2014. október 10. péntek

okt. 10
18:18
Videó: Semmi extra, 55 ezer néző előtt játszunk - Dárdai (She)
Bár a sérüléssel bajlódó Korcsmár Zsolt és Stieber Zoltán is játékra jelentkezett a Románia elleni Eb-selejtezőre, szerepeltetésük még kérdéses. Dárdai Pál szövetségi kapitány azt is elmondta, nem baj, hogy 55 ezer néző ordít majd a lelátón, úgy sem értik majd, hogy mit mondanak.
okt. 10
18:20
Jégkorong: üveggel fejbe ütötték, meghalt az orosz bajnok (She)
Gyilkosság áldozatául esett Valerij Karpov, az 1993-as világbajnok orosz jégkorong-válogatott tagja.
okt. 10
18:22
PMFC: Uzoma már nincs egyedül, itt van Ugochukwu is! (She)
A pécsi labdarúgó-szurkolók egyik kedvence, Uzoma Eke egy ideje a testvérével él a baranyai megyeszékhelyen, sőt mi több, az öcs, Ugochukwu Emmanuel Eke immár a PMFC U21-es csapatánál edz – igaz, leigazolva nincs.
okt. 10
18:36
Arsenal: A Real-középpályással bajnok lehet Wenger - Pires (She)
Robert Pires, az Arsenal labdarúgócsapatának ikonja szerint az „ágyúsoknak” hatalmas szükségük van a madridi Sami Khedirára, hiszen a némettel újra bajnoki címet nyerhetnének a londoniak.
okt. 10
18:36
EURO 2016: Olvasóink szerint Isztambulban elvéreznek a prágai hősök (Agroinform)
Kiütéssel javíthatja prágai fiaskóját az Oranje. Arjen Robbenéknek Kazahsztán ideális ellenfél lehet a gálához.
okt. 10
18:54
Brazília: Neymart nem zavarná, ha Messi hármat lőne nekik (She)
A brazil válogatott sztárja, Neymar „engedélyt adott” argentin klubtársának, Lionel Messinek, hogy megszórja a selecaót a két nemzeti csapat pekingi felkészülési mérkőzésén, de reményei szerint ez csak szépségtapasz lesz a négyszeres aranylabdásnak, mert a mérkőzés a brazilok sikerével zárul.
okt. 10
19:12
Tenisz: Djokovics egyenlíthet a Federer elleni párviadalban (She)
Roger Federer két játszmában legyőzte a francia Julien Benneteau-t, ezzel bejutott az elődöntőbe pénteken a 6.52 millió dollár (1.56 milliárd forint) összdíjazású, sanghaji kemény pályás férfi tenisztornán. A svájci játékos ellenfele a kétszeres címvédő Novak Djokovics lesz.
okt. 10
19:12
Gyilkosság áldozata lett Valerij Karpov (Metropol)
A 43 esztendős Karpovot még júliusban egy családi vita során üveggel fejbe ütötték, amitől kómába került.
okt. 10
19:30
Milan: már a télen elvinnék a Liverpool támadóját (She)
Olasz lapértesülések szerint a Milan a téli átigazolási időszakban ajánlatot tesz Susóért, a Liverpool jelenleg sérüléssel bajlódó spanyol támadójáért.
okt. 10
19:30
Sanghaji tenisztorna: Idén ötödször Djokovics-Federer rangadó (Agroinform)
Djokovics-Federer és Simon-López elődöntőket rendeznek a sanghaji tenisztorna szombati játéknapján.
okt. 10
19:32
Videó: petárda, kolbász, Szalai, a jóbarát - elindult a szurkolói vonat! (She)
Elindult a magyar szurkolókat szállító vonat Bukarestbe, a Románia elleni labdarúgó Eb-selejtező helyszínére. Az NSO Tv stábja ott volt a Nyugati Pályaudvaron, ahol megkérdezett pár szurkolót is, mit gondolnak a szombat este sorra kerülő mérkőzésről.
okt. 10
19:34
Román-magyar: 21 millió eurós párharc; kétszer drágább románok (She)
A mértékadó transfermarkt.de szerint a román válogatott kétszer olyan értékes, mint a magyar, a találkozó kulcspárharca pedig a Dzsudzsák Balázs, Vlad Chiriches összecsapás lehet.
okt. 10
19:48
Férfi kosár NB I: 61 pontos félidőt nyelt be a MAFC (She)
Péntek este megkezdődött a férfi kosárlabda-bajnokság 2014–15-ös alapszakasza: az első mérkőzésen a Kaposvár hazai pályán 92–59-re legyőzte az újonc MAFC-ot.
okt. 10
20:06
Férfi kézi NB I: a Tatabánya kínlódva gyűrte le a Ceglédet (She)
Az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság nyolcadik fordulójában a Grundfos-Tatabánya ikszes első félidőt követően csak nehezen igazolta a papírformát a Cegléd ellen, amelyet csak jó hajrájának köszönhetően gyűrt le.
