2011. január 13. csütörtök

jan. 13
13:14
Labdarúgás: pályán a Juve, Real-Atlético derbi - napi program (She)
Bár a nagy bajnokságokban nem rendeznek hétközi fordulókat, a kupameccseknek hála ma sem maradnak izgalmasnak ígérkező találkozók nélkül a labdarúgás szerelmesei. Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a Juventus a Cataniát fogadja, a spanyol Király-kupa negyeddöntőjében pedig összecsap egymással a két madridi rivális, a Real és az Atlético. Tekintse meg a napi programot!
jan. 13
13:30
Női kézilabda: mástól ismét FTC néven versenyeznek a zöld-fehérek (She)
A mai naptól ismét FTC néven szerepel a bajnokságban a Ferencváros női kézilabdacsapata – hangzott el az ez alkalomból összehívott sajtótájékoztatón. Ugyancsak friss hír a zöld-fehérek háza tájáról, hogy megalakult a női szakosztály elnöksége, amelyben többek között dr. Kocsis Máté polgármester is helyet kapott.
jan. 13
13:42
A Budapest-Bamako szombaton indul (Metropol)
A futam a tervek szerint január végén fut be Mali fővárosába, Bamakóba.
jan. 13
13:48
Női kézilabda: mától ismét FTC néven versenyeznek a zöld-fehérek (She)
A mai naptól ismét FTC néven szerepel a bajnokságban a Ferencváros női kézilabdacsapata – hangzott el az ez alkalomból összehívott sajtótájékoztatón. Ugyancsak friss hír a zöld-fehérek háza tájáról, hogy megalakult a női szakosztály elnöksége, amelyben többek között dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere is helyet kapott.
jan. 13
13:50
Bayern München: a Real Madrid érdeklődik Miroslav Klose iránt (She)
A Real Madrid továbbra is keresi azt a játékost, aki pótolhatja a sérült Gonzalo Higuaínt, és a spanyol sajtó szerint a királyiak legújabb kiszemeltje Miroslav Klose, a Bayern München csatára.
jan. 13
13:52
Bundesliga: 57 millió eurót zsebeltek be télen a német klubok (She)
A téli szünet során összesen 57.1 millió euróért adtak el labdarúgókat a német Bundesliga élvonalában szereplő klubok.
jan. 13
14:06
Olimpia: a politikai viszályok miatt a NOB felfüggesztette Ghána tagságát (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) csütörtökön felfüggesztette Ghána tagságát.
jan. 13
14:08
Videó: az edző éppen válaszolt, amikor valami félbeszakította (She)
Humoros, ám egyben kínos esemény történt a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának egyik mérkőzésén. A Seattle Seahawks–New Orleans Saints (41–36) összecsapás utáni sajtótájékoztatón, a seattle-i edző, Pete Carroll éppen válaszolt egy kérdésre, amikor az egyik újságíró telefonja – amellyel felvételt készített – váratlanul megszólalt. Carroll egy „Hello!” köszönéssel felvette…
jan. 13
14:42
MNASZ: elfogyott az elnökség (Infostart)
gy újabb tag lemondásával több mint a felére csökkent a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöksége, ezért az alapszabály értelmében a főtitkár rendkívüli közgyűlést hív össze.
jan. 13
14:42
Arsenal: a fiatal brazil támadó a Levantéhoz került kölcsönbe (She)
Az Arsenal fiatal brazil labdarúgója, Wellington Silva a spanyol élvonalban szereplő Levanténál tölti kölcsönjátékosként a tavaszi szezont.
jan. 13
14:44
Férfi kézilabda: Visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam - Eklemovics (She)
Mint korábban beszámoltunk róla, Eklemovics Nikola a nyártól a lengyel Wisla Plock kézilabda-együttesében folytatja pályafutását. A játékos elismerte a megegyezést, és elmondása szerint visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a lengyelektől.
jan. 13
15:00
Női kézilabda: Osmann maradt vb-selejtezős ellenfelünk kapitánya (She)
A csalódást keltő Európa-bajnoki szereplés ellenére Rainer Osmann marad a német női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya – ezt a Német Kézilabda-szövetség csütörtöki elnökségi ülését követően jelentették be.
