2010. október 4. hétfő

okt. 4
13:00
Kirúgták a Szolnok vezetőedzőjét (Infostart)
Távozik a Szolnoki MÁV FC labdarúgócsapatától Vágó Attila vezetőedző.
okt. 4
13:18
UEFA: Platini szerint nincs jó állapotban az európai labdarúgás (She)
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerint nincs jó általános állapotban a kontinens futballja.
okt. 4
13:36
NBA: átesett egy zsákon, és kezét törte a Chicago nyári nagy fogása (She)
Előreláthatóan két hónap kihagyás vár Carlos Boozerre, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Chicago Bulls egyik legfontosabb nyári szerzeményére, aki otthonában elesve eltörte a jobb kezét.
okt. 4
13:54
Formula-1: Eddie Irvine élesen kritizálta Michael Schumachert (She)
Eddie Irvine, Michael Schumacher korábbi ferraris csapattársa élesen kritizálta a hétszeres világbajnokot, mondván, visszatérése elhibázott döntés volt.
okt. 4
14:12
MLSZ: a szövetség a Lyon és az OM szponzorával kötött szerződést (She)
Szponzori megállapodást írt alá a magyar labdarúgás támogatására a Groupama Garancia Biztosító, a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos biztosítója. Az MLSZ a támogatásnak köszönhetően sokkal több gyermeket érhet el üzeneteivel, hogy erősítse a fiatalok sport iránti szeretetét, és hozzásegítse őket az egészséges életmód iránti elkötelezettséghez is – adta hírül az mlsz.hu.
okt. 4
14:14
Euro 2012: Van Marwijk kirakta a holland keretből a sérülést okozó De Jongot (She)
Bert van Marwijk, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kirakta keretéből a tegnap Hatem Ben Arfának súlyos sérülést okozó Nigel de Jongot, aki így nem léphet pályára a Moldova és a Svédország elleni Európa-bajnoki selejtezőn.
okt. 4
14:16
Brazília: Romáriót képviselővé választották, Bebeto is befutott (She)
A hétvégi brazíliai országos választásokon alsóházi mandátumot szerzett Romário, az 1994-es labdarúgó-világbajnokságot megnyerő selecao támadója.
okt. 4
14:18
Videó: zseniális mozdulat nyomán nyert a Bordeaux a Lorient ellen (She)
Pazar helyzetfelismerés kellett a Girondins Bordeaux-nak ahhoz, hogy a hétvégén legyőzze a Lorient-t (1–0). A szezont rosszul kezdő Bordeaux Mickaël Cianinak köszönhetően nyert, miután a középpályás észrevette, hogy a vendégek kapusa, Fabien Audard még nem ért vissza a kapujába, és közel 35 méterről átemelte felette a labdát.
okt. 4
14:30
Barcelona: immár biztos, hogy három hét kényszerpihenő vár Pedróra (She)
Biztossá vált, hogy ki kell hagynia a spanyol labdarúgó-válogatott következő két Európa-bajnoki selejtezőjét Pedrónak, az FC Barcelona játékosának.
okt. 4
14:30
Leváltották a Szolnok vezetőedzőjét (Metropol)
Távozik a Szolnoki MÁV FC labdarúgócsapatától Vágó Attila vezetőedző. Ferencz Gábor klubelnök elmondta, közös megegyezéssel bontottak szerződés hétfő délelőtt a trénerrel.
okt. 4
14:48
Videó: nézze meg a Sapa Fehérvár szoros ljubljanai vereségét! (She)
Mint arról már vasárnap beszámoltunk, a Sapa Fehérvár AV 19 3–2-re kikapott az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) alapszakaszának 8. fordulójában az Olimpija Ljubljana vendégeként. Íme, a találkozó összefoglalója!
okt. 4
14:50
MTK: Tischlert még bosszantja a Fradi elleni első harminc perc (She)
Tischler Patrikot, az MTK fiatal labdarúgóját leginkább az bosszantja a Ferencváros elleni hétvégi vereségben (0–3), hogy készültek a zöld-fehérek kezdeti rohamaira, mégsem tudták megakadályozni azokat – derül ki a klub honlapján közölt interjúból.
