsi Gábor megszerezte pályafutása első pontját a királykategóriában, miután a 15. helyen zárta a futamot.
júl. 19
15:36
Aerobik: kétéves eltiltás a doppingoló tajvaninak (She)
Két évre eltiltotta a versenyzéstől a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) Csiu Si-hujt, a tajvaniak aerobikosát, aki a hidrokolrotiazid nevű vízhajtó szerrel bukott le a doppingvizsgálaton.
júl. 19
15:54
Vívó Eb: bronzéremért vívhat női kardcsapatunk Plovdivban (She)
A bronzéremért vívhat a Nagy Orsolya, Pető Réka, Benkó Réka, Várhelyi Anna összeállítású magyar női kardcsapat a plovdivi vívó Európa-bajnokságon.
júl. 19
15:56
Salakmotor csapat-vb: szenzációs csatában Gollob hozta az aranyat (She)
Fantasztikus csatát és lengyel győzelmet hozott a salakmotor csapat-világbajnokság döntője: a házigazda együttes a 25. futamban szerezte meg az elsőséget, miután Tomasz Gollob megnyerte az etapot az ausztrál Leigh Adams előtt.
júl. 19
15:57
Talmácsi pontot szerzett a MotoGP-ben (Metropol)
A MotoGP-ben érdekelt Talmácsi Gábor körhátránnyal az utolsó, 15., de már pontszerző helyen ért célba, és ezzel megszerezte első pontját ebben a kategóriában.
júl. 19
15:57
Tóth Imre 18. lett (Behaviour)
A 250 kcm-esek között szereplő Tóth Imre a 18. helyen végzett vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság Német Nagydíján.
júl. 19
16:12
Vizes vb: Kormosék utolsók lettek szinkrontoronyugrásban (She)
Kormos Villő és Reisinger Zsófia az utolsó, 14. helyen zárt, s nem jutott tovább női szinkrontoronyugrásban a római vizes világbajnokság vasárnapi versenynapján, mivel a selejtezőben nem sikerült egyetlen vetélytársat sem megelőznie.
júl. 19
16:30
Premjer-liga: Gaál csapata ikszelt a Lokomotiv Moszkvával (She)
Az orosz labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában Gaál Miklós csapata, az Amkar Perm 1–1-es döntetlent játszott a Lokomotiv Moszkvával. A találkozón a sérülése után felépülő magyar légiós nem kapott lehetőséget.
júl. 19
17:06
Negyedik a női kardcsapat a plovdivi Európa-bajnokságon (Infostart)
A negyedik helyen végzett vasárnap a Nagy Orsolya, Benkó Réka, Pető Réka, Várhelyi Anna összeállítású kardválogatott a plovdivi vívó Európa-bajnokságon.
júl. 19
17:24
Vívó Eb: kikapott a bronzmeccsen a magyar női kardcsapat (She)
A negyedik helyen végzett vasárnap a Nagy Orsolya, Benkó Réka, Pető Réka, Várhelyi Anna összeállítású kardválogatott a plovdivi vívó Európa-bajnokságon.
júl. 19
17:26
Tour de France: Contador nyerte a 15. szakaszt, övé a sárga trikó (She)
A spanyol Alberto Contador nyerte meg a Tour de France 15., 207 kilométeres szakaszát, miután a záró verbier-i emelkedőn faképnél hagyta a többi esélyest és hegyimenőt. Contador átvette a vezetést összetettben és hatalmas lépést tett a végső siker felé.
júl. 19
17:42
Világjátékok: az elődöntőbe jutottak strandkéziseink (She)
Az elődöntőbe jutott férfi strandkézilabda-válogatottunk a tajvani világjátékokon. Csapatunk a B-csoport második helyén végzett, így az A-csoport harmadikja, Pakisztán volt az ellenfele. A mieink parádés első menetet produkáltak és 19–5-re nyertek. A magyar tábor tombolt – gyakorlatilag az összes magyar versenyző kilátogatott a találkozóra.
