2009. május 10. vasárnap

máj. 10
15:57
Button verhetetlen, remekül taktikázott a Brawn GP (Infostart)
A Brawn GP pilótája, Jenson Button nyerte a Formula-1-es világbajnokság Spanyol Nagydíját. A vb-pontversenyben is éllovas brit pilóta idei negyedik futamán győzött. Nagy taktikai csata végén második helyen csapattársa, a brazil Rubens Barrichello végzett, míg a Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber harmadikként zárt. Csalódott lehet Felipe Massa, akinek autójába kevés benzint tankoltak, így a…
máj. 10
15:57
Formula-1: Button újra nyert, Barrichello második lett (She)
A Brawn-istálló pilótája, az élről induló brit Jenson Button megnyerte a Spanyol Nagydíj vasárnapi futamát, míg a második helyen csapattársa, a brazil Rubens Barrichello végzett. A dobogó harmadik fokára az ausztrál Mark Webber állhatott fel.
máj. 10
15:59
U23-as vívó Eb: Szilágyi Áron a legjobb négy között (She)
A magyar kardcsapat állt az érdeklődés fókuszában a debreceni U23-as vívó Európa-bajnokság vasárnapi záró napján: a mieink Szilágyi Áron révén már biztosan szereznek egy érmet, csak a színe kérdéses.
máj. 10
16:15
Bundesliga 2: Stieber gólt lőtt, de csapata kikapott (She)
A Bundesliga 2 31. fordulójának vasárnapi játéknapján a Koblenz–Freiburg mérkőzésen már a 2. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, a találkozót végigjátszó Stieber Zoltán góljával: a magyar szélső egy rossz felszabadítás után hét méterről lőtte ki a hosszú sarkot, megszerezve ötödik gólját a klub színeiben.
máj. 10
16:15
Button diadalmaskodott a Spanyol Nagydíjon (Metropol)
Jenson Button, a Brawn GP brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat, a világbajnokság ötödik futamát.
máj. 10
16:33
Premier League: a United nyerte meg a manchesteri rangadót (She)
A Premier League 36. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén a Manchester United fogadta városi riválisát, a Cityt, s Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez révén már az első félidő után kétgólos előnybe került. Ez az eredmény a későbbiekben már nem változott, így a United – egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is – három ponttal vezet a Liverpool előtt.
máj. 10
16:35
Videó: C. Ronaldo és Tévez góljai a manchesteri derbin (She)
Két látványos góllal győzte le városi riválisát a bajnoki címre törő Manchester United a Premier League 36. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Tekintse meg Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez találatát videón!
máj. 10
16:51
Az angolok úgy tudják, Juhász Rolandot az Aston Villa venné meg (Infostart)
A News of the World angol bulvárlap információja szerint az angol bajnokság ötödik helyezettje, az Aston Villa is bekapcsolódott a Juhász Roland megszerzéséért folytatott harcba.
máj. 10
16:51
Eredivisie: Dzsudzsák gólt lőtt és két gólpasszt adott (She)
Dzsudzsák Balázs nagyszerű teljesítménnyel vette ki a részét a PSV 3–0-s sikeréből a Willem II ellen idegenben a holland bajnokság utolsó, 34. fordulójában.
máj. 10
16:53
Premjer-liga: Huszti Szabolcs nélkül győzött a Zenit (She)
Az orosz élvonalbeli bajnokság nyolcadik fordulójában a szentpétervári Zenit Huszti Szabolcs nélkül győzte le 2–0-ra a Krilja Szovjetov csapatát. A magyar középpályás végig a kispadon ült, csapata góljait Zirjanov és Pograbnyak szerezték a második félidőben.
máj. 10
17:09
Serie A: az Inter csak egy pontot szerzett a Chievo otthonában (She)
Az Inter csak 2–2-es döntetlent játszott idegenben a Chievo ellen a Serie A 35. fordulójában, így bármi is lesz az esti Milan–Juventus rangadó végeredménye, José Mourinho együttese ezen a héten még biztosan nem lesz bajnok. A Fiorentina idegenben nyert, így tovább növelte előnyét az egy pontot szerző Genoával szemben. A Roma kétgólos hátrányból mentett pontot Cagliariban.
máj. 10
17:11
Tollaslabda, tízek bajnoksága: Tóth Henrik szettet sem veszített (She)
A Pécsen nemrég átadott kilencpályás tollaslabdacentrumban megrendezett Multi Alarm tízek bajnokságán a férfiaknál Tóth Henrik esélyt sem adott vetélytársainak: szettveszteség nélkül nyerte meg a tornát.
