2010. február 5. péntek

febr. 5
20:35
Tenisz, Fed-kupa: Kapros is kikapott, elúszott a csoportelsőség (She)
Kapros Anikó két szettben, 6:4, 6:2-re kikapott Sofia Arvidssontól a Fed-kupa Euro-afrikai zóna 1-es csoportjának pénteki játéknapján, így Svédország 2:0-ra vezet a magyar válogatott ellen. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy a mieink nem végezhetnek a csoport élén.
febr. 5
20:51
Férfi kosárlabda NB I: hazai pályán kapott ki a Paks a Nyíregyházától (She)
Meglepetésre 76–70-es vereséget szenvedett hazai pályán a harmadik helyen álló Atomerőmű a forduló előtt a 12. pozícióban szerénykedő Nyíregyházától a férfi kosárlabda NB I 17. fordulójában. A pénteki nap másik mérkőzésén a Kecskemét a Debrecen otthonában győzött 83–76-ra.
febr. 5
21:09
Női kézilabda NB I: győzött a Vác Dunaújvárosban, Radulovics visszatért (She)
A Győr után a Vác dolgát is megnehezítette a Dunaújváros a női kézilabda NB I 16. fordulójában: az esélyesebb vendégek csupán két góllal, 39–37-re verték meg riválisukat.
febr. 5
21:11
Vb 2010: az Henry kezezését elnéző svéd bíró is kerettag (She)
A vb-pótselejtezőn nagyot hibázó Martin Hansson is szerepel a nyári világbajnokságra meghívott játékvezetői keretben.
febr. 5
21:13
Jégkorong ob I: a Vasas Újpesten, a Fradi Miskolcon győzött (She)
A jégkorong ob I pénteki játéknapjának mindkét mérkőzésén a vendégcsapat örülhetett: a Vasas az Újpest, a Ferencváros pedig a Miskolc vendégeként győzött.
febr. 5
21:27
238 csirkeszárnyat burkolt (Metropol)
A Wing Bowl 1993 óta érvényes szabályai egyszerűek: a résztvevők a meghatározott időn belül addig esznek, míg hányni nem kezdenek.
febr. 5
21:45
Sífutás: remekeltek az olaszok a férfiak 15 kilométeres viadalán (She)
Giorgio di Centa nyert meg a férfia 15 kilométeres világkupaversenyét a kanadai Canmore-ban. A kétszeres olimpiai bajnok nagy csatában, 5.1 másodperces különbséggel verte honfitársát, a szintén olimpiai bajnok Pietro Piller Cottrert.
febr. 5
21:47
Asztalitenisz: Tóth német és román ellenfelet kapott az Európa TOP 12-n (She)
A német színekben versenyző Wu Jiaduo és a román Daniela Dodean lesz Tóth Krisztina ellenfele a hétvégi, düsseldorfi asztalitenisz Európa TOP 12 szombati csoportküzdelmei során – adta hírül a pénteki sorsolást követően a viadal honlapja.
febr. 5
21:48
Kövessük az angol mintát! (Behaviour)
Tegnapi lapszámunkban megjelent, hogy a Ferencváros szurkolói kártyát vezetne be a nézőtéri rendbontások megfékezése érdekében. Mint kiderült, a magyar klubok vezetői úgy látják, ugyan követendő lenne az angol minta, ám ahhoz sokkal fejlettebb infrastruktúrára lenne szükség Magyarországon.
febr. 5
21:49
Bundesliga 2.: a St. Pauli győzött és ismét élre állt a bajnokságban (She)
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 2) 21. fordulójának pénteki játéknapján a St. Pauli hazai pályán 2–1-re győzött a Karlsruhe ellen, sikerével megelőzte a Kaiserslauternt és vezeti a bajnokságot.
febr. 5
22:03
Jégkorong, EBEL: a Volánnak esélye sem volt az osztrák fővárosban (She)
.Sima mérkőzésen szenvedett vereséget a Sapa Fehérvár AV19 a Vienna Capitals otthonában az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) 51. fordulójában. A rájátszásra készülő magyar csapat már ötgólos hátrányban is volt, végül 5–2-re kapott k.
febr. 5
22:39
Felkészülés: botrányba fulladt a Vasas törökországi edzőmérkőzése (She)
Utolsó edzőmérkőzését játszotta a Vasas labdarúgó-csapata Antalyában, az ellenfél az egyik legnagyobb múltú észak-koreai csapat, a 4.25 SG volt. A találkozó a vasassc.hu tájékoztatása szerint félbeszakadt, miután Giovanni Dellacasa vezetőedző húsz perc játék után lehívta a pályáról csapatát.
febr. 5
22:41
Bundesliga: a Hertha kikapott Brémában, tovább romlott a helyzete (She)
A Werder Bremen hazai pályán 2–1-re legyőzte a Hertha BSC-t a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 21. fordulójának péntek esti nyitó mérkőzésén. Az újabb vereséggel tovább súlyosbodott Dárdai Pál klubjának helyzete.
febr. 5
22:43
Montenegró: a horvát Zlatko Kranjcar lett az új szövetségi kapitány (She)
A horvát Zlatko Kranjcar lett a montenegrói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
febr. 5
22:57
Championship: Gyepes öngólt fejelt, a Newcastle még négyet tett hozzá (She)
A hazai pályán játszó Newcastle United könnyed győzelmet aratott a Cardiff City ellen az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 29. fordulójában: a „szarkák" 5–1-re verték meg walesi riválisukat.
febr. 5
22:59
Fulham: a klubja is bejelentette, hogy Andy Johnson szezonjának vége (She)
A Premier League-ben szereplő Fulham hivatalosan is bejelentette, hogy Andy Johnson ebben a szezonban már nem léphet pályára.
febr. 5
23:15
Serie B: magyarjai nélkül hozott el egy pontot Torinóból a Brescia (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság másodosztályának (Serie B) 24. fordulójában Vass Ádám együttese, a Brescia 1–1-es döntetlent játszott Torinóban.
febr. 5
23:17
Hollandia: Fehér Csaba végig játszott, az NAC idegenben győzött (She)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 22. fordulójának nyitó mérkőzésén Fehér Csaba együttese, az NAC Breda 2–1-re győzött a Willem II otthonában.
febr. 5
23:18
Női röplabda Extraliga: nyert a BSE és a Vasas (Behaviour)
A BSE pénteken 3-1-re győzött a Nyíregyháza otthonában a női röplabda Extraliga középszakaszában, a Vasas pedig pénteken hazai pályán simán nyert a Gödöllő ellen.
febr. 5
23:33
Felkészülés: a DVTK mérkőzéssel emlékezik Nota Gyulára (She)
A dvtk.eu tájékoztatása szerint változott a DVTK programja, amely február 13-án, szombaton nem Diósgyőrben fogadja az MSK Rimavská Sobotát, hanem Rimaszombatban találkozik a két együttes. A mérkőzés a 2009. február 20-án meggyilkolt Nota Gyulának állít emléket.
febr. 5
23:51
Tenisz: a címvédő bejutott a legjobb négy közé Zágrábban (She)
Kialakult a legjobb négy mezőnye a zágrábi férfi tenisztornán. A negyeddöntőben a címvédő horvát Marin Cilic honfitársát, Ivo Karlovicot győzte le két szettben.

Keresés