jan. 13
15:02
Autósport: elfogyott a MNASZ elnöksége, rendkívüli közgyűlés februárban (She)
Egy újabb tag lemondásával kevesebb mint a felére csökkent a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) elnöksége, ezért az alapszabály értelmében a főtitkár rendkívüli közgyűlést hív össze.
jan. 13
15:36
Barcelona: a Málaga ellen veretlenségi klubrekordot dönthet a csapat (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Barcelona zsinórban 27. tétmérkőzésén maradt veretlen a Betis elleni 5–0-s győzelem során, amellyel beállította a klub korábbi rekordját.
jan. 13
15:38
Manchester United: több angol klub, köztük a Spurs is vinné Brownt (She)
Angol lapértesülések szerint több Premier League-ben szereplő klub, köztük a Tottenham Hotspur is szeretné megszerezni Wes Brownt, a Manchester United angol válogatott védőjét.
jan. 13
15:54
F1: túl sok a gomb az új Ferrari kormányán a pilóták szerint (She)
Fernando Alonso és Felipe Massa szerint az idén életbe lépő szabályváltoztatások miatt túl sok gomb került a Formula–1-es Ferrari kormányára, így jóval nehezebbé és bonyolultabbá válik az autó irányítása.
jan. 13
16:12
Sílövészet: Zajceva kivédte Henkel támadását és nyert Ruhpoldingban (She)
Olga Zajceva győzelmével ért véget Ruhpoldingban a női sílövők 15 kilométeres, egyenkénti indításos világkupaversenye. Az orosz versenyző a táv első felében alapozta meg későbbi sikerét. Hibátlanul lőtt és nagyszerűen futott, így a német Andrea Henkel erős hajrája ellenére is meg tudta nyerni a viadalt.
jan. 13
16:14
Labdarúgó NB I: átadták a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiát (She)
Csütörtök délután ünnepélyes keretek között átadták a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia épületét. A KTE új akadémiáját Kecskemét egyik csendes kertvárosi városrészében alakították ki, ahol a fiatalok minden igényt kielégítő környezetben tölthetik majd mindennapjaikat – számolt be róla a delmagyar.hu.
jan. 13
16:30
Sílövészet: Zajceva visszaverte Henkel támadását és nyert Ruhpoldingban (She)
Olga Zajceva győzelmével ért véget Ruhpoldingban a női sílövők 15 kilométeres, egyenkénti indításos világkupaversenye. Az orosz versenyző a táv első felében alapozta meg későbbi sikerét. Hibátlanul lőtt, és nagyszerűen futott, így a német Andrea Henkel erős hajrája ellenére is meg tudta nyerni a viadalt.
jan. 13
16:32
NB I: ünnepélyes keretek között átadták a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiát (She)
Csütörtök délután ünnepélyes keretek között átadták a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia épületét. A KTE új akadémiáját Kecskemét egyik csendes kertvárosi városrészében alakították ki, ahol a fiatalok minden igényt kielégítő környezetben tölthetik majd mindennapjaikat – számolt be róla a delmagyar.hu.
jan. 13
16:34
Labdarúgás: a Facebookon góljaival árulja magát a török válogatott csatár (She)
Tuncay Sanli, az angol élvonalban szereplő Stoke City labdarúgója a Facebook oldalára feltöltött, tíz legszebb gólját bemutató videóval próbál magának új klubot keresni, mivel csapata jelenlegi menedzsere, Tony Pulis kevés játéklehetőséget biztosít számára.
jan. 13
16:36
Labdarúgás: kevesebb válogatott meccset követelnek az európai klubok (She)
Tárgyalásokat kezdeményeznek a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel (FIFA) az európai futballklubok képviselői, mert azt szeretnék, ha kevesebb válogatott mérkőzést rendeznének a jövőben.
jan. 13
16:38
Everton: Yakubu a szezon végéig a Leicesterhez került kölcsönbe (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Everton a szezon végéig kölcsönadta nigériai támadóját, Yakubu Aiyegbenit a másodosztályban szereplő Leicester Citynek.
jan. 13
16:48
IFFHS: Xavi megvédte címét, ismét ő a legjobb játékmester (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint a Barcelona középpályása, Xavi volt a 2010-es év legjobb játékmestere. A katalán csapat játékosa ezzel megvédte tavalyi címét.