máj. 10
17:13
Premier League: Arsenal-Chelsea élőben az NSO-n! (She)
Elkezdődött az angol bajnokság 36. fordulójának londoni rangadója, az Arsenal–Chelsea összecsapás.
máj. 10
17:15
Női kosárlabda: újabb győzelem a cseh válogatott ellen (She)
A magyar női kosárlabda-válogatott a pénteki vereség és a szombati siker után vasárnap is legyőzte, mégpedig 12 ponttal Csehország csapatát Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen, Luhacovicében.
máj. 10
17:27
Videó: C. Ronaldo és Tévez góljai a manchesteri derbin (She)
Két látványos góllal győzte le városi riválisát a bajnoki címre törő Manchester United a Premier League 36. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Tekintse meg Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez találatát videón!
máj. 10
17:27
Button diadalmaskodott a Spanyol Nagydíjon (Metropol)
A Brawn GP kettős győzelmével fejeződött be vasárnap a Forma-1-es Spanyol Nagydíj: a pontversenyben éllovas brit Jenson Button végzett az élen és a brazil Rubens Barrichello lett a második.
máj. 10
17:29
Tereprali ob: Zapletal győzött, Palik második lett (She)
A cseh Miroslav Zapletal győzött a tereprali ob második futamán, a Rábaköz-kupán. A Kapuvár térségében rendezett versenyen Zapletal mögött Palik László lett a második, míg Korda Erik a harmadik.
máj. 10
17:31
Videó: nézze meg Balotelli hatalmas, Chievo elleni gólját! (She)
Mint már beszámoltunk róla, az Inter 2–2-es döntetlent játszott idegenben a Chievo ellen a Serie A 35. fordulójában. Tekintse meg a találkozó góljait, benne Balotelli bődületesen nagy gólját!
máj. 10
17:33
Videó: nézze meg Sándor György bolgár bajnoki gólját! (She)
Mint már beszámoltunk róla, góllal segítette 4–2-es győzelemhez csapatát, a Litex Lovecset Sándor György a bolgár labdarúgó-élvonal 26. fordulójában a Lokomotiv Mezdra ellen. Most megmutatjuk a légiós gólját videón!
máj. 10
17:45
Marosi Ádám ezüstérmes a budapesti öttusa Világkupa-versenyen (Infostart)
Marosi Ádám ezüstérmes lett a budapesti férfi öttusa Világkupa-verseny vasárnapi döntőjében.
máj. 10
17:45
Skócia: döntetlen az Inverness és a Hamilton bajnokiján (She)
Az Inverness és a Hamilton 1–1-es döntetlent játszott a skót bajnokság 35. fordulójában vasárnap délután.
máj. 10
17:47
Öttusa: Marosi Ádám ezüstérmes lett a budapesti világkupán (She)
Marosi Ádám ezüstérmes lett a budapesti Trigránit férfi öttusa világkupaverseny vasárnapi döntőjében.
máj. 10
17:49
NB II, Keleti csoport: kövesse velünk az MTK II-FTC meccset! (She)
Az NB II Keleti csoportjának 25. fordulójának vasárnapi mérkőzésén az MTK II fogadja Csepelen a Ferencvárost, kövesse velünk élőben a találkozót az NSO-n!
máj. 10
18:03
Dzsudzsák Balázs góllal zárta az idényt (Infostart)
Dzsudzsák Balázs is gólt szerzett a PSV utolsó bajnoki mérkőzésén, amelyet a korábbi bajnok 3-0-ra nyert meg a Willem II ellen.
máj. 10
18:03
Giro 2009: Petacchi szakaszt nyert, Cavendish az összetett első (She)
Az LPR kerekese, az olasz Alessandro Petacchi nyerte meg a 2009-es Giro d’Italia 2. szakaszát. Az összetettben az etapot sprinthajrában elbukó brit Mark Cavendish, a Columbia versenyzője vezet.
máj. 10
18:21
Tenisz: Tomás Berdych idei első tornagyőzelmét aratta (She)
A 4. helyen kiemelt Tomás Berdych nyerte meg a müncheni ATP-versenyt, miután a döntőben 6:4, 4:6, 7:6-ra megverte az orosz Mihail Juzsnijt.