júl. 19
18:00
Tenisz: Sybille Bammer bírta jobban a prágai kettős terhelést (She)
A második helyen kiemelt osztrák Sybille Bammer nyerte meg a prágai női tenisztornát, miután a fináléban 7:6, 6:2-re legyőzte az első helyen rangsorolt olasz Francesca Schiavonét.
júl. 19
18:02
Tenisz: Chardy nyerte meg a stuttgarti torna döntőjét (She)
A francia Jérémy Chardy három játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt román Victor Hanescut a döntőben, így megnyerte a 450 000 euró összdíjazású stuttgarti ATP-tornát.
júl. 19
18:18
Contador átvette a vezetést, Armstrong már második a Touron (Infostart)
A spanyol Alberto Contador nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny vasárnapi, 15. szakaszát, az úgynevezett királyetapot, s ezzel összetettben is átvette a vezetést.
júl. 19
18:18
Svájc: Vanczákék vezettek, majd kikaptak a Grasshopperstől (She)
Kétgólos vereséget szenvedett Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion a svájci labdarúgó-élvonalban. A kupagyőztes Obradovic góljával vezetést szerzett a Letzigrundon, de a házigazda Grasshoppers még a szünet előtt egyenlített, majd még kétszer betalált a fordulás után. A magyar védő végigjátszotta a mérkőzést, edzője jobbhátvédként állította a csapatba.
júl. 19
18:20
Aranyérmes a férfi párbajtőrcsapat a plovdivi vívó-Eb-n (Infostart)
Aranyérmet nyert vasárnap a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású párbajtőr-válogatott a plovdivi vívó Európa-bajnokságon.
júl. 19
18:20
Vívó Eb: aranyérmet nyert a férfi párbajtőrcsapat (She)
Aranyérmet szerzett vasárnap a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású magyar párbajtőrcsapat a plovdivi vívó Európa-bajnokságon.
júl. 19
18:36
Felkészülés: egygólos Bayern-győzelem a Schalke 04 ellen (She)
A T-Home-kupa felkészülési labdarúgótorna 3. helyéért rendezett 2x30 perces mérkőzésen a Bayern München megérdemelten győzött 2–1-re a Schalke 04 ellen. A bajorok Breno góljával kerültek előnybe, majd Höwedes szerencsétlen öngóljával duplázták meg a fórt. A Schalke Halil Altintop találatával szépített. A kupa fináléjában a Hamburg a VfB Stuttgart ellen lép pályára.
júl. 19
18:38
Asztalitenisz utánpótlás Eb: három bronzzal bővült az éremkollekciónk (She)
Az ifjúsági leány csapat ezüstérme és a Kosiba, Madarász vegyes páros aranyérme után a vasárnap délelőtti elődöntőket követően eldőlt, hogy további három bronzéremmel gazdagodik a magyar küldöttség a 2009. évi utánpótlás Európa-bajnokságon.
júl. 19
18:54
Vívó Eb: Imre Géza szerint a régi taktikával szereztek aranyat (She)
Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi párbajtőrcsapat aranyérmet nyert a vívó Európa-bajnokságon. Imre Géza szerint a régi taktika és a fegyelmezett vívás hozott sikert.
júl. 19
18:56
Arsenal: Samah lehet Emmanuel Adebayor utódja (She)
Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere ismét megemlítette, hogy kiszemeltjei között van Maruan Samah, a francia bajnok Girondins Bordeaux marokkói csatára.
júl. 19
18:57
Aranyérmes a férfi párbajtőrcsapat (Metropol)
Aranyérmet szerzett a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású párbajtőr-válogatott a plovdivi vívó Európa-bajnokságon.
júl. 19
18:58
Formula-2: baleset után kórházban a Formula-1-es legenda fia (She)
Súlyos balesetet szenvedett Brands Hatchben Henry Surtees, a Formula–1-es világbajnok John Surtees fia.