jan. 13
16:50
Olimpia 2020: szeptember 1-jéig lehet pályázni a nyári játékokra (She)
Szeptember 1-jéig jelentkezhetnek a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) azok a nemzeti ötkarikás szervezetek, amelyek otthont szeretnének adni a 2020-as nyári játékoknak.
jan. 13
17:06
Serie A: ügynöke szerint Rudolf beleegyezett a bari kölcsönbe (She)
Rudolf Gergely menedzsere, Nicola Pecina egy genovai internetes portálnak elmondta, a magyar csatár beleegyezett abba, hogy a Genoa kölcsönadja őt, így a szezon végégi a Barihoz kerül.
jan. 13
17:09
Diákolimpikonokat díjazott a miniszterelnök a parlamentben (Behaviour)
A tavalyi év nemzetközi diákolimpiáin kiemelkedő eredményeket elért harminc magyar fiatalnak adott át csütörtökön miniszterelnöki ösztöndíjakat és elismeréseket Orbán Viktor kormányfő és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az Országház kupolatermében. A versenyzők matematika, fizika, biológia, kémia, filozófia, földrajz, informatika tárgyakban bizonyították tudásukat.
jan. 13
17:24
NOB: Joseph Blatter bocsánatot kért Jacques Rogge-tól (She)
Bocsánatot kért Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot bíráló mondataiért a NOB-elnök Jacques Rogge-tól.
jan. 13
17:26
Futsal: uruguayi válogatott játékost szerződtetett a Rába ETO (She)
Uruguayi válogatott játékossal erősített a magyar bajnok Rába ETO – ezt csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be a győri futsalklub vezetősége.
jan. 13
17:28
Férfi kézilabda-vb: megérkezett a Mocsai-csapat Svédországba (She)
Csütörtök délután szerencsésen megérkezett Svédországba, a férfi kézilabda-világbajnokság helyszínére a magyar válogatott, amely még este edzést tart az Izland elleni pénteki nyitómeccsnek otthont adó norrköpingi csarnokban.
jan. 13
17:42
Autósport: február 18-i hatállyal lemond az MNASZ elnöke (She)
Mérlegelve a kialakult helyzetet, február 18-i hatállyal lemond posztjáról Válint Tibor, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t Faluvégi Péter főtitkár.
jan. 13
17:44
Vívás: Kovács Tamás lett a kardozók új szövetségi kapitánya (She)
A kardválogatott szövetségi kapitányi posztjára hárman pályáztak, közülük az elnökség ma Kovács Tamásnak szavazott bizalmat.
jan. 13
17:46
Dakar-rali: megvan az idei első áldozat, egy civil vesztette életét (She)
A szervezők tájékoztatása szerint meghalt egy civil a 2011-es Dakar-rali tegnapi, Copiapo és Chilecito közötti szakasza után.
jan. 13
17:48
Felkészülés: az ukránokkal és a lengyelekkel is játszanak a franciák (She)
A Francia Labdarúgó-szövetség ma hivatalosan bejelentette, hogy három újabb felkészülési mérkőzést is játszik a csapat 2011-ben. Ebből kettő a 2012-es Európa-bajnokság két házigazdája ellen lesz.
jan. 13
17:50
Bayern München: Van Gaal Jürgen Klinsmannt akarja a segítőjének (She)
Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője elmondta, azt szeretné, hogy Jürgen Klinsmann legyen a segítője a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő klubnál.
jan. 13
18:00
Xavi volt 2010 legjobb játékmestere (Infostart)
A világbajnok spanyol válogatott és a Barcelona futballistája, Xavi volt 2010 legjobb játékmestere a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint.
jan. 13
18:02
A NOB egyeztetne a FIFA-val a 2022-es téli vb-ről (Infostart)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság még az előtt egyeztetne a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel, hogy a FIFA eldönti, pontosan mikor is legyen a 2022-es katari futball-vb.
jan. 13
18:18
Osasuna: Vadócz Krisztián a Getafe elleni meccs után ismét kezdő lehet (She)
Vadócz Krisztián, az Osasuna magyar középpályása a spanyol lapok beszámolója szerint a kezdőcsapatban kap helyet a pamplonai együttes szombati, Villarreal elleni idegenbeli bajnokiján.