máj. 10
18:39
Ausztria: Bodnárt kiállították, elmaradt a bajnokavatás (She)
Bodnár László csapata, a Red Bull Salzburg már a bajnoki cím megszerzését ünnepelhette volna, ha legyőzi vasárnap délután az osztrák bajnokság második helyén álló Rapid Wient, de ez nem sikerült.
máj. 10
18:41
Jégkorong-vb: Svédország lett a bronzérmes a világbajnokságon (She)
Svédország a csoportkör után a sok emberelőnyös találatot hozó kisdöntőben is győzött az Egyesült Államok ellen, ezúttal 4–2-re, így bronzéremmel zárja a világbajnokságot. Este fél kilenckor kezdődik az álomdöntő, a Kanada–Oroszország finálé.
máj. 10
18:43
Tenisz: Djokovics nyerte meg a belgrádi döntőt Kubot ellen (She)
A hazai pálya előnyét élvező Novak Djokovics győzelmével ért véget a belgrádi ATP-torna, miután a szerb játékos a döntőben 6:3, 7:6-ra megverte a lengyel meglepetésembert, Lukasz Kubotot.
máj. 10
18:57
Videó: Dzsudzsák Balázs jobbal lőtt gólt a Willem II ellen (She)
Mint már beszámoltunk róla, Dzsudzsák Balázs góllal és két gólpasszal búcsúzott az idénytől, csapata pedig 3–0-ra nyert a Willem II otthonában. Most megmutatjuk a PSV magyar légiósának 11. találatát ebben az idényben.
máj. 10
19:15
Primera División: Vadóczék kikaptak, veszélyben a bennmaradás (She)
Vadócz Krisztián együttese, az Osasuna magyar légiósával a kezdőcsapatban kapott ki 3–0-ra a Getafe otthonában. A pamplonai gárda így rendkívül kritikus helyzetbe került, ha ki akarja harcolni a bennmaradást, mert nagyon nehéz meccsek várnak José Antonio Camacho együttesére a bajnokság hajrájában.
máj. 10
19:17
Tenisz: Blake elfáradt a döntő végére, Montanés nyert (She)
Az amerikai James Blake-nek csupán néhány óra pihenője maradt az estorili ATP-torna döntője előtt (az orosz Nyikolaj Davigyenko elleni elődöntőt sötétedés miatt csak vasárnap tudta befejezni), és ez úgy látszik, kevésnek bizonyult. A fináléban ugyanis az első szettet még megnyerte a spanyol Albert Montanés ellen, a következőt viszont rövidítésben elbukta, a döntő játszmában pedig játékot sem…
máj. 10
19:19
Premier League: a Chelsea nyert az Arsenal otthonában (She)
Az angol bajnokság 36. fordulójának londoni rangadóját a Chelsea nyerte meg, miután a félidei 0–2 után 4–1-re legyőzte az Arsenalt. A kékek Alex fejesével szereztek vezetést, majd Nicolas Anelka is betalált a szünet előtt. Fordulás után Kolo Touré öngólját követően szinte már eldőlt a mérkőzés, ám Nicklas Bendtner szépítése reményt adott a hazaiaknak. A találkozó végeredményét Florent Malouda…
máj. 10
19:21
Bundesliga: Brémában mondhatott le a bajnoki címről a Hamburg (She)
A német labdarúgó-bajnokság élvonalának 31. fordulójában a Werder Bremen hazai pályán verte meg 2–0-ra a Hamburgot, amely így gyakorlatilag lemondhat bajnoki álmairól.
máj. 10
19:33
Videó: nézze meg az Arsenal-Chelsea találkozó góljait! (She)
Mint már beszámoltunk róla, a Chelsea idegenben 4–1-re legyőzte az Arsenalt az angol bajnokság 36. fordulójában. Most megmutatjuk a londoni rangadó góljait videón!
máj. 10
19:35
Tenisz: Szávay kiemeltet vert meg a madridi első fordulóban (She)
Szávay Ágnes 6:3, 6:7, 6:2-re győzött a 12. helyen kiemelt olasz Flavia Pennetta ellen a Madridban zajló tenisztorna női egyesének 1. fordulójában.
máj. 10
19:37
NB II, Keleti csoport: győzött, és bajnok a Fradi (She)
Az NB II Keleti csoportjának 25. fordulójában Csepelen fogadta az MTK II a Ferencvárost, a vendégek azonban harmadik itt lejátszott bajnokijukat is megnyerték: a Ferencváros Paul Shaw góljával szerzett vezetést, az MTK II Eppel nagyszerű góljával egyenlíteni tudott, ám Ferenczi idénybeli 29. góljával kialakította a 2–1-es vendégsikert.
