2008. január 24. csütörtök

jan. 24
5:04
Szuperszámítógéppel jósolnák meg az időjárást (Infostart)
Meteorológusok és klímakutatók olyan szuperszámítógépet szeretnének létrehozni, amely képes pontosan előrejelezni az időjárást a világ bármely pontján.
jan. 24
5:20
Borzalmas titkok a kémek boszorkánykonyhájából (Infostart)
Igazságital, az örök ifjúság elixírje, emberfeletti fizikai erőt biztosító tabletták - ezek a tételek a science-fiction és kémfilmek szinte állandó szereplői. Mielőtt azonban csak legyintenének egyet, kiderült, hogy mindez nem csupán fantázia, hiszen a különböző titkosszolgálatok folyamatosan fejlesztettek ki olyan szereket, melyekkel jelentősen lehetett befolyásolni egy ember fizikai és szellemi…
jan. 24
5:53
Bizonyított tény: a munka megölhet (Infostart)
A munka okozta stressz drámaian növeli a szívbetegségek kialakulásának esélyét - bizonyították brit kutatók.
jan. 24
6:20
Globális felmelegedés helyett újabb jégkorszak fenyeget? (Infostart)
A hőmérséklet az elmúlt évtizedben alig-alig emelkedett a Földön, ezért bolygónkat már nem fenyegeti a globális felmelegedés - állítja egy orosz tudós, aki szerint viszont negyven év múlva beköszönthet egy újabb jégkorszak.
jan. 24
7:14
Hamarosan bárkiből lehet pókember (Infostart)
Három éven belül elkészülhet Pókember kesztyűjének prototípusa, amellyel az ablaktisztítók képesek lesznek felmászni a falra, a sziklamászók a sziklára, a robotok pedig még a plafonra is felrohannak a segítségével.
jan. 24
21:11
Békabőrrel a kórházi fertőzések ellen (Infostart)
Nem középkori kuruzslás, hanem mai orvostudomány: a kórházakban felbukkanó, antibiotikumoknak ellenálló baktériumok ellen a békák bőre nyújthat segítséget római és pisai egyetemi kutatók szerint.
jan. 24
21:22
Minden ötödik ember megtapasztalja a mentális betegségeket (Infostart)
Magyarországon legalább 800 ezer ember küszködik mentális betegséggel - depresszióval, skizofréniával vagy mániás-depresszióval - mondta az InfoRádiónak a hollandiai Utrechti Egyetem Pszichiátriai Intézetének vezetője. René Kahn professzor hozzátette: a fejlett országokban már most több munkanapot mulasztanak mentális zavar miatt, mint a rákbetegségek következtében. A professzor a Magyar…
jan. 24
22:34
Kalcium: jó a csontnak, árt az érnek? (Infostart)
Sok idős nő szed csontjainak erősítése végett kalciumkészítményeket, de egy új vizsgálat most arra utal, hogy ezek a szerek fokozhatják a szívinfarktus kockázatát. Mark J. Rolland új-zélandi kutató és munkacsoportja ezt a lehetőséget írta le az angol orvosi hetilap, a British Medical Journal legújabb számában.

Keresés