jan. 13
18:30
Dakar-rali: halálos baleset a 10. szakaszon (Metropol)
Halálos baleset történt a 32. Dakar-ralin - írta csütörtökön az argentin média. A világ legnehezebb és legnagyobb terepversenyén Eduardo Amor argentin versenyző a 10. szakaszon - amelynek legjobbjai még szerdán befutottak - ütközött egy kisteherautóval, amelynek a sofőrje életét veszítette.
jan. 13
18:36
Halálos baleset a Dakar-ralin (Infostart)
Halálos baleset történt a 32. Dakar-ralin - írta az argentin média.
jan. 13
18:36
Man. City: Santa Cruz és Wright-Phillips valószínűleg távozik - Mancini (She)
Roberto Mancini, az angol élvonalbeli Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere angol újságíróknak adott nyilatkozatában elismerte, Roque Santa Cruz és Shaun Wright-Phillips minden bizonnyal elhagyja a csapatot a januári átigazolási időszakban.
jan. 13
18:38
Kovács Tamás a kardozók új szövetségi kapitánya (Infostart)
Kovács Tamást nevezte ki a kardozók szövetségi kapitányává a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöksége.
jan. 13
18:54
Roma: Cicinho kölcsönbe a Villarrealhoz szerződött a szezon végéig (She)
A spanyol élvonalbeli Villarreal hat hónapra kölcsönvette az olasz AS Roma brazil labdarúgóját, Cicinhót.
jan. 13
19:12
Nincs pénzügyi gond a Fradinál (Infostart)
Az eddigi névadó szponzor, a Jógazdabank kezdeményezett felszámolása miatt sem alakult ki pénzügyi gond az FTC női kézilabda-szakosztályánál, és a csapat mától ismét FTC néven szerepel a bajnokságban, a hazai és a nemzetközi kupákban - jelentette ki Kökény Beatrix, a klubot működtető Kft. ügyvezetője.
jan. 13
19:12
Haladás: Nagy Gábor két és fél évre ír alá a szombathelyiekhez (She)
Mint arról már beszámoltunk, a ciprusi APEP Limaszol magyar labdarúgója, Nagy Gábor a Szombathelyi Haladáshoz szerződik. A középpályás a klub hivatalos honlapjának elmondta, két és fél évre ír alá az NB I-ben a kiesés ellen küzdő csapathoz.
jan. 13
19:14
Győr: Simon András holnap ad választ az ETO ajánlatára (She)
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I-ben szereplő Győri ETO ma tárgyalt a Liverpoollal decemberben szerződést bontó Simon Andrással, és holnap dől el, hogy a csatár elfogadja-e a győriek ajánlatát.
jan. 13
19:30
Ázsia-kupa: Szíria emberelőnyben is vereséget szenvedett Japántól (She)
A Katarban zajló labdarúgó Ázsia-kupa B-csoportjának második fordulójában Japán 2–1-re nyert Szíria ellen.
jan. 13
19:48
Női kosár Euroliga: kulcsfontosságú meccset nyert meg a Pécs (She)
A női kosárlabda Euroliga A-csoportjának 9. fordulójában a Pécs 2010 hazai pályán 75–72-re legyőzte a Good Angel Kosice együttesét. A szlovákiai csapat végig jól tartotta magát, ám a baranyaiak megérdemelten nyertek.
jan. 13
20:06
Felkészülés: nem bírt egymással Dzsudzsák és Juhász csapata (She)
A PSV Eindhoven labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 0–0-s döntetlent játszott az Anderlecht ellen. A holland csapatban Dzsudzsák Balázs végigjátszotta mérkőzést, míg a belgáknál Juhász Roland a 60. percig volt a pályán.
jan. 13
20:08
Real Madrid: a szakíró szerint nem kell Szalai, Kloséval már tárgyalhatnak (She)
Az AFP hírügynökség értesülési szerint a Real Madrid már felvette a kapcsolatot a Bayern Münchenben futballozó Miroslav Klose menedzserével, Alexander Schütt-tel a csatár szerződtetésének ügyében.

Keresés