okt. 10
20:24
Férfi kézilabda NB I - Nehezen nyert a Tatabánya (Infostart)
A jól hajrázó Grundfos-Tatabánya négy góllal győzte le a vendég Ceglédet a férfi kézilabda NB I pénteki játéknapján.
okt. 10
20:24
Vb 2022: a legendás ausztrál kapus halálesettől tart (She)
A Chelsea ausztrál kapusa, a 109-szeres válogatott Mark Schwarzer szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) akkor döbben majd rá, hogy rossz döntés volt Katarnak ítélni 2022-es világbajnokság rendezési jogát, amikor valamelyik futballista életét veszti a rekkenő hőség miatt.
okt. 10
20:26
Férfi kosár NB I: ilyen őrült utolsó percből kevés lesz! (She)
Háromszor fordult az állás az utolsó percben, végül az Atomerőmű idegenben 76–75-re legyőzte a PVSK-t a 2014–2015-ös férfi kosárlabda-bajnokság nyitónapján.
okt. 10
20:42
Jégkorong Mol Liga: otthon kapott ki a Fradi és az Újpest (She)
A jégkorong Mol Liga alapszakaszában a Miskolci Jegesmedvék az FTC-Bp. ESMTK vendégeként is győzni tudott. Az éllovas Dab.Docler újpesti sikerével megőrizte egypontos előnyét, az újonc Debrecen gólparádét rendezett a Csíkszereda ellen. A címvédő Érsekújvár szétlövéssel múlta felül a Brassót.
okt. 10
20:42
Női felkészülési torna: győzelem az osztrákok ellen (Metropol)
A magyar csapat 36-23-ra legyőzte az osztrák csapatot a szigetszentmiklósi Provident Kupa nyitómérkőzésén.
okt. 10
20:42
Barcelona: Suárez lehet a kapocs Messi és Neymar között - Johan Cruyff (Agroinform)
A Barcelona egykori edzője szerint Suárezzel még ennél is jobb lehet a Barcelona.
okt. 10
21:00
Eb 2016: Hollandia-Kazahsztán - élőben az NSO-n! (She)
Hollandia–Kazahsztán Európa-bajnoki selejtező percről percre: gólok, helyzetek, érdekességek – kövesse figyelemmel a mérkőzést a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósítása segítségével, majd olvassa el a meccs összefoglalóját, kommenteljen, mondja el a véleményét a találkozóról!
okt. 10
21:02
Eb 2016: Olaszország-Azerbajdzsán élőben az NSO-n! (She)
Olaszország–Azerbajdzsán Európa-bajnoki selejtező percről percre: gólok, helyzetek, érdekességek – kövesse figyelemmel a mérkőzést a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósítása segítségével, majd olvassa el a meccs összefoglalóját, kommenteljen, mondja el a véleményét a találkozóról!
okt. 10
21:04
Eb 2016: az összes pénteki eredmény és jegyzőkönyv itt! (She)
Pénteken kilenc mérkőzéssel folytatódott a 2016-os Európa-bajnokság 2. fordulója. Hollandia sokáig bajban volt hazai pályán Kazahsztán ellen, de végül nyerni tudott, Olaszország szintén megszenvedett Azerbajdzsán ellen otthoni környezetben. Tekintse meg a mérkőzések jegyzőkönyvét és a csoportok állását.
okt. 10
21:18
Videó: Chiellini nem mindennapi „triplájával” olasz siker - Eb-gólok (She)
Kilenc mérkőzést rendeztek péntek este a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatában. Cikkünkben az összes találatot megnézheti Rigától Amszterdamig!
okt. 10
21:20
Női röpi NB I: a címvédő kikapott a Gödöllő otthonában (She)
A Gödöllő hazai környezetben négyjátszmás mérkőzésen nyert pénteken a címvédő Békéscsaba ellen a női röplabda NB I-ben.
okt. 10
21:36
Asztalitenisz: simán nyert a PTE-PEAC idegenben (She)
A PTE-PEAC fölényes győzelmet aratott a Félegyházi ASI ellen a férfi asztalitenisz Extraliga pénteki játéknapján.
okt. 10
21:38
U21-es Eb: ikszelt a címvédő; Hofmannékkal nem bírtak (She)
Az U21-es Európa-bajnokság pótselejtezőjének első mérkőzésén a német válogatott idegenben 3–0-ra legyőzte Ukrajnát, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás kérdését. A vendégeknél Jonas és Philipp Hofmann is beköszönt, kettejük között Kevin Volland volt eredményes.