okt. 4
15:06
Bayern München: Nyakig vagyunk a sz.rban - Rummenigge (She)
A Bayern München sohasem kezdett még olyan rosszul a Bundesligában, mint a jelenlegi szezonban, és Karl-Heinz Rummenigge kemény szavakkal jellemezte a bajorok helyzetét.
okt. 4
15:08
Férfi vízilabda MK: Vasas-Honvéd rangadó a nyolc között (She)
Már a legjobb nyolc között összekerült egymással a Vasas és a Honvéd a férfi vízilabda Theodora Magyar Kupában.
okt. 4
15:24
Euro 2012: a Valencia és a Villarreal játékosai a sérült Pedro és Torres helyén (She)
Vicente del Bosque négy futballistát hívott be utólag a spanyol labdarúgó-válogatottba, miután kiderült, hogy Fernando Torres, Pedro és Jesús Navas sérülés miatt nem vehet részt a selección soron következő Európa-bajnoki selejtezőin.
okt. 4
15:42
Mainz: Lőw tanácsokkal segíti Szalait, és örül társa sikereinek (She)
A hosszú sérülése után visszatérő Lőw Zsolt nem kapott lehetőséget a Mainz hétvégi bajnokiján, de a rutinos balhátvéd a Wormser Zeitungnak nyilatkozva elmondta, nagyon örült annak, hogy fiatal csapattársa, Szalai Ádám jó teljesítménnyel vette ki részét az éllovas újabb sikeréből.
okt. 4
15:44
Tenisz: Berdych és Verdasco is kiesett a pekingi első fordulóban (She)
Az ötödik helyen kiemelt Tomás Berdych és a hatodik pozícióban rangsorolt Fernando Verdasco is kiesett a Pekingben zajló, 2.1 millió dollár összdíjazású ATP-torna első fordulójában.
okt. 4
15:46
HLSZ: Juhász Rolandot választották az évtized legjobb játékosának (She)
A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) díjazta a legutóbbi szezon legjobb játékosait, és az elmúlt évtized legjobb csapatát. Az évtized legjobb játékosának Juhász Rolandot választották, aki Gera Zoltánt és Király Gábort előzte meg.
okt. 4
16:00
"Mindig öröm legyőzni az Arsenalt" - videók (Infostart)
Hatékony teljesítménnyel nyerte meg városi rangadóját a Chelsea. A címvédő játékosai gyászoló menedzserükért is harcoltak. A Liverpool edzője pedig elismerte, hogy csapata jelenleg a kiesés ellen harcol.
okt. 4
16:00
HLSZ: Juhászt választották az évtized legjobb játékosának (She)
A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) díjazta a legutóbbi szezon legjobb játékosait, és az elmúlt évtized legjobb csapatát. Az évtized legjobb játékosának Juhász Rolandot választották, aki Gera Zoltánt és Király Gábort előzte meg.
okt. 4
16:18
Juhász Roland az évtized legjobb magyar focistája (Infostart)
Juhász Rolandot, a belga Anderlecht védőjét választották az elmúlt évtized legjobb magyar futballistájának - derült ki a Hivatásos Labdarúgók Szövetségének (HLSZ) hétfői, Telkiben megtartott díjátadó gáláján.
okt. 4
16:18
Euro 2012: Wayne Rooney és Kevin Davies is az angol keretben (She)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 23 tagú keretét a „háromoroszlánosok" soron következő, Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőjére.
okt. 4
16:20
Válogatott: megbeszéltük a Huszti-levelet, Szalai kezdő lesz - Egervári (She)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor a szövetség honlapjának (mlsz.hu) adott videointerjúban elmondta, a nemzeti csapat tagjaival a mai találkozón végigbeszélték Huszti Szabolcs levelét, s úgy érzi, minden a legnagyobb rendben van, és a játékosok már csak a soron következő két meccsel foglalkoznak az elkövetkező napokban.
okt. 4
16:36
Juhász az évtized legjobbja a HLSZ szavazásán (Metropol)
Juhász Rolandot, a belga Anderlecht védőjét választották az elmúlt évtized legjobb magyar futballistájának — derült ki a Hivatásos Labdarúgók Szövetségének hétfői, Telkiben megtartott díjátadó gáláján.