máj. 10
19:51
Szávay Ágnes legyőzte az olasz Penettát (Infostart)
Szávay Ágnes nagy csatában, 2 óra 43 perc alatt, három játszmában nyert az olasz Flavia Pennetta ellen a madridi salakpályás tenisztorna női versenyének első fordulójában.
máj. 10
19:51
Vívás: Boczkó ezüst-, Rédli bronzérmes Párizsban (She)
Boczkó Gábor ezüst-, Rédli András pedig bronzérmet szerzett vasárnap a férfi párbajtőrözők párizsi világkupaversenyén.
máj. 10
19:51
Nagy Orsolya nyerte a genti kard Világkupát (Metropol)
Magyar sikerrel, Nagy Orsolya győzelmével zárult vasárnap a női kardozók genti Világkupa-versenye. A nemzetközi szövetség honlapja alapján Nagy a negyeddöntőben a német színekben szereplő Margrita Tschomakovot verte 15-13-ra.
máj. 10
19:53
Luxemburg: a Dudelange győzött, így már biztosan bajnok (She)
A Dudelange megnyerte a luxemburgi bajnokságot, miután 1–0-ra megverte idegenben a Swift Hesperange-ot. Az újdonsült bajnoknak elég lett volna egy pontot szereznie, hogy biztosan az élen végezzen.
máj. 10
19:53
Szávay legyőzte Pennettát (Metropol)
Szávay Ágnes nagy csatában, 2 óra 43 perc alatt, három játszmában nyert az olasz Flavia Pennetta ellen a madridi salakpályás tenisztorna női versenyének első fordulójában.
máj. 10
20:09
Megnyerte a Keleti csoportot a Ferencváros labdarúgó-csapata (Infostart)
A feljutást már a múlt héten kiharcoló Ferencváros vasárnap, a 25. fordulóban is győzött, ezzel öt körrel a zárás előtt megnyerte a labdarúgó NB II Keleti csoportjának küzdelmeit.
máj. 10
20:09
Vívás: Nagy Orsolya nyerte a genti kard világkupát (She)
Magyar sikerrel, Nagy Orsolya győzelmével zárult vasárnap a női kardozók genti Világkupa-versenye.
máj. 10
20:11
Ukrajna: 13. alkalommal lett bajnok a Dinamo Kijev (She)
Három fordulóval a vége előtt megnyerte az ukrán labdarúgó-bajnokságot a Dinamo Kijev, miután a 27. fordulóban 3–2-re legyőzte a Szimferopol gárdáját, így 12 ponttal vezet a második helyen álló Sahtar Doneck előtt, amely már nem tudja behozni a hátrányát. A Dinamo győztes gólját a 90. percben lőtte Alekszandr Alijev.
máj. 10
20:27
Aranyérmes a kardozó Szilágyi Áron az U23-as Európa-bajnokságon (Infostart)
Aranyérmet szerzett a kardozó Szilágyi Áron a 23 éven aluli vívók debreceni Európa-bajnokságán.
máj. 10
20:27
NB II, Keleti csoport: a Makó hazai pályán nyert a Bőcs ellen (She)
A Makó hazai pályán 2–1-re verte meg a Bőcsöt a labdarúgó-másodosztály Keleti csoportjában, s ezzel egy pontra közelítette meg riválisát.
máj. 10
20:29
Macedónia: először lett bajnok a Makedonija Szkopje (She)
A Makedonija Szkopje nyerte meg a macedón labdarúgó-bajnokságot, mivel három fordulóval a vége előtt tízpontos előnyre tett szert az őt üldöző Milano Kumanovo, Renova párossal szemben.
máj. 10
20:45
NB II, Nyugati csoport: Barcson kapott ki a Felcsút (She)
A labdarúgó-másodosztály Nyugati csoportjában a Barcs 1–0-ra verte meg a Felcsútot. A Kaposvölgye könnyed győzelmet aratott a Százhalombatta ellen.
máj. 10
20:47
U23-as vívó Eb: a kardozó Szilágyi Áron aranyérmes (She)
Aranyérmet szerzett a kardozó Szilágyi Áron vasárnap a 23 éven aluli vívók debreceni Európa-bajnokságán.

Keresés