júl. 19
19:00
Eredivisie: gólerős koszovói csatárt igazolt Babos csapata (She)
A holland élvonalbeli NEC labdarúgócsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette Erton Fejzullahut, a svéd Mjällby koszovói születésű támadóját.
júl. 19
19:12
Real Madrid: Xabi Alonso helyett Granerót vásárolhatja vissza a klub (She)
A Marca napilap a vasárnapi számában arról számolt be, hogy a Real Madrid vezetői azt fontolgatják: a Liverpool játékosa, Xabi Alonso helyett Esteban Granerót veszik meg a Getafétól.
júl. 19
19:14
Felkészülés: Halmosi egy félidőt kapott a Hull Cityben (She)
Huszonnégy órán belül a második felkészülési mérkőzését játszotta a Hull City labdarúgócsapata: a „tigrisek” 3–0-ra győzték le a kilencedosztályú Winterton Rangerst. Halmosi Péter először kapott lehetőséget az együttesben a felkészülés során; a magyar középpályás egy félidőt játszott, és egy lövését az ellenfél kapusa bravúrral mentette.
júl. 19
19:30
Atlétika: Oscar Pistorius feladta a vb-kvalifikációt (She)
Oscar Pistorius nem küzd tovább az atlétikai világbajnoki kvalifikációért: az amputált lábú dél-afrikai futó több mint egy másodperccel marad el a 45.95-ös vb-szinttől 400 méteren.
júl. 19
19:48
Inter: Zanetti szerint Eto’o tökéletes utóda lehet Ibrának (She)
Javier Zanetti, az Internazionale labdarúgócsapatának kapitánya az argentin La Nación című lapnak elmondta: az olasz bajnokcsapat érzése szerint simán átvészeli Zlatan Ibrahimovic távozását, ha a svéd klasszis helyére megérkezik Samuel Eto’o.
júl. 19
19:50
Felkészülés: kétgólos vereséget szenvedett a Kaposvár (She)
Kétgólos, 3–1-es vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen a horvát élvonalbeli Croatia Sesvete csapatától a Kaposvár. A Rákóczinál már pályára lépett a héten szerződtetett Maróti Béla is.
júl. 19
20:06
Ausztria: nehezen, de győzött a címvédő a nyitófordulóban (She)
Bár sokáig hátrányban volt, végül Andreas Zickler és Somen Tchoyi góljával fordítani tudott a címvédő Red Bull Salzburg az osztrák labdarúgó-élvonal nyitó fordulójában az Austria Wien ellen. A bécsi csapatban nem kapott lehetőséget Sáfár Szabolcs.
júl. 19
20:08
Felkészülés: tornát nyert a Hamburg a Stuttgart ellen (She)
A Hamburger SV labdarúgócsapata szerezte meg az elsőséget a T-Home-Cup felkészülési tornán, miután a döntőben simán, 3–0-ra győzött a VfB Stuttgart ellen.
júl. 19
20:24
Strandfoci: a Corrado nyerte meg az abádszalóki döntőt (She)
Összesen 21 csapat vágott neki a küzdelmeknek a Füzes Kemping Kupa strandfoci tornán, méghozzá az eddigiektől eltérően már pénteken. A gyakorlatilag az egész országot sújtó viharos időjárás Abádszalókot sem kímélte, így szombaton az utolsó hat mérkőzés elmaradt. Ezeket vasárnap reggel pótolták, így csúszott egy kicsit a program, de szerencsére ekkor már csak az erős szél zavarta valamelyest a…
júl. 19
20:26
Felkészülés: döntetlent játszott a Juventus a Nancyval (She)
Békés 1–1-es döntetlennel végződött a Juventus Nancy elleni felkészülési labdarúgó-mérkőzése. A torinói csapat Amauri góljával szerzett vezetést, a Nancy a marokkói Uaddu találatával egyenlített.