okt. 4
16:54
Válogatott: A belügyünk a Huszti-levél után kialakult helyzet - Gera (She)
A San Marino és a Finnország elleni Eb-selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Gera Zoltán a Telkiben tartott sajtónyilvános edzés előtt elmondta, volt egy nagy beszélgetés a válogatott tagjai és Egervári Sándor szövetségi kapitány között, de erről bővebbet nem volt hajlandó elárulni. A csapat előtt álló két találkozóról viszont sokkal bőbeszédűbben nyilatkozott.
okt. 4
16:56
Golf: fantasztikus mérkőzésen Európa szerezte meg a Ryder-kupát (She)
Bár az Egyesült Államok válogatottja ledolgozta a nap elején meglévő tetemes, hárompontos hátrányát, a hétfői utolsó partit megnyerő Graeme McDowell révén Európa a legvégén visszaszerezte az előnyt, és megnyerte a két válogatott kétévente kiírt mérkőzését. Ismét az öreg kontinensé a sportág legnagyobb presztízsű trófeája, a 83 éves múltra visszatekintő Ryder-kupa.
okt. 4
17:12
MLSZ: közlemény a San Marino elleni meccsre való belépésről (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a szurkolóknak szóló nyolcpontos közleményt adott ki a Puskás-stadionban pénteken 19 órakor kezdődő San Marino elleni mérkőzés kapcsán. A szövetség hivatalos honlapján tájékoztatja a drukkereket a belépéssel kapcsolatos minden tudnivalóról.
okt. 4
17:48
Magyarország-San-Marinó: agresszív támadójáték várja a vendégeket (Metropol)
Türelmes, ugyanakkor agresszív támadójátékot ígér Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a pénteki, San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőre.
okt. 4
18:06
Tenisz: Balázs Attila komoly skalpot szerzett Palermóban (She)
Vesztett helyzetből fordítva, és a papírformára rácáfolva aratott szép győzelmet egy dél-olaszországi salakpályás ATP-challengeren első számú férfijátékosunk, Balázs Attila.
okt. 4
18:08
Tenisz: honfitársa búcsúztatta Jelena Jankovicsot Pekingben (She)
A harmadik helyen kiemelt szerb Jelena Jankovics három szettben kikapott honfitársától, Bojana Jovanovszkitól a Pekingben zajló WTA-torna második fordulójában. Az orosz Marija Kirilenko Gisela Dulko legyőzésével jutott tovább.
okt. 4
18:24
Euro 2012: az újonc Floccari helyettesíti Gilardinót az olaszoknál (She)
Karrierje során először kapott meghívót az olasz válogatottba Sergio Floccari, a Lazio támadója, akit a sérült Alberto Gilardino helyére hívott be Cesare Prandelli szövetségi kapitány.
okt. 4
18:26
Ness Hungary NB II: négy mérkőzést kellett módosítani, egyet pótolnak (She)
Az MLSZ versenybizottsága kijelölte a Keleti csoportban szeptember 19-én elhalasztott Bőcs KSC–Vecsési FC bajnoki mérkőzés időpontját, a találkozót október 13-án (szerda) 15 órától játsszák le. Adta hírül az mlsz.hu.
okt. 4
19:00
FIFA: a nemzetközi szövetség felfüggesztette Nigéria tagságát (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) felfüggesztette a nigériai szövetséget, mivel a helyi kormány beleszólt a labdarúgással kapcsolatos ügyekbe.
okt. 4
19:18
Így bünteti a Bayern játékosait van Gaal (Infostart)
Nem vehetnek részt az Oktoberfesten a Bayern München játékosai a gyenge bajnoki szereplés miatt.
okt. 4
19:18
Formula-1: mexikói pilótával kötött szerződést a Sauber (She)
Mexikói pilótával kötött szerződést a Sauber Formula-1-es versenyistálló: Sergio Pérez 2011-ben mutatkozhat majd be a sorozatban.
okt. 4
19:54
Blog: Tóth Anita az egyiptomi fékekről és a tiltott paradicsomról (She)
Tóth Anita, a Nemzeti Sport újságírója vasárnaptól jelentkező blogjában a Fáraó-ralin tapasztaltakat és látottakat osztja meg a Nemzeti Sport Online olvasóival. Blogjának legújabb bejegyzésében az egyiptomi mindennapokról és a tiltott paradicsomról ír.
okt. 4
19:56
Euro 2012: Schweinsteiger sérült, kihagyja a németek két meccsét (She)
Sérülés miatt kénytelen kihagyni a német labdarúgó-válogatott soron következő két Eb-selejtezős mérkőzését Bastian Schweinsteiger.