okt. 10
21:54
Román-magyar - Dárdai szerint felkészült a csapata (Infostart)
Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Bukarestben megismételte, amit reggel Budapesten mondott: játékosai felkészülten várják a románok elleni szombati Európa-bajnoki selejtezőt, így nyugodtan alszik majd a bukaresti találkozót megelőző éjszaka.
okt. 10
21:54
Futsal NB I: meglepetés, otthon kapott ki a bajnok (She)
A bajnoki címvédő, eddig veretlen Berettyóújfalu hazai pályán 5–3-ra kikapott a Veszprémtől a futsal NB I 7. fordulójának pénteki játéknapján.
okt. 10
21:56
Román-magyar: Egyértelműen mi vagyunk az esélyesek - Chiriches (She)
Vlad Chiriches, a román válogatott középhátvédje rendkívül harcos mérkőzésre számít a magyarok elleni holnapi Eb-selejtezőn, de egyértelműen saját csapatát tartja esélyesnek.
okt. 10
22:12
Román-magyar: titkolják, hova érkezik a szurkolói vonat - videó (She)
A román televízió is a magyar szurkolói vonattal foglalkozott. A Dolce Sport a román csendőrség szóvivőjét kérdezte a szurkolókról és a biztonságról.
okt. 10
22:14
Női röpi-vb: nem jutottak négy közé a címvédő oroszok (She)
Pénteken két mérkőzést játszottak le a legjobb hat között az Olaszországban zajló női világbajnokságon. Mivel a címvédő oroszok kikaptak a házigazda olaszoktól, így nem jutottak be az elődöntőbe. Ugyanerre sorsra jutott a dominikai csapat is, amely az olimpiai bajnok braziloktól szenvedett vereséget.
okt. 10
22:16
Videó: Három gyerek, három pont - Hajdú B. István a román-magyarról (She)
A sajtó képviselői is felfokozott hangulatban várják a szombati Románia–Magyarország Eb-selejtezőt. A találkozót megelőző napon Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport újságírója Hajdú B. Istvánnal beszélgetett.
okt. 10
22:48
Eb 2016: a kazahok ellen is izzadt Hollandia, cseh fordítás (She)
A labdarúgó Eb-selejtezők A-csoportjában Hollandia az első fordulós vereség után újra megizzadt, de végül remek hajrával 3–1-re legyőzte a jóval esélytelenebbnek tartott Kazahsztánt. Csehország legjobbjai a törököket is legyűrték, Izland emberelőnyben hengerelt.
okt. 10
22:50
Eb 2016: Olaszország örülhet, Chiellini legyőzte saját magát (She)
Az öngólt összehozó, de az ellenfél kapujába kétszer is betaláló Giorgio Chiellini főszereplésével Olaszország hazai pályán 2–1-re legyőzte Azerbajdzsánt a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének pénteki játéknapján. Ugyancsak a H-csoportban történt: Horvátország idegenben 1–0-ra legyőzte Bulgáriát, míg Norvégia ugyancsak vendégként diadalmaskodott 3–0-ra Málta ellen.
okt. 10
22:52
Eb 2016: Besic féken tartotta Bale-t, hatot vágtak a belgák (She)
Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában a bosnyák válogatott gól nélküli döntetlenre végzett Wales otthonában, a belgák hat góllal terhelték meg az andorraiak kapuját, míg az izraeliek a kevésbé ismert Tal Ben Haim főszereplésével nyertek Cipruson.
okt. 10
23:06
Fedett futófolyosót avattak Pasaréten (Infostart)
Százéves a Vasas atlétika-szakosztálya, ez alkalmából pénteken ünnepélyes keretek között adták át a Pasaréti úti Sportcentrumban épített fedett futófolyosót.
okt. 10
23:24
Felkészülés: döntetlen a 110 éves klubok összecsapásán (She)
Az 1904-ben alapított Győri ETO labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott a hozzá hasonlóan száztíz esztendős dunaszerdahelyi DAC-cal. A magyar csapat hivatalos honlapjának beszámolója szerint igazságos eredmény született, Horváth Ferenc együttese főképp a védekezésre koncentrált.
okt. 10
23:26
Videó: Bale hiába sprintelt, Besic parádésan szerelte (She)
Kisebb meglepetésre a bosnyák labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott Wales otthonában Európa-bajnoki selejtezőn. A bosnyákoknál végig játszotta a mérkőzést a Ferencváros korábbi, az Everton jelenlegi futballistája, Muhamed Besic. A 22 éves játékos egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor a hazaiak világsztárját, Gareth Bale-t sprintelés közben remekül szerelte. Íme!
okt. 10
23:42
Meggyilkolták a világbajnok orosz hokist (Infostart)
Gyilkosság áldozatául esett Valerij Karpov, az 1993-as világbajnok orosz jégkorong-válogatott tagja.
okt. 10
23:42
NS: pokoli este lesz!; Iker-bajok; sógorverés - szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

Keresés