júl. 19
20:27
Két magyar arany a kajak-kenu EB-n (Metropol)
Két-két arany- és ezüst-, valamint négy bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a vasárnapi 500 m-es döntők során a Poznanban rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon.
júl. 19
20:42
Kajak-kenu: öt aranyat szerzett a magyar csapat az U23-as és ifi Eb-n (She)
Két arany, két ezüst és négy bronz a magyar válogatott vasárnapi termése a Poznanban zajló U23 és ifjúsági Európa-bajnokságon. Csipes Tamara lett a legeredményesebb versenyző.
júl. 19
21:00
Felkészülés: ezer néző előtt szenvedett vereséget az ETO (She)
A Győri ETO labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 2–0-s vereséget szenvedett mintegy 1000 néző előtt az ETO Parkban.
júl. 19
21:02
Premjer-liga: Huszti gólja is kevés volt, kikapott a Zenit (She)
Idegenben 3–2-es vereséget szenvedett a Tyerek Groznij csapatától a Zenit az orosz labdarúgó-élvonalban.
júl. 19
21:03
Magyar vitorlázók nyerték a masters világbajnokságot (Metropol)
A Wossala György, Németh Péter, Vezér Károly trió nyerte az ausztriai St. Gilgen közelében fekvő Wolfgangsee-n rendezett vitorlázó Soling masters világbajnokságot.
júl. 19
21:18
Vitorlázás: Wossaláék nyerték meg a masters vb-t (She)
Az Alpok egyik legszebb taván, a St. Gilgen közelében fekvő Wolfgangsee-n rendezték meg a Soling Masters világbajnokságot, amely egyben nyílt osztrák bajnokság is volt. A viadal a Wossala-Németh-Vezér magyar egység győzelmével zárult.
júl. 19
21:20
Felkészülés: Némethtel és Gulácsival kapott ki a Liverpool (She)
Egygólos vereséget szenvedett a Liverpool labdarúgócsapata Bécsben a Rapid ellen: a zöld-fehérek Hofmann szabadrúgásgóljával nyertek 1–0-ra. Németh Krisztián a kezdőcsapatban volt és 45 percet játszott, Gulácsi Péter a szünetben állt be a „vörösökhöz”.
júl. 19
21:21
Wossaláék masters világbajnokok lettek (Behaviour)
A Wossala György, Németh Péter, Vezér Károly trió nyerte az ausztriai St. Gilgen közelében fekvő Wolfgangsee-n rendezett vitorlázó Soling masters világbajnokságot.
júl. 19
21:36
Vizes vb: az olaszok kiütötték az üzbégeket a csoportunkban (She)
Az olasz női vízilabda-válogatott 20–3-ra kiütötte Üzbegisztánt a vizes világbajnokság A-csoportjában, melyben a magyar nemzeti csapat is szerepel.
júl. 19
21:38
Tenisz: Pennetta esélyt sem adott honfitársának Palermóban (She)
Az első helyen kiemelt Flavia Pennetta könnyedén megnyerte az olasz házi döntőt Palermóban az ötödik helyen rangsorolt Sara Errani ellen a 220 ezer dollár összdíjazású WTA-tornán.
júl. 19
22:12
Videó: nézze meg Dzsudzsák hatalmas szabadrúgásgólját! (She)
Mint arról beszámoltunk, szombaton a PSV labdarúgócsapata 3–0-ra legyőzte a török élvonal ezüstérmesét, a Sivassport egy elég balhés felkészülési mérkőzésen. Az eindhoveniek első gólját Dzsudzsák Balázs szerezte, parádés szabadrúgásból – tekintse meg a remek találatot videón!
júl. 19
22:14
Svédország: a Haladás legyőzése után bajnokit nyert az Elfsborg (She)
A Haladás elleni, Európa-liga-selejtezőbeli sikere után a svéd bajnokságban is győzött az Elfsborg: a Djurgardent verte meg 2–1-re idegenben, és a második helyen áll a ligában.

Keresés