okt. 4
19:58
Euro 2012: Ukrajna képes arra, hogy befejezze a munkálatokat - Platini (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékesei mindent rendben találtak az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság előkészületeivel kapcsolatban, így zöld utat adtak a négy-négy házigazda városnak.
okt. 4
20:12
Real Madrid: A korán szerzett gól volt a kulcs - Iker Casillas (She)
Kiütéses, 6–1-es győzelmet aratott a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi, 6. fordulójában hazai pályán, a Bernabéu-stadionban a Real Madrid a Deportivo La Coruna ellen. A madridiak klasszisa, Iker Casillas szerint  mérkőzés kulcsmomentuma Cristiano Ronaldo negyedik percben szerzett korai gólja volt.
okt. 4
20:30
Felfüggesztették Nigéria FIFA-tagságát (Infostart)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága hétfőn felfüggesztette Nigéria tagságát, miután az ország kormánya beleavatkozott a sportág belügyeibe.
okt. 4
20:30
Kajak-kenu: Csay Renáta lett a hónap sportolója az ICF-nél (She)
A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) honlapján Csay Renátát választották meg október hónap sportolójának.
okt. 4
20:30
Felfüggesztették Nigéria FIFA-tagságát (Metropol)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága hétfőn felfüggesztette Nigéria tagságát, miután az ország kormánya beleavatkozott a sportág belügyeibe.
okt. 4
21:06
Profi ökölvívás: a taxisofőr visszatér és kész lesújtani a világra (She)
November 6-án, a Hunky Doris Fight Night elnevezésű rendezvény keretében tér vissza csaknem egy éves kihagyás után a népszerű Martin Rogan.
okt. 4
21:08
Blog: Máltán megtanultam, nincs könnyen vehető mérkőzés - Juhász (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Juhász Roland, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, aki ezúttal a Hivatásos Labdarúgók Szövetségétől kapott elismerésről, az Egervári Sándor és a csapat közti beszélgetésről, valamint az elmúlt egy hónapban elszenvedett négy fejsérüléséről is ír.
okt. 4
21:24
Euro 2012: walesi bánat, visszavonult a válogatott középhátvédje (She)
Danny Gabbidon, a walesi labdarúgó-válogatottba meghívott középhátvéd a Bulgária és Svájc elleni Eb-selejtezők előtt jelentette be, hogy a jövőben már csak klubjára kíván koncentrálni, ezért nem áll a nemzeti együttes rendelkezésére.
okt. 4
21:42
K-1: összejöhet a Schilt-Overeem álomfinálé - a világdöntő párosítása (She)
A szombati középdöntőt követően Szöulban ma elkészítették a K–1 decemberi világdöntőjének párosítását – ez alapján összejöhet a Semmy Schilt–Alistair Overeem álomdöntő.
okt. 4
21:44
Vitorlázás: hazánk felnőtt és masters solingvilágbajnokságot rendezhet (She)
A Nemzetközi Solingszövetség Starnbergben tartotta rendes évi közgyűlését, amelyen magyar szempontból örömteli döntések is születtek.
okt. 4
21:46
Argentína: a negyedik edző irányíthatja a szezonban az Independientét (She)
Antonio Mohamed lett az argentin élvonalban szereplő Independiente labdarúgócsapatának vezetőedzője.
okt. 4
22:18
DVSC: Genovában indultunk el felfelé - Czvitkovics Péter (She)
A hétközi, Genovában elszenvedett vereség után – 1–0 a Sampdoria ellen az Európa-liga I-csoportjának második fordulójában –, a hétvégi bajnokin 3–1-re nyert hazai pályán a Vasas ellen a DVSC-TEVA. A hajdúságiak válogatott középpályása, Czvitkovics Péter arról nyilatkozott, hogy a genovai mérkőzéssel mozdultak el a holtpontról és indultak el felfelé.
okt. 4
22:36
Videoton: Mezey Györgynél Sebők Zsolt számít a második számú kapusnak (She)
A élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban kilenc fordulót követően listavezető Videoton vezetőedzője, Mezey György a fehérvári klub honlapján, a vidi.hu-n együttese kapushelyzetét elemezte